Ovo je najbezbolniji način da prisiliš sve aplikacije da se instaliraju na SD karticu:
http://www.lorinbute.com/posts/how-t...-on-froyo.html
Trenutno se samo jedan dio aplikacija može prebaciti na SD jer je njihov developer to dozvolio.
pozdrav ljudi..
imam jedan problem, jucer sam cito na forum.hr o aplikacijama za android mobitele.. skinuo sam ih nekih 10 i javilo mi je da je puna memorija i ponudilo mi je neki menanger da mogu unistalirat aplikacije.. trazio sam na engleskom preko googla al nista bas nisam skuzio pa sam naletio na ovaj forum i vjerujem da vi znate kako rjesit ovo..
znaci to kaj mi je otvorilo nalazi se ovdje: Settings > Applications > Manage applications
Kada udem u to manage applications gore imam ponuđeno Downloaded, Runing, All, i On SD card
u downloaded imam sljedece
Amatale 784 kb
Backgrounds 268 kb
com.htc.fotafailnotify 0.00b
Doodle Jump 820 kb
Doodledroid 420 kb
Earthquake 234 kb
Google Translate 1.32 mb
PhotoFunia 1.04 mb
ScoreNinja 60.00 kb
SpeedView 220 kb
ThrottleCopter 76.00 kb
User manual 40.00 kb
od svega ovoga jedino sam speed view uspio prebacit na memory card, na drugima mi je mogucnost "Move to SD card" onako siva (nemoze se stisnut)
sve zajedno 4800 kb ili 4.8 mb, imo sam jos aplikacija i memorija mi je bila puna pa sam ih izbriso.. sad imam slobodno
na mobu jos imam 31.09MB
Ovo je najbezbolniji način da prisiliš sve aplikacije da se instaliraju na SD karticu:
http://www.lorinbute.com/posts/how-t...-on-froyo.html
Trenutno se samo jedan dio aplikacija može prebaciti na SD jer je njihov developer to dozvolio.
♕ Keep calm and fastboot oem unlock. ♕
O ovome se vec pricalo prije, drugi put prvo potrazi po postojecim temama.
4. Connect your phone to the PC in debug mode (Settings – Applications – Development – Check USB Debugging).
i onda bi me pod 5 komp trebo trazit instalaciju drivera ali me ne trazi vec otvori memory karticu..
ocito da sam to jos prije instaliro pa me zato sada ne trazi..
EDIT: evo ga, uspio sam.. hvala na pomoci
Zadnji uredio HCSC : 07-09-2010 u 14:58 Razlog: spojeno
A nakon što sam to napravio, morao sam raditi na kompu System Restore jer su mi ti neki driveri sve siebali, nisam mogao windowse podignuti. Ali na mobu radi ono što piše, jedino što je glupo je da oko 50-60% aplikacije baci na SD, ostalo ostavi u phoneu. Ali nema veze, oslobodi se dosta memorije.
Neka, hvala, dobar je i ovako.
Več sam bio postavio to pitanje , ali nisam dobio konkretan odgovor. Da li postupak u http://www.lorinbute.com/.....-card-on-froyo.html umogučava nešto više od same opcije "move to sd" koja dolazi sa update-om 2.2(froyo).
motorola user
Možeš prebaciti na SD i aplikacije za koje to nije dozvoljeno po defaultu
I OVDJE ima također detaljno objašnjeno
Baci oko na dno članka pod 'important'. Omogućava ti da sve aplikacije automatski prilikom instalacije idu na SD, a na tebi je jedino da one aplikacije "koje ne bi smjele biti" na SD-u ručno prebaciš na internu memoriju.
♕ Keep calm and fastboot oem unlock. ♕
Evo samo da povrdim da sam odradio postupak i da ima razlike od standardne opcije koja dolazi sa froyo-m. Kod gotovo svih aplikacija mi se otvorila mogučnost prebacivanja na sd dok je to prije bilo samo kod novijih (update-nih) programa.
Jedino što je kod nekih programa to prebacivanje simbolično , tipa 20-30% (google earth).
U svakom slučaju korisno za one koji ne rootaju mob.
Zasad mi je ostalo 50-tak mb slobodne memorije uz instaliranih 30-tak igrica i 20-tak programa. S tim da mi google earth uzima 16,7 mb i navigon 14 mb.
motorola user
Bookmarks