Join Today
+ Odgovori na temu
Prikazujem rezultate 1 do 21 od 21
    Hardcore forumaš Postignuća:
    Veteran10000 Experience Points

Datum registracije
    Nov 2006
    Mobitel
    Samsung galaxy s10 duos
    Operater
    T-mobile, Tele2
    Bodovi
    13.516
    Nivo
    27
    Bodovi: 13.516, Nivo: 27
    Ukupna aktivnost: 0%
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

iPhone 4 vs. Samsung omnia 7

Evo da pokrenom jednu raspravu,zanima me vaše mišljenje kojeg da si ostavim,omniju ili iphone.Nikako da se odlucim ... kod iPhone koristim gotovo sve funkcije i stvarno sam zadovoljan (sve radi kako je i zamišljeno i to jako fluidno), no zaželio sam se promjene jer mi je vec dojadio iPhone , a još kad ga vidim tj.da ga ima svaka druga osoba (dobro nemaju svi 4 ali poanta stoji) nekako mi je igubio taj sjaj koji je imo kad je došo 2008 , tad je bio poseban a sad kad ga je i vip dobio ... nekako nije više to...dok omnija tj.windows mobile 7 ima dosta slicnu filozofiju kao ios i moram priznat da neke stvari cak ima i bolje napravljeno po meni , samo jedan veliki nedostatak je market koji me je razocaro ... e sad nisu u pitanju aplikacije (sve sto meni treba onako ima , osim ljutih ptica :-( ) vec koliko sporo mu treba da ocita tj.prikaže aplikacije kod scrolanja , bi rekli jako je "lagy" i to me stvarno smeta jer imajuci na umu koliko to dobro funkcionira na ios-u i na androidu jednostavno mu nisam mogo dati na tom dijelu prolaznu ocjenu i web surfanje koje je stvarno sporo do boli ali ovo ostalo me je jako iznenadilo koliko je fluidno i tu ima više nego prolaznu ocjenu + ima taj "wow" faktor kojeg je imo iphone kad je doso 2008 pa cak i 3gs 2009 pa ukratko po vama kome dati šansu tj. vaši osobni stav o svakom uređaju
    ***There isn’t a perfect smartphone out there. There’s always something for anyone to love or hate.***

Forum Admin Postignuća:
    SocialVeteranTagger Second Class50000 Experience PointsOverdrive

Datum registracije
    Nov 2004
    Mobitel
    DynaTAC 8000X
    Godina
    44
    Bodovi
    146.836
    Nivo
    92
    Bodovi: 146.836, Nivo: 92
    Bodovi: 146.836, Nivo: 92
    Mentioned
    21 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Trenutno iOS ima prednost, WP7 ima dosta rupa, doduse radi se na tome...

Hardcore forumaš
    Datum registracije
    Sep 2005
    Mobitel
    I9100,5210,T28,R310,S35
    Operater
    Eronet
    Bodovi
    7.708
    Nivo
    20
    Bodovi: 7.708, Nivo: 20
    Bodovi: 7.708, Nivo: 20
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    evo neznam ni sam sta bi ti rekao... i4 je opet etabliran kao top klasa i ima OS koji je potpuno funkcionalan i vise nego dobar... sto se tice omnie, mob je odlican, al win 7 ima jos puno djecjih bolesti koje treba ispraviti... ruku na srce sucelje win-a je jako dobro a fluidnost je odlicna...

ako ti je dosadio i4 onda uzmi omniu, ni s jednim neces pogrijesiti
    "all in one"

4. 'Hvala' kaže:

Hoc

Svježe registriran Postignuća:
    7 days registered

Datum registracije
    Apr 2011
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Pozdrav, zanima me koliko je spor internet, jer mobitel kupujen uglavnom zbog interneta i aplikacija, dobro ne toliko zbog aplikacija. Istraživao sam na internetu i vidio sam "trgovina aplikacijama (Market) nije podržana za Hrvatsku" da li se aplikacije mogu naći ilegalno na internetu?

7 days registered

Datum registracije
    Apr 2011
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    i još nešto, koji su mu bitni nedostatci?
    Hvala!

