Zanima me što mislite i prosvjedima seljaka?
Zanima me što mislite i prosvjedima seljaka?
ama bas nista.
ne znas ko je veca budala. Svake ih godine zajebu i sad se cude ko pura dreku.
Love nema. To je cinjenica. I s jedne i druge strane ima nelogicnosti.
dobar grah daleko se čuje
Zato jer su seljaci
Al pazi ovo, Čoban njima kaže da nema novce koje je obećao. Sad bi trebalo Čobanu, Jaci, Ivi, poreznicima, Hepovcima, a najprije Bankarima reć da nemamo novce koje smo im obećali.
Kad bi se svi mogli organizirat ko Talijani kad štrajkaju i ne ne platit samo jednu ratu struje, plina, kredita.....kaos. Treba nam kreativni kaos.
@Drug Mile samo mala ispravka netočnog navoda.
Nisu seljaci, nego seljačine. (Seljak je čovjek koji živi na selu i nije naivan, seljačina, ne mora nužno živjet na selu, ali je lakom i gramziv i zbog toga toliko naivan da uvijek popuši. I sad je samo pitanje vremena kad će se to opet dogodit)
In vino veritas !
Omnia mea mecum porto !
Alea iacta est !
oke, rekli ovi gore - nema novaca.
dobro.
rekli oni svima nama lani - nema novaca! pa nam uzeli krizni porez. lani.
i kak sad opet nema novaca? kud ide taj nas krizni porez? zakaj od tog naseg kriznog poreza nedaju selakima za poticaje? evo, ja im prva dam! odmah mi je lakse zbog tih parsto kuna sto mi skidaju s place - jer znam kuda idu! ovako se, bome, i ja osjecam ko kreten sto mi skidaju s place, a opet - drzava nema novaca!!
e pa, ako su ovi sto prosvjeduju seljacine, onda smo bome i mi skupa s njima!
11. o9. 2oo9. & 14. o8. 2o11.
26.04.1986. Припять (Pripyat)
“No measure of time with you will be long enough. But we’ll start with forever.”
Ide za krpanje novih dugova.
Tj. novih kredita koje su podignuli.
˙ɐsıdoʞnɹ ƃoʌs ǝɾuɐʇıɔ oʇ ǝɾ ouɔıqo -ɐƃoʞ olıq po ıɾloq ǝɾ nɯǝɔ n oʇsǝu ɐɯı ʞǝɾʌoɔ ıʞɐʌs
malo si tu u krivu
sad su digli kredit po kamati od 6,75% da bi odplatili kredit koji su digli prije 10 god. kojem je kamata bila 4,25%
i tak oni rade to..začarani krug.....tj znacenje ovog-->nikad nece biti para i u totalnim smo govnima i vanjski dug ce biti sve veci ili kako ssu glavešine rekle: u banani smo![]()
....DULCE ET DECORUM EST PRO PATRIA MORI....
Samo ludak prkosi jacima od sebe i izlazi kao pobjednik!
ja im prvi nedam!
boli mene uvo sto je njih neko zajebo. Bolime i zato sto za tri gredice paradajza kupuju traktor i kombajn i novi auto.
******, lako im je bilo u Jugi kad su preko zadruga kupovali sve bez poreza. Pa ono sto oni nazivaju njivama su u nekim drugim drzavama dvorista.
Bio neki dan sa amerom jednim iz Texasa. Ima covjek stalan posao al kaze pomaze starcima povremeno na farmi. Pito ga kakva farma. Ma veli on nist veliko, mala farma 400 hektara psenica i to. Pito ga kolko ima zposlenih, kaze niko osim staraca i njega i sestre povremeno. Nemaju ni kombajna.
Puca mi vise ona stvar za one koji su prevareni. Love nema! ne moze se stvoriti. Drzava je u komi. Nista ne proizvodimo, nista ne izvozimo. Samo mlatimo praznu slamu i prodajemo strancima sto se jos dade prodat. Eto ga neki dan oper obveznice izletile.
Treba sve ljude pozvat da stede u HPB a ne u stranim bankama. Koji to idiot moze prodat dvije banke strancima?!?
