Join Today
+ Odgovori na temu
Prikazujem rezultate 1 do 8 od 8

Hybrid View

Pravi forumaš Postignuća:
    Veteran5000 Experience Points

Datum registracije
    Feb 2008
    Mobitel
    Sony Xperia Z1 Compact
    Operater
    T-Mobile
    Bodovi
    9.172
    Nivo
    22
    Bodovi: 9.172, Nivo: 22
    Ukupna aktivnost: 0%
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

[Desire] nemogućnost spajanja na 3G nakon odlaska iz WiFi-ja

Oduševljen sam Desire-om, no ova jedna mana koju (trenutno) ima me zna jako naživcirati. Naime, često se događa to da se nakon odlaska iz stana ili s posla, gdje je mob spojen na WiFi, ne želi automatski prebaciti na mobilni internet. To se obično događa nakon dužeg (višesatnog) boravka na WiFi-ju. Mob kao da ne prepozna da više nema WiFi signala i odbija se prebaciti na 3G. Hrpa ljudi vani ima isti problem:
    - http://code.google.com/p/android/issues/detail?id=2207
    - http://forums.whirlpool.net.au/forum....cfm?t=1217904

Osobno sam na Tele2 i zanimaju me iskustva drugih vlasnika Desirea na Tele2, kao i na T-Mobileu i VIP-u.

Thx!

Forumaš Postignuća:
    Veteran1 year registered5000 Experience Points

Datum registracije
    May 2006
    Mobitel
    HTC DESIRE ( bravo )
    Operater
    vip i T2
    Godina
    41
    Bodovi
    6.047
    Nivo
    18
    Bodovi: 6.047, Nivo: 18
    Bodovi: 6.047, Nivo: 18
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    jesi li upalio opciju always on mobile data ?

Datum registracije
    Feb 2008
    Mobitel
    Sony Xperia Z1 Compact
    Operater
    T-Mobile
    Bodovi
    9.172
    Nivo
    22
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Jesam, naravno. Nažalost, nije ništa tako trivijalno. Neki stranci na gore navedenim linkovima su naveli da je uzrok ovom problemu možda tip SIM kartice koja je u mobu, tj. da ovisi o samoj mreži (provideru). Zato me zanimalo kakva su iskustva drugih na Tele2 i na drugim mrežama.

Forumaš sa iskustvom
    Datum registracije
    Sep 2006
    Mobitel
    htc bravo
    Operater
    Vip
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ja na vipu nemam tih problema...
    jesi probao stavit 3g on/off widget , pa onda kada izađeš iz stana manualno ugasi wifi pa prebaci 3g na off pa na on... možda ti tako uspije

Forumaš Postignuća:
    7 days registered

Datum registracije
    Jan 2010
    Mobitel
    Moto Milestone
    Operater
    Vip
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    evo da ustedim vrijeme svima koji imaju ovaj problem..nazalost nema drugog izbora nego da se promijeni operater ili svaki put kad se izgubi 3g/data signal restarta mobitel (pretpostavljam da ti je nakon restarta/airplane modea sve ok?)

Imao sam istih problema sa svojim milestoneom kad sam bio na tele 2..znalo mi se dogoditi da izgubim data signal, al nisam znao razlog sve dok negdje pocetkom svibnja nisu poceli trajni problemi.
    Od tad se nisam mogao mjesec dana spojiti niti na 3g niti na bilo koji drugi data signal, internet jednostavno nije radio.
    Nakon sto sam se mjesec dana natezao sa korisnickom sluzbom (u međuvremenu mi je riknuo i gsm signal tako da tjedan dana nisam mogao ni zvati) nisam dobio konkretno rjesenje problema i zatrazio sam prebacivanje broja na vip jer je to bila jedina solucija i sada je sve ok.

Tu prici nije kraj.mislio sam da je problem bio samo sa mojim brojem,ali moj tata je nedavno uzeo desire i sad ima slicnih problema (znaci povremeno gubljenje data signala,ali svaki put kad restarta ili stavi u airplane mode sve radi nakon toga normalno).Ja sam pretpostavio da je problem kod spajanja u roaming signal i vracanja natrag pa sam mu savjetovao da samo restarta mob i sve je ok. Naravno da je popizdio i nazvao tele2 da bi nam konacno nakon sto smo se natezali s mojim brojem i sad s njegovim, tip iz vjerojatno malo viseg hijerarhijskog levela poduzeca priznao da je problem njihov,tj. kad mobitel uđe nakratko u roaming (znaci bilo da uhvati strani signal ili t-mobile! signal ) gubi se veza sa internetom i potrebno je restartati mobitel.

