nagovaram starog da mi kupi iphone,al on stalno govori da se taj iphone spaja na internet i da dere pare s racuna...(ima neki njegov frend iphone i on je njemu reko da stalno iphone skida pare s racuna,iako iphone ne javi da je otiso na internet...)
sad me zanima jel to istina?
Moze se desiti u nekim slucajevima. Najbolje je to rijesiti ubacivanje custom "fake" APN-a.
Ako budes trebao pomoc javi se.
Forumaš godine :)
Iskreno - ne bi znao, ali fake apn nije izmisljen bezveze.
Stavis fake APN + staviš na OFF sljedeće:
- fetch new data
- 3G
- data roaming
Nakon ovoga ti se ne može sam spajati na net i uzimati ti lovicu, alternativa za internet je WLAN![]()
Just like the curse, just like the stray...you feed it once and now it stays!
thx na odgovorima..
pozdrav![]()
inače "...iako ne javi da je otišao na internet" - ako misliš oglasi se zvukom, točno, ne oglasi se, niti ne zavibrira no možeš vidjeti onaj znak/ikonu kao sunčeve zrake - krug malih crtica koje se kružno potamnjuju/posvjeljuju - LOADING status... to ti je pokazivač kako iPhone nešto dohvaća sa interneta... ako to vidiš svako malo (a wlan nije uključen - ona ikona 3 vala prema gore) onda ti iPhone sigurno troši pare
fake APN vrlo vjerojatno pali no nije nužan... kao u puno toga, treba paziti što klikaš, koji prog otvaraš na iphone-u
npr. mail ili weather će ti se odmah htjeti nekako spojiti na web, ako to ne pokrećeš dok nisi na wlanu, onda nećeš niti potrošiti (za mail isključi automatsko provjeravanje novih poruka)
iPhone=usability class of its own... I'm lovin' it
evo da ne otvaram novu temu sličnog sadržaja
Imam iPhone 2G i sad sam aktivirao u opciju 10Mb za 10kn u Tele2,ali problem je sto oni nemaju posebne postavke za iPhone i ne mogu mi ih poslat SMS-om nego moram sam unijet one općenite sa njihove web stranice( http://www.tele2.hr/podrska_korisnic...p_upute.html#1 ) a ne znam gdje ih trebam unijet
znam da je malo glupo al ne znam bas puno o ovim stvarima
ako netko zna bio bih mu zahvala
Hvala
Cellular Data Network
Zadnji uredio drama : 22-04-2009 u 23:40
Evo našao sam gdje treba upisat al imam još par nepoznatih stvari
udem u settings,pa u general,,pa u network i onda u cellular data network
i tada me trezi apn i username i password
upisao sam apn ali gdje se treba registrirat za ovo dvoje drugo
Hvala
Zadnji uredio drama : 23-04-2009 u 00:34
Za uređaje kupljene u T-Mobile uređaj je automatski konfiguriran za spajanje, i to se po defaultu ne može samo tako promjeniti.
Rješenje za one koji žele na web samo preko wlan-a i nikako drugačije je u ovome...citiram:
Step 1 - Go to unlockit.co.nz on your iPhone in safari
Step 2 - Hit next, disable data, install, and finally install now
Step 3 - A profile which disables data will be loaded into your iPhone, test it out, see if you can use data while not on wifi. It won’t work. If you check your usage stats, you won’t have used any data
If you want to get a data plan one day and remove this profile, go to settings, general, profile, then hit remove.
Video o tome: http://www.youtube.com/watch?v=7r5Xp...layer_embedded
Znači lako ga je onemogućiti, i potom vratiti u prvotno stanje.
Ja koristim ovu metodu.
Ako smijem samo primijetiti jednu stvar: možeš kupiti Porsche i onda ga 20 godina držat u dvorištu i ne voziti ga nikad - samo sjediti unutra, prati ga, slušati muziku, usisavati i prati... ali nikad voziti. Pa se automatski postavlja pitanje treba li ti stvarno nešto što je od starta koncipirano s idejom vožnje na umu pa da ti stoji u drvorištu.
iPhone je zamišljen kao stvar koja je konstantno spojena na net, pogotovo sad kad na ljeto izađe OS 3.0 - bez neta to jednostavno nije to. A mislim da je ona T-mobile tarifa i150 čisto pristojna stvar: 150kn mjesečno troši velika većina nas, ako se ne varam? A u tarifi imaš i 1GB prometa i 150 minuta razgovora i 50 poruka...
Bolje cica u ruci nego Frankfurt na Majni
evo sve napravio kao u postu:
Fake APN
sve obavijesti isključene
edge isključen
3g isključen...
ali mi i dalje skida novce s računa nešto sitno ali skida!
iphone 3g
mreža tele2 jedino imam postavke od mms-a unešene!
Server poruka: http://mmsc.tele2.hr
APN: wap.tele2.hr
Proxy: 193.012.040.066
ima ko sličan problem???
ako ti je edge i 3g iskljucen, kako ti moze skidat novac?!?
btw ja sam instalira SBsettings i heben je....lipo iskljucis edge i 3g i nemoze ti lipe skinit nikako...
Bookmarks