Join Today
+ Odgovori na temu
Prikazujem rezultate 1 do 12 od 12

Hybrid View

Svježe registriran Postignuća:
    7 days registered

Datum registracije
    Nov 2012
    Bodovi
    37
    Nivo
    1
    Bodovi: 37, Nivo: 1
    Ukupna aktivnost: 12,0%
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

ZTE Blade III vs. Alcatel OT-991 vs. Huawei Ascend G300 vs. Xperia Mini vs. Miro

Kao prvo, svaka čast Tele2 na izboru mobitela koji nude. Cijene i ponuda su na razini. Ostala dva operater, očajno.

Volim veći ekran, iako niti 3,5 inča ne zvuči loše. Najradije bih uzeo godinu dana star Xperia Mini, ali bojim se da će ekran biti premali za ozbiljnu email korespodenciju.

Jadno je od kineza da screen protectore NEMOŽEŠ naći na eBayu. Očajno.

Što preporučate? Zahvaljujem.

Super-forumaš Postignuća:
    Veteran25000 Experience Points

Datum registracije
    Mar 2006
    Mobitel
    Xiaomi Redmi Note 4x
    Operater
    Tele2/ bonbon
    Bodovi
    26.050
    Nivo
    39
    Bodovi: 26.050, Nivo: 39
    Ukupna aktivnost: 0%
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Na zalost danas nije dosta gledati samo velicinu ekrana vec je jako bitno i koji procesor imas i na kojoj frekvenciji radi (da li je single/dual core,...).
    Na zalost, ovaj najmanji Mini ima najjaci procesor i najbolju graficku od svih njih a ima najmanji ekran!
    Znaci moras ili sam pokusati isprobati ih (u trgovini, koliko je to moguce) pa vidjeti kako se ponasa ili citati review-e da vidis od ostalih korisnika.

1 year registered1000 Experience Points

Datum registracije
    Nov 2012
    Bodovi
    1.130
    Nivo
    7
    Bodovi: 1.130, Nivo: 7
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Zte blade iii

Ja sam mobitel uzeo 24.11.
    I mogu ti reći da sam prezadovoljan sa mobitelom.Evo ti sa stranice mobilni.svet komentar od lika prije neki dan.Čovjek je sve rekao.Nadam se da će ti pomoći.

