Join Today
+ Odgovori na temu
Prikazujem rezultate 1 do 6 od 6
    Registered User Postignuća:
    Veteran10000 Experience Points

Datum registracije
    Oct 2005
    Mobitel
    Realme GT 5G 12/256 GB
    Operater
    Svi
    Bodovi
    20.013
    Nivo
    34
    Bodovi: 20.013, Nivo: 34
    Ukupna aktivnost: 0%
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Angry Otorinolaringolog - preporuka?

Ispricavam se ako vec postoji ovakva tema, nisam ju uspio pronaci.

Dakle, trebam preporuku za dobrog/najboljeg ORL-oga/otorinca na podrucju Zagreba, po mogucnosti da ima i privatnu kliniku da se ne zavlacim po bolnicama.

Problem je u nosu - nakon par lomljenja i par operacija, disanje - ukratko - banana (premda nos vise nalikuje kruski, ali ok.). Dakle, spavanje - slabo, dnevna nervoza, culo mirisa kad mu se prohtje i ostalo sto ide s tim...
    Pokusavam pronaci nekoga tko ce mi to rijesiti jednom za svagda, a pozeljno je i da za tu "uslugu" ne moram prodati stan ili tako nesto da bih ju platio.

Jedna nosnica mi je gotovo pa konstantno 80-90 i vise % zacepljena i to tako par sati ili cijeli dan. Potom se ta otcepi, a zacepi ona druga i onda opet isto kao s pocetka recenice.

Jedan doktor mi je rekao da se tu neda nista napraviti jer, navodno, nije alergoloski uzrok nego je to jednostavno tako... Nema pomoci. S time bi se dalo zivjeti da mi desna nosnica istovremeno nije uza od lijeve (tj. manje prohodna), tako da kad je ona otcepljena, a lijeva zacepljena, nos mi sluzi iskljucivo kao ukras (a ukras bi mogao biti jedino pod uvjetom da mi je ostatak lica deformiran, a nije... ). Iznutra je relativno ok, ali neki komad tkiva ili stogod vec ocito ometa protok zraka, ali izgleda nedovoljno da bi opravdalo operaciju. A cijelo vrijeme ja ludim, neispavan sam i borim se za zrak dok jedem.

Eto, ako netko ima slicne probleme s neizljecivoscu nosa, neka napise svoja iskustva (sto, kako, zasto, gdje i sl.). Ja mislim da sam vec sve probao, jedino jos nisam instalirao skrge umjesto usiju.

I, naravno, najvaznije pitanje s pocetka posta - kod kojeg doktora otici?

Hvala!

Forumaš sa iskustvom Postignuća:
    Veteran3 months registered10000 Experience Points

Datum registracije
    Jun 2006
    Mobitel
    5800/S2
    Operater
    Tele2
    Godina
    32
    Bodovi
    11.946
    Nivo
    26
    Bodovi: 11.946, Nivo: 26
    Bodovi: 11.946, Nivo: 26
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ocito neznas ti georgy kako je kad nes sjebes.......npr ja sam sa nekih 10god potrgo ligamente u gležnju lijeve noge.......zato sad boli a i ponekad ne mogu ni hodati i trcati jer osjecam bolove....ponekad i jake......a vrlo lagano i cesto uvrcem nogu....zato sad nosim 90% vremena steznik sa metalnim pločicama........
    ....DULCE ET DECORUM EST PRO PATRIA MORI....
    Samo ludak prkosi jacima od sebe i izlazi kao pobjednik!

Moderatorica Postignuća:
    SocialVeteran25000 Experience Points

Datum registracije
    Nov 2005
    Mobitel
    iPhone 5c
    Operater
    MTS
    Godina
    42
    Bodovi
    27.255
    Nivo
    40
    Bodovi: 27.255, Nivo: 40
    Bodovi: 27.255, Nivo: 40
    Ukupna aktivnost: 74,0%
    Ukupna aktivnost: 74,0%
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    oke, ljudi, covkeju FAKAT treba pomoc, ajmo se skoncentrirat i davat suvise komentare!
    ako ih nemate, suzdrzite se!
    mozda bi malena mogla biti od pomoci??
    malenaaaa???
    11. o9. 2oo9. & 14. o8. 2o11.
    26.04.1986. Припять (Pripyat)

“No measure of time with you will be long enough. But we’ll start with forever.”

Super-forumaš Postignuća:
    SocialYour first Group31 days registered

Datum registracije
    Jan 2005
    Mobitel
    SAMSUNG GT-M8800 Pixon
    Operater
    TELE2
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Nebi želi da bude suvišan komentar ali mislim da bi bilo mudro posjetiti estetskog kirurga u privatnoj praksi
    koji se naveliko bave baš tim problemima koji su posebno izraženi kod sportaša kontaktnih sportova.
    Otići tamo i to srediti "jednom za svagda" mislim da bi bilo JAKO mudro!