Tako nam i treba kad smo budale. Svak onaj ko ima zemlju a ne obradjuje ju treba mu je oduzeti ili postaviti ultimatum da MORA proizvesti mpr. godisnje xy tona cesnjaka po xy cijeni a zabraniti uvoz cesnjaka. Ko unese rezanj cesnjaka u Hrvatsku, zatvoriti ga na 5-10 godina i zapljeniti mu svu imovinu. Pa jebote drzava! Bas nam je fora jest niizozemski paradajz koji nije vidio ni sunca ni mjeseca. A soltanski onaj fini pun mirisa i okusa se rijetko gdje moze nabaviti. Eto to nas muci.
Dvadeset godina smo gledali kako kradu i smijali smo se koja smo mi drzava. Sad kad su govna dosla do brade sad je panika. Treba ih posmicati ko Causeskua.
Onom liku kaj se zaletio pred sabor sa plinskom bocom treba sagradit spomenik.
Hrvatska poljoprivreda i Američka se nemogu uspoređivati jer su to sva različita sistema. Možda i nebi bilo tolko frke da im nisu prošle godine obečali to što jesu. Pankretić je isto prošle godine rekao da neće biti novaca za poticaj, a suker i bagra su radili idiota od njega i rekli da će biti. I sad dok je došlo vrijeme nema više. A što se tiće poticaja (za pojedine kulture) mislim da su i premali s obzirom kolko novaca donose u državnu blagaju.
Pošto firme propadaju zbog neplaćenih dugova, zašto bi vlada bila iznimkai jednostavno to ne platila?? Budimo realni 40% manje dogodaka, a rashodi rastu iz dana u dan
o, bogo djagi..
nered, zelis li ti reci da su u ovoj "ljepoj nasoj" selaki gamad lopofska i sve ih treba dokinuti?
muz mi je dijete sa sela. njegovi baba i deda imaju poticaje za krafe. al recimo, imaju traktor iz 70 - ih koji je trenutno krepandus. nisu kupili novi traktor. nisu kupili kombajn. nemaju afto (moj svekar ih vozi kam treba, ak treba).
nije mi bas jasno sto ti zelis reci svojim postom? da hrvatskoj (koja ima masu predispozicija biti vrlo uspjesna "seljacka" zemlja) ne treba selo, ne trebaju nam seljaci i poljoprivredna bransa?
svi su oni gamad lopovska jer si kupe traktor?
ma vidi, iako sam zavrsila faks posve desetog smijera, sutra bih uzela komad zemlje i bacila se u poljoprivredu - samo da znam da od toga mogu zivjeti! jer realno, u nasoj drzavi to bi trebala biti glavna grana uz turizam. al sto nam se desava? desava se da nasa psenica, onak, netragom nestaje, a mi uvazamo stranu! lol nad svim lolovima!!
stid i sramota!!
i zato podrzavam ove prosvjede. kud su osle nase pare od kriznog poreza? za precjednicku kampanju? za nastavak gradnje peljeskog mosta? za benzin za jacu i kerozin za josipovica? a jednom seljaku nista? zasto? da bismo sutra uvazali mlijeko iz austrije, a nas seljak ce morati prodati krave tim istim austrijancima jer on s njima nemre nista?
nered, ne znam gdje radis, al ako radis u firmi gdje imas i bozicnicu, i regres, i bolovanje i godisnji, i primanja s kojih ti skidaju krizni porez.. ne mislis li da bi i lipa od istog poreza trebala ici hrvatskom seljaku, koji nema nista od navedenoga?
ili smatras da drzavni vrh nema dovoljno, pa im moramo obezbijediti novi vozni park s nasim kriznim porezom?!
11. o9. 2oo9. & 14. o8. 2o11.
26.04.1986. Припять (Pripyat)
“No measure of time with you will be long enough. But we’ll start with forever.”
Seljaci nikako da shvate da novca nema,da im se nudi samo ono što je maksimalno moguće,ali njima nikad nije dovoljno.Pa na tim cestama nema malih jeftinih traktora,nego sve od reda skupe velike traktorčine,jer su navikli da ih država kljuca poticajima,a oni stalno dižu nove kredite.Ko im je kriv,ja im ne bi dao ni lipe...
Ko će dati jadnim umirovljenicima koji životare sa 1000kn mjesečno,a ti seljaci imaju na desetke jutara zemlje,pitaj boga koliko stoke i nikad im nije dosta.Ko im je kriv što su halapljivi i neprestano dižu kredite pa ih sad ne mogu vraćati...
Ljudi zbog njih kasne na posao jer ih neće propustiti,prijete blokadom granice.Stvarno nisu normalni...
