Join Today
+ Odgovori na temu
Prikazujem rezultate 1 do 3 od 3
    Svježe registriran Postignuća:
    7 days registered

Datum registracije
    Dec 2011
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

GT-S5560i - firmware nadogradnja

Pozdrav ljudi, precesljao sam forum i nisam nasao slicnu temu pa reko da postavim, nadam se da cemo naci rijesenje. Kupio sam telefon samsung GT-S5560i prije par mjeseci. Sad hocu da uradim upgrade firmware-a, telefon je bez ugovora sa providerom (nije locked, sve je otkljucano).
    Probao sam preko samsung Kies-a, i nemoze, pored opcije upgrade stoji :"your device does not support software upgrading via Kies."

Onda sam opet probao preko Samsung new PC studia, eh tu bi "kao" moglo.. kad se spojim preko BT-a i kliknem upgrade kaze kako samsung produkt nije registriran, i da ga trebam resigstirati na samsungovoj stranici.. Samo sam nasao na Samsung USA support registraciju. Eh sad pri registracji produkta mi trazio SN telefona... nakon sto ukucam SN izbaci da ga ne prepoznaje...
    Kad ga spojim preko USB-a i kliknem upgrade pojavi se "Identifying device" i samo vrti 100 godina nikako da zavrsi, i onda ga ja moram prekinuti.
    Samsung EU product reg ne postoji koliko sam ja mogao skontati...
    sta da radim sada i kako da upgradujem novi firmware

SMSator Postignuća:
    SocialVeteranTagger Second Class50000 Experience Points

Datum registracije
    Nov 2002
    Mobitel
    LG L90 Dual
    Operater
    vip TELE2
    Godina
    45
    Bodovi
    68.694
    Nivo
    63
    Bodovi: 68.694, Nivo: 63
    Bodovi: 68.694, Nivo: 63
    Ukupna aktivnost: 0%
    Ukupna aktivnost: 0%
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Prvo pitanje koje mi pada na pamet je - koji je razlog želje za nadogradnjom?
    Da li uređaj ne radi kako treba? Ponaša se čudno ili ima neku grešku u izborniku i ostalim dijelovima?

Mislim da ova obavijest
    :"your device does not support software upgrading via Kies."
    govori sasvim dovoljno.

Tvoj uređaj nije podržan za nadogradnju "od kuće" i ako imaš problema u radu s njim možda da za početak napraviš kompletan reset uređaja, ako se problemi i dalje budu javljali onda ti je najsigurnija metoda otići do najbližeg servisa da ti provjere ima li ili ne novija verzija za tvoj uređaj.
    Većina pokušaja petljanja kod kuće završi sa novim temama ovdje na forumu,naslova npr. "Samsung XXXXX - ne može se upaliti" i sl.

I naslov teme bi bio prikladniji u obliku GT-S5560i - firmware nadogradnja ili sl. jer ovako izgleda kao neki od onih "XXXXX problem" a to završava u kanti za smeće.

Svježe registriran Postignuća:
    7 days registered

Datum registracije
    Dec 2011
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Izvinjajem se za naslov teme, evo pokusao sam editovati al ne znam kako, zamolio bi admina da sredi.
    Postoje par problema (ako se moze nazvati problemom), mislim da mi bez njih nebi palo na pamet da radim upgrade, jer nemam obicaj "popravljati sto nije pokvareno" iako sama pomisao na upgrade necega vjerovatno donosi poboljsanja.
    Kod pisanja poruke/kucanja brojeva je pravo neprecizan (mada nisam siguran da ce to bas upgrade rijesiti, al znam da je nokia na jednom svom modelu taj problem djelimicno rijesila sto su sa upgradeom dosla veca slova)
    Kad razgovaram, pred svaki razgovor ga moram zakljucati jer u protivnom dok razgovaram kako licem dodirujem ekran on sam nesto otvara. Ako ja nekoga nazovem i nakon toga zakljucam, cim birani broj odgovori na poziv on se odma odkljuca (zasvijetli) i ako ja zaboravim opet zakljucati tu nastaje belaj, kako je naslonjen na lice nekad moj trenutni poziv stavi na cekanje, bira nekoga drugog iz imenika, upali mute, speakerfone itd...
    Kod prebacivanja sa pc-a na telefon BT-om sve podatke sprema na memoriju telefona iako je u postavkama odabrano da je primarna memorija telefona kartica. Onda moram prebacivati jedan po jedan podatak, prebacim na telefon pa onda kopiram sa telefona na karticu i pobrisem sa telefona...
    Mislim da se problem preciznosti nemoze rijesiti nadogradnjom, ali se nadam da ce problem otkljucavanja u pozivu, i primarne memorije biti rijesen...

Ako je tako rizicno onda se nebi zafrkavao sa tim, al imao sam nokiu prije ovog telefona i upgrade je bilo prelagan sa nokia suitom, pa sam takav isti zamisljao i na samsungu...
    U mom gradu nemam ovlasteni samsung servis, tako da kad bi ga odnio u neki servis mislim da bi mi bio isti rizik kao da se ja sekam "kod kuce".
    Al samo mi jedna stvar nije jasna (evo neovisno o mom problemu) , za ovaj isti telefon samo sa ugovorom providera vec postoje 3 firmware nadogradnje, al za obicnu slobodnu "mobile shop" verziju nema...

+ Odgovori na temu

Slične teme

1. W810 firmware i nadogradnja
    By imaticx in forum Sony Ericsson
    Odgovora: 96
    Posljednji post: 09-06-2007, 10:20
  2. Nadogradnja RAM-a?
    By DARJAN333 in forum Aplikacije
    Odgovora: 9
    Posljednji post: 20-06-2006, 09:23
  3. C60 nadogradnja firmware-a
    By rvalenca in forum Siemensi X6x i X7x