Može, slobodno ukopčaj.
Na brodu koristim netbook sa DVB-T stickom i pripadajućom antenom (cca. 15 cm visine) i dužine kabela 1.5 metara,tako da antenu ne mogu postaviti izvan kabine,npr. na jarbol,gdje bi prijem signala bio,pretpostavljam, bolji.Da li na stick mogu spojiti neku "ozbiljniju" antenu,npr. logaritamsku sa 5 metara kabela?Mogu li to stick i netbook "podnijeti" a da ne dođe do nekakvog kvara?Pozdrav!
Može, slobodno ukopčaj.
When shit turns to gold, the poor will be born without ass
Vezano uz temu TV antena za netbook,čuo sam od poznanika da je na brodu umjesto TV antene koristio antenu od CB radio stanice i da je to radilo OK.Da li bih mogao tu antenu koristiti za DVB-T stick,što bi mi bilo mnogo praktičnije,jer bih inače logaritamsku antenu morao stalno okrećati zbog promjene kursa broda.Pozdrav!
Već sam imao omnidirectional antenu na brodu i nisam bio baš zadovoljan,osim toga su i skupe(navedeni GLOMEX preko 1700 kn.)dok su moje kolege ribari imali bolji prijem sa logaritamskom antenom od 50 kn.,ali nažalost uz neizbježni "fizikalizam" okretanja antene.Mislim da ne filozofiram nego samo od kompetentne osobe tražim savjet,za GLOMEX mi se ne daje toliki novac,pa tražim neku alternativu.
Bookmarks