Datum registracije
    Nov 2006
    Mobitel
    Samsung galaxy s10 duos
    Operater
    T-mobile, Tele2
    Bodovi
    13.516
    Nivo
    27
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao golda-meir Pregledaj post
    Pozdrav, zanima me koliko je spor internet, jer mobitel kupujen uglavnom zbog interneta i aplikacija, dobro ne toliko zbog aplikacija. Istraživao sam na internetu i vidio sam "trgovina aplikacijama (Market) nije podržana za Hrvatsku" da li se aplikacije mogu naći ilegalno na internetu?
    ma gle nije toliko spor (ja sam ga uspoređivo sa iphone-om i to 4, sto dakako nije bila poštena borba jer je iphone imo 4.3.1 sa nadograđenim java scriptom , no pošto je bio izbor između ta dva , pa sam sukladno s tim i naveo to kao nedostatak) sad kad ga koristim , ajmo rec kao glavni mob moram priznat da je surfanje web-om na nivou i da dosta fluidno radi ... nadalje ... tako je market nije podržan za HRV (bit ce ali ima jos do toga) nema potrebe za ilegalnim jer se prijavis na drugi Market i sve radi kako spada osim sto ne mozes kupovat aplikacije vec ih možeš samo probat i normalno skidati besplatne (no kad spominjes ilegalu ima nacin ali nije moja preporuka jer , to malo sto sam proucio ima dosta problema sa uređajima koji su sim lock na jednu mrežu , za više infromacija potraži na XDA forumu pod wp7 jailbreak) ... nadalje ... neki nedostaci
    -problem sa ussd code-om (primjer - sa mpay uslugom (PBZ))
    -kamera ne pamti tvoje postavke koje si prethodno postavio (postavis postavke i ako se vratis recimo odgovorit na sms pa ponovo nastavit slikat on tj. wp7 automatski vraca postavke na default)
    -ponekad se sam os ponasa vrlo "lagy" bez obzira što sve "uber" brzo radi (nije cesto ali mu dođe - blokira market,ne pokrece igru/aplikaciju)
    -problem sa marketom koji je gore spomenut
    -opcenito problemi sa samim wp7-
    -No system-wide file manager
    -No Bluetooth file transfers
    -No USB mass storage mode
    -Limited third-party apps availability
    -No Flash or Silverlight support in the browser
    -Too dependent on Zune software for file management and syncing
    -No video calls
    -New ringtones available only through the Marketplace
    -Music player lacks equalizer presets
    -No multitasking
    -No copy/paste
    -No DivX/XviD video support (automatic transcoding provided by Zune software)
    -No sign of free Bing maps Navigation so far
    -No internet tethering support

p.s.
    nisu to neki problemi (sa svime se da živjet) , ako hočeš probat nešto malo drugacije,posebnije pravac wp7 ... ako hoces aplikacije iphone ... ako hoces modificirat/mijenjati i normalno imati sve free onda pravac android
    ***There isn’t a perfect smartphone out there. There’s always something for anyone to love or hate.***

Forumaš sa iskustvom Postignuća:
    VeteranTagger Second Class10000 Experience Points

Datum registracije
    Feb 2006
    Mobitel
    Samsung S8+
    Operater
    T-mobile
    Bodovi
    12.409
    Nivo
    26
    Bodovi: 12.409, Nivo: 26
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    samo kratko da nadopunim kolegu iz gornjeg posta. copy/paste je dosao sa NoDo nadogradnjom, kao i serach kroz marketplace kao i jedno solidno ubrzanje u nekim situacijama (ne da je stroj ikad bio spor). Ne razumijem "no sign of free bing maps navigation" bing mape rade kao i google maps dakle nema voice guided navigacije, ali inace radi dobro (ne toiko da se covjek moze oslonit na to, ali za nevolju su tu).

Wp7 je po meni sustav buducnosti, ima "ono nesto". Jedna glupost koja meni ide na zivce. U landscapeu kad si u web browseru nema tipkovnice, nego samo u vertikali (nije nesto ali me smeta).