Evo i mog komentara. Svoje utiske o telefonu cu bazirati na odnos cene - kvalitet - mogucnosti, jer naravno da postoje bolji telefoni, naravno da postoje S3, Iphone, HTC-ovi .... Telefon sam uzeo na pretplatu preko Vip, smart 150+internet 1Gb=1090 din mesecno. Odneo sam stari telefon, dobio popust 5000 tako da je za ovaj telefon ispala doplata 500din. Pokusacu da vam sve pretocim kroz iskustvo. Radi perfektno. Nijedan bag. Android 4.0.4 ekstremno brz. Par puta sam se pitao cemu bacanje pare na mnogo skuplje telefone. Procesor nije dual-core kao sto pise, ali to ne umanjuje njegovu vrednost, i ovako je ekstra brz. CPU je qualcomm , MSM7227a - cortex A5, razlika izmedju starijeg cipa MSM7227 i ovog je osim povecanog radnog takta na 1Gz naspram 600-800Mhz je izrada koja je sada u 45nm naspram starije generacije koja je pravljena u 65nm. GPU je vec stari poznati Andreno 200, koji u ovoj varijanti ipak nema mogucnost snimanja video zapisa na 720p vec je ogranicen na 640x480. Svoj primerak sam uspeo da poteram maksimalno na 1150Mhz, sto ipak nije nuzno, vec sam napomenuo da je telefon u startu vise nego dovoljno brz. Izrada deluje sasvim pristojno, pre kupovine sam ocekivao u tom segmentu slabiji kvalitet ali je ispalo da gresim. Dizajn je, ruku na srce, lep, ali nije originalan, uporedvsi telefon sa Samsungom S+ iznenadio sam se koliko je identican, tj, dimenzije u milimetar iste, uklapa se u silikonsku futrolu pomenutog telefona, pa se stice utisak da je kopiran upravo ovaj model, jedino je kamera na drugacijoj poziciji. Kamera od 5Mpix na dnevnom svetlu odlicna, nije vrhunska ali kazem odlicna. Svakog korisnika sa prosecnim potrebama za slikanjem ce zadovoljiti. Nocno slikanje ocekivano nije dobro, sta vise, kamera u tim okolnostima nije mnogo upotrebljiva. Igre rade bez ikakvih problema. Telefon sam Rootovao, i poskidao sve aplikacije koje mi nisu trebale a fabricki su bile instalirane. Kao i svaki Android, posvetite se malo operativnom sistemu, naucite nesto, redovno mu optimizujte ram memoriju koje ima 512MB , i videcete da telefon nema sanse da se koci, baguje i slicno ( ovo vazi za sve telefone na android OS-u). Jedino u ovom segmentu mogu da kazem: steta sto telefon nema 1Gb ram-a. Osvetljenje ekrana odlicno, ugao vidljivosti mogo za nijansu bolji da bude, rezolucija odlicna, odziv ekrana odlican. Ono sto nisam ocekivao pre kupovine je bio ovaj tuchscreen, ocekivao sam mnogo losiju varijantu ekrana, i tu sam pogresio. Ekran je identican kao na vec pomenutom Samsung S+. Lag ili kasnjenje akcije na tuchscreenu se javlja u odredjenim situacijama, odnosno samo u jednoj: ima ga ukoliko instalirate 150+ aplikacija pa u osnovnom android meniju imate 7,8,9 ... ekrana ikonica. Napominjem da je lag u tom slucaju tu, postoji, ali retko da ce nekome realno da zasmeta, ipak pricam o 100-tim delovima sekunde. U tom slucaju predlazem da instalirate GO LUNCHER EX, organizujete sve po folderima i problem resen, sta vise telefon radi jos brze ... Slusanje muzike na slusalicama, po mogucstvu malo kvalitetnijim je pravo zadovoljstvo. Dovoljno glasno, ispunjeno, cisto ... I tu sam ocekivao mnogo gore iskustvo. Zvuk u slusalici perfektan, samo treba shavtiti gde drzati uvo Signal se krece od solidnog do odlicnog, GPS perfektan, sta vise moja navigacija za kola recimo ne hvata signal u kuci-stanu, dok ovaj prijemnik to radi bez greske. WI-Fi odlican, ni bolji ni gori nego kod mnogo jacih modela. Na kraju da kazem da je moj utisak i iskustvo sa ovim telefonom odlicno. U ovom cenovnom rangu, od mene dobija ocenu 5 !!! ( na skali od 1-5) Vracam se na pocetak teksta ... za ove pare, ovu klasu i ovaj kvalitet, ne postoji bolja alternativa. E, sada neko ce reci to je ZTE. Ja kazem, jeste, ali hardver koji poseduje, poseduje i LG L7 i masa drugih telefona a cena im je drasticno veca. Ovaj telefon, verujte mi , moze bez ikakvih problema da nosi drugi brend, odnosno dok ga koristite nemate apsolutno ni 1% osecaj da koristite "tamo neki ZTE". ZTE je sve bolji, i ukoliko malo procackate net shvaticete da su trenutno 4. najveci proizvodjac telefona na svetu, tako da mesta za paniku nema. Preporucujem svima ovaj telefon, nece se pokajati u nijednom trenutku. Jedino ga ne preporucujem ljudima koji su optereceni da njihove stvari budu markirane, ali oni i onako nikad ne bi uzeli "tamo neki ZTE". Ja sam prezadovoljan, za smesne pare sam dobio telefon koji je brz, funkcionalan, lepi isto koliko i skoro duplo skuplji "markirani" telefoni, mozda cak i bolji od nekih ! □ m

4. 'Hvala' kaže:

z81

Forumaš sa iskustvom Postignuća:
    Veteran3 months registered10000 Experience Points

