ja nisam za to da se miče.. zakaj? kajaznam..
Srušiti maksimir i na njegovom mjestu sagraditi novi
graditi stadion negdje izvan grada
Svi znamo da se zadnjih dana/tjedana/mjeseci puno priča o tome da postoji mogućnost da se stadion NK Dinamo-a preuredi stari stadion ili da se sruši i da se izgradi novi na nekoj drugoj lokaciji...
Nešto se pričalo o Kajzerici, o Laništu (gdje se gradi rukometna arena) ili da ipak sve ostane u Maksimiru...
koliko sam ja pratio po novinama, preređenje Maksimirskog stadiona (dobrim dijelom rušenje i građenje novog) bi stajalo najviše novaca, dok bi građenje novog stadiona na nekoj drugoj lokaciji stajalo po nekim procjenama skoro i duplo manje...
Za koju ste vi soluciju?
Moje mišljenje je da bi stadion trebalo maknuti iz centra grada i sagraditi novi stadion, recimo u blizini nove rukometne arene, tako da se dobije odma i sportski kompleks, ili na Kajzerici, s tim da se presadi travnjak iz maksimira...
U prilog tome ide to što bi to koštalo manje, stvarale bi se manje gužve u gradu (pogovo poslije tekme, ako netko ide kroz maksimir).
Iskreno, meni je maksimirski stadion odvratan (što se izgleda tiče) a da ne pričamo o tome da nije sagrađen po propisima Fife/uefe (čak bi se trebao rušiti i dio sjeverne tribine, jer je pre blizu ceste, a i nema dovoljno parkirnih mijesta oko stadiona).
i u München-u je sagrađena Alianz Arena, koja je isto malo izvan grada (ako se nevaram)
...HTC Desire->Sensation->One (M7)->Note 3->LG G2-> S6 SM-G920F
ja nisam za to da se miče.. zakaj? kajaznam..
mogu voljeti samo onoga koji je po svojim osobinama dovoljno sličan meni da u njemu mogu voljeti sebe
ico, nhf, ali tvoje mišljenje je kao i mišljenje prezentirano u novinama . . .
za ovu prvu opciju, svi bi se odlučili da znaju sve činjenice . . .
naime, koncern koji bi rušio i gradio maksimir, uz maksimir bi sagradio još dva manja stadiona, građani republike hrvatske ne bi platili ni lipe, već sve plaća koncern, a oni za to dobivaju koncesiju od 30 godina na maksimir . . .
tako da, nakon zavrsetka maksimira, grad zagreb bi dobio još dva predivna stadiona manjeg kapaciteta besplatno . . .
druga opcija, ili opcija koju bandidos želi . . .
rušenje maksimira i gradnja novog stadiona negdje van grada . . .
da, oni to prezentiraju kao jeftiniju opciju koja to ustvari nije . . .
sve troškove bi plaćali građani RH, i dobivamo samo jedan stadion . . .
uz to, zemljište bi se prodalo lobijima, koji i navijaju za to da se maksimir sruši . . .
zar će ljudi baciti sve one novce koji su ulupani u maksimir da bi netko na tome zaradio izgradnjom stanova?
moje mišljenje je da se stadion ne smije micati, vezan je uz previše stvari, puno toga važnog se na njemu dogodilo, . . .
a i bolje prolazimo s prvom opcijom . . .
odričemo se povijesti, emocija i tradicije . . .
zbog nečije privatne inesticije?
ne damo maksimir !
huliganstvo i nasilje se od sada plaća... za sve dodatne informacije kontaktirajte MUP RH..
a i tvoje mišljenje je kao i mišljenje nekih novinara...
ja samo gledam, onako, zbog cijene i prometnih gužvi... moraš priznat da je katastrofa proć kroz maksimir kada je nekakva malo "veće tekma".
Svi ti silni milijoni, koji su dosad uloženi u Maksimir, su otišli u vjetar...
Nikakva korist od njih...
Meni je Maksimir jedan od ružnijih stadiona... stadion Poljud mi je puno ljepši...
ukoliko stadion i ostane na maksimiru, trebalo bi ga skroz srušiti i izgraditi novi...
...HTC Desire->Sensation->One (M7)->Note 3->LG G2-> S6 SM-G920F
potpis opet![]()
nisu otišli u vjetar, već na račune nekih ljudi te njihove nekretnine i pokretnine . . .
da, i meni je ružan, ali mi je prirastao srcu . . .
to je praktički, moj drugi dom . . .
i meni je poljud puno ljepši, a i puno je akustičniji, pa i navijanje dolazi više do izražaja . . .
da, znam da bi gra trebalo srušiti, i ne vidim gdje je tu problem . . .
huliganstvo i nasilje se od sada plaća... za sve dodatne informacije kontaktirajte MUP RH..
ajde wan prestani se uvlaciti nekome svako malo...
stadion mozda nije najljepsi, ali eto svi su navikli na njega, a nekako i pripada u maksimir...![]()
u oba slučaja iz ankete, to bude ostala najskuplja hrpa betona u zagrabu...
