kolko je to malo vode? I kako bi voda ušla sama od sebe u džep? Ti si sa mobom otišao u more, jel? Ako da, dokle se smočio mob?
BTW: mislim da od moba ništa, trebao si ga odmah rastavit i u alkohol samo matičnu, al...
Pozdrav svima, nov sam clan i imam problema sa mojim N95 8gb koji nije pao u vodu (slanu) nego uslo malo vode u dzep i pokvasio se - pre oko mjesec dana... vadio sam bateriju, ostavio da se osusi i telefon radi ponovo samo bluetooth ne radi i mass memory kartu ponekad poznaje ponekad ne poznaje - uglavnom kad je bateria na rezervi (jedna ivica), cim ukljucim adapter za punjenje ne prepoznaje vise memoriju - inace sve ostalo radi dobro... da li vredi da ga okupam u destiliranu vodu ili je to vise rizicno? Ima li neko neki savet sta da se radi... (nece ni da se flashira ni sa NSU ni sa Phoenix - pocne i stane kod 15 minutes left...)
hvala
kolko je to malo vode? I kako bi voda ušla sama od sebe u džep? Ti si sa mobom otišao u more, jel? Ako da, dokle se smočio mob?
BTW: mislim da od moba ništa, trebao si ga odmah rastavit i u alkohol samo matičnu, al...
malo kolko uslo u dzep! u more! - A telefon radi - mislim radi sve osim bluetooth-a i ne prepoznaje ugradjenu mass memory - prepoznaje je samo kad ima bateriju skoro pa istrosenu - mogu formatirati memoriju al cim punjac udje nestane...
ja sam kasno procitao to o rastavljenju i alkoholu - prvo sam otiso kod majstora i prvo sto kaze je da je otiso displej, posle flat cable itd. - naravno nisam menjao - ostavio sam da se osusi nekoliko dana i proradio ponovo...
p.s. a moze li biti gore ako sada probam sa alkoholom ili distiliranom vodom...
S vodom ga samo možeš još više uništiti jer bi ti voda nagrizla matičnu ploču = N95 R.I.P.p.s. a moze li biti gore ako sada probam sa alkoholom ili distiliranom vodom...
... i baterija se trosi vrlo brzo sada...
ubaci u alkohol i drzi preko noci i gotovo, nikake filozofije bokte !
bazuka dali imaš garanciju za mobitel ,ako da onda ravno u servis i opišeš im probleme koji nastaju pod mobitelom.
kakve veze ima dal ima garanciju kad to nije obuhvaceno jamstvom?
Postoji razlika između "znati put" i "hodati po putu".
A da ga prije eksperimentiranja s alkoholom prvo pokuša poslati na servis ako ima garanciju,vrijedi mu pokušati.kakve veze ima dal ima garanciju kad to nije obuhvaceno jamstvom?
Ako budeš pokušavao sa alkoholom, rastavi ga, skini zvučnik/mikrofon/ekran/kameru i samu maticnu ubaci u alokohol. po želji možeš i tipkovnicu.
Ako ne pali garancija,otvori ga,skini LCD,i svu "periferiju" koju imas na ploci a da se moze skinut. Nakon toga ga naspricaj s kontakt sprejem,ili sa WD-40 sprejem,jer oni ciste plocu,a ne stvaraju spojeve. Ostale elektricne dijelove mozes takoder malo s sprejevima pospricat,i obrisat,te kad se sve to osusi,jos jednom obrisat,i sastavit mob,ako ne upali,jbg... Gore nista ne mozes napravit...
Hvala svima na odgovorima, telefon nema garanciju, u servis kazu da mogu probat zamjeniti neke delove (neke kristale su spominjali) ali moze se desiti da ne radi vise uopce telefon, e sad - posto mi telefon radi (samo memorija zeza i to ponekad kad je baterija skoro na nuli kaze mass memory corrupt, i mogu formatirati) mislio sam moze li pomoci ako ga okupam u alkohol (btw, kolko procenta treba biti alkohol)...
e ovako imam i ja nokiu n95 8gb koja je jucer dosla sa servisa, ja sam svoju nokiu zalio s rakiom pa nije sljakala 2 dana pa sam ju ostavio jedno 5 dana da se susi i proradila je kasnije sam ju zalio s vodom i opet nije sljakala 3-4 dana pa sam ju ostavio da se susi e sad je proslo vec 2 tijedna i mobitel radi perfektno , odnio sam ga u mobis da mi probaju sloziti kameru gps i wlan jer imam nekih problema s njima odpocetka kad sam kupio mob ali oni su napisali da je mobitel gornji dio njega ostecen s tekucinom a ja sam zalio tipkovnicu obadva puta , da je potrebna zamjena zaslona a zaslon radi perfektno i da treba mijenjati klizno kuciste i to radi perfektno htijeli su mi naplatiti popravak 700kn al nisam htio platiti jer sam ih predao mobitel koji sam ja koristio tijedan dana i koji je radio super bezobzira kaj sam ga zalio nista mu nije bilo , eto mob mi je u djepu i super radi cak su mi i ovi iz mobisa digli novi frimware v30.0.018 nokia n95 (07.01) , znaci mob mi radi ko urica pa onda ko je ovdje lud , mislim kad sam ga zalio malo je steko nije se htio displej zapaliti i nije kamera radila neko vrijeme ali sad sve super radi.
Nokie imaju detektor vlage (ili kako se to zove - senzor?), zato ne priznaju to što ti kažeš.
Telit / Siemens M35 / Nokia 3510i / Sony Ericsson T630 / Siemens SX1 / Nokia N70 / Nokia N80 / Nokia N95 / Nokia 5610 XM / Nokia 6300 / Nokia 6301 / Nokia N97 mini / HTC Desire / iPhone 4 / HTC Sensation
eto mene opet...
nisam ga okupao alkoholom;
sacekao sam kad je prepoznao nakratko memoriju (sa jednom ivicom baterije) - konektirao sam na PC sa Data... (USB) konektirao i adapter za punjenje - i formatirao memoriju (sa HP USB Disk Storage Format Tool - vrlo zgodan alat) - i sada prepoznaje memoriju kao prije, ali bluetooth mi jos ne radi - e sad i za to mislim da je problem softer mozda - probacu da radi update firmware-a mozda ce to rjesiti taj problem...
ja nemam srece s tim mobitelom evo upravo prije 20min. sam ga zalio s 2 deci vode odma sam izvadio bateriju i masku da se susi sad me zanima oce li raditi ili ne vec 3 put da je s vodom dobio heheh pa me sad zanima kolkiko je nokia kvalitetna za par dana vam javim rezultate da vidim oce li sljakat il ne, necu ga sad opet paliti tijedan dana
otvorio sam ga ponovo u vezi bluetooth-a i taj kao vanjski prijamnik bio je malo po strani (valjda majstor dok je otvorio nekim sklapelom nesto), i sad me interesuje ima li majstora koji moze lemiti delove na ovakvim plocama? na primjer bluetooth?
Na koju foru si ga uspio zaliti 3 puta sa vodom ?
prvi put je dobio s rakijom bila je subota, drugi put je padala kisa i padala je po njemu al kratko neki pljusak 15-20 min isto bila subota a nismo imali na kaj slusati muziku a 3 put je dobio ujutro na kavi dan poslje kad je izaso iz mobisa i da vam jos nekaj kazem mobitel mi radi perfektno evo tu je kod mene i sve sljaka , mobitel fakat vrijedi onolko kolko ga i platis eto toliko od mene
Bookmarks