Join Today
+ Odgovori na temu
Prikazujem rezultate 1 do 25 od 25

Hybrid View

Gazda na Forumu! Postignuća:
    SocialVeteran50000 Experience Points

Datum registracije
    Feb 2003
    Mobitel
    HTC Legend, Sony Ericsson
    Operater
    Vipnet
    Godina
    46
    Bodovi
    68.568
    Nivo
    63
    Bodovi: 68.568, Nivo: 63
    Ukupna aktivnost: 0%
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Koji (MKV) media player?

Pozdrav ekipo!

Kupujem Multimedia player i nakon dosta proučavanja do sada nekako sam najbliže da kupim Mede8er MED500X i praktično sam ga skoro kupio kad sam slučajno na netu sam naletio i na ovaj EMTEC-ov model: EMTEC S800H, ali za njega nisam niti siguran da ga ima na hrv. tržištu za kupiti (i po kojoj cijeni?).
    A i da ga ima, da li se isplati, odnosno kakav je uređaj s obzirom na cijenu.
    Konkretno, EMTEC mi je dizajnom ljepši i sprijeda ima mali zaslon u boji, a za Mede8er-a sam pročitao samo sve najbolje, da čita daleko brže i bolje od svega trenutno na hrv. tržištu, s novim firmware-om i BD ISO fajlove!
    Ima novi Realtek RTD1073DD procesor koji je bolji i od onog Sigminog SMP8643 koji je ugrađen u Popcorn Hour C-200 ili onog ugrađenog u WD TV Live (Sigma SMP8655).
    Svakako mora biti player koji nudi mogućnost ugradnje HDD-a, a to recimo ispunjavaju Popcorn C-200 (koji umjesto HDD-a može ugraditi i BD player) i Mede8er, ali Mede8er je daleko jeftiniji (svega cca 200 kn skuplji od WD TV-a) i po recenzijama bolji. Znači neki WD TV mi niti ne dolazi u obzir.
    E sad, u zadnji čas mi se slučajno pojavio i gore navedeni EMTEC koji ima ugrađen i TV tuner te shodno tome i snimanje TV programa na ugrađeni disk, što ovi nemaju.

Dakle, moje pitanje je - ima li nešto dobro poput Mede8er-a, a da ima i snimanje TV-a, odnosno ima li takvo što za kupiti kod nas i po kojoj cijeni?

Tnx!

P.S. evo i recenzije Mede8er-a: http://hdtelevizija.com/2009/12/12/r...med500x-video/
    I'm not really a gynecologist, but I'll take a look.
    "...Moroni kojima je najveći intelektualni domet turbo folk poezija i koji imaju sve B-sides, raritets, remixes i unrealesed tracks od Ceca, Goca i Droca u svojim Grand Cheerokijima, Porscheima, Masseratijima i ostalim indikatorima malog kurca. Da ih pitaš tko je Lennon, ne bi znali odgovorit ni uz Jocker 'zovi cijelo društvo'..." Metastaze

ThreeEyedExtraTerrestrial Postignuća:
    SocialVeteranTagger Second Class50000 Experience Points

Datum registracije
    Jan 2005
    Mobitel
    iPhone 4S
    Operater
    T-Com & Tele2
    Godina
    45
    Bodovi
    50.859
    Nivo
    55
    Bodovi: 50.859, Nivo: 55
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao whiteboy Pregledaj post
    Pozdrav ekipo!

Kupujem Multimedia player i nakon dosta proučavanja do sada nekako sam najbliže da kupim Mede8er MED500X i praktično sam ga skoro kupio kad sam slučajno na netu sam naletio i na ovaj EMTEC-ov model: EMTEC S800H, ali za njega nisam niti siguran da ga ima na hrv. tržištu za kupiti (i po kojoj cijeni?).
    A i da ga ima, da li se isplati, odnosno kakav je uređaj s obzirom na cijenu.
    Konkretno, EMTEC mi je dizajnom ljepši i sprijeda ima mali zaslon u boji, a za Mede8er-a sam pročitao samo sve najbolje, da čita daleko brže i bolje od svega trenutno na hrv. tržištu, s novim firmware-om i BD ISO fajlove!
    Ima novi Realtek RTD1073DD procesor koji je bolji i od onog Sigminog SMP8643 koji je ugrađen u Popcorn Hour C-200 ili onog ugrađenog u WD TV Live (Sigma SMP8655).
    Svakako mora biti player koji nudi mogućnost ugradnje HDD-a, a to recimo ispunjavaju Popcorn C-200 (koji umjesto HDD-a može ugraditi i BD player) i Mede8er, ali Mede8er je daleko jeftiniji (svega cca 200 kn skuplji od WD TV-a) i po recenzijama bolji. Znači neki WD TV mi niti ne dolazi u obzir.
    E sad, u zadnji čas mi se slučajno pojavio i gore navedeni EMTEC koji ima ugrađen i TV tuner te shodno tome i snimanje TV programa na ugrađeni disk, što ovi nemaju.

Dakle, moje pitanje je - ima li nešto dobro poput Mede8er-a, a da ima i snimanje TV-a, odnosno ima li takvo što za kupiti kod nas i po kojoj cijeni?

Tnx!

P.S. evo i recenzije Mede8er-a: http://hdtelevizija.com/2009/12/12/r...med500x-video/
    Ima...znam jer i ja kupujem ovo.

Ovo je link:

http://www.fantec.de/html/en/1/gid/_...0/content.html

Samo im je site trenutno malo u banani pa pokusaj za pola sata recimo.

Evo ti manual toga uređaja:

http://rapidshare.com/files/369960576/R2650_EN.pdf.html

U RH ga nema, ali s obzirom da sam u Bratislavi...izici ce me cca 300 eura, i mislim da je za tu cijenu najbolja kupnja (procitao sam hrpetine recenzija, misljenja i koje cega...).

Postoji jos jedan uredjaj koji moze slicne stvari ali po daleko visoj cijeni.

Ovo je link na njega:

http://www.lacie.com/uk/products/product.htm?pid=11229

A evo i manuala:

http://rapidshare.com/files/36996129...ax_en.pdf.html

Inace...pa di si ti, nema te ni za lijek?

" To every man there comes a time in his lifetime, that special moment when he is figuratively tapped on the shoulder and offered the chance to do a very special thing, unique to him and fitted to his talent. What a tragedy if that moment finds him unprepared or unqualified for the work which would be his finest hour."

Datum registracije
    Feb 2003
    Mobitel
    Operater
    Vipnet
    Godina
    46
    Bodovi
    68.568
    Nivo
    63
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao Bimbi Pregledaj post
    Ima...znam jer i ja kupujem ovo.

Ovo je link:

http://www.fantec.de/html/en/1/gid/_...0/content.html

Samo im je site trenutno malo u banani pa pokusaj za pola sata recimo.

