Join Today
+ Odgovori na temu
Prikazujem rezultate 1 do 6 od 6

Tema: Optima WiMAX

Hybrid View

Super-forumaš Postignuća:
    Veteran25000 Experience Points

Datum registracije
    May 2003
    Mobitel
    Samsung S22 Ultra
    Operater
    T-Vip2
    Bodovi
    33.109
    Nivo
    44
    Bodovi: 33.109, Nivo: 44
    Bodovi: 33.109, Nivo: 44
    Ukupna aktivnost: 0%
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Optima WiMAX

Optima ponudila komercijalnu WiMAX uslugu

Na širem području Čakovca, Osijeka, Đakova i Valpova Optima Telekom od danas omogućuje korištenje OptiWiMAX usluge temeljene na modernoj fixed-wireless tehnologiji WiMAX.

"Ovim je potezom Optima Telekom u svojoj komercijalnoj ponudi ponudio širokopojasnu uslugu neovisnu o tehnologiji. Ponudom smo opravdali svoju misiju orijentiranosti na korisnika jer smo prvi novi operater koji daje izbor u širokopojasnom pristupu internetu; bez obzira na to je li riječ o DSL-u preko lokalne petlje ili bežičnom pristupu putem WiMAX-a", istaknuo je Roland Žuvanić, predsjednik Uprave Optima Telekoma.

"Korisniku je važno da je usluga pouzdana, ali i da je povoljna, a briga o tehnologiji potpuno je prepuštena nama", dodao je Žuvanić. Kao što je poznato, Optima Telekom se odlučio na jedinstvenu strategiju izgradnje vlastite mreže u Hrvatskoj, kombinacijom klasičnog (žičnog LL) pristupa i bežičnog pristupa (WiMAX tehnologije) u sredinama gdje je infrastruktura Optima Telekoma u nastajanju.

Cijena flat-rate pristupa identična je OptiDSL usluzi, što znači da je 25 posto niža od širokopojasne usluge većinskog operatera, tvrde u kompaniji. Ponuđeni paketi namijenjeni su kako privatnim tako i poslovnim korisnicima. OptiWiMAX flat-net za pristup internetu 1024/256 Kbps dostupan je privatnim i poslovnim korisnicima i najjeftiniji je flat rate u Hrvatskoj, dok su OptiWiMAX mini Business i OptiWiMAX maxi Business namijenjeni isključivo poslovnim korisnicima. OptiWiMAX mini Business nudi pristup internetu 512/512 Kbps i četiri govorna kanala, a OptiWiMAX maxi Business pristup internetu 1024/1024 Kbps i osam govornih kanala.

Dražen Tomić
    drazen.tomic@business.hr
    (objavljeno 13.11.06 13:48)
    http://www.business.hr/show.php?id=16331
    Optima WiMAX link: http://www.optima.hr/wimax.aspx

Faca Cafe Mobil foruma Postignuća:
    VeteranTagger Second Class25000 Experience Points

Datum registracije
    Feb 2004
    Bodovi
    34.126
    Nivo
    45
    Bodovi: 34.126, Nivo: 45
    Bodovi: 34.126, Nivo: 45
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vidim, širi se WiMAX. Sada imam 3 WiMAX ISP-a na izboru

Forumaš sa iskustvom
    Datum registracije
    Oct 2005
    Mobitel
    HTC Desire
    Operater
    sva 3
    Bodovi
    9.126
    Nivo
    22
    Bodovi: 9.126, Nivo: 22
    Bodovi: 9.126, Nivo: 22
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    samo mi se cini ili je to 670kn za ukljucenje i 73kn + 150kn mjesecno za flat? I sto znaci:
    OptiWiMAX flat-net paket koristi se isključivo u kombinaciji s FlatMAX Internet prometom.

Pravi forumaš
    Datum registracije
    Dec 2005
    Mobitel
    Nokia 6630
    Operater
    VIP
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Postoje dvije varijante sa ili bez ugovorne obveze...

Naknada za uključenje OptiWiMAX flat-net 1024/256 iznosi 450 Kn+PDV (549 Kn). Ukoliko se odabere varijanta bez ugovorne obveze, plaća se puni iznos terminalne opreme (nažalost Siemensov CPE uređaj je još uvijek poprilično skup i u nabavi).

Ukoliko se pak odabere varijanta s ugovornom obvezom od 24 mjeseca tada je CPE dobije po subvencioniranoj cijeni od 100 Kn+PDV (122 Kn).

Što se pak tiče brzine i prometa situacija je slijedeća...

OptiWiMAX flat-net paket moguće je koristiti isključivo u kombinaciji s flat-rate-om. Dakle, 73 Kn mjesečne naknade + 150 Kn mjesečne naknade za FlatMAX Internet promet. Prva dva mjeseca korištenja usluge, naknada za flat-rate (FlatMAX) se ne naplaćuje (znači plaća se samo ovih 73 Kn ).

Paketi OptiWiMAX mini Business i maxi Business su namijenjeni poslovnim korisnicima i sadrže 4 ili 8 govornih kanala. U pripremi su i paketi za privatne korisnike s govornim kanalima i odabirom Internet prometa (osnovi, FlatMIN, FlatMAX).

Forumaš sa iskustvom
    Datum registracije
    Sep 2006
    Mobitel
    LG kf 510, Nokia N8
    Operater
    tele2, BONBON
    Bodovi
    7.660
    Nivo
    20
    Bodovi: 7.660, Nivo: 20
    Bodovi: 7.660, Nivo: 20
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao avaya
    Postoje dvije varijante sa ili bez ugovorne obveze...

