Evo ovako uspio sam unlock-ati D900i koji je bio lock-an na T-mobile u par koraka...
Prvo prebacite datoteke s mob-a na komp, drugi mob, karticu...
Znači meni je radilo, ali mi se obrisao softver od T-mobile hr, ali je ostao standardan T-mobile(nije velika razlika).
Prvi korak:

Izvadite SIM i napravite custom reset - Možda se ovaj korak ne mora raditi, ali ja sam ga radio tako da ne znam probajte prvo bez njega.
Kod za custom reset: *2767*2878#
Ugasite mobitel.

Drugi korak:

Ugurajte SIM karticu (onu koju trenutno ne prima) do pola preko baterija, malo ćete morati stisnuti samo pazite da ne polomite karticu. Znači do pola ne do kraja. Upalite mobitel i ako piše: Insert SIM Gurnite karticu do kraja i ukucajte kod za FULL RESET: *2767*3855# ... Mobitel će se ugasiti i upaliti sam. Trenutno je otključan, ali kad ga ugasite i ponovno upalite više nije.

Treći korak:
Zato nemojte gasiti mobitel nego ukucajte ovaj kod dok je upaljen:
?SIMLOCK*NET*# znači slovo zamjenjuje broj... - *7465625*638*#
Napisat će Network zaštita uključena i onda ukucajte ovaj kod: #7465625*638*#
Na ovo će napisati invalid numbers ili tako nešto ne sjećam se... Ali ne obazirite se na ovo. I probajte ga ugasiti i upaliti trebao bi normalno raditi. - Bar meni je, ako vam uspije postupak morate ponoviti ako želite na još neku drugu karticu naravno drugu karticu operatera. Nadam se da sam pomogao nekome. Znači meni radi i 100% je tako sve... Ne odgovaram za posljedice!