Covjek bi pomislio da clan sa preko 150 postova zna napisati naslov teme po pravilima.
Osim toga, iako pricas o androidu, ovo nije tema za android podforum jer je preopcenita, pa cu je premjestiti.
Od nedavno sam postao korisnik smart phona.... do sad sam imao "glupi" telefon ...
Imao sam veliku želju imati neki smart phone (po mogućnosti android... neznam zašto) i nedavno osvojim jedan na nagradnoj igri .... Bio sam sretan ko mala beba na sisi ...
Evo sad koristim taj smart neko vrijeme i moram iskreno priznati da sam malo razočaran svime time ...
Smart phonu je ustvari najsporednija stvar biti telefon ... a meni treba telefon, a ne igračka... Ustvari, sve te njegove mogućnosti su zaista OK i zanimljive i sve.... ali kad kreneš nekoga nazvati ili poslati poruku,žalosno ... Prvo sam pomislio da je to zato jer imam malo slabiji model, pa to kod njega tako mora, ali onda sam se malo poigrao i sa drugim kojekakvim modelima (top ponuda, ako tako možemo reći) i ustvari sve je isto kao i kod mene, samo možda malčice brže napravi neke naredbe ....
postoji li uopće neki smart phone kojem je primarna funkcija biti TELEFON .... a tek onda sve ostalo ?
pun vi više ćurac i vas i vašeg OFFtopica
Covjek bi pomislio da clan sa preko 150 postova zna napisati naslov teme po pravilima.
Osim toga, iako pricas o androidu, ovo nije tema za android podforum jer je preopcenita, pa cu je premjestiti.
Ja i dalje nisam skužio u čemu je problem. Predugo ti treba da nekog nazoveš/pošalješ poruku ili što?
Ako ti se ne sviđaju smartphoneovi, nitko te ne tera da ih koristiš.
Umjesto da cvilis kao curica mogao si napisati konkretni problem pa bi ti netko pomogao. To sto nisi naveo proizvodaca i ui koji koristis dodatno pomaze rjesavanju "problema".
Prednost smartpona je da mozes promjeniti sms/dialer ili bilo koju drugu aplikaciju ako nisi zadovoljan out of the box iskustvom. Za to treba samo malo truda, strpljenja, citanja i malo manje drame.
Look down at me and you see a fool; look up at me and you see a god; look straight at me and you see yourself. C.M.
Postoji - zove se dumbphone. Primjera radi, svaka novija dumb Nokia prvenstveno služi telefoniranju/smsanju, ali uz to ti daje mogućnost za korištenje maila, neta, socijalnih mreža itd. I uz sve to, baterija će ti trajati 500+% dulje nego na bilo kojem smartphoneu.
Bojim se da si pogriješio u izboru, tj nisi realno sagledao svoje potrebe kada si kupovao novi mob.
♕ Keep calm and fastboot oem unlock. ♕
Da, slažem se s Xlr-om. Izgleda da jednostavno ti ne leže smartphonei!
Ja sam u biti uvidio za Android pa se ne skidam sa Symbiana
Moraš pred sebe staviti list papira i na njega staviti koji su ti prioriteti kod mobitela, razgovor, SMS, internet. Nešto mora pretezati.
Ako si tip koji koristi mobitel samo za razgovor i možda poneki SMS, nabavi si običan mobitel.
BTW-složio bih se s tobom da su smartphone-i u nekim stvarima sporiji od "glupaka". Ali zato su smartphoni izvrsni kada ih znaš u koje svrhe upotrijebiti.
Sredili su mi Nokiju "po propisu"-
U Mobisu!
nije smartfon za svakoga, ako je gazda dumy smart mu ne treba, a ako želiš bit šminker tvoj problem i nauči se koristit mobitel..
inače nevidim nikakvu razliku u zvanju i pisanju poruka između nokie 3310 i 5530xm.
a inače ako želiš popljuvat kakav mobitel napiši ime i model da ti i mi pomažemo ga pokopat, jer inače taj post nema nikakve veze osim da možebit članak s net.hr
u 2 sata se ne stigne iskopat 20m kanala,bagerom da, ali mi nismo bageri
ajde kad me već pljujete (bez razloga).. da se javim ...
mobitel sam DOBIO, a ne kupio ...radi se konkretno o LG GP540 .... jasno mi je da je to nižerazredni smart phone, ali kako sam i u uvodnom postu napisao (da čitate, bilo bi vam jasno) usporedio sam svoj telefon sa Ifonom, HTC-om, C-5... koje koriste frendovi i nisam ostao baš zapanjen ...
Do sad sam se na smart phonovima samo igrao ... pregledavao aplikacije i slično... i za takve stvari su to zaista zanimljivi uređaji ...
