Ovako.
Trenutno imam SE c702 i Nokiju 6120.
C702 ima 3.2 Mpix kameru s AF, 6120 ima 2 Mpix kameru bez autofokusa.
Do sada mi svaka fotka ispada bolje na 6120 (kao i inače na svim Nokijama). Zašto? Na Nokiji nemam ništa posebno zriktavati. Uključim fotić ili kameru i "okinem". Na SE postoji milijun načina, scena, balansa bijele... Što ti ja znam...
Pa jel moguće da mi fotka u kojoj slikajem čisto iz testa svoj uključeni laptop, s ista udaljenosti, s Nokijom čak mogu vidjeti slova na zaslonu kompa, dok sa SE (trenutno c702, inače prije je isto bilo i s K550i, K530...) unatoč AF slika kompa je premutna da bih išta vidio što piše na zaslonu kompjutora (znači fotkam ekran kompa s udaljenosti cca 2.5 metara).
Isto sam se neugodno iznenadio kada sam bio u Sarajevu. Fotkao sam panoramu grada, bijaše sunčan dan. Fotka mi je ispala toliko plava da je izgledalo kao da sam napravio fotku u predvečerje ili po kišnom danu. Nakon toga sam promijenio postavku u Panorama i fotka je ispala izvrsno.
Što, na SE treba sve ručno podesiti, tj. nema one mogućnosti "from the pocket".
Također, video na SE je puno mračniji nego kada odaberem fotografiju.
Možda je ovo banalan problem. Ispričavam se poznavateljima SE mobitela, ali ja fakat ne vidim prednost njihovih fotića naspram Nokije.

Odgovori uz citat
Bookmarks