Naknada za uključenje OptiWiMAX flat-net 1024/256 iznosi 450 Kn+PDV (549 Kn). Ukoliko se odabere varijanta bez ugovorne obveze, plaća se puni iznos terminalne opreme (nažalost Siemensov CPE uređaj je još uvijek poprilično skup i u nabavi).

Ukoliko se pak odabere varijanta s ugovornom obvezom od 24 mjeseca tada je CPE dobije po subvencioniranoj cijeni od 100 Kn+PDV (122 Kn).

Što se pak tiče brzine i prometa situacija je slijedeća...

OptiWiMAX flat-net paket moguće je koristiti isključivo u kombinaciji s flat-rate-om. Dakle, 73 Kn mjesečne naknade + 150 Kn mjesečne naknade za FlatMAX Internet promet. Prva dva mjeseca korištenja usluge, naknada za flat-rate (FlatMAX) se ne naplaćuje (znači plaća se samo ovih 73 Kn ).

Paketi OptiWiMAX mini Business i maxi Business su namijenjeni poslovnim korisnicima i sadrže 4 ili 8 govornih kanala. U pripremi su i paketi za privatne korisnike s govornim kanalima i odabirom Internet prometa (osnovi, FlatMIN, FlatMAX).

ja sam nesto pricao,pisao drugima,a ni sam nisam siguran. dakle,pitanje je:kada uzmemo optimax paket kod optime nismo obavezni imati i telefon kod istih kao u slucaju optimainog dsl-a?
    nije da ja ne bi...ali u mom selu iakao je dio Osijeka jos nije dostupan optimin dsl,pa jos moram harac placati t-comu
    Zadnji uredio raky_b : 01-12-2006 u 00:29

Forumaš
    Datum registracije
    Apr 2005
    Mobitel
    MPx220
    Operater
    VIP Tele2
    Godina
    42
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ja imam opakih iskustava sa wimaxom.

Uzeo sam ga prije nekih godinu i pola. Sad mi dvije god izlazi u 1 mjesecu 2009. Sva sreća pa izlazi jer sam već u milju puta htio otići i prekinuti ugovor. Ali student sam pa bi mi bilo puno platiti sve te mjesece.

Uglavnom. To vam ništa ne valja. Govorim konkretno za OSijek. Uzimao sam ovaj sistem prvenstveno što sam se trebao seliti a na obje lokacije nisam imao telefon, niti kablsku mogućnost net-a. A net mi treba. I uzeo sam to i pljunuo ogromne pare samo za kupnju svega 670kn. I onda svaki mjesev lijepo po 220kn ostavlja za nešto što se ne može smatrati DSL-om.

Glavni odašiljač je na hotelu Osijek, a pokrivenost signalom je nikakva. Kao i sve bežične veze ova isto ima manu svih i svakakvih prepreka, zgrada ili zidova. Što jede signal puno. A hotel osijek i nije tako visoka točka da se te sve prepreke preskoče.

Brzina - Samo jedan mali megabit. A upload, pa dobro je ako ga uopće imam. Brzina D mi varira od 800-1024
    A Upload mi je svaki drugi dan oko 50kbps. A trebao bi biti 256. Sto puta sam ih zvao, i oni samo muljaju, jer nemaju pojma i sustav im ne radi kako treba.

Ali najgora stvar u cijeloj toj priči je Ping. Koji je redovito preko 200ms. Znao je biti i po 400, nekada sam ga uhvatio i na 600.

Što je katastrofalno. Kada nešto skidate to ide super i sve je ok, ali ako mislite surfati, mislim da je telefonski modem bolja solucija. Jer sa ovako velikim pingom, svaka stranica se učitava dok se ne otelite. Evo sad kad sam htio odgovoriti na ovaj post, od klika na reply do mogućnosti pisanja i 100% učitane stranice prošlo je oko 30s. I to je dobro. Malo malo mi se desi da dođe do time-outa i stranicu moram refreshat jedno n puta dok jednom uhvati i učita se.

Sve u svemu. Ako imate drugih solucija bježite od ovoga kao od vraga. Bježite kolko vas noge nose.

Evo jedino što sam vidio dobro u zadnjih godinu i pol je da su snizili cijenu flat paketa na 100kn, sa 150. Al svejedno, dana kad mi istekne pretplata idem tamo u centar i posrat ću im se na tu opremu, polit je benzinom i zapalit. I onda odoh uzeti kableski net, koji ću plaćati 120kn i imati 2mbps sa uvrh glave 50ms pinga.
    (\__/) This is Bunny. Copy and paste bunny into
    (='.'=) your signature to help him gain world
    ('')_('') domination.

+ Odgovori na temu

Slične teme

1. Optima ADSL
    By jay in forum Internet Service Provideri (ISP)
    Odgovora: 231
    Posljednji post: 19-04-2011, 21:01
  2. Optima telecom
    By Bimbranica in forum Fiksni operateri
    Odgovora: 68
    Posljednji post: 16-03-2007, 11:07
  3. Wimax, ponuđači, termin dolaska?
    By The Dragon in forum Internet Service Provideri (ISP)
    Odgovora: 19
    Posljednji post: 12-12-2006, 16:19
  4. H1 ili OPTIMA telekom
    By Ifrit in forum Fiksni operateri
    Odgovora: 12
    Posljednji post: 03-09-2006, 14:28
  5. WiMax u Hrvata
    By Drug Mile in forum Mreža
    Odgovora: 23
    Posljednji post: 09-02-2006, 01:09

Bookmarks

Pravila postanja