Datum registracije
    Jul 2006
    Mobitel
    xperia Neo "Slow boy"
    Operater
    bonbon
    Bodovi
    11.227
    Nivo
    25
    Bodovi: 11.227, Nivo: 25
    Bodovi: 11.227, Nivo: 25
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Jel ima netko taj ZTE Blade da nam da neki quick review ? kak radi, baterija.. ? Mislim da je za tu lovu best buy, netreba bit najjaca graficka i procesor, bitno da je u radu fluidan, nebum call of duty igral.
    Potrubi ak ti se sviđa moj avatar

Super-forumaš Postignuća:

Datum registracije
    Mar 2006
    Mobitel
    Xiaomi Redmi Note 4x
    Operater
    Tele2/ bonbon
    Bodovi
    26.050
    Nivo
    39
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    @stamp1
    Pa i fluidnost ovisi o snazi procesora!

Evo sto pise u reviewu za xperiu J koja ima isti procesor:

...The Sony Xperia J is powered by a Qualcomm MSM7227A chipset, which packs a 1GHz ARM Cortex-A5 processor, 512MB of RAM and Adreno 200 GPU. That's one of the lowest-powered still available Qualcomm chipset on the market, but it's quite common within the low-end class.
    The CPU performance is quite poor. That also results in a rather choppy UI navigation, which is probably the worst thing about the Xperia J

7 days registered

Datum registracije
    Nov 2012
    Bodovi
    37
    Nivo
    1
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Hvala za ovo.

Dali je netkopronašao screen protectore za ZTE koji odgovaraju?

Svježe registriran
    Datum registracije
    Nov 2012
    Bodovi
    2
    Nivo
    1
    Bodovi: 2, Nivo: 1
    Bodovi: 2, Nivo: 1
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Imao sam huawei ascend g300, za mobite3l samoe pohvale ali bila je velika serija s greškom na ekranu odnosno screenleak pa sam ga vratio za pare, zanima me sad ZTE blade III, drago mi je sto si ga ovako opisao detaljno jer ga mislim kupit, možeš li mi samo reći kako si ga rootao i digao takt procesora kad nigdje nemogu nac root ovog uređaja na netu i custom romove.. pozz

7 days registered

Datum registracije
    Nov 2012
    Bodovi
    37
    Nivo
    1
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao goranszd Pregledaj post
    Imao sam huawei ascend g300, za mobite3l samoe pohvale ali bila je velika serija s greškom na ekranu odnosno screenleak pa sam ga vratio za pare, zanima me sad ZTE blade III, drago mi je sto si ga ovako opisao detaljno jer ga mislim kupit, možeš li mi samo reći kako si ga rootao i digao takt procesora kad nigdje nemogu nac root ovog uređaja na netu i custom romove.. pozz
    http://www.mobilnisvet.com/mobilni/3524/ZTE/Blade-III

1 year registered1000 Experience Points

Datum registracije
    Nov 2012
    Bodovi
    1.130
    Nivo
    7
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao DobGG Pregledaj post
    Hvala za ovo.

Dali je netkopronašao screen protectore za ZTE koji odgovaraju?
    Ja sam našao na e-bayu i kupio,upiši(2x_ZTE Blade III 3 CrystalClear LCD screen protector guard).Nije original kako piše,ali pokriva sve kako treba,ima na sebi rupu za prednju kameru.Ako misliš uzeti silikonsku masku uzmi si od (Samsung Galaxy S i9000 & Galaxy Plus i9001 ) ja sam je naručio preko e-baya.Danas sam na poslu probao masku i paše jedino rupe nisu original po njemu.Meni je bitno da je zaštičen.Još nema silikonskih za njega,a kožne neću kojih ima.

Hardcore forumaš Postignuća:

Datum registracije
    Mar 2009
    Mobitel
    Samsung Galaxy S8 64GB
    Operater
    tomato
    Godina
    34
    Bodovi
    29.415