Zanima me koliko prometa "guta" surfanje po google mapama u iphoneu, ajmo reći za jedan sat aktivnog pregledavanja mapa koliko otprilike MB prometa napravi?
isto sam zadao prijatelju zadatak da testira, sve u svemu ne prelazi 50 MB
Da, ne pojede puno prometa...ja još čekam glasovnu navigaciju za gps...
Zna li netko postoji li mogućnost downloada mapa ili neki oblik cache-inga za GPS & Google Maps. Npr. da jednom učitane karte, pozicije, provjere sa GPS-om ostanu negdje na iPhone-u pa ako se koristi približna lokacija, da se karte ne učitavaju ponovno već koriste iz cache-a?
iPhone=usability class of its own... I'm lovin' it
Koliko znam ne postoji mogućnost cacheiranja karata, navodno da se očekuje Garminova navigacija za Iphone.
U App Storeu ima za kupiti navigacijskih karata većih gradova u USA i Canadi. Vjerovatno će s vremenom doći i za naše područje
xgps je rješenje vaših problema
xGPS = OK stvar. Mali problem su mape koje su vrlo velike. Daju se skinuti preko kompjutera pa uploadati na iPhone, ali su GLOMAZNE. Radi se na tome za novu verziju, da se smanje mape, pa će,kako najavljuju, "u file veličine koji sad pokriva jedan grad stati cijela država s istom kvalitetom i rezolucijom".
Ali u OS 3.0 će biti prava navigacija, baš kako treba biti, a pošto je OS 3.0 besplatan i najavljen za ljeto, treba samo još malo pričekati...
Bolje cica u ruci nego Frankfurt na Majni
Na ljeto veliš? Kaj to će se moći skinuti preko AppStorea ili kako?
Yup. Za iPhone 3G i iPod touch usere će biti besplatan, za iPhone 2G i ostale touch-verzije koje su kompatibilne će biti $9.99.
Imaš na www.apple.com odmah na naslovnici link na "preview OS 3.0" - prezentacija iz 3. mjeseca, traje skoro 2 sata, ali vrlo zanimljiva stvar za pogledati. Među inim stvarima (copy/paste, native MMS support, landscape tipkovnica i u mailu i svim drugim aplikacijama koje trebaju tipkovnicu itd - slušaju što korisnici traže, svaka čast) bit će i navigacija s glasovnim uputama - točno kao ove Garmin i ine navigacije koje svaka šuša danas ima u autu. I još tona, stvarno tona novosti, poboljšanja itd.
Bolje cica u ruci nego Frankfurt na Majni
Wow to su odlicne vijesti, tocno to je falilo, svaka im cast![]()
Bookmarks