Join Today
+ Odgovori na temu
Prikazujem rezultate 1 do 8 od 8

Hybrid View

Hardcore forumaš
    Datum registracije
    Feb 2006
    Mobitel
    HTC Tytn 2
    Godina
    40
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

HTC Tytn2 vs. Asus P750 vs. HP 614

Nadam se da ovaj thread nije bio več (nisam ga uspio naći na searchu).

Znači ovako, dojadio mi je moj stari 6230 pa bi htio kupiti pošteni mob, koji nebi neko vrijeme mjenjao. Imao sam prije MDA Vario, mob mi je bio odličan, ali smetala me veličina (debljina najviše), te brzina.

E sad, Tytn 2, P750 i 614 su tu negdje po karakteristikama. Več su i dosta tanki, imaju svi GPS i brze procesore. E sad, što meni treba?
    Prvo, PDA telefon mi treba radi faksa, pošto mi se neda tegliti svaki puta laptop a doslovno svaki dan trebam na faksu internet putem Wlana-znači trebam dobru bateriju (iako mislim uzeti one duplih kapaciteta sa ebaya). Kamera mi nije totalno bitna, ne trebam mob-fotić,ali bi bilo ok imat ok fotoaparat na mobu (mislim da je tytn2 tu najbolji), Važan mi je jak zvučnik za zvonjavu te jak zvučnik za razgovore. I naravno GPS, poto ga stvarno mislim koristiti,ali pošto sva tri imaju to, nema tu problema.
    Te koliko se stvarno osječa asusovih i HP-ovih 520MHz naspram 400 MHz od Tytn2

Znači, zanima me vaše mišljenje, koji od ova tri uzeti.

Tek rođen Postignuća:
    SocialVeteran50000 Experience PointsOverdrive
    Nagrade:
    Activity Award

Datum registracije
    Oct 2005
    Mobitel
    iPhone 16 Pro
    Operater
    HT
    Bodovi
    63.496
    Nivo
    61
    Bodovi: 63.496, Nivo: 61
    Bodovi: 63.496, Nivo: 61
    Ukupna aktivnost: 100,0%
    Ukupna aktivnost: 100,0%
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Znači ovako, što ti preporučiti:

Od gore navedenih brendova preferiram HTC ali krenimo redom.

Kažeš da ćeš dosta koristiti WiFi stoga ti odabir stavljam na što veći ekran, ugodnije i kvalitetnije surfanje, a situacija je sljedeća: HTC TyTN II 2,8" TS ekran, HP iPAQ 614 (610) 2,8" TS ekran te Asus P750 2,6" TS ekran, stoga Asus-ov model po tom pitanju je najlošiji. Onda vidim da ti je GPS bitan, ajde svi imaji ugrađen GPS modul, HTC koristi Qualcomm-ov chipset dok Asus SiRF Star III chipset za koji vele da je (naj)bolji, a kod modela HP neznam koji je ugrađen. Mada se ne kužim pretjerano u same GPS chipset-e i nisam isprobao usporedni test, tako da ti ne mogu reći koji je bolji ali smatram da nije neka razlika i da bi za tvoje potrebe bilo koji ugrađeni GPS modul trebao zadovoljiti.

Dalje, spominješ i bateriju: po tom pitanju HP-ov model je najjači 1590 mAh, naspram 1300 mAh kod Asus-a i 1350 mAh kod HTC-a. Mada HP i Asus imaju jače procesore (iste) Marvell PXA270M 520 MHz dok je kod HTC-a Qualcomm MSM7200, 400 Mhz. Sad koliko ta razlika od 120 MHz igra ulogu u brzini, mislim da ipak Da, ali i ovih 400MHz je dostatno, mislim za tvoje potrebe. Što se tiče memorije situacija kod HTC-a i HP je izjednačena 128 MB RAM, 256 MB ROM što stavljam prednost naspram Asus-ovih 256 MB ROM, 64 MB SDRAM-a.

Sad ono ostalo, a opet značajno za PPC uređaje je: jedino HTC ima punu QWERTY tipkovnicu dok HP i Asus imaju alfanumeričke, što ipak smatram da je brže i lakše tipkanje na qwerty tipkovnici, ali se radi o slide modelu PPC uređaja, a isti je i dimenzijama nešto veći.

Mislim da sam ti malo pobliže dao usporedbu nekih bitnih pokazatelja što će ti možda malo olakšati odabir. Po ovom gore navedenom sveukupni dojam mi je nekako da je HP model najprikladiniji, mada ni jedn nije loš/iji. Ali nekako moje subjektivno mišljenje priklonio bih se HTC ili eventualno Asusu zbog njegove vanjštine, što dizajnom što dojmom same kvalitete izrade.