Evo ti manual toga uređaja:

http://rapidshare.com/files/369960576/R2650_EN.pdf.html

U RH ga nema, ali s obzirom da sam u Bratislavi...izici ce me cca 300 eura, i mislim da je za tu cijenu najbolja kupnja (procitao sam hrpetine recenzija, misljenja i koje cega...).

Postoji jos jedan uredjaj koji moze slicne stvari ali po daleko visoj cijeni.

Ovo je link na njega:

http://www.lacie.com/uk/products/product.htm?pid=11229

A evo i manuala:

http://rapidshare.com/files/36996129...ax_en.pdf.html

Inace...pa di si ti, nema te ni za lijek?
    Poz!!
    Mi izgleda uvijek u isto vrijeme ciljamo na istu stvar.

Naletio sam na netu i na ove uređaje koje si naveo, oba izgledaju jebeno, ali recimo LaCie mi se čini preskup, a u prošlom Bug-u su popljuvali njegov daljinski (odnosno isti takav na LaCie Cinema Classic HD), a i cijena mi je zaista pretjerana. Dalje, tu je ono plavo osvjetljenje sprijeda koje bi me vjerujem iritiralo dok gledam filmove. Treće upscale-a do 1080i (ne p), no to je manje bitno kako mi i Pioneer plazma ima bolji upscaler, a i spajao bi uređaj preko AV recivera koji također bolje upscale-a). I zadnje, nigdje ne mogu pronaći koji je procesor ugrađen, a ne bi volio da se radi o nekom s kojim će bit problema, aretfakta kod premotavanja, sporog prebacivanja i kretanja po izborniku...

Što se Fantec-a tiće isto yebeno izgleda, iako me malo smeta što stoji uspravno, a ne polegnuto (znam da se displej može rotirati, ali mogu li se onda skinuti one "nožice" na kojima stoji kada je uređaj u uspravnom položaju?). I tu vrijedi isto pitanje - koji ga procesor pokreće?

Za oba uređaja nigdje ne piše da podržavaju BD ISO file-ove, a to recimo Realtekov čipset (kakav je u Mede8er-u) podržava, a to mi se čini kao jeben feature (a naravno podržava i vanjski BD player). Dalje, kakva je podrška za HD audio?
    Isto, Mede8er ima i ne malo važnu mogućnost uklučivanja screensavera za plazme, što mi puno znači s obzirom da imam Pioneer Kuro PDP-5090H. Za 1179 kunića ne bi uopće dvojio oko njega da ima mogućnost snimanja...

BTW, to si ti stalno u Bratislavi ili...? Zanima me ako bi te slučajno molio za dostavu...
    Zadnji uredio whiteboy : 30-03-2010 u 21:14
    "...Moroni kojima je najveći intelektualni domet turbo folk poezija i koji imaju sve B-sides, raritets, remixes i unrealesed tracks od Ceca, Goca i Droca u svojim Grand Cheerokijima, Porscheima, Masseratijima i ostalim indikatorima malog kurca. Da ih pitaš tko je Lennon, ne bi znali odgovorit ni uz Jocker 'zovi cijelo društvo'..." Metastaze

Datum registracije
    Feb 2003
    Mobitel
    Operater
    Vipnet
    Godina
    46
    Bodovi
    68.568
    Nivo
    63
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Evo uspio sam pronaći koji čipset koristi Fantec, ovdje je jedan review: http://www.digitalversus.com/article-501-7011-406.html
    Tu kao negativnost navode, među ostalim, bučan ventilator. To mi se baš i ne sviđa.

Na toj stanici (koja mi se čini baš dobra) su dosta nahvalili ovaj uredaj: DviCO TViX 6632N. E sad, naravno pitam se kakva je dobavljivost u hrv, i po kojoj cijeni...

BTW ovdje je usporedba svih media plyera koje su testirali, možda se i predomisliš još...
    http://www.digitalversus.com/article-501.html

Datum registracije
    Jan 2005
    Mobitel
    iPhone 4S
    Operater
    T-Com & Tele2
    Godina
    45
    Bodovi
    50.859
    Nivo
    55
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Cuda si napisao od jucer...danas cijeli dan prevodim forum i samaram po Admin CP - u, nisam niti stigao citati teme.

Svakako cu proanalizirati ovaj link sa usporedbom koji si poslao.

Osim sto izgleda uvijek u isto vrijeme trazimo iste stvari, i smetaju nam iste stvari.

Lacie ima uzasan daljinski (imao sam ovo prilike testirati uzivo) i definitivno je preskup (samo "preskup" je preblag izraz) jer je poprilican broj uredjaja na trzistu koji mogu isto sto i on po 50% manjoj cijeni. Ne znam cime uopce opravdava ovako visoku cijenu i kakvi su im prodajni rezultati, ali nekako ne ocakujem neke lude brojeve.

Fantec je po meni odlican omjer ulozeno/dobiveno. Ima sve sto ti moze zatrebati i cega se mozes sjetiti. Izgleda kompaktno i odaje vrlo kvalitetan dojam (vidio ga ovdje uzivo u ducanu). Odlican GUI, vrlo jednostavan i intuitivan. Ono sto mi na njemu smeta je vrlo mali display. OK...prakticki niti jedan ovakav uredjaj niti nema display, tako da je bilo kakav display korak naprijed, ali display je doista mali i ako si dalje od metra ne sluzi nicemu. Druga stvar je sto je zamisljeno da uredjaj stoji uspravno. Moze se polaci i display se moze "rotirati", ali te nozice ostaju i koliko sam imao prilike to pogledati u ducanu (u ducanu je bio polegnut) nozice se ne mogu ukloniti (barem ne jednostavno). Treca stvar koja mi na njemu smeta je omoguceno pretrazivanje baze glazbe recimo. Mozes pretrazivati samo po abecedi (nema pristupa recimo po stavkama ID tagova...autor, album...). OK i ovo je rijesivo strukturom foldera (manje vise svi mi to tako imamo strukturirano na disku), ali mi smeta. Sve ostalo je izvrsno i nemam zamjerke. Sto se bucnosti ventilatora tice, to nisam primjetio, ali istina je da sam uredjaj vidio postavljen u neki video sustav u shopping centru gdje je razina buke veca nego doma.

Od videa podrzava ovo:

AVI/MKV/TS/M2TS/MPG/DIVX/XVID/MP4/MOV/M4V/VOB/ISO/IFO/DAT/WMV/ASF/RM/RMVB/FLV

Codeci:

MPEG1 HD MPEG2 (up to MP@HL 1080i) HD MPEG4 SP/ASP (720p/1080i/1080p) XVID, WMV9 (up to 1080p) H.264 BP@L3, MP@L4.1 (720p/1080i/1080p) RM/EMVB 8/9/10 (bis zu 1280x720@30p)

Sto se chipa tice...Fantec je takodjer na novome Realteku (prema recenzijama koje sam citao...trenutno bolje nema).