Naime, trenutna situacija im je takva da nisu u mogucnosti ponuditi drugacije konkretno rjesenje jer su ugovorno vezani za t-mobile,a tehnologija im vjerojatno nije dovoljno razvijena da bi ovaj problem rjesavali u letu, tj. da opce nebi dolazilo do pucanja signala..

Datum registracije
    Feb 2008
    Mobitel
    Sony Xperia Z1 Compact
    Operater
    T-Mobile
    Bodovi
    9.172
    Nivo
    22
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao hek99 Pregledaj post
    ja na vipu nemam tih problema...
    jesi probao stavit 3g on/off widget , pa onda kada izađeš iz stana manualno ugasi wifi pa prebaci 3g na off pa na on... možda ti tako uspije
    probao sam s time, ali ne pomaže. doduše, danas je sve funkcioniralo besprijekorno! mob se prebacivao s wifi-ja na 3G kao od šale. možda je pripomoglo to što sam jutros skinuo update Juice Defendera jer sam skužio da ima opcija gdje JD po uključivanju ekrana moba prvo da 3G-u da malo 'ponjuši' stanje, a tek onda se wifi ubaci u priču. postoji opcija da se to isključi, tj. da se wifiju osigura 5s vremena da se mob prvo proba spojiti na wifi, a tek onda na 3G, ali do daljnjega to neću isprobavati

= Citat = Izvorno postao Phil_HR Pregledaj post
    evo da ustedim vrijeme svima koji imaju ovaj problem..nazalost nema drugog izbora nego da se promijeni operater ili svaki put kad se izgubi 3g/data signal restarta mobitel (pretpostavljam da ti je nakon restarta/airplane modea sve ok?)...
    Thx na opširnom postu. vidjet ću kako će se mob dalje ponašati narednih dana. o promjeni operatera ne razmišljam jer je u Hrvatskoj sve osim Tele2 ravno deranju kože - osim ako ti firma ne plaća račune

Datum registracije
    Feb 2008
    Mobitel
    Sony Xperia Z1 Compact
    Operater
    T-Mobile
    Bodovi
    9.172
    Nivo
    22
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    evo mali update: jučer sam baš išao za Varaždin i potvrdilo se ovo što je rekao Phil_HR - stvar radi sve dok ne uđeš u roaming, a onda kreću problemi. međutim, danas opet (cijeli dan u ZG), mob radi besprijekorno. s obzirom da nisam često na putu, mogu živjeti s time. ali definitivno nije baš zgodno i nadam se da će u Tele2 uskoro to nekako srediti, pogotovo nakon što su uveli Desire u svoju ponudu.

Svježe registriran Postignuća:
    1 year registered1000 Experience Points

Datum registracije
    Nov 2010
    Bodovi
    1.779
    Nivo
    9
    Bodovi: 1.779, Nivo: 9
    Bodovi: 1.779, Nivo: 9
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    evo ljudi ja sam novi prije 3 dana sam kupio desire u vipu

i odmah sam primjetio problem
    isprva sam mislo da je to gubitak signala itd
    ali nije dubljom analizom shvatio sam da se signal nikad ne gubi od 3g ili H nego samo onda kada aktiviram mape ili navigaciju onda se upali GPS ikona gore na ekranu i tada ponekad nestaje 3g ili H signala s time da net ponekad radi na browseru a na aplikacijama ne

pomaze paljenje i gašenje airplane moda pa onda radi

zvao sam vip oni pricaju s ljudima kao da imaju 2 razreda osnovne škole
    uputili su me u neki HTC ov servis di se javila neka baba na telefonu koja nezna upalit ni nokiu 3310

tako da ono mislo sam otic zamjeniti uredjaj u VIP jer imam to pravo jos par dana al vidim da i drugi imaju problema s time

ali iskljucivo se net gasi kada se aktiviraju mape ili navigacija

to je taj problem i sad neznam do čega je i kako ga riješiti

+ Odgovori na temu

Slične teme

1. WiFi rjesenje nakon JBa
    By jackjack in forum iPhone 2/3G/3GS
    Odgovora: 2
    Posljednji post: 06-01-2010, 13:52
  2. Nakon spajanja na net računalo se ugasi
    By FatalERROR in forum Aplikacije
    Odgovora: 6
    Posljednji post: 15-03-2009, 19:49