Htio bi podjeliti priču kroz koju jedan lega trenutno prolazi,
naime u jednom tele2 prodajnom centru prije božića je kupio xperiu mini. Prodavač mu je iz izloga izvukao mobitel, pokazao te isti taj uređaj stavio u kutiju i njemu prodao. Zašto je on uopće pristao kupiti uređaj iz izloga tj reklamni primjerak, samo on zna.
Tu sad kreću problemi; kad je doma stavio SIM karticu u telefon, izbacio mu je grešku da ne prepoznaje SIM karticu. Obzirom da živi dalje od mjesta kupne, tek nakon nekih 3-4 dana je došao reklamirati mobitel. Prodavač mu je prodao priču da servis mora procjeniti da li će dobiti drugi aparat, preuzeo telefon i ispunio onaj obraza na kojem je izmeđuostalog navedenog da je aparat zaprimljen bez oštećenja.
Nakon izvjesnog vremena iz servisa (mmm agramservis) je dobio dopis da mu garanciju neće priznati zbog fizičkog oštećenja matične ploče. Napomenimo samo da se aparat iz servisa vratio s par ogrebotina ispod poklopca baterije.
Napisan je prigovor servisu te prodavaonici (sve fino kulturno, bez vređanja) u kojoj je aparat kupljen u cilju da se uređaj zamjeni novim i ispravnim uređajem. Znam da servis u pravilu nema veze s time, ali reda radi im je poslan dopis čisto da ih se malo bocne zbog nastalih ogrebotina.
Nego, dobije odgovor od odvjetnika te firme, i sad da skratim priču, kroz 2-3 prepiske s odvjetnikom, odvjetnik priča priču da nije istina da je telefon bio reklamni primjerak jer to ne prodaju, provjerio je s prodavačem (koji naravno laže), da mu neće priznavati garanciju, da je njegova krivnja za neispravnost, da su oni preko IMEI broja provjerili kada je uređaj prvi puta UPALJEN (napisao sam velikima jer znamo da se preko IMEI broja to nemože utvrditi, a i nekako sumnjam da bi tele2 ustupio tu infomaciju firmi xy bez policije i slično) i slične gluparije.
Sad je poslan još jedan dopis odvjetniku i ako se ne nađe konkretan odgovor cijeli slučaj će se prijaviti inspektoratu, ministrastvu, potrošaču i slično jer stvarno ne znam više do kad se ima smisla dopisivati s debilima.
Ima netko sličnih iskustava da malo pomogne?

Odgovori uz citat
Bookmarks