Sto se Bratislave tice...tu sam vec 4 mjeseca i ostajem jos mjesec i po do dva...tako da ako se odlucis...javi, tebi donosim bez naknade.

A sto kazes na ovaj popcorn...ne izgleda lose...al kako kuzim nema WIFI...ima ih u Slovackoj:

http://www.alza.sk/domace-kina/popco...5960-v2201.htm

Ovo je cijela ponuda:

http://www.alza.sk/domace-kina/hdd-p...e/18845960.htm

Divco nisam pronasao nigdje na internet shopovima...

...samo ovdje:

http://nakup.24hod.sk/pd.aspx?p=441716

Ali to ne mogu pribaviti.

Ovo je ponuda Fanteca u Agemu:

http://www.agem.sk/?flag=kategorie&cat=000980057301713

Stvarno si mi sad bacio bubu u uho sa ovim recenzijama...sad trazim nesto sa DTS - om i HD - om...damn, a bio sam odlucio.
    Zadnji uredio Bimbi : 31-03-2010 u 18:02

" To every man there comes a time in his lifetime, that special moment when he is figuratively tapped on the shoulder and offered the chance to do a very special thing, unique to him and fitted to his talent. What a tragedy if that moment finds him unprepared or unqualified for the work which would be his finest hour."

Datum registracije
    Feb 2003
    Mobitel
    Operater
    Vipnet
    Godina
    46
    Bodovi
    68.568
    Nivo
    63
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao Bimbi Pregledaj post
    Cuda si napisao od jucer...danas cijeli dan prevodim forum i samaram po Admin CP - u, nisam niti stigao citati teme.

Svakako cu proanalizirati ovaj link sa usporedbom koji si poslao.

Osim sto izgleda uvijek u isto vrijeme trazimo iste stvari, i smetaju nam iste stvari.

Lacie ima uzasan daljinski (imao sam ovo prilike testirati uzivo) i definitivno je preskup (samo "preskup" je preblag izraz) jer je poprilican broj uredjaja na trzistu koji mogu isto sto i on po 50% manjoj cijeni. Ne znam cime uopce opravdava ovako visoku cijenu i kakvi su im prodajni rezultati, ali nekako ne ocakujem neke lude brojeve.

Fantec je po meni odlican omjer ulozeno/dobiveno. Ima sve sto ti moze zatrebati i cega se mozes sjetiti. Izgleda kompaktno i odaje vrlo kvalitetan dojam (vidio ga ovdje uzivo u ducanu). Odlican GUI, vrlo jednostavan i intuitivan. Ono sto mi na njemu smeta je vrlo mali display. OK...prakticki niti jedan ovakav uredjaj niti nema display, tako da je bilo kakav display korak naprijed, ali display je doista mali i ako si dalje od metra ne sluzi nicemu. Druga stvar je sto je zamisljeno da uredjaj stoji uspravno. Moze se polaci i display se moze "rotirati", ali te nozice ostaju i koliko sam imao prilike to pogledati u ducanu (u ducanu je bio polegnut) nozice se ne mogu ukloniti (barem ne jednostavno). Treca stvar koja mi na njemu smeta je omoguceno pretrazivanje baze glazbe recimo. Mozes pretrazivati samo po abecedi (nema pristupa recimo po stavkama ID tagova...autor, album...). OK i ovo je rijesivo strukturom foldera (manje vise svi mi to tako imamo strukturirano na disku), ali mi smeta. Sve ostalo je izvrsno i nemam zamjerke. Sto se bucnosti ventilatora tice, to nisam primjetio, ali istina je da sam uredjaj vidio postavljen u neki video sustav u shopping centru gdje je razina buke veca nego doma.

Od videa podrzava ovo:

AVI/MKV/TS/M2TS/MPG/DIVX/XVID/MP4/MOV/M4V/VOB/ISO/IFO/DAT/WMV/ASF/RM/RMVB/FLV

Codeci:

MPEG1 HD MPEG2 (up to MP@HL 1080i) HD MPEG4 SP/ASP (720p/1080i/1080p) XVID, WMV9 (up to 1080p) H.264 BP@L3, MP@L4.1 (720p/1080i/1080p) RM/EMVB 8/9/10 (bis zu 1280x720@30p)

Sto se chipa tice...Fantec je takodjer na novome Realteku (prema recenzijama koje sam citao...trenutno bolje nema).

Sto se Bratislave tice...tu sam vec 4 mjeseca i ostajem jos mjesec i po do dva...tako da ako se odlucis...javi, tebi donosim bez naknade.

A sto kazes na ovaj popcorn...ne izgleda lose...al kako kuzim nema WIFI...ima ih u Slovackoj:

http://www.alza.sk/domace-kina/popco...5960-v2201.htm

Ovo je cijela ponuda:

http://www.alza.sk/domace-kina/hdd-p...e/18845960.htm

Divco nisam pronasao nigdje na internet shopovima...

...samo ovdje:

http://nakup.24hod.sk/pd.aspx?p=441716

Ali to ne mogu pribaviti.

Ovo je ponuda Fanteca u Agemu:

http://www.agem.sk/?flag=kategorie&cat=000980057301713

Stvarno si mi sad bacio bubu u uho sa ovim recenzijama...sad trazim nesto sa DTS - om i HD - om...damn, a bio sam odlucio.
    Hehe, sorry što sam te sad zanitao...

Meni se ovaj Dvico sviđa, pogotovo s FL display-om koji izgleda kao da se radi o pravoj komponenti kućnog kina. Ovi mali u boji mi se čine samo priručnim...
    Popcorn mi je ranije bio prvi izbor, frend ga ima i prezadovoljan je, a ima i mogućnost ugradnje WiFi modula, ali kod njega mi se ne sviđa prije svega što je preskup, nema ovaj hvaljeni Realtekov čipset, ugradnjom BD playera se gubi mjesto za HDD, a maska izgleda loše kad se kombinira brušeni aluminij sa jadnom plastikom BD playera.
    Mislim da se kod drugih uređaja koji manje koštaju može dobiti jednako ili više.

Ja mislim da ću se na kraju ipak odlučiti za Mede8er, bez obzira što nema građen tuner i snimanje. Na kraju krajeva, ionako nema toga baš što bi htio snimati s TVa, samo sam to htio imati u smislu "nek se nađe". Uglavnom gledam serije i filmove koje sam skinem, a već mi ide na živce spajati laptop s TV-om za tu svrhu, a koji ni ne može glatko puštati 1080p sadržaje.
    Mede8er ovdje košta 1179 kn, što mi se čini stvarno dobrom cijenom za uređaj koji je dobio tako dobre kritike. A nejdem baš uskoro van da bi uzeo Fanteca, a i malo mi je predugo čekati da se ti vratiš, iako ti naravno veliko hvala na ponudi.
    Zadnji uredio whiteboy : 01-04-2010 u 11:39

nihilistic Postignuća:
    31 days registered

Datum registracije
    Oct 2004
    Mobitel
    iPhone 3G 16Gb
    Operater
    vip
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Pozdrav,

koristio sam Mede8er neko vrijeme i uređaj je za svaku pohvalu, zasigurno jedan od najboljih svoje vrste bez dileme, no ono na što bi htio skrenuti pažnju jest izgradnja HTPC konfiguracije kao nešto skuplje opcije sa većom funkcionalnošču i skalabilnost koja je kod ovakve vrste uređaja itekako bitan faktor. Cijenom jasno prelazi svaki od navedenih medijskih reproduktora no prelazi ih i po mnogo drugo ćemu. Vjerujem da je tvoja odluka blizu konačne ali uzmi i ovu mogućnost još jednom u obzir.
    angels might have been eaten.