7 days registered

Datum registracije
    Apr 2011
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Hvala puno na odgovorima!
    Pozdrav iz Šibenika! )

7 days registered

Datum registracije
    Apr 2011
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Još jednom hvala na odgovorima, ali ipak ga nisam kupio, nema ga više u T-mobile-a, a sve ostalo mi je skupo, u T-mobile-a je bio 1000 kn i pretplata 100 kn

7 days registered

Datum registracije
    Apr 2011
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ipak je mobitel kupljen, uspili su ga naručiti
    Možete li mi reći gdje mogu skidati aplikacije za njega i kako da dođem na facebook chat?

Datum registracije
    Feb 2006
    Mobitel
    Samsung S8+
    Operater
    T-mobile
    Bodovi
    12.409
    Nivo
    26
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bas lijepo, cestitam ponosnom ocu (majci). Prvi korak bi ti trebao biti NoDo update. Odi na settings pa about i vidi koju verziju softa imas i ima li kakav update dostupan. Ako nema nodo-a onda zanemari i podji na marketplace i potrazi facebook app i nekakvu aplikaciju za facebook chat (nemam pojma ima li kakva jer ne koristim fb chat, ali vjerujem da ima).

Jos par aplikacija da ti preporucim:
    a. youtube
    b. tunein radio
    c. pc remote
    d. unite
    e. paper toss
    f. gmaps

Sve stranice su na marketplaceu i sve su free. E da i pogledaj ovaj dole tweet

Windows Phone 7 Samsung update issues explained http://bit.ly/mBSOsS #wp7 #wp7dev #microsoft #samsung
    Zadnji uredio dorian_gray : 04-05-2011 u 02:11

Datum registracije
    Nov 2006
    Mobitel
    Samsung galaxy s10 duos
    Operater
    T-mobile, Tele2
    Bodovi
    13.516
    Nivo
    27
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Također cestitam,od NoDo nadogradnje onako nista pa se nemoj niti uzrujavat sto je jos nema (i odmah pitanje za kolegu @dorian_gray - s ti imo NoDo na LG-u)
    -aplikacije skidas sa marketa (legalno) one ilegalne (sve "lepo" piše i pojasnjeno na XDA forumu)
    -facebook chat - aplikacija -fim facebook chat (ima tog jos (u marketu lupi search i napiši facebook chat)

preporuke na ove gore
    a.Fantasia Painter - Free
    b.Shazam
    c.shopSavvy
    d.TouchStudio
    e. i ako si malo fan boy - Red Bull TV
    f.i obavezno WeatherDuck (pokazuje ti na glavnom ekranu "live tile")
    i na kraju Youtube aplikacija od lazy worm

Datum registracije
    Feb 2006
    Mobitel
    Samsung S8+
    Operater
    T-mobile
    Bodovi
    12.409
    Nivo
    26
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Sad mi pade na pamet da smo mi potpuno otisli od teme i ovo vise nema veze sa i4 vs so7, ali... Ima jako jednostavan nacin kako staviti nodo na wp7 uredjaj, samo trebam procitat ipak jos jednom jer napamet ne znam, a i potreban je neki program.

Evo editirom postojeci post ... Ovdje vam je link pomocu kojeg sam ja stavio NoDo na LG i nije bilo niti najmanjeg problema. http://goo.gl/p44KP

Ipak, posebo potrazite nekakve vijesti o NoDo problemima sa Samsung telefonima (mislim da je Focus imao posebnih problema sa NoDo updateom, ali nikad dovoljno opreza).
    Zadnji uredio dorian_gray : 04-05-2011 u 20:21

7 days registered

Datum registracije
    Apr 2011
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Hvala vam na korisnim informacijama!
    Zadovoljan sam mobitelom, imam par pitanja, mogu li stavit neku svoju pjesmu za zvono poziva? i još nešto, ne mogu isključiti zvuk kod slikavanja, smanjim do kraja i svejedno se čuje zvuk :/

Datum registracije
    Feb 2006
    Mobitel
    Samsung S8+
    Operater
    T-mobile
    Bodovi
    12.409
    Nivo
    26
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ad1 - potrazi windows phone device manager
    ad2 - ne znam

antistar
    Datum registracije
    Aug 2006
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Za isključivanje zvuka kamere idi pod Settings od kamere i mislim da bi tamo trebalo biti nešto tipa 'Shutter sound' i to staviš na None.

