dakle, zanima me kako promijeniti njegovu zelenu boju kože, ali da sve ostane u istim tonovima . . .
znači, da koža nije zelena, nego recimo plava, ali da ostanu iste tonske vrijednosti . . .
unaprijed zahvaljujem . . .![]()
dakle, zanima me kako promijeniti njegovu zelenu boju kože, ali da sve ostane u istim tonovima . . .
znači, da koža nije zelena, nego recimo plava, ali da ostanu iste tonske vrijednosti . . .
unaprijed zahvaljujem . . .![]()
huliganstvo i nasilje se od sada plaća... za sve dodatne informacije kontaktirajte MUP RH..
Image > Adjustments > Replace Color
Klikneš na boju koju želiš mijenjati, podigneš fuzziness ili ga smanjiš (vidjet ćeš kako će ti pasati), ali prije toga odabereš Image umjesto Selection ispod slike. Tada samo pomičeš Hue scale bar dok ne dobiješ željenu boju. Isto tako