Pokusao sam instalirati prijatelju Win Xp SP2 na njegov laptop Fujitsu Siemens Amilo li 1818. Dolazi do problema kada mi se javlja poruka da ne prepoznaje Hard Disk... Da li netko zna u cemu je problem i sto trebam napraviti?![]()
Radio sam poznaniku na Amilo Li 1718 i nije stvarao takve probleme iako samo vistu voli, ali sam mu ipak uglavio XP Pro.
Poruka kod dizanja stavljenih win ili prije istalacije XP-a?
Zadnji uredio VuKi : 12-08-2008 u 22:12
"Prijateljstvo je neopisiv luksuz
biti s nekim da se osjećamo potpuno sigurno,
bez da odlučite vagati misli ili riječi."
George Eliot
to je zato sto ima disk SATA1, disk koji zahtjeva sata drivere. najjednostavnije rjesenje su windowsi sa integriranim sata driverima, moze ih se naci na internetu na mnogo mjesta.
Da, al ja ne znam sto trebam skidati. Trazio sam malo na internetu ali nisam bas dobro skuzio kako stvari funkcioniraju...
Pise da se treba skinuti driver za SATA disk, to je neki .exe fajl, al se njega ne moze ubaciti na instalacijski cd vec treba nesto iz njega izvuc' ...![]()
mozes slipstreamat driver preko raznih programa sa postojecim windowsima koje imas, kaj je malo veci posao, a mozes skinuti vec postojece windowse koji imaju slipstreamane sata drivere i prolaze sve autorizacije, nije potreban cd key, aktivacija, integriran je SP3 i validacija uredno prolazi, sluzbeni update itd. poslat cu ti sad sve na pm.
Ok, hvala ti, al' ja bih ipak htio napraviti svoju verziju windowsa, znaci da napravim slipstream sa tim dodacima, ako mi mozes objasnit' ...
Prekopiraš WinCD na disk, skineš nLite (www.nliteos.com), skineš DriverPacks .NET (www.driverpacks.net) i DriverPacks Mass Storage Driver Pack. Pokreneš DriverPacks, podesiš neke opcije (kao što je lokacija Windows CD-a, metoda integracije i sl.) i integriraš drivere. Potom odeš u nLite i tamo odabereš što hoćeš (ne trebaš ponovno odabrati integraciju drivera), pustiš da on obavi svoj posao, napraviš naposljetku bootabilni image (zadnja opcija u nLiteu) i spržiš ga sa Nerom na CD ili DVD i to je to. Trebat će nešto više da se učita instalacija jer ima više drivera u bazi...
Tko se ljuti, uvalim mu kruti...
Ili jednostavno skineš neke modane Win XP Pro sa neta i bubaš na sve što ti dođe za reinstal bilo desk ili mobile.![]()
"Prijateljstvo je neopisiv luksuz
biti s nekim da se osjećamo potpuno sigurno,
bez da odlučite vagati misli ili riječi."
George Eliot
Ok. Nesto cu iskemijat. Hvala svima na pomoci!![]()
Bookmarks