Join Today
Prikazujem rezultate 1 do 14 od 14

Threaded View

Super-forumaš Postignuća:
    Veteran10000 Experience PointsOverdrive

Datum registracije
    Nov 2005
    Mobitel
    Huawei Mate 10 Pro,
    Operater
    091, 095,
    Bodovi
    22.132
    Nivo
    36
    Bodovi: 22.132, Nivo: 36
    Bodovi: 22.132, Nivo: 36
    Ukupna aktivnost: 77,0%
    Ukupna aktivnost: 77,0%
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Samsung Omnia HD review

Evo nakon tjedan dana korištenja napisat ću kratki review za Omniu HD.
    Kada sam kutiju mobitela primio u ruke iznenadio sam se koliko je mala, skoro duplo manja od kutije SE c905 i HTC TC-a. Za takav mobitel čovjek bi očekivao neko veliko pakovanje. U kutiji se nalazi standardna oprema: mobitel sa baterijom, punjač, usb kabel, slušalice, instalaciski cd i upute za korištenje.
    Kada sam uzeo mobitel u ruke prvo što sam primjetio je njegova veličina, stvarno je velik ali i tanak. Zbog tih dimenzija odlično leži u ruci, nije pre težak, taman koliko treba biti.
    Moram napomenuti da je ovo moj povratak na symbian nakon tri godine i u početku mi je bilo malo čudno jer zadnje tri godine koristim WM i nekako sam se naviknuo na njega. Nakon par dana upoznavanja sve je sjelo na svoje mjesto. Symbian u kombinaciji s TC je odličan. Mobitel ima ARM Cortex A8 600 MHz; 3D Graphics HW i izuzetno je brz. Bilo da se ulazi u galeriju pogledati video ili napisati sms mob reagira brzo, nema nikakvog usporavanja. Treba vidjeti kako će se ponašati kad se memorija malo popuni, sada imam otprilike 2,5 GB zauzetosti memorije. Memorija mobitela je 8GB a memoriske kartice 4GB.
    Što se tiće OS-a mobitel koristi Symbian OS v9.4 Series 60 rel. 5. U početku je bilo nekih problema kada sam pokušao instalirati dodatne programe, nikako se nisu htijeli instalirati. Nakon 10-ak pokušaja se napravio novi folder u meniu i dio programa se instalirao u taj folder a dio u aplikacije kao što je i bilo za očekivati. Od programa ima ono standardno što ide sa symbianom, kompletan ofice koji sadrži i Smart reader, riječnik ali nema kombinaciju sa hrvatskim jezikom. Jedna od zanimljivih stvarčica je i digitalni kompas. Ima i aplikaciju za BT printanje. Tu su i Communities sa direktnim povezivanjem na facebook, myspace,flickr,photobucket itd. Ima i direktan pristup na youtube koji radi odlično, bez zastajkivanja.
    Mobitel ima i instaliran GPS. Sa njim dolazo Samsung LBS koji koristi Route66 za navigaciju ali nisam to još isprobavao. Otvorio sam ga par puta i našao mi je poziciju. Na mobitel sam instalirao Garmin, najnoviju verziju i sve radi bez greške. Kada bi je usporedio sa Igo8 i Cardinale 3.0 koje imam na HTC-u moram priznati da mi se Garmin ipak manje sviđa.
    Mobitel ima odličan internet preglednik sa flash playerom i sve stranice se odlično prikazuju bilo horizontalno bilo vertikalno. Odlično je riješena i funkcija zumiranja: prst se stavi na ekran, zadrži sekundu i prema gore ide zoom in a prema dole zoom aut. Mislio sam instalirati i Operu i Skyfire ali pored ovoga stvarno nema potrebe za time.
    Sada ono najbolje na mobitelu a to je ekran, AMOLED capacitive touchscreen, 16M colors, 360 x 640 pixels, 3.7 inches. Ekran je naprosto fenomenalan. Imao sam do sada dosta mobitela i to onih najskupljih i najboljih ali niti na jednom se ekran ne može usporediti sa ovime na Omniji HD. Jedan od razloga kupovine ovog mobitela je upravo ekran. Želio sam mobitel sa velikim ekranom a ovaj na HTC-u mi je postao premali . Sa mobitelom se dobije i nekoliko promo videa i gledanje na njemu je stvarno užitak.
    Još me nešto iznenadilo. To je lakoća pisanja poruka. Koristio sam prije Omnije 4 mobitela sa TS i na njima je uvijek bilo teže pisati poruke nego na pravoj tipkovnici. Na Omniji to nije tako, barem meni i to je jedan veliki plus.
    Ima i jedan minus a to je da nema glasovnog biranja. Dosta ljudi uopče ne koristi taj način biranja ali ja ga prakticiram na svi mobitelima koje imam i na Omniji mi to fali.
    Kamera: vjerovali ili ne do sada je nisam koristio. Nisam imao baš puno vremena a za slikanje obično koristim c905 koji je u tom pogledu odličan. Za dva dana idem na godišnji pa ću onda detaljno isprobati fotkanje i ono što me posebno zanima snimanje videa HD 1280*720. Kad nešto snimim budem uplodao.
    Baterija je 1500 mah i dobro obavlja svoj posao. Budući da sam tek kupio mobitel stalno prčkam po njemu i izdrži puna dva dana. Mislim da bi u nekoj normalnoj upotrebi mogla izdržati tri dana što bi za mobitel sa ovakvim ekranom bilo odlično.
    Toliko za sada. Ako ima nekih pitanja slobodno pitajte, sigurno sam neke stvari i zaboravio napisati.
    Evo par slika mobitela

PREDATOR

2. 'Hvala' kaže:

Slične teme

1. i900 Omnia - review, pitanja, odgovori
    By God's Servant in forum Windows Mobile
    Odgovora: 911
    Posljednji post: 29-05-2012, 10:27
  2. SAMSUNG OMNIA i8910 HD
    By deki-dejo in forum Samsung
    Odgovora: 2
    Posljednji post: 22-07-2009, 18:05