Join Today
+ Odgovori na temu
Prikazujem rezultate 1 do 16 od 16

Hybrid View

Forumaš Postignuća:
    7 days registered

Datum registracije
    Feb 2010
    Mobitel
    HTC HD2
    Operater
    T-mobile
    Godina
    54
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Stavljanje HSPL na WM uređaje

Post je namjenjen svima onima koji zele stavljati kuhane romove na svoje uredaje a ne znaju kako maknuti ili promjeniti svoj originalni SPL i napraviti HSPL na svome uredaju. Ovo se odnosi na skidanje originalnog SPL na HTC HD

Stavljanje HSPL na HTC HD

1. skinuti HSPLWrapper_Blackstone_156OliNex sa xda foruma
    2. skinuti rom koji zelite upucati na vas uredaj
    3. uci u botloader mod na vesem uredaju (ugasiti uredaj, drzati tipku volume down i zatim stisnuti tipku power te pricekati nekoliko sekundi da se pojavi crveno, zeleno, plavo, bijeli ekran na vašem uredaju) tada ce vam na ekranu ovako pisati:

BLACK100
    SPL-1.140000
    MicroP-Blackstone (LED) v6
    SERIAL

Serial vam pise iz razloga sto niste povezani sa usb kablom cim povezete uredaj sa usb kablom i racunalom na ekranu vaseg uredaja ce pisati USB.

4. pokrenite gore skinutu datoteku i slijedite upute na ekranu racunala koje se odnose na upute o tome sto trebate napraviti i koliko ce postupak trajati.

5. nakon sto se postupak zavrsio, vas uredaj ce se restartirati i upaliti, pustite ga da odradi svoje. Nakon sto je odradito svoje, otidite ponovo u botloadermod i sada bi vam trebalo ovako pisati:

BLACK100
    SPL-1.15Olinex
    SERIAL

6. ako vam ovako piše, spremni ste da na vas uredaj upucate rom po svojoj zelji. Vise ne morate raditi HSPL ako zelite promjeniti rom, jednostavno samo nadete rom koji zelite a da se radi o gore navedenom uredaju i upucate ga u vas uredaj.

Upucavanjem roma koji nije original, gubite garanciju, no ako nesto pode po zlu i trebate vas uredaj dati na servis, samo upucajte original rom, radi i na kraju original SPL i stvar je gotova.

Evo ovo je ukratko ako neko ima nekakvih pitanja neka se slobodno javi.

CFC Postignuća:
    VeteranOverdrive31 days registered50000 Experience PointsTagger First Class
    Nagrade:
    Posting Award

Datum registracije
    Jun 2006
    Bodovi
    160.434
    Nivo
    95
    Bodovi: 160.434, Nivo: 95
    Ukupna aktivnost: 0%
    Mentioned
    23 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Taj HSPL, HSPLWrapper_Blackstone_156OliNex je samo za HTC HD ili .....?

Forumaš Postignuća:
    7 days registered

Datum registracije
    Feb 2010
    Mobitel
    HTC HD2
    Operater
    T-mobile
    Godina
    54
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    samo za htc hd, na xda forumu imas za svaki wm uredaj posebno, treba malo potraziti i nije problem uraditi, samo se trebaju slijediti upute. Koji uredaj imas?

CFC Postignuća:
    VeteranOverdrive31 days registered50000 Experience PointsTagger First Class
    Nagrade:
    Posting Award

Datum registracije
    Jun 2006
    Bodovi
    160.434
    Nivo
    95
    Mentioned
    23 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao saletije Pregledaj post
    samo za htc hd, na xda forumu imas za svaki wm uredaj posebno, treba malo potraziti i nije problem uraditi, samo se trebaju slijediti upute. Koji uredaj imas?
    Zezno me naslov. Piše "stavljanje na WM uređaje" a sad sam skužio kad sam pažljivije pročitao tekst "samo za HTC HD".
    Nemam WM uređaj.

Forumaš Postignuća:
    7 days registered

Datum registracije
    Feb 2010
    Mobitel
    HTC HD2
    Operater
    T-mobile
    Godina
    54
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Trenutno je samo za HTC HD, ali to nas ne sprijecava da stavljamo i HSPL za druge uredaje, pa bi bilo dobro da se i drugi ukljuce i opisu svoje metode i svoja iskustva.