...p.s. kao što vidiš kamere se nisam doticao.
    HC4L

Hardcore forumaš
    Datum registracije
    Feb 2006
    Mobitel
    HTC Tytn 2
    Godina
    40
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    malo sam čitao reviewe, izgleda da HP ima samo jaku bateriju na papiru. Navodno je katastofalno slaba, što me malo i muči. Asus, ima VGA ekran koji radi u qvga modu, te se bez problema može postaviti u VGA mod sa patchom, što je prednost. Ali nekako me tytn2 više privlači, i več su sve dječije bolesti uklonjene...kaj ostali mislite?

EDIT:

....i naknadno kupio gps-modul...
    ma to nikako, upravo zato hoču integrirani jer mi se neda zezati sa vanjskim modulom. Ovako imaš all in one i piči

Hardcore forumaš Postignuća:
    Veteran10000 Experience Points

Datum registracije
    Jan 2005
    Mobitel
    HTC Trophy 7, SE Arc S
    Operater
    VIP & Tele2
    Bodovi
    12.762
    Nivo
    27
    Bodovi: 12.762, Nivo: 27
    Bodovi: 12.762, Nivo: 27
    Ukupna aktivnost: 0%
    Ukupna aktivnost: 0%
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Mislim da bi trebao gledati i na rezoluciju ekrana... jerbo, VGA ima 4 puta više piksela neg QVGA a to je isto bitno kao i dijagonala...

Ja ti mogu reći iz osobnog iskustva, imao sam sličnu dvojbu... Odlučio sam se za I-mate ultimate 8150 i naknadno kupio gps-modul jer je po ostatku specifikacija najbolji... I kad jednom probaš VGA rezu, ostalo je jaaako zrnato...

Veteran5000 Experience Points

Datum registracije
    Apr 2008
    Mobitel
    Lg Hammerhead, hTC Leo
    Bodovi
    8.970
    Nivo
    22
    Bodovi: 8.970, Nivo: 22
    Bodovi: 8.970, Nivo: 22
    Ukupna aktivnost: 10,0%
    Ukupna aktivnost: 10,0%
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao Nono01 Pregledaj post
    Znači ovako, dojadio mi je moj stari 6230 pa bi htio kupiti pošteni mob, koji nebi neko vrijeme mjenjao.

Znači, zanima me vaše mišljenje, koji od ova tri uzeti.

Mislim da ovo dvoje ne ide skupa. Ovo modeli su na trzistu oko godine dana i zastarjeli su, ako mislis imati jednog od njih duze vrijeme imat ces stari model dugo vremena.

Novi programi ce se optimizireati za vga i wvga rezoluciju, tako da qvga mob nema smisla. Nema smisla ni asus s vga rezolucijom jer ima 64 mb rama, noviji prog su zahtjevniji od starih.

Inace tytn II ima vecu cijenu od touch pro-a koji je nasljednik?!

http://www.mikronis.hr/shop/item.asp?itemid=8363
    http://www.mikronis.hr/shop/item.asp?itemid=6087

Hardcore forumaš
    Datum registracije
    Feb 2006
    Mobitel
    HTC Tytn 2
    Godina
    40
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    a gle, ne mislim kupiti u dučanu nego rabljen, a tytn2 me dosta privukao jer ga več možeš nači za 2300kn

ali ovo nebrem vjerovat za touch pro...

Hardcore forumaš
    Datum registracije
    Feb 2006
    Mobitel
    HTC Tytn 2
    Godina
    40
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ovako, gledao sam malo youtube i reviewe od HP - 614, i na ovom linku http://www.youtube.com/watch?v=KGQOqR2L3AE je test 614-ce. Stvar je u tome što dok ga upali na njemu je HTC home screen. Pa nisam znao da se može staviti home screen na HP-a.
    Za sve vlasnike HP-a, jel mi možete okvirno reči koliko vam baterija traje?

Veteran5000 Experience Points

Datum registracije
    Nov 2007
    Mobitel
    GS5 mini ; GS6E
    Operater
    T-Mobile ; Tele2
    Bodovi
    9.378
    Nivo
    23
    Bodovi: 9.378, Nivo: 23
    Bodovi: 9.378, Nivo: 23
    Ukupna aktivnost: 33,0%
    Ukupna aktivnost: 33,0%
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Što se tiče cijene TP i Tytn II, baci pogled na Mikronisove stranice.
    Ne znam zašto, ali istina je.
    TouchPro - 5200kn
    Tytn II - 6500kn

+ Odgovori na temu

Slične teme

1. Asus p750 - stavljanje Windowsa 6.1 i podešavanje GPS-a
    By igordragovic in forum Pocket PC/PDA
    Odgovora: 11
    Posljednji post: 29-08-2008, 15:28
  2. Asus P750, HP614 ili nesto trece.
    By cempa in forum Usporedbe Modela
    Odgovora: 3