Join Today
+ Odgovori na temu
Prikazujem rezultate 1 do 1 od 1
    Forumaš Postignuća:
    1 year registered1000 Experience Points

Datum registracije
    Apr 2010
    Bodovi
    2.013
    Nivo
    10
    Bodovi: 2.013, Nivo: 10
    Bodovi: 2.013, Nivo: 10
    Ukupna aktivnost: 1,0%
    Ukupna aktivnost: 1,0%
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Kako promenti Fireware?

Zdravo,
    vec godinu dana imam telefon Samsung GT-I5700 i neko vreme pokusavam da mu promenim softwer. Malo je kocio, nije hteo bas uvek da pusta youtube klipove ili nije hteo da ucita gps, to je neka greska u softveru jer nije fabricki, ali mi nista od toga nije smetalo preterano, pa sam cesto od toga odustajao sve do pre par dana kad vise nije imao pristupa na google nalog. Samim tim nemam pristupa kontaktima, marketu pa mi telefon bukvalno sluzi samo da se javim i pozovem. Naravno da bih zeleo da kupim neki bolji telefon, ali nemam uslova za to. Evo sta sam sve pokusavao pa ako neko moze neka mi pomogne, svaki savet mi je dobro dosao.

Ja imam Windows XP sp2. Mislim da sam bas na ovom forumu nasao uputstvo kako da sve to promenim, skinuo sam neku verziju softvera, skinuo ODION i sve to. Onda ugasio tel po uputstvu je trebalo da se stisne Vol-, CamButton i PowerON, onda mi se ukljuci ovo:

povezem tel preko usb na kompjuter i tu nastaje problem. Kompjuter je ne vidi telefon vec pise unknown device, evo bas ovako

Onda sam video da se neki to rade na Win7 pa sam probao kod brata, tu nije pisalo unknown device nego je videlo neki nepoznat driver pod imenom G-. samo tako. Na Win7 sam pokusao da instaliram KIES jer sam video da negde to preporucuju jer u KIES ima i drivera, i kad bih cekirao USB debugging i povezao telefon na kompjuter sve bi bilo u redu, ali kad bih ga ugasio, drzavo Vol-, CamButton i PowerON, isto bi videlo G- a ne moj telefon pa ODIN ne bi prepoznao da je neki uredjaj prikljucen na USB. Na XP ne moze Kies, ali moze neki Samsung PC Soult ili tako nesto pa sam to probao na XP, ali bi se isto ponasalo. Mislio sam da je do sistema na racunaru pa sam i njega menjao, a onda povezao telefon, ali sve je bilo isto. Kad cekiram USB debugging i prikljucim telefon vidi da sam prikljucio Samsung GT-I5700, ali kad bih uradio ono sa Vol-, CamButton i PowerON tu bi bio unknown device, a ne GT-I5700. Pokusao sam i bez memoriske, SIM kartice ali sve isto. Negde sam nalazio da neki vec imaju taj ROM ubacen, ali ovaj moj to nema.
    Da li neko zna nacin kako da resim ovaj problem i koju bi ste mi vi verziju softvera predlozili jer ja imam sad neki Fireware 2.1-update1 i to izgleda ovako:

(Slike nisam slikao ja vec sam ih nalazio na internetu)
    Kazem, cesto koci i puno mu vremena treba da udje u poruke, ocita aplikacije, puno puta se desilo da samo iskljuci neku aplikaciju, GPS upali iz 5-6. put, Kako je program za youtube starija verzija nece da pusti klipove, od pre par dana nece da se konektuje na google nalog tako da nemam vise pristupa dobrom delu aplikacija i kontaktima.

Prvo sam mislio da mi je problem u USB, ali kako prepoznaje telefon kad je ukljucen, a ne prepoznaje kad se ukljuci Download. U servisu su mi rekli da ne smeju da mi ubacuju verzije softvera sa interneta, a da orginalni softver nemaju. I da napomenem, telefon nema opciju da sam obnovi softver na internetu.
    Zadnji uredio Hudini : 22-11-2012 u 17:55

+ Odgovori na temu

Slične teme

1. Odgovora: 1
    Posljednji post: 28-12-2011, 15:07
  2. Odgovora: 2
    Posljednji post: 24-10-2009, 15:00
  3. V3 sms sa moba na sim kako, kako??
    By boom22 in forum Motorola
    Odgovora: 6
    Posljednji post: 06-05-2008, 14:28
  4. Odgovora: 78