Svježe registriran Postignuća:
    7 days registered

Datum registracije
    Dec 2009
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao saletije Pregledaj post
    3. uci u botloader mod na.......................................

Bok! Jesi 100% da se radi tako? Citam na XDA forumu da je postupak drugaciji.
    Ti ovdje pod tockom 3 opisujes ulazak u bootloader, a tamo se taj dio ne spominje vec se prvo uredjaj spaja putem USBa.
    1) download Hard-SPL package from attachment, use 1.56 HSPL
    2) you must Have Phone Synced with PC in Windows Mobile!!!
    3) run HardSPLWrapper_Blackstone.exe on PC
    4) follow steps in the RUU itd.

Forumaš Postignuća:
    7 days registered

Datum registracije
    Feb 2010
    Mobitel
    HTC HD2
    Operater
    T-mobile
    Godina
    54
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao ko_nr_ad Pregledaj post
    Bok! Jesi 100% da se radi tako? Citam na XDA forumu da je postupak drugaciji.
    Ti ovdje pod tockom 3 opisujes ulazak u bootloader, a tamo se taj dio ne spominje vec se prvo uredjaj spaja putem USBa.
    1) download Hard-SPL package from attachment, use 1.56 HSPL
    2) you must Have Phone Synced with PC in Windows Mobile!!!
    3) run HardSPLWrapper_Blackstone.exe on PC
    4) follow steps in the RUU itd.
    100% siguran jer je isprobano na mom uredaju. Prvi ulazak u botloader koristis da bi provjerio koju originalni SPL koristis, a logicki je ako nisi povezan preko USB da ce ti u Botloader modu pisati SERIAL na dnu ekrana. Prije Ubacivanja samog HSPL, normalno je da ces se povezati preko USB cabla i tada ce ti pisati u Botloader modu na dnu ekrana USB.

Svakako treba napomenuti, a ja sam mozda to propustio da ako se koristi WIndows Vista treba imati Windows Mobile Device Centar na racunalu za sinhronizaciju, a ako je Windows XP ActiveSync.
    Zadnji uredio saletije : 07-02-2010 u 21:19

7 days registered

Datum registracije
    Dec 2009
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    U kojem trenutku spajas HD sa USB-om?
    Da li je ovo sto si ti opisao samo promjena SPL-a pa se ROM poslije posebno stavlja i kako se onda upucava? Opet preko RUU ili se onda moze instalirati i sa kartice, preimenovanjem rom filea u BALCIMG.nbh? Vrijede li onda ove upute;
    *Flashing Guide
    SAFEST WAY TO FLASH YOUR ROM IS THROUGH STORAGE CARD METHOD:

* Copy BLACIMG.NBH into the root dir of your Storage Card.
    * Be sure to have at least 30% of charge.
    * Turn off your device by using the Power Button.
    * Go to Boot loader mode. Push and hold Vol. Down + press Power button.
    * After that your device with have a white screen with text " Press to power button for continue upgrade or Press Volume down button for cancel upgrade , select press to power button and it will start upgrade Rom.

Mislim da cu si dati truda i za kojih par dana napisati pravi sticky za stavljanje roma, ovo mi je malo povrsno, sorry

Forumaš
    Datum registracije
    Nov 2008
    Mobitel
    HTC Desire
    Operater
    Vip
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Mislim da cu si dati truda i za kojih par dana napisati pravi sticky za stavljanje roma, ovo mi je malo povrsno, sorry
    Bravo, hvala ti unaprijed, i ja bih volio nijansu preciznije, po koracima, bez otvorenih stavki, i još za HTC HD2 ako baš smijem fantazirati.

Forumaš Postignuća:
    7 days registered

Datum registracije
    Feb 2010
    Mobitel
    HTC HD2
    Operater
    T-mobile
    Godina
    54
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    U kojem trenutku spajas HD sa USB-om?
    Da li je ovo sto si ti opisao samo promjena SPL-a pa se ROM poslije posebno stavlja i kako se onda upucava? Opet preko RUU ili se onda moze instalirati i sa kartice, preimenovanjem rom filea u BALCIMG.nbh? Vrijede li onda ove upute;
    *Flashing Guide
    SAFEST WAY TO FLASH YOUR ROM IS THROUGH STORAGE CARD METHOD:

* Copy BLACIMG.NBH into the root dir of your Storage Card.
    * Be sure to have at least 30% of charge.
    * Turn off your device by using the Power Button.
    * Go to Boot loader mode. Push and hold Vol. Down + press Power button.
    * After that your device with have a white screen with text " Press to power button for continue upgrade or Press Volume down button for cancel upgrade , select press to power button and it will start upgrade Rom.

