Di ti tu vidiš problem? U tome što ti je pušteno preko parice 11mbita, a plaćeno je 2?
Da li mi netko moze objasniti ovu situaciju?
Korisnik je ugovorio kod Optime osnovnu brzinu (Osnovni 2048/256) da bi svakih par dana brzinu "spustao" na 11753 kbps?
Naime, D-Link Ruter pokazuje "Downstream Line Rate : 11753 kbps".
Ja se spajam bezicno i brzina mi je 54.0 Mbps i 4 crtice signala.
Sto se ovdje dogada?
Di ti tu vidiš problem? U tome što ti je pušteno preko parice 11mbita, a plaćeno je 2?
S njihove stranice...
" **realizacija OptiDSL paketa 8192/512, 10240/640, 12288/640 i 20480/640 kbps ovisi o tehničkim mogućnostima"
Mozda su radovi u tijeku, al' opet korisnik ima ugovoreno 2048/256.
tako je i meni isto flatrate Osnovni 2048/256 a ne prelazi kada skidak 60 54.0 Mbps i 60% signala bezicno pa toliko o podizanju brzine imam filing kada je prije brzina bila prije njihovoga podizanja osnovna da je bila brze nego sad ali to ti je tako na jednu paricu 4 osobe pa dolazi do zagusenja zvao sam ih bezbroj puta i nis i sta sad???
Vjerojatno onda neko isto skida veliku kolicinu podataka pa je smanjena propusnost.
Danas mi Download varira od 30 Kbps-a do 190 Kbps-a. Skidam preko Rapidshare-a i znam, mozda je i njihov server zagusen. Ali ponekad mi zna slike dosta sporo otvarat' tako da...
Ma bolji je T-com sa svojom infrastrukturom. Mozda i je najskuplji al' dobis signal koji valja!![]()
Nemoj se ravnati po rapidshareu ako si free user - download je uvijek limitiran, varira i postoje tzv peak hours kada brzina opako padne![]()
♕ Keep calm and fastboot oem unlock. ♕
To i ja kazem cim mi istekne ugovor vracam se nazad na t com j...ti 30 kn manje vise kad nemas ono sta si uredno platio iz mjeseca u mjesec i tako 2 g. ta optima je katastrofa jos malo cu izdrzat a onda nazad na t com.Dok sam bio kod njih nikakvih problema a ovdje ...ma strasno infrastruktura im je kao privatna kucna mteza ...to ti je tako kad idu u svadbu bez one stvari...
1.brzina skidanjao ovisi i o udaljenosti servera od tvog pc...nemoze biti to sto skidas i kini i u zg isto..ping je drugaciji jer mu treba vise vremena...
2.stvar nije do optime nego do t-coma...jednostavno je zagusenje na parici...e sad dovoljeno je da je jos netko sa tobom tko upali max tv u 3 popodne i sva ti brzina pada u vodu...meni se dogodilo isto...da bi dobio brzinu koju sam platio trebao sam napraviti stotine poziva optimi te dolazak lika iz t-coma koji je provjeravao od mene doma do moje parice brzinu(naravno da je on mjerio ujutro a brzina je padala popodne i predvecer)...sve u svemu puno živaca....a dok se to ne sredi da molis boga, da taj tko je sa tobom tko ti zagusuje promet ,gledam manje max tv i ide ranije spavati...
3.sretno
Evo test za Download, davatelj usluga OptiNet.
![]()
Zadnji uredio melody : 03-09-2009 u 10:12
Evo test za Download sa neke druge mreze koju lovim, davatelj usluga T-Com.
![]()
kako to mislis ''sa neke druge mreze koju lovim''???
ajmo biti ovdje ozbiljni bar na trenutak....melody ti se zafrkavas sa nama??? kakve veze ima tvoj prikljucak i ''sa neke druge mreze koju lovim''???
nije mi jasno to da tvoj optinet ide preko wireless routera koji je ukopcan na tvoju utičnicu i ide na tvoju paricu....a svi ti ostali koji postoje i na koje se ti ukljucis i krades im promet ,jer nisu ih vlasnici zakljucali,su na drugim routerima i na drugim utičnicama i na drugim paricama....sto sam krivo shvatio od ovoga i krivo sročio???
Pa krivo si sve shvatio. Uostalom, pogledaj malo bolje prvi post.
Ocito da ti imas svojih nerijesenih problema pa pises u takvom tonu.
Ako nemas neki konstruktivni prijedlog ili objasnjenje nemoj se javljati vise.
Nisam na ovom forumu da bih dijelio nekom "lekcije" nego da pomognem drugima kojima treba pomoc i zauzvrat dobijem isto.
![]()
Zadnji uredio melody : 04-09-2009 u 16:39
a ne ne...nisam ja nista krivo shvatio..i ton je potpuno normalan....samo sto si se ti izgubio usporedjujuci druge wirelesse(koji su na drugim paricama) sa svojim optinetom.....ali ok...fer je da se drugima pomogne...ponovicu jos jednom da samo zvanje sluzbe korisnika optime (ako treba i svaki dan desetak puta,biti im dosadan) koji moraju kontaktirati t-com koji daje idiotske parice ,žice i vezu...t-com mora poslati lika koji ce od tebe doma do parice izmjeriti brzinu(nek je mjeri kasno popodne ili kad ti pada brzina u toku dana)....onda bi trebao t-com rjesiti to sto je zagusenje na tvojoj parici i ti nemas brzinu...ako ni sve ovo ne pomogne onda bi trebao traziti da se ponisti ugovor jer ti optima nedaje brzinu koju placas(koga briga sto oni nemogu to rjesiti sa t-comom)...te se onda prebaciti na t-com...tamo ce ti sigurno biti brzina rjesena jer ce ovi iz t-coma ti sigurno onda rasteretiti paricu....sretno...
Bookmarks