Novac se mora naći, znaci po tvome novaca nema i neka seljaci tak žive. Kak bi bilo tebi da ti oduzmu 40% plače. Al računajte da repromaterijal iz godine u godinu raste. Kaj se tiče traktora, pa nemožeš s malim imtom obrađivati 50rali zemlje. Taj traktor jedva vuče dvije brazde. I gledajte da ti traktoru su sredstvo za rad, pa ih nisu nakupovali da se kurče selom i da idu na prosvjede. Seljaci su svoje novce zaradili i svaka postena vlada ih treba isplatiti
Kad ste mislili da ne može gore, može. http://www.index.hr/vijesti/clanak/p...to/479495.aspx
nitko nema nista protiv da se novac nadje. Al ne preko mojih ledja opet.
Kako Todoric dobiva poticaje?!?! Za cije babe zdravlje. Zasto moja firma ili jos necija firma nebi dobivala poticaje ko Todoric?
Ovdje ne zelim generalizirati Luna.
Imamo mi i drugih predispozicija, ali poljoprivredu su upropastili. Pa ne mozemo se furat na nasu poljoprivredu dok sve uvozimo iz vana.
Ako nesto neide onda neide. Pa jebote, kolko puta jos treba reprogramirat i pomoc brodogradilistima da bi na kraju nestala. U brodogradilista su ulozene milijarde dolara u zadnjih 15-ak godina da bi i dalje generirali dugove. Pa svak normalan zna izracunat da je jeftinije zatvorit brodogradiliste, sve razrezat i prodat i ljudima isplacivat placu iako nista ne rade. Nazalost ta je varijanta 5 puta jeftinija od ove gdje se i dalje generiraju dugovi.
Meni je prisjelo mljeko, kuruza i psenica koju tri put placam. Te kroz poticaje, te kroz PDV, i na kraju u ducanu.
na zanima me to ko kupca. Samo znam da nam je standard los. Hrana preskupa za prosjecnog gradjanina. Ne kazem sad da cijene treba prepoloviti na neciju stetu, ali je cinjenica da je preskupo sve, ali to je zbog loseg standarda.
pa ovak!gore kod mene u zagorju su dobili poticaje za sve i svasta,za pure ,za ovce,za neznam kaj.Svi koji su mogli su uzeli lovu!Nekada nije bilo poticaja i zivjeli su i kupovali traktore.Ima puno neobradene zemlje,jer se im neda radit,kaj da se muci kad kupi krompir po 2 kn. tak je i s ostalim stvarima.Ljudi su uzimali kredite da naprave farme,puno krava,kao bit ce puno mlijeka.vidimo da je cjena mlijeka besramno mala i da jednostavno nemogu pokrit troskove.Da ne govorim ako udemo u EU pa njihovi propisi,pa nebu ni krava ni cvarki i ovako su po 100kn.Privatizacija nas je pokopala,sve su prodali i mislim da se treba dogodit narod,ako zbog niceg drugog ono bar da nismo ko telad za klanje.nekada su se izvlacili na rat,a sada ,kaj na ameriku i recesiju,ma blah
![]()
E s ovim se slažem.Imam rodjaka na selu koji redovno dobija poticaje pa kupio auto ,uredio kuću,a stalno se buni i pljuje po svima i nikad nije zadovoljan.Ima dva traktora,hrpu priključaka,tri auta,veliku kuću,hrpu stoke i obrađuje 40 jutara zemlje i nezadovoljan je.Recite to onome umirovljeniku koji kopa po smeću,a on ne blokira ceste i granične prijelaze....
Seljaci su pohlepni i rastrošni i preko naših leđa bi grabili još više,ni lipe im ne bi dao....
Ti si, čini se,među onima koji još uvijek misle da su seljaci nepismeni idioti koji sve pare troše na rakiju.. Pa nismo više U registraturi (sry, moram to čitat pa mi stalno pada na pamet).
Te traktorčine od 100 tisuća eura nisu kupili da se preseravaju, nego da obrade ogromne oranice. Jbg, sami su si krivi što su bili naivni i uvaljivali se u kredite.
Jedino seljaci, pored studenata, imaju muda prosvjedovati i zapravo nešto poduzeti, dok mi ostali sjedimo ko idioti za kompom i s kilom čipsa osuđujemo njihovu volju za promjenom.
Mobile Review Forum- ako želite znati sve o najnovijim hi-tech gadgetima. Obnovljen, bolje organiziran i još zanimljiviji! :) http://forum2.mobile-review.com/index.php
Bookmarks