Kao sto si mogao procitati, ovo je postupak za promjenu SPL i ucitavanje roma nakon toga, jer iako si promjenio originalni SPL u uredaju se nalazi stari rom koji mozes promjeniti tek kada promjenis SPL.
    Uredaj HTC HD se spaja sa USB kada iscitas originalni SPL, s time da nemoras biti povezan sa USB da bi usao u Botloader Mod i iscitao originbalni SPL. U donjem dijelu ekrana na HD ce ti biti pisano SERIAL iz razloga sto nisi povezan sa USB, kada iscitas originalni SPL, dovoljno je utaknuti utor USB u uredaj i racunalo, te ce se u donjem dijelu ekrana pojaviti USB. Tada prelazis na promjenu HSPL. Ovo nije Stavljanje SPL preko kartice, nego preko USB i racunala. Dakle da ponovim:

Opisao sam u prvom koraku kako da se provjeri koji originalni SPL neko ima na svom HD, a da bi se uslo u Botloader Mod, netreba se biti povezan sa USB kablom. Dovoljno je ugasiti uredaj, pritisnuti volume down tipku i power tipku nekoliko sekundi i ulazis u botloader mod.

Nakon sto si iscitao koji ti je original SPL, jer neki neznaju koji im je originalni, spajas uredaj preko USB kabla i pokreces sa racunala HSPL i slijedis postupak. cemu takvo kompliciranje. Jesi li ikada to radio? Ako jesi onda bi trebao znati da je postupak vrlo jednostavan.

A sto se tice SPL preko kartice, nema potrebe za tim. Izuzev ako nekome nije takav postupak laksi no svakome na njegov izbor. Ja sam pobornik ovakvog nacina.

Nakon sto se promjeni originalni SPL, odabere se rom koji se zeli staviti na uredaj i pokrene se RRU i gotovo. Nema kompliniciranja.

Naravno treba voditi racuna da je baterija na uredaju uvijek oko 50% snage, jer se u protivnom nece moci upucati rom, dok baterija ne bude iznad 50%.
    Zadnji uredio saletije : 08-02-2010 u 12:20

Forumaš Postignuća:
    7 days registered

Datum registracije
    Feb 2010
    Mobitel
    HTC HD2
    Operater
    T-mobile
    Godina
    54
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Nije mi u cilju prosipati svu pamet svijeta, nego jednostavnim uputama pomoci nekome tko zeli promjeniti originalni SPL i imati na svome uredaju nove romove te uzivati u svome uredaju. Ima vise mogucnosti da se to napravi. Iznad je jedan od njih. Ako neko ima drugacije iskustvo (mislim na promjenu SPL i upucavanje roma sa kartice) neka to i opise, pa da i drugi pokusaju. Netrebaju svi da znaju engleski jezik, da bi promjenili SPl, ali mislim da smo tu mi koji smo to napravili i da bi bilo lijepo da pokusamo pomoci.Treba probati i treba se igrati sa uredajem, sto vecini nije bezazleno jer ako su uredaj skupo platili imaju strah od toga. Mene je osobno bilo strah prvi puta da mi se nesto ne dogodi sa uredajem, no probao sam i sada to radim bez straha i bez problema. Evo jos jednom nadam se da nisam nekoga uvrijedio, zelio sam samo pomoci, a svako iskustvo je dobrodoslo.