Evo konkretnih (meni negativnih) stvari .... prebacivanje imenika sam napravio putem "plavog zuba" i sve je on to obavio "kako treba" ... no, svi kontakti koji su na bilo koji način bili nesvakidašnji (razmak među slovima, HR fontovi, ostali znakovi) je on smjestio na samo sebi poznat način i na samo sebi poznato mjesto ... jer iste kontakte ne mogu naći kad idem zvati, ali su tu kad šaljem SMS i slično ... a meni jednostavno treba imenik u cjelosti ... Druga stvar je vezana za kontakte pri pisanju SMS-a ... Ako ću prvo izabrati kontakt, pa njemu pridružiti SMS, još nekako i prolazi... ali ako prvo napišem SMS, pa ga želim poslati na određeni broj, to postaje mission imposible za određene kontakte ...
znači svi problemi koji mi "smetaju" su vezani isključivo za funkciju telefoniranja i sms-anja ...
Pronalaženje kontakata mi je također poprilično nejasno .... uđeš u imenik, utipkaš prvih nekoliko slova, ali nekih kontakata (koji sadrže ta slova) jednostavno nema, dok se drugi pojavljuju sasvim normalno ... ITD
A to što se ovdje neki prave superiorniji i nedaju reći ništa negativno za nešto što oni posjeduju je zaista smiješno ... da nebi netko slučajno pomislio da i oni mogu "povući loš potez" ...![]()
Vidim da imas K800. Sony Ericsson ima neku cudno "smjestanje i preimenovanje" kontakata. Znaci, da sa K800 posaljes na bilo koji mob koji nije Sony Ericsson, a ni smartphone, tako ce ti kontakti izgledati.
iPhone 5s 16 GB
Slao sam na Nokiu i LG (glupe telefone) i sve je bilo OK ...
moguće da si upravu .... !?!? Imaš kakav savjet ?
Prije sam imao dosta sony ericssona i uglavnom sam pazio, kontakte drzao na sim kartici, jer tamo ostaju kakvi jesu. Jedino da jedan po jedan preimenujes kakvi su prije bili. Isto tako sam i ja napravio
iPhone 5s 16 GB
editiraj imenik kako treba
slozis si telefon
dakle nije sve samo ustekaj i koristi
ja svaki telefon si poslozim po svome i uzivam u koristenju
kao sto su ti gore naveli zna biti problemcica prilikom prebacivanja sa jednog na dr telefon pogotovo
ako su razlicitog proizvodjaca
lg u ruke i poslozi si kontakte kako treba-editiraj ih i tako i vjerujem da ce problemi nestati
to je do korisnika a ne do samog telefona
i nije svaki telefon za svakog-ne koriste svi sve funkcije-
al dobro posto si ga dobio poklonjenom konju se ne gleda u zube
a ako ti se ne svidja lako ga prodas pa uzmes nesto drugo
Sent from my Nokia 6310i using Tapatalk
pokušat ću se poigrati s tim ..... ali kad imaš ovoliku listu kontakata, padne ti mrak na oči ...![]()
Ono kaj sam ja napravil je sinkronizirao kontakte sa Googleom (imao sam SE W705), i samo opet napravio sync na iPhoneu. I to je to. Sve na svom mjestu. Totalno identično. Sad, ak ti se da igrat sa tim..![]()
One day, sky went blue...
ne košta me probati ...
ali sad se igram sa ovim LG softverom.... pa preko njega editiram kontakte ... vidjet ćemo hoće biti promjene ...
nego da pitam... ako je prava tema... hoću dobiti šta ako upgrejdam android .. i treba li mi to uopće ?
ma to su ti pocetne bolesti,kod svakog novog mobaca.Kad sam presla s nokie na SE skoro je letil m600 kroz prozor,dok ga nisam skuzila i sredila.Lg je tak jednostavan i supar mobac ,mali android ideos nije neka firma ,al radi sve ko veliki (osim baterije koja me izluduje)imam jos sagem koji radi sve samo mi gumbi nisu nest,al ima svetiljku zato i radio odlican!jedini srot je ovaj vodofon 543, e taj je u jezeru skoro zavrsil i ko njega skuzi i zove i pise poruke ,skidam kapu lol Samo lagano
kad se naucis na pametne ,zeljet ces vise i vise!!
![]()
Zadnji uredio lili : 06-08-2011 u 12:08
evo ovako .... updejtanjem androida na 2.1 su se zaista neke stvari malo posložile ... i sad to nekako bolje izgleda..
ali sam i dalje mišljenja da je na ovom telefonu sporedna stvar biti telefon, a sve ostalo je OK ...![]()
ajmo sad još jedno pitanje ...
ne radi mi upload i download .... tj. da preciziram ...
ne mogu uploadati fotku na forum .... i neda mi neke stvari downloadirati sa maila...
jesu mi neke postavke pogrešne ili šta ?
THX
Bookmarks