Pitanje je da li se uopce moze otkljucati.Neznam kakva je situacija sa strujom, budci da je kod nas 220 a kod njih 110 V i druga frekvencija.Isto tako ulazi na el. utucnici su drukciji.
pozdrav svima
zanima me koja je točno procedura kad se na ugovor kupi mobitel (izvjesno GS3, ali možda i neki drugi) u SAD-u, i donese u RH. postoji li način na koji bi operater iz amerike (t-mobile) mogao zablokirati mob u hrvatskoj, ili ga učiniti neupotrebljivim nakon otključavanja?
radi se o ovom modelu:
http://www.gsmarena.com/samsung_gala..._t999-4804.php
Pitanje je da li se uopce moze otkljucati.Neznam kakva je situacija sa strujom, budci da je kod nas 220 a kod njih 110 V i druga frekvencija.Isto tako ulazi na el. utucnici su drukciji.
Tko rano rani, zajebo je pjetla
Moze se koristiti u HR bez problema nakon otkljucavanja. Moze se otkljucati. Sto se punjaca tice,vise manje US punjaci radi od 110 do 240 V pa treba samo adapter za EU uticnice ,ili kupis neki microusb punjac da ima bar 700mA.
hvala na brzin odgovorima, ali ono na što sam konkretno mislila je, mogu li mu blokirat ESN i te fore (totalni sam laik sa smartphoneima, ovo ne/znanje je sa google-a), dakle, onemogućit mu rad na bilo koji način osim očitih problema sa strujom i frekvencijama
A zašto bi ti ga blokirali? Kupila si ga legalno na ugovor kojeg ćeš platiti, a telefon možeš nositi i koristiti gdje hoćeš i možeš. To što ćeš ga otključati njima ništa ne znači. Također, neka ti netko potvrdi da će ti mob moći normalno raditi na 3G mreži kod nas. Njihov T-Mobile za razliku od AT&T-a koristi drugi rang frekvencija koje se ne koriste kod nas. U najgorem slučaju mob će ti normalno raditi samo na 2G signalu.
Adapter bi u 95% slučajeva trebao raditi jer danas gotovo sve radi na svim naponima/frekvencijama, samo ti treba konverter za priključak.
♕ Keep calm and fastboot oem unlock. ♕
Nema smisla da kupuješ takav mobitel tamo. Nisam siguran da li se može otključati, vjerojatno da može, ali to u biti nisu isti mobiteli, onaj ima 2gb memorije + dual core zbog LTE, moglo bi biti nekakvih problema i sa signalom. Zato ti se najbolje isplati uzeti International verziju koja je i u HR, ako pogledas na njuskalu, imas ga vec za 3400 kn, mozda ako nadjes nekog sretnika i za manje novaca, u Americi nije puno jeftiniji sigurno, ako i je uopće jeftiniji, e sada hoćeš li se zafrkavati za 200 kn da ustedis ili manje. nisam sigurannaravno ovo je samo moje mišljenje.
Otkljucavanje US modela,ako ne ide preko opreme,kosta oko 15-30 eura ovisno o prodavacu. Dodatni trosak.
Sto se modela tice,mozda ga nabavis jeftino,pa moze proci,ali kao sto su ti kolege rekli S3 u USA i S3 u EU nisu hardwareski isti. Po meni se USA S3 isplati samo ako ga dobijes stvarno jeftino.
ESN,IMEI is slicno nitko ne blokira ako je telefon legalno kupljen/dobiven.
Zadnji uredio Bruno_rv : 03-09-2012 u 13:57
Američki S3 ima dualcore proc radi LTEa koji ne radi kod nas, a može biti problem ako kupuješ kod Verizona ili Sprinta, oni rade na CDMA standardu koji se ne koristi kod nas. Neznam da li S3 ima HW tipku, znam da USA S2 i Note nemaju.
Osim ako je neka jakoooo dobra cijena, ja ga nebi kupovao.
Američki S3 ima HW tipku. Vidio ga uživo.
Za ostalo ne znam, nisam stigao isprobati.
hvala svima na odgovorima, nisam bila pri internetu, pa evo da riješim nedoumice.
pogriješila sam što se tiče modela, zapravo se radi o samsung galaxy S2, točnije modelu napravljenom za njihov t-mobile:
znam da će u hrvatskoj radit samo na 2G mreži i to je sasvim ok. adapter za struju isto ok, kao i 30$ za otključavanje. ovaj model ne koristi CDMA standard, a hw tipka uopće nije bitna.
mene konkretno zanima ima li operater ikakvog utjecaja na uređaj koji je otključan i nije više u njihovoj mreži (ESN, IMEI, itd...)?
Može li se uopće kupiti mob na ugovor bez da te traže: američku osobnu, lokalnu adresu i kojekakve druge podatke? Nekako sumnjam.
♕ Keep calm and fastboot oem unlock. ♕
Bookmarks