KOREKCIJA BOKSAČKIH I SLOMLJENIH NOSEVA

Mnogi pacijenti godinama pate zbog narušenog izgleda i funkcije nosa, koji su izazvani ozljedama. Korekcije ozlijeđenih, boksačkih i lomljenih nosova možemo svrstati među najzahtjevnije operacije nosa, ali one za nas istovremeno predstavljaju i najveći izazov.
    Dr. Tončić i njegov kirurški tim i u ovom području kirurgije nosa imaju iznimno iskustvo. U ovom području se često susrećemo sa iskrivljenim nosovima, sa slomljenim nosnim septumima, sa kolabiranim nosnim vršcima te sa višestruko lomljenim nosnim kostima.
    U rješavanju ovakvih deformacija koristimo se najčešće kombinacijom osnovnih metoda korekcije nosa sa korekcijama nosnih septuma ili implantacijom hrskavice sa uha radi podizanja nosnog vrška i sl. U svakom slučaju, tu se radi o složenim zahvatima koji čine vrhunac kirurgije nosa i zahtijevaju iznimnu vještinu i znanje estetskog kirurga.
    Otežano disanje na nos

Operacija nosnog septuma je jedan od vrlo bitnih segmenata u kirurgiju nosa. Prije svega moramo utvrditi potrebu za operacijom septuma. Operaciji septuma pristupamo iz dva razloga.
    Prvi je otežano disanje na nos uzrokovano devijacijom nosnog septuma. Ovom prilikom bismo naglasili da ne postoji nosni septum koji je savršeno ravan. Ono što moramo ustanoviti prilikom preoperacijskog pregleda je da li je septum toliko deformiran da u značajnoj mjeri zatvara nosne šupljine ili ipak nije. Ukoliko nije, uzrok otežanom disanju moramo tražiti u drugim bolestima, kao što su npr. alergija, nealergijski rinitis itd., jer kod takvih pacijenata samom operacijom nosa nećemo riješiti glavni problem, a to je otežano disanje na nos.
    Prijatelj mi je godinama patio zbog problema sa nosom dok se nije odlučio javiti estetskom kirurgu koji je riješio brige koje "obični" doktori su slijegali ramenima i davali kojekakve lijekove!

Istina možda nije najjeftiniji ali vrijedi pokušati ako ne njih onda njihovu preporuku na nekoga financijski prihvatljivijega!
    Zadnji uredio VuKi : 18-07-2009 u 10:05
    "Prijateljstvo je neopisiv luksuz
    biti s nekim da se osjećamo potpuno sigurno,
    bez da odlučite vagati misli ili riječi."
    George Eliot

Registered User Postignuća:
    Veteran10000 Experience Points

Datum registracije
    Oct 2005
    Mobitel
    Realme GT 5G 12/256 GB
    Operater
    Svi
    Bodovi
    20.013
    Nivo
    34
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao La_LuNa Pregledaj post
    oke, ljudi, covkeju FAKAT treba pomoc, ajmo se skoncentrirat i davat suvise komentare!
    ako ih nemate, suzdrzite se!
    mozda bi malena mogla biti od pomoci??
    malenaaaa???
    Hvala na podrsci, iako... Kad se sjetim s kakvim bolestinama ljudi zive, ne bih se usudio reci da sam toliko tezak slucaj (sad mi je malo neugodno... ).
    "Malena" je rijesila nos kod nekoga? Moze na PM pojedinosti (gdje, cijena...) ako ovo cita...
    = Citat = Izvorno postao VuKi Pregledaj post
    Nebi želi da bude suvišan komentar ali mislim da bi bilo mudro posjetiti estetskog kirurga u privatnoj praksi
    koji se naveliko bave baš tim problemima koji su posebno izraženi kod sportaša kontaktnih sportova.
    Otići tamo i to srediti "jednom za svagda" mislim da bi bilo JAKO mudro!
    Kod mene je vise, rekao bih, delikatan problemcic za koji treba precizno intervenirati na nekim mjestima, a ne kompletan nos lomiti i namjestati (to sam vec radio). Tj. globalno je nos ok, ali zbog cega, tj. sto to u desnoj nosnici cini da zrak treba doslovno usisavati umjesto da "tece", nisam uspio dokuciti. Ocito zrak ne ide putanjom kojom bi trebao nego se ta putanja lomi na par mjesta pa zrak kruzi u nosnici...

Nemojte zamjeriti, raspisao sam se previse (otcepila mi se nosina nakon ovog pljuska pa sam sretan ).
    Imam kontakt podatke vecine lijecnika koji slove kao dobri pa cu probati skresati popis na par njih i pregledati se. Netko ce sigurno znati sto sa mnom.

GSM-Java™ Postignuća:
    Veteran25000 Experience Points

Datum registracije
    Mar 2003
    Mobitel
    HTC One Dual SIM
    Operater
    VIPme,T-Mobile,Tele2
    Bodovi
    30.904
    Nivo
    42
    Bodovi: 30.904, Nivo: 42
    Bodovi: 30.904, Nivo: 42
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ja sam bio kod Dr. Tonica, svaka pohvala za njega.

Ako radi stvari koje ti trebaju, mogu pohvaliti njihovu profesionalnost i odnos s pacijentom.
    Forumaš godine :)

+ Odgovori na temu

Slične teme

1. Preporuka za TV
    By vedran/st in forum Glazbene i video komponente
    Odgovora: 4
    Posljednji post: 06-12-2006, 10:44
  2. Preporuka
    By M4rk0 in forum Sony Ericsson
    Odgovora: 12
    Posljednji post: 31-10-2006, 14:00
  3. Preporuka: N71 ili N73