Što se tiče početnog pitanja uzeo bih definitivno iPhone, a ako možeš radije uzmi neku Galaxy seriju umjesto Omnie, koja je za korak ispred oba.

Datum registracije
    Feb 2006
    Mobitel
    Samsung S8+
    Operater
    T-mobile
    Bodovi
    12.409
    Nivo
    26
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao Tetronic Pregledaj post
    Za isključivanje zvuka kamere idi pod Settings od kamere i mislim da bi tamo trebalo biti nešto tipa 'Shutter sound' i to staviš na None.

Što se tiče početnog pitanja uzeo bih definitivno iPhone, a ako možeš radije uzmi neku Galaxy seriju umjesto Omnie, koja je za korak ispred oba.
    Tetronic se u gronjem postu vjerojatno zabunio... kolega forumas je vec kupio omniu7 (osim ako se ja nisam zabunio), samsung do sad nije izdao niti jedan telefon sa wp7 u galaxy seriji, a mislim i da gašenje kamere nije bas tako jednostavno (da ne spominjemo pomalo zivcirauci feature wp7 da svaki puta postavke kamere vraca na defaultne - MS je objasnio da oni ovo smatraju featureom, a ne bugom, jer vecina ljudi navodno 90% slika slikava sa defaultnim postavkama).

Uglavnom, što se tiče shutter sounda od kamere mislim da treba registry editirati... znači 1. unlock 2. instalirati registry editor za wp7 3. naći [HKEY_LOCAL_MACHINE\Audio\StreamClass\Output\10] i promjeniti “BypassDeviceGain”=dword:0

antistar
    Datum registracije
    Aug 2006
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Samo osobna preporuka. Znam da Galaxy serije nisu na WP7, ali su zato na Androidu, na kojem se zvuk kamere lijepo isključuje kao što sam napisao gore.

Datum registracije
    Feb 2006
    Mobitel
    Samsung S8+
    Operater
    T-mobile
    Bodovi
    12.409
    Nivo
    26
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Onda je moja graska...

Datum registracije
    Nov 2006
    Mobitel
    Samsung galaxy s10 duos
    Operater
    T-mobile, Tele2
    Bodovi
    13.516
    Nivo
    27
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    @tetronic fala na savjetu ali kako ti je reko kolega @dorian_gray vec sam si ostavio Samsunga i nije mi zao,dalje skidam kapu iphoneu na svemu ali vec su pomalo dosadni sa jednim te istim operativnim sustavom vec kroz 3 generacije iphone-a,ovo je stvarno ugodno osvježenje (i bolje mi je sjeo nego android makar i on ima svoje prednosti) a i moram priznat da je sam koncept od "velikog diva" dobro pogođen i svakako bi preporucio omniu bilo kome (makar ima tih sitnih djecjih bolesti ali zivim u nadi da ce doc do nas sluzbenim putem ta ocekivana nadogradnja jer ovo sto je preporucio @dorian_gray je maknuto sa web-a jer je uzrokovalo probleme sa svim uredajima jer se vise niti jedan uređaj nije htio nadograditi sluzbenim putem vec se sve trebalo nadalje radit preko tog programa koji je opet ovisan o njegovom kreatoru da ga nadograduje)

7 days registered

Datum registracije
    Apr 2011
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Pozdrav, opet ja
    Kako da izgasim music player? :S Jedini način da prekinem pjesmu jest da je pauziram, ali onda mi stoji u vrhu ekrana naslov pjesme :O

+ Odgovori na temu

Slične teme

1. iPhone 3 GS ili Samsung I8000 Omnia II?!?
    By MobiFREAK in forum Usporedbe Modela
    Odgovora: 8
    Posljednji post: 22-07-2009, 10:44

Bookmarks

Pravila postanja

• Ne možeš stvarati nove teme
  • Ne možeš odgovarati na postove
  • Ne možeš slati privitke
  • Ne možeš mijenjati svoje postove