Datum registracije
    Feb 2003
    Mobitel
    Operater
    Vipnet
    Godina
    46
    Bodovi
    68.568
    Nivo
    63
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao sodom Pregledaj post
    Pozdrav,

koristio sam Mede8er neko vrijeme i uređaj je za svaku pohvalu, zasigurno jedan od najboljih svoje vrste bez dileme, no ono na što bi htio skrenuti pažnju jest izgradnja HTPC konfiguracije kao nešto skuplje opcije sa većom funkcionalnošču i skalabilnost koja je kod ovakve vrste uređaja itekako bitan faktor. Cijenom jasno prelazi svaki od navedenih medijskih reproduktora no prelazi ih i po mnogo drugo ćemu. Vjerujem da je tvoja odluka blizu konačne ali uzmi i ovu mogućnost još jednom u obzir.
    Sve stoji, no meni prije svega treba što jednostavniji uređaj koji čita sve. Koliko sam pročitao, Mede8er čita sve što mu baciš i to vrlo glatko, glađe od mnogih drugih, razvikanijih uređaja, a tu je i podrška za DTS i skora podrška za HD audio, što bi bilo šteta ne imati uz moj sustav. A sve to za zaista više nego pristojnu cijenu. Osim toga, mali uređaj kao što je Mede8er mogu lako i na vikendicu/more ponijeti sa sobom, što mu daje dodatnu fleksibilnost.

BTW, čisto radi informacije, imaš kakvu gotovu HTPC konfiguraciju za preporučit?

nihilistic Postignuća:
    31 days registered

Datum registracije
    Oct 2004
    Mobitel
    iPhone 3G 16Gb
    Operater
    vip
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ukoliko se na računalo vrti Media Center softver koji se podiže unutar OS-a automatski "prozore" nećeš niti imat potrebu gledat, uopće. Od paljenja računala na tipku do gašenja, sa time da imaš mnogo fleksibilniji sovtver,teme pluginove, customizacija, velik izbor dodatnih dijelova harvera (tv kartica, sa digitalnim ulazima za snimanje/izlazima)...isporuka DTS HD , TrueHD-a recieveru ( ukoliko ti A/V pojačalo ima dekoder za dotične formate) i još mnogo pluseva koji su na strani "klasičnog" standardnog hardvera. Meni osobno uređaj Mede8er-ovih dimenzija nije privlačan jer volim propisane dimenzije linijskih kućišta radi estetike i uklapanja uz ostatak AV sistema, također uređaji imaju svoje mjesto na AV policama i sve djeluje nekako izbalansirano. Ako želiš prenosivost onda ovo svakako otpada, a uz Mede8er ćeš dobiti i torbicu tako da odmah vidiš na što se cilja

Za konfiguraciju ti mogu sugerirati ako se odlučiš za takvu opciju, ovdje ili putem PM-a...no izbor kućišta je tvoj i samo tvoj osobni izbor pa slabu ponudu možeš u nekoliko minuta pogledati na HR tržištu...cijenovno je mnogo skuplje riješenje (računao bi na komplet oko 4-5k kuna) no uzmi u obzir mogućnosti ugradnje pasivnih komponenata (napajanja, kartica, i pasivno hlađen procesor uz spušteni radni takt (45 nanometarski dual core bi bila preporuka), tako da imaš i opciju nečujnog rada.

Neki od pluginova na MediaCentru sigurno može puno značiti a primjer uz pasivno složenu konfiguraciju koja ne troši u idle modu više od 30-40W sjajan je izbor za torrent mašinu, tako da te sadržaj dočeka spremnim kada se navečer sjedneš i upališ TV. Nadgledanje torrent prometa možeš raditi i remotely ( putem web-a, ili sa mobitela pa staviti film na download u trenutku kada se sjetiš (gdje god i kada god bio ), čak i upaliti ugašeno računalo preko mreže svih mreža (Wake on lan).

To je samo neki manji broj prednosti koje ja osobno vidim i koristim, poanta je jasna nadam se....

PS. samo da nadodam kako su Atom ploče sjajna alternativa (pogotovo nove generacije, sa integriranim digitalnim izlazima) kako uštedjet gomilu novca na HTPC konfiguraciji a zadržati funkcionalnost , tako da bi gore spomenuta brojka ugradnjom ovakvog harvera u adekvatno kućište mogla lako pasti za polovicu svoje vrijednosti

( http://www.links.hr/index.php?option...orija=15030615 )
    Zadnji uredio sodom : 01-04-2010 u 13:42
    angels might have been eaten.

Datum registracije
    Feb 2003
    Mobitel
    Operater
    Vipnet
    Godina
    46
    Bodovi
    68.568
    Nivo
    63
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao sodom Pregledaj post
    Ukoliko se na računalo vrti Media Center softver koji se podiže unutar OS-a automatski "prozore" nećeš niti imat potrebu gledat, uopće. Od paljenja računala na tipku do gašenja, sa time da imaš mnogo fleksibilniji sovtver,teme pluginove, customizacija, velik izbor dodatnih dijelova harvera (tv kartica, sa digitalnim ulazima za snimanje/izlazima)...isporuka DTS HD , TrueHD-a recieveru ( ukoliko ti A/V pojačalo ima dekoder za dotične formate) i još mnogo pluseva koji su na strani "klasičnog" standardnog hardvera. Meni osobno uređaj Mede8er-ovih dimenzija nije privlačan jer volim propisane dimenzije linijskih kućišta radi estetike i uklapanja uz ostatak AV sistema, također uređaji imaju svoje mjesto na AV policama i sve djeluje nekako izbalansirano. Ako želiš prenosivost onda ovo svakako otpada, a uz Mede8er ćeš dobiti i torbicu tako da odmah vidiš na što se cilja

Za konfiguraciju ti mogu sugerirati ako se odlučiš za takvu opciju, ovdje ili putem PM-a...no izbor kućišta je tvoj i samo tvoj osobni izbor pa slabu ponudu možeš u nekoliko minuta pogledati na HR tržištu...cijenovno je mnogo skuplje riješenje (računao bi na komplet oko 4-5k kuna) no uzmi u obzir mogućnosti ugradnje pasivnih komponenata (napajanja, kartica, i pasivno hlađen procesor uz spušteni radni takt (45 nanometarski dual core bi bila preporuka), tako da imaš i opciju nečujnog rada.