When shit turns to gold, the poor will be born without ass
odma sada odma mi na pp napisi kome se uvlacim da to razrjesimo?
imam potpuno isto misljenje kao ico sto se tice ovoga i zato odj. od mene
ili oces da ja sad tu napisem: "maksimir je uzasan, treba ga srusiti i preseliti"
evo napisao sam, nisam trebao potpisivati jer me ovakav lik odma napadne...![]()
Gradski budžet je gradski budžet, građani plačaju iovak ionak. Ispravi me ak sam fulal nekaj, ne bavim se preveč takvim stvarima![]()
ummm zbunj
pa vrtići i škole su čist ok stvar...
ugl, ne treba tu zmišljati neke kerefeke, malo počistiti, pogletati, zamijenit razvaljena stakla...ovak zgleda ko "napad na policijsku postjau 13"![]()
glasujte vi kolko god 'ocete..
nis koristi od toga..
ma i da se referendum o dinamovom stadionu propise, opet ce biti onako kako drugi odluce, a odlucivat ce se prvesntveno prema necijoj koristi, privatnim investirorima, blabla..
iako je i meni cak donekle nezamislivo da dinamov stadion ne bude u maksimiru.. toiko s druge strane sve ono sto je Ico napisao stoji..
spomenuli ste Poljud, pa ni on nije na istoj lokaciji na kojoj je stari hajdukov stadion bio..
o europi da ne pricam...
ono sto je meni nebulozno: jedan Zagreb, s ajmo rec milijunom dusa, i dva nogometna kluba od kojih je samo jedan spomena vrijedan, jedan takav gradic ce imat 3 stadiona?!
dok jedan Milan, koji je neusporedivo veci od Zagreba, ima koliko stadiona za dva svoja ultrapoznata kluba?
jedan Rim isto tako..
11. o9. 2oo9. & 14. o8. 2o11.
26.04.1986. Припять (Pripyat)
“No measure of time with you will be long enough. But we’ll start with forever.”
Jedan,San Siro a.k.a Giuseppe Meazza.ima koliko stadiona za dva svoja ultrapoznata
dec maj pojnt.. kao i u rimu, jedan olimpisjki stadion i za romu i za lazio..
sve klubovi stani - pani..
a dovoljan im jedan stadion kojeg dijele..
a nas gradic ce se dicit s cak 3, od kojih nit jedan nece ni na sto licit..
skrsit kranjcevicevu i maksimir, prodat zemljista, i od tih para sagradit nesto spomena vrijedno!
11. o9. 2oo9. & 14. o8. 2o11.
26.04.1986. Припять (Pripyat)
“No measure of time with you will be long enough. But we’ll start with forever.”
Sentimentalno bi radije da ostane u maksimiru, no financijski najbolje rjesenje bi bila izgradnja novog stadiona na novoj lokaciji sa gradsko-privatnom lovom i sa puno manje sjedista no isto tako sa najvisim standardima. Najvise 15k mjesta.
Choose life. Choose a job. Choose a career. Choose a family. Choose a fucking big television, choose washing machines, cars, compact disc players, and electrical tin openers.
www.gadgethive.com
Ja mislim da bi bilo malo tri stadiona za ZG trebalo bi ih biti bar pet
Stoka sitnog zuba i onako nema ništa od toga, a velike zvjeri se časte našom naivnosti i kratkovodnosti!
Dok smo svi samo za jedan sport ostalo nam propada.
Saša Solar & Robert Seligma nikome ne upadaju u uho? (naveo ih tak slučajno, jer su mi pali na pamet)
Ostali božjaci koji se bore za vlastito preživljavanje!
"Prijateljstvo je neopisiv luksuz
biti s nekim da se osjećamo potpuno sigurno,
bez da odlučite vagati misli ili riječi."
George Eliot
maximir.
![]()
tears stream down your face when you lose something you cannot replace...
ja sam, kao sto vidite veliki fan dinama i volim maksimir, ali vise bih volio novi stadion na nekom drugom mjestu jer kako ce ici 50 000 navijaca u centar na utakmice, a cuo sam da bi preuredenje maksimira kostalo kam vise od novog stadiona. jel neko zna koliko bi kostalo preuredenje maksimira? sevilin stadion je kostala izgradnja 70 milijuna eura, a za preuredenja maksimira bi trebalo negdje vise od 200 mil. eura.
Dinamo rules!!!
sevilin stadion je kostala izgradnja 70 milijuna eura, a za preuredenja maksimira bi trebalo negdje vise od 200 mil. eura
Slika sevilina stadiona,ako ovo košta 70 mil.eura onda i se za lovu koliko je potrebno da se maksimir obnovi (200 mil.) može se sagraditi 3 takva stadiona kao što su u sevilli.
ma dinamo niti ne zaslužuje bolji stadion od maximira. kad uđe u ligu prvaka i postigne neki uspjeh van hrv onda nek se gradi![]()
mogu voljeti samo onoga koji je po svojim osobinama dovoljno sličan meni da u njemu mogu voljeti sebe
Maksimirski stadion se napuni dva-tri puta godisnje, dok vecinu vremena zjapi prazan. Radije bi vidio redove za karte nego da je stadion prazan, tako da bi maksimalno trebalo biti 15 000 mjesta. Ovako stadion ima oko 40 tisuca mjesta i nije na dovoljnoj razini za europska natjecanja, po TV i UEFA-inim standardima.
Choose life. Choose a job. Choose a career. Choose a family. Choose a fucking big television, choose washing machines, cars, compact disc players, and electrical tin openers.
www.gadgethive.com
Bookmarks