7 days registered

Datum registracije
    Dec 2009
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Svaka cast, sve 5 no ti si me krivo shvatio. Problem je u tome sto onima koji su vec jednom to radili ne treba takav sticky. Onima koji to nikad nisu radili trebaju detaljnije upute. Ja sam imao DIAMONDA i sad imam HD. Spremam se vec dulje vrijeme napraviti HSPL, ali nemam muda, bas zbog toga jer postoje razlike. Istina one su minimalne ali postoje i ako slucajno u krivo vrijeme pritisnes krivi gumb, eto ti panike. Stoga smatram da takve operacije trebaju biti stvarno detaljno napisane i objasnjene. Mislim da cu iduci vikend napraviti SPL i ubaciti neki novi rom. Zapisat cu si sve korak po korak i tocno tako prenijeti ovdje na forum. Nemoj se zbog toga ustrucavati pisati, svako iskustvo i svaki savjet je dobrodosao. Jedino sto za tako osjetljive teme treba misliti i na one koji imaju 2 lijeve ruke, to sam htio reci. lp P.S. koji ROM imas gore i kak si zadovoljan? Trajanje baterije? hvala

Forumaš Postignuća:
    7 days registered

Datum registracije
    Feb 2010
    Mobitel
    HTC HD2
    Operater
    T-mobile
    Godina
    54
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Svaka cast, sve 5 no ti si me krivo shvatio. Problem je u tome sto onima koji su vec jednom to radili ne treba takav sticky. Onima koji to nikad nisu radili trebaju detaljnije upute. Ja sam imao DIAMONDA i sad imam HD. Spremam se vec dulje vrijeme napraviti HSPL, ali nemam muda, bas zbog toga jer postoje razlike. Istina one su minimalne ali postoje i ako slucajno u krivo vrijeme pritisnes krivi gumb, eto ti panike. Stoga smatram da takve operacije trebaju biti stvarno detaljno napisane i objasnjene. Mislim da cu iduci vikend napraviti SPL i ubaciti neki novi rom. Zapisat cu si sve korak po korak i tocno tako prenijeti ovdje na forum. Nemoj se zbog toga ustrucavati pisati, svako iskustvo i svaki savjet je dobrodosao. Jedino sto za tako osjetljive teme treba misliti i na one koji imaju 2 lijeve ruke, to sam htio reci. lp P.S. koji ROM imas gore i kak si zadovoljan? Trajanje baterije? hvala
    Ma nema problema kolega, drago mi je kada neko ima interesa za nesto. kao sto sam vec napisao, SPL nije problem maknuti ako se slijede upute, no uvijek postoji rizik. Ja sam ga evo savladao iako mi nije bilo bas svejedno to uraditi prvi puta. No rekao sam ili sad ili nikada i ucinio to. Slijedio sam upute i rijesio. Uvijek sam pobornik one stare "Tko pita ne skita". Ja sam u fazi kuhanja nekih romova, informiram se vezano za to, citam, slusam savjete i nadam se u skorije vrijeme da cu napraviti nesto novo.

Koji rom koristim? Koristio sam ih puno, no najbolji mi se pokazao
    Energy.BLACKSTONE.21889.StandardM2.5, stabilan, dosta je brz i vrlo ugodnog sucelja. Sto se tice baterije, ako stalno nesto motam po njemu, onda traje dva dana, no ovako ako ga pustim da odmara 4 dana bez problema. No nista za to, narucio sam si bateriju 3000 mah, preko ebaya, treba mi stici svaki dan pa ce to onda biti nesto sasvim drugacije.

Nemoj misliti da sam se uvrijedio na tvojim pitanjima, nisam, drago mi je da ima neko tko se interesira, a da mu ja mogu svojim savjetima pomoci.

Registered User Postignuća:
    Veteran1000 Experience Points

Datum registracije
    Jul 2009
    Mobitel
    samsung galaxy s3
    Operater
    VIP
    Bodovi
    3.721
    Nivo
    14
    Bodovi: 3.721, Nivo: 14
    Bodovi: 3.721, Nivo: 14
    Ukupna aktivnost: 4,0%
    Ukupna aktivnost: 4,0%
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    na mom aparatu stoji
    black 100 32m
    spl-1,54.00
    i nije mi htijo prihvatiti HSPLWrapper_Blackstone_156OliNex
    zašto

1000 Experience PointsVeteran

Datum registracije
    Jun 2010
    Mobitel
    HTC-HD2
    Operater
    T-Mobile
    Bodovi
    3.351
    Nivo
    13
    Bodovi: 3.351, Nivo: 13
    Bodovi: 3.351, Nivo: 13
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Stavljanje HSPL na WM uređaje

Post je namjenjen svima onima koji zele stavljati kuhane romove na svoje uredaje a ne znaju kako maknuti ili promjeniti svoj originalni SPL i napraviti HSPL na svome uredaju. Ovo se odnosi na skidanje originalnog SPL na HTC HD

3. uci u botloader mod na vesem uredaju (ugasiti uredaj, drzati tipku volume down i zatim stisnuti tipku power te pricekati nekoliko sekundi da se pojavi crveno, zeleno, plavo, bijeli ekran na vašem uredaju) tada ce vam na ekranu ovako pisati:

BLACK100
    SPL-1.140000
    SERIAL

Serial vam pise iz razloga sto niste povezani sa usb kablom cim povezete uredaj sa usb kablom i racunalom na ekranu vaseg uredaja ce pisati USB.