Neki od pluginova na MediaCentru sigurno može puno značiti a primjer uz pasivno složenu konfiguraciju koja ne troši u idle modu više od 30-40W sjajan je izbor za torrent mašinu, tako da te sadržaj dočeka spremnim kada se navečer sjedneš i upališ TV. Nadgledanje torrent prometa možeš raditi i remotely ( putem web-a, ili sa mobitela pa staviti film na download u trenutku kada se sjetiš (gdje god i kada god bio ), čak i upaliti ugašeno računalo preko mreže svih mreža (Wake on lan).

To je samo neki manji broj prednosti koje ja osobno vidim i koristim, poanta je jasna nadam se....

PS. samo da nadodam kako su Atom ploče sjajna alternativa (pogotovo nove generacije, sa integriranim digitalnim izlazima) kako uštedjet gomilu novca na HTPC konfiguraciji a zadržati funkcionalnost , tako da bi gore spomenuta brojka ugradnjom ovakvog harvera u adekvatno kućište mogla lako pasti za polovicu svoje vrijednosti

( http://www.links.hr/index.php?option...orija=15030615 )
    Hvala na opširnom odgovoru. Za sada ne vjerujem da ću se odlučiti za HTPC varijantu, ali ako jednog dana budem, svakako se tebi javim.
    Istina je da HTPC u nekom boljem kučištu izgledalo daleko privlačnije uz moj reciver, DVD/SACD player, (plus sve druge prednosti), ali tu imam i crni MaxTV uređaj koji će dobro pasati u Mede8er, pa će biti dobra bilanca.

Pravi forumaš
    Datum registracije
    Oct 2006
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ne znam , jesi procitao našu recenziju od LG HXF2 , multimedialni player ? Ako nisi , možeš bacit oko http://www.hdtehnika.com/hdmi-player...a-periska.html

Inače jedna zanimljivost , danas sam dobio u ducan jedan novi model dvbt receivera od Vivaxa. Košta 490 kn i uređaj ima podršku za mkv , mpg4 ,divix.. također imas nekoliko razina titlova, boja titlova, velicina titlova.. sve mozes podešavat i mjenjat. Zamjerka mu je sta ne moze snimat ali koliko cujem ceka se software sa tom pvr funkcijom. Tako da ako mu to uspiju ubacit , ovaj Vivax dvbt ce pomest sve blue ray playere sa tržišta .

Datum registracije
    Feb 2003
    Mobitel
    Operater
    Vipnet
    Godina
    46
    Bodovi
    68.568
    Nivo
    63
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Na kraju sam ipak kupio Mede8er-a.

I mogu reci da sam za sada prezadovoljan!

Datum registracije
    Jan 2005
    Mobitel
    iPhone 4S
    Operater
    T-Com & Tele2
    Godina
    45
    Bodovi
    50.859
    Nivo
    55
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao whiteboy Pregledaj post
    Na kraju sam ipak kupio Mede8er-a.

I mogu reci da sam za sada prezadovoljan!
    Ja jos nista nisam kupio...jos vazem...

...Fantec ili ovo sto si ti uzeo ili eventualno neki od onih iz recenzija sa DTS - om.

Od Popcorna je sada dostupna samo 200 - ka...i nije lako i jednostavno dobavljiva bas.

Vazem i koliko cu koristiti snimanje preko DBT - a, ali HDD bi mi svakako bio koristan.

Ako ulovis vremena napisi ponesto o Mede8er - u...mozda pomogne.

U svakom slucaju...cestitke na kupnji.

Datum registracije
    Jan 2005
    Mobitel
    iPhone 4S
    Operater
    T-Com & Tele2
    Godina
    45
    Bodovi
    50.859
    Nivo
    55
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Lagani update...

...jos uvijek nisam kupio media player, ali sam zato pribavio CA DAC Magic i mogu reci da vrijedi svake kune.

Odlucio sam se za ovo jer prema onome sto sam imao prilike procitati po raznim "audiofil" forumima, kvaliteta stereo reprodukcije je na prilicno niskoj razini, na koji god se uredjaj i na koji god tip konekcije odlucili (govorim o reprodukciji posredstvom stereo integriranog pojačala). Navedenome nisam vjerovao pa sam se malo zaputio u slusaone da to i sam provjerim (uz opasku da sam dva uredjaja imao i doma za poslusati). Uvjerio sam se u tocnost ovih informacija.

U slucaju da spojite MKV na AV receiver ili u slicne konfiguracije zvuk nije toliko porazavajuci.

Radi svega navedenoga sam se odlucio na DAC magic, radi se o uredjaju koji za ulozeni novac nudi doista puno. Za sada ce biti koristen samo za reprodukciju kroz racunalo (mp3 i flac file ovi), a po nabavci MKV playera u istu svrhu za stereo dio sustava i za sve ostalo u surround dijelu (imam separirane surround i stereo sustave).

Pravi forumaš Postignuća:
    Veteran1000 Experience Points

Datum registracije
    Sep 2008
    Mobitel
    HTC Evo3D, Iphone 3gs 8gb
    Operater
    VIP Savrsena
    Godina
    42
    Bodovi
    3.696
    Nivo
    14
    Bodovi: 3.696, Nivo: 14
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Nadam se da nije problem sto otvaram stariju temu, no jednostavno kad sam ju vidio morao sam par rijeci baciti ovdje.

Ja posjedujem Mede8er od 2 terabajta i mogu reci da sam prezadovoljan. Reprodukcija slike je vise nego ocekivana isto kao i zvuk koji je u dts-u ofc jer gledam blue ray filmove. Imali su problema s firmwareom koji je bio malo bugast no izasao je novi 4.0 cini mi se i kazu da je odlican. Ja ga jos nisam stavio jer kazu ako zelis staviti novi software da je bolje prvo formatirati disk pa onda staviti firmware a hd mi je pun blue rayeva. Dakle vise nema problema s "hederima" sto je bilo recimo na 20 skinutih filmova oko 1 ili 2 su bili s hederom.iako je to bio posao od 3 minute na kompu da se to makne eto sad su oni to rijesili. Sto se tice drugih playera znam za wd i popcorn. Popcorn nije los al je glasniji i to mi se ne svida. a i kazu da je razvikan. a wd hm dobar no ipak ne vrti sve ,mislim da kupnjom mede8era necete faliti. uredaj ima sve codece audio i video sto postoje na kugli zemaljskoj. mislim cak da vrti i ogg format to ja nemam ni na kompu..neznam uopce jel sam koristio to ikad.

jos jedna zanimljiva stvarcica sto ima internet radio, a ono najzanimljivije sto se moze skidati izravno s ftp servera. dakle ako imate box i da ga ne morate skidati na komp pa prebacivati na uredaj direktno se skida na njega..

zaljubljen sam u ovaj uredaj...
    In Jack Daniel's veritas

Datum registracije
    Jan 2005
    Mobitel
    iPhone 4S
    Operater
    T-Com & Tele2
    Godina
    45
    Bodovi
    50.859
    Nivo
    55
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Nema problema sto je zadnji post malo stariji...dapace...i mene si podsjetio...

...najprije sto se Mede8er - a tice...u medjuvremenu sam nabavio doticni uredjaj (bez HDD - a) i koristio ga neko vrijeme i sto se funkcionalnosti tice, nemam nikakvih zamjerki.

Jedino na sto sam naletio (a da mogu navesti kao sitnu zamjerku) su nekakve musice prilikom spajanja uredjaja na Mede8er posredstvom HDMI porta (bilo je uredjaja koji nisu bili detektirani od prve ili su nakon spajanja reproducirali samo zvuk ili samo sliku). Ipak radi se o vrlo malome broju uredjaja poput mobitela sa HDMI portovima i nekih kamera. Sve ostalo je radio savrseno, tako da bi rekao da je manifestacija ovakvih problema vrlo limitirana.

Ono cemu bi isla moja zamjerka jest cijena. Mislim da su se stvari na trzistu puno promijenile od doba kada je ova tema otvoreno, konkurencija je sada puno kvalitetnija i stava sam da se i za manje novaca moze dobiti jednako dobar i ucinkovit uredjaj...Mede8er je i dalje jedna od best buy opcija...

I dalje se vecina trzista i proizvodjaca ovakvih uredjaja odlucuje na najjeftiniju varijantu. Kupe sve od RealTek - a (ili Sigme...puno ih se manje odlucuju na Sigmu jer njihovo rijesenje u startu vise kosta, pa se to i vidi na krajnjoj cijeni vendora), spakiraju to u nekakvo svoje kuciste (cija kvaliteta i rjesenja za smjestaj portova, kao i hladjenje samoga uredjaja variraju) i bubnu to na trziste. Cijene ovakvih uredjaja se krecu od cca 40 ak EUR a ba do 80 ak EUR. Nedostaci su najcesce manjak portova na uredjaju (sto ulaza, sto izlaza), pregrijavanje uredjaja ako se mozgovi odluce na uredjaj bez ventilatora, ili jako bucan uredjaj ako se odluce na hladjenje sa ventilatorom, jer najcesce stave one "zujalice" promjera 25mm, a ogromnoga broja okretaja. Drugi nedostatak ovakvih uredjaja je sto svi koriste RealTek default - ni GUI...dakle GUI svih ovih uredjaja lice kao jaje jajetu, a dodatno i ne odisu bas kvalitetom jer RealTek - ovu default GUI i nije bas najbolje rijesenje koje novac moze kupiti. Stoga ove uredjaje treba izbjegavati ako bas stednja niji osnovna nit vodilja pri kupnji.

...sto se promijenilo...e promijenilo se to da je sada na trzistu dostupno puno vise uredjaja koji i dalje kupuju chip - ove od RealTek - a i Sigme (prakticki jedino njihovi chipovi i egzistiraju na trzistu), ali se trude razviti vlastiti GUI, vlastiti interface i tako isplivati iz gomile i ponuditi klijentu malo vise za slican novac. Ovakvi uredjaji krecu od 100 pa do 300 njak EUR. Glavni igraci na trzistu su DviCo, AC Ryan, Dune, LaCie i Fantec (u njemackoj ponajvise). Tu je sad uletio i Asus, a vec neko vrijeme jako dobro ide WD - u.

Icy box koji i nije toliko los odabir je Made in Taiwan, a na europsko trziste ga plasiraju nijemci...manje ili vise uspjesno.

Uglavnom u cijeloj ovoj prici, lako se navuci na ono...joj pa dam jos 20 EUR i dobijem jos x,y funkciju...koju vjerojatno nikada necu koristiti ali nema veze, bolje zvuci ako mogu reci da moj media player podrzava i tre2mkt format.

Ono sto vecini treba, vrlo je jednostavno zadovoljti, vecini je smatram bitno da to sto player nudi radi besprijekorno.

Na kraju bi od trenutne ponude izdvojio:

1. Med8er 500x
    2. IcBox IB-MP3011HW-B

http://www.links.hr/index.php?naziv=...kl=363.000.045

3. DviCo HD N1

http://www.tvix.co.kr/ENG/products/HDN1.aspx

http://www.links.hr/index.php?naziv=...kl=363.000.043

Za pocetak da kazem kako svi briju na isti RealTek - ov chip, koji ima odredjena ogranicenja (HD audio i BD lite), ali s obzirom da sam imao Medera na skoro pola godine i da znam sto moze i kako radi, nemam straha vezano uz chip. Glavno ogranicenje te edicije chipa je u dodatnoj memoriji koju podrzava ("samo" 128 MB) pa tako Java bazirani menu - i i dodaci ne prolaze... (ipak treba uzeti u obzir da ce rijecenje vezano uz BD lite sigurno ponuditi kako se kod bude smanjivao...verojatno u nekome od update - a FW a koji ce uslijediti). Upravo radi takvih zahvata prilikom kupnje ovakvih uredjaja pozeljno je odabrati firmu koja nije od "jucer" i koja ima razvijen support i "forumsku zajednicu" koja obicno prva ukaze na neki propust uredjaja ili verzije FW - a. Upravo zato od tri navedena uredjaja preferiram Meder - a ili DviCo. IcyBox mi bas po tom pitanju ne ulijeva povjerenje, premda su vec neko vrijeme na trzistu sa tim portabilnim rijesenjima (od HDD - ov do storage centara i NAS - ova). Meder mi je puno solidniji i po feedback - u i po kolicini FW update - ova koje izdaje, a DviCo pogotovo (oni su jedni od prvih koji su na kupljenoj platformi ponudili vlastito i personalizirano kvalitetno rijesenje).

HD audio, nije podrzan niti kod jednoga od ovih uredjaja i to je jedini oziljan nedostatak formata...meni osobno ovo ne igra ulogu, jer ne koristim taj format....vjerojatno cemo negdje u buducnosti zavrsiti na tome, ali to je danas jako tesko za predvidjeti, jer mnogi formati na koje su recenzenti i casopisi i koje kakvi razni "opinion makeri" obecavali da cemo zavrsiti nisu zazivjeli, dapace, bas suprotno, danas je rijeto tko za njih cuo, usprkos njihovoj aktualnosti pred samo godinu ili dvije.