4. pokrenite gore skinutu datoteku i slijedite upute na ekranu racunala koje se odnose na upute o tome sto trebate napraviti i koliko ce postupak trajati.

5. nakon sto se postupak zavrsio, vas uredaj ce se restartirati i upaliti, pustite ga da odradi svoje. Nakon sto je odradito svoje, otidite ponovo u botloadermod i sada bi vam trebalo ovako pisati:

BLACK100
    SPL-1.15Olinex
    SERIAL

6. ako vam ovako piše, spremni ste da na vas uredaj upucate rom po svojoj zelji. Vise ne morate raditi HSPL ako zelite promjeniti rom, jednostavno samo nadete rom koji zelite a da se radi o gore navedenom uredaju i upucate ga u vas uredaj.

Upucavanjem roma koji nije original, gubite garanciju, no ako nesto pode po zlu i trebate vas uredaj dati na servis, samo upucajte original rom, radi i na kraju original SPL i stvar je gotova.

Evo ovo je ukratko ako neko ima nekakvih pitanja neka se slobodno javi.
    imam htc hd2 kupljen u t-com-u (Hrvatska) i nikako da ubacim kuhani rom pokusavao sam sve moguce nacine i jedan od postova gde je objasnjeno kako se ubacuje preko HSPLWrapper_Blackstone_156OliNex ista stvar kao i s prethodnim izbacuje mi gresku 262 evo ukratko podatci o tel. os. 5.2.21869 manila ver. 2.5.20121429.0 rom ver.1.72.119.0 (82124)WWE rom date 02.25.10 radio ver 2.07.51.22_2

pa ako je netko imao slican problem ili ako ima resenje volio bi da to podeli s nama

Forumaš sa iskustvom
    Datum registracije
    Feb 2006
    Mobitel
    HTC HD2, Nokia 6700
    Operater
    Tele2, T-Mobile
    Godina
    39
    Bodovi
    7.621
    Nivo
    20
    Bodovi: 7.621, Nivo: 20
    Bodovi: 7.621, Nivo: 20
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao midanxbox Pregledaj post
    imam htc hd2 kupljen u t-com-u (Hrvatska) i nikako da ubacim kuhani rom pokusavao sam sve moguce nacine i jedan od postova gde je objasnjeno kako se ubacuje preko HSPLWrapper_Blackstone_156OliNex ista stvar kao i s prethodnim izbacuje mi gresku 262 evo ukratko podatci o tel. os. 5.2.21869 manila ver. 2.5.20121429.0 rom ver.1.72.119.0 (82124)WWE rom date 02.25.10 radio ver 2.07.51.22_2

pa ako je netko imao slican problem ili ako ima resenje volio bi da to podeli s nama
    pa neće ti raditi HSPLWrapper_Blackstone_156OliNex jer kao što piše u nazivu to je namjenjeno za HTC Blackstone (HTC Touch HD).
    tebi treba HSPL baš za HTC HD2 koji se može naći ovdje:
    http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=611433

P.S. na ovom gore linku imaš sve objašnjeno
    "Any intelligent fool can make things bigger, more complex, and more violent. It takes a touch of genius -- and a lot of courage -- to move in the opposite direction." - Albert Einstein

+ Odgovori na temu

Slične teme

1. GPRS i MMS postavke za WM uređaje
    By HCSC in forum Windows Mobile
    Odgovora: 11
    Posljednji post: 18-12-2012, 14:20
  2. GPS navigacija za Android uređaje
    By HCSC in forum Android
    Odgovora: 0
    Posljednji post: 17-01-2010, 22:35
  3. [GPS navigacija] za WM uređaje
    By HCSC in forum Windows Mobile