DTS i Dolby (ProLogic 1 i 2) su podrzani i od Medera i od DviCo -. a, a Icy Box podrzava DTS i ProLogic (koji konkretno...nisu se izjasnili niti sam igdje uspio pronaci). Ostatak formata...rekao bi da je malo manjkav sto se IcyBox - a tice. Dakle, podrzavaju manje recentnih formata od ova ostala dva uredjaja. Vjerovatno ce se to korigirati izdavanjem buducih FW - ova (no medjutim kako sem i rekao IcyBox mi bas ne djeluje solidno u tome dijelu, tako da se ne bih bas pouzdao u to). Meni osobno glavni odbijanac od ovoga uredjaja je da ne podrzava flac format. Dodatni odbijanac je ono sto sam uspio procitati na par mjesta...a to je da se bas ne voli sa iso formatom. Realno gledano to i nije tako prevelik nedostatak...pogotovo onim koji ga kupuju radi reprodukcije matrioski, koji nisu image - irani.

Najbolji osvrt...koji ukratko opisuje ono sto sam i ja mislio kada sam malo krenuo secirati taj uredjaj je napisao i jedan clan na nekakvome HD forumu:

I have it.

It's a pretty good player not bad not wonderful.

It's a Realtek RTD730 like ACRYAN. The GUI is almost the same with all NMTs based on realtek. Almost all extensions work on it. It's fanless and noiseless.

You can manage the hard disk through your PC (W7).
    Bittorent is unstable. Network tools are useless. The GUI merits improvements for the interface and fluidity.
    The support and community of raidsonic is poor. I don't think raidsonic will release a lot upgrade... wait and see. Whereas ACRYAN which have a solid community support ! I sent back an ACryan and I have some regrets but I keep the icybox;

I've tried to cross-flashed the icybox MP3011HWB with ACryan firmware but there is a firmware checker which cancel update from other machines.

I have one hacked version of ACryan firmware to put on Icybox and it works ! But we can't update with a latest version.

Sve u svemu ja sam na kraju odustao od IcyBox - a, ali i dalje ga smatram (pogotovo s obzirom na cijeu) odlicnim odabirom.

Najbolji rewiev navedenoga uredjaja nasao sam na njemackim stranicama...ne znam koliko ce kome znaciti, ali evo neka se nadje...review je OK...ali mi se frajer malo cini preodusevljen samim uredjajem, pa mi pomalo balansira na subjektivnoj strani:

http://www.gamezoom.net/artikel/Raid...Review-21604-0

Kad vec navodim linkove na njemacke stranice, da navedem i link na jedan veliki test MKV uredjaja u njemackom PC chip - u u kojemu su na testu imali hrpu uredjaja:

http://www.chip.de/bestenlisten/Best.../index/id/834/

Dakle, ostajemo na MEderu ili DviCo - u.

DviCo mi se dopada radi dizajna...to je ono nekome se svidja, drugome je odvratno...a ja sam u onoj prvoj skupini.

Ono sto je nedostatak DviCo - a u odnosu na Meder - a je sto nema mogucnost ugradnje HDD - a, dakle sve sto ustekas u njega mora biti externo. Sve ostalo sto nudi korisniku je manje vise isto...odlican GUI, NAS funkcije...podrska formata...odlican FW...podrzava cak uparivanja nasloa na HDD - u sa IMDB bazama (isto ono sto i Mede8er nudi sa zadnjim verzijama FW - a).

Gdje je velika razlika...u cijeni. Ovaj uredjaj kosta 799 kn, Meder cca 1400 kn...dakle, skoro dvostruko. Osobno, nedam to za uredjaj istih performansi, a realno gledano, s obzirom da stalno nesto skidam i onda to gledan najvise cu upravo gledati stvari sa portabilnoga diska ili sa memory sticko - va, ili pak fotke i video clipove sa memorijskih kartica iz foto aparata ili kamera, koje mi donesu ljudi kad svrate, a DviCo, je i tu u prednosti jer ima inkorporiran citac koji radi odlicno.

Eto...tako sam i ja na kraju prodao Mede8er za prakticki iste pare koje sam dao za njega, i kupio DviCo HD N1, koji mi je dopadljiviji izgledom, manji i zgodniji, uz to da sam svu funkcionalnost zadrzao.

17. 'Hvala' kaže:

Datum registracije
    Jan 2005
    Mobitel
    iPhone 4S
    Operater
    T-Com & Tele2
    Godina
    45
    Bodovi
    50.859
    Nivo
    55
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Dodatno...kad sam se vec raspisao, da se na kratko osvrnem i na razne MKV player - e sa DVBT tunerima (jednim ili dva) koji imaju mogucnost reprodukcije i snimanja sadrzaja digitalnih TV kanala...

...premda sam u pocetku imao ideju kako bi kupnju definitivno trebao obaviti u krugu ovakvih uredjaja, a izbjegavati uredjaje koji nemaju DVBT tuner, vrlo sam brzo shvatio da od DVBT tuner - a i nemam neke prevelike koristi.

Naime, sto mogu "uhvatiti" sa DVBT tuner - om u takvome uredjaju...mogu uhvatiti samo ono sto je "u zraku" od digitalnih signala, sto je trenutno citavih 5 - 6 kanala u najboljem slucaju. Za to mi se definitivno ne isplati izdvajati 300 njak EUR - a za kvalitetniji mkv sa DVBT tunerom. Opcenito, obzirom na to da nas je vecina ipak na kabelskim providerima ili IP TV, mislim da kupnja mkv uredjaja sa DVBT tunerima nema previse smisla. Jer da bi sadrzaj koji se distribuira preko optike ili IP TV - a mogli gledati ili snimati na mkv uredjajima opremljenima sa DVBT tunerima, morate naci nacina da spojite mkv sa izvorom TV signala, sto se vrlo brzo pokaze poprilicno nemoguce. mkv playera sa kompozitnim ulazom nema na trzistu (izuzev par LG modela) tako da kabelska televizija otpada kao mogucnost...ostaje IP televizija. mkv uredjaja sa CI portom nema, tako da i to otpada kao solucija...ostaje HDMI ili komponentni nacin da spojite IP TV uredjaj sa mkv - om, a s obzirom da na trzistu gotovo da nema mvk playera koji su opskrbljeni HDMI in ili component in portovima, zaboravite i povezivanje na ovakav nacin.

Kada sve to stavite na hrpu, vecina ipak zakljuci da im je produktivnije i jednostavnije, odluciti se za kupnju mkv player - a bez DVBT podrske (i ja sam u navedenoj grupi).

Ako netko doista ima ambicije sloziti kvalitetan all in one media player/DVBT sustav, moja preporuka svakako ide u smjeru home media centra...HTPC konfiguracije, jer materijelno nije potrebno uloziti toliko vise u odnosu na novac koji cete morati izdvojiti za kvalitetniji mkv player sa DVBT podrskom, a funkcionalno cete dobiti puno vise, svakako dovoljno da opravdate nesto vece materijalno ulaganje.

19. 'Hvala' kaže:

Faca Cafe Mobil foruma Postignuća:
    Veteran10000 Experience Points

Datum registracije
    Feb 2004
    Mobitel
    i6+ 128gb
    Operater
    sve
    Godina
    40
    Bodovi
    24.161
    Nivo
    37
    Bodovi: 24.161, Nivo: 37
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ne bi se slozio da n1 i mede8er imaju iste performanse

inace imam tvix dvico s1,sve super radi/cita,zadovoljan..
    Zadnji uredio smogovac : 04-03-2011 u 01:57

Datum registracije
    Jan 2005
    Mobitel
    iPhone 4S
    Operater
    T-Com & Tele2
    Godina
    45
    Bodovi
    50.859
    Nivo
    55
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao smogovac Pregledaj post
    ne bi se slozio da n1 i mede8er imaju iste performanse)
    Pa daj malo detaljnije elaboriraj ovo, jer koristio sam oba i to svakoga dulje od 6 mjeseci (uz opasku da HD N1 jos uvijek posjedujem) i ne vidim nekih razlika niti u mogucnostima koje nude, niti u kvaliteti i brzini citanja formata, niti u kvaliteti slike ili zvuka (sto se zvuka tice HD N1 je spojen na CA DAC Magic).

Pravi forumaš Postignuća:
    Veteran1000 Experience Points

Datum registracije
    Sep 2008
    Mobitel
    HTC Evo3D, Iphone 3gs 8gb
    Operater
    VIP Savrsena
    Godina
    42
    Bodovi
    3.696
    Nivo
    14
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bimbi bilo te jako zanimljivo citati i vidi se dacrazumijes se u tehniku..

Sto se tice cijene mede8er uredaja od 2 terabajta istina malo je preskupo. No znas kako proizvodaci to "pokvareno" rade da razlike od modela nema puno osim u sitnicama a nabijaju cijenu. Razmisljao sam na pocetku da uzmem onoga bez harda za osamsto kuna ili da uzmem onaj od 500 giga koji kosta cini mi se oko 1500 kuna. moj uredaj je dosao tocno 2100 dakle 600 kuna razlike. to nije neki uredaj kao pc da svako 6 mjeseci se mora mjenjati hardwer pa jednostavno zasto ne dati 600 kuna vise i imati dovoljno mjesta za podatke koje spremate. Mislim ako dajes 1500 kuna za takvu stvar nije niti malo problem i dati jos. Ipak vjerujem da je mede8er po kvaliteti jako dobar i da nema problema snjime. A sve kosta sto valja, iako u pravilu nije to tocno al ipak skuplje stvarcice kostaju pa onda definitivno i nesto vrijede.

Sto se tice opcija na mede8eru to si tocno rekao vjerovatno neke necu koristiti, ali valja da se nade onome tko je tech freak kao ja. Jer uvijek nesto novo kupujem i pratim gadgete i tako to. Nikad se nezna. No obicnim korisnicima stvarno i ne trebaju neke stvari.

Sto se tice mede8era i njegovog diska i ventilatora. Disk je poprilicno tih a mogu reci i ventilator. S tim da je kod mene tek tri mjeseca pa cemo za ventilaciju vidjeti kad prode jos par mjeseci..

A sto se tice brzine? pa ne mogu iskreno nesto o tome puno reci jer ovo mi je dosad prvi mkv uredaj koji koristim. Ali mogu reci da mede8er dok ucita prvi put film (svaki put kad ga upalim) treba jedno 4-6 sekundi da ucita. A kasnije radi besprijekorno cak i dok se mota nema nikakvih zastajkivanja. Ako je toga bilo to je mozda bilo radi prijasnih firmwarea jer nisu bas bili dobri i bugoviti su. Cak je ova predzadnja bila isto bugovita, no govore sad za ovu da su s novim firmwareom jako dobro sredili i dodali jos mnogo zanimljivih mogucnosti.

I evo specifikacije za mede8era:

Processor: Realtek RTD1073 - 16M SPI Flash - 128MB DDR2 SDRAM
    Video Codec Supported: MKV, H264, DVD (VOB - IFO - ISO), DIVX, XVID, DAT, AVI, MPEG, HD
    MPEG-2, TS, HD MPEG-4, SP, ASP, AVCD (H.264), MTS, M2ts, WMV9, FLV, VC-1, Real
    Networks (RM/RMVB) 8/9/10, up to 720p
    Audio Codec Supported: MP3, MP2, OGG Vorbis, PCM, LPCM, AAC, RA, Dolby
    AC3,DTS,FLAC, WAV, WMA
    Standard (DRM, & Advanced Profile not supported)
    Photo format Supported: JPEG, BMP
    File System Supported: FAT32, NTFS - UI Format Feature
    General
    • 3.5" SATA Internal Hard Drive Bay up to 2TB compatible
    • Built in 40mm cooling fan
    • Playlist creation from remote
    • Screensaver – Selectable in GUI setup
    • Zoom-W, Zoom-H, Zoom-XY
    • Resume playback feature
    • Photo slide show with background music
    • Network - Ethernet 10/100 Mbps
    • Optional Wi-Fi (802.11b/g/n up to 300Mbps)
    • Samba server - NAS storage
    • NFS Client
    • A/V streaming via UPnP Media Server
    (CNN - YouTube etc via optional program such as PlayOn, Tversity etc)
    • Internet Radio (SHOUTcast)
    • File Copying - Card, USB, HDD and Network
    • Subtitle: SRT, SSA, SUB, SMI format
    Input / Output
    • HDMI 1.3, Component video, Composite Video
    • Stereo RCA audio for analog audio connection
    • SD Card Slot
    • S/PDIF optical Output / Coaxial Digital RCA Output
    • Video output resolution - NTSC, PAL, 480p, 576p, 720p, 1080i, 1080p
    • USB - 2.0 HOST port x 2 (compatible to USB 1.1)
    • USB - 2.0 SLAVE port
    Contents
    HDMI cable, USB cable, USB extension cable, Carry Bag.
    MED500X Player, Remote Control, AC/DC Adapter, AV cable,

EDIT:

imam logitech Z-5450, koje je tvoje misljenje o tome?poznaje dts, vsto kazes je "dovoljan"?
    Zadnji uredio n76_n76 : 03-03-2011 u 18:56
    In Jack Daniel's veritas

Faca Cafe Mobil foruma Postignuća:
    Veteran10000 Experience Points

Datum registracije
    Feb 2004
    Mobitel
    i6+ 128gb
    Operater
    sve
    Godina
    40
    Bodovi
    24.161
    Nivo
    37
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    mislim da sam pobrkao nes..mislio sam da nije isti realtekov chip unutra..ispada da je..jedino sta ima manje memorije..

+ Odgovori na temu

Slične teme

1. Windows media player 11
    By Irena in forum Operacijski sustavi
    Odgovora: 42
    Posljednji post: 03-01-2007, 01:39
  2. V3i Media Player aplikacija
    By supercom in forum Općenito
    Odgovora: 3
    Posljednji post: 10-11-2006, 23:59
  3. Media Player za k700i
    By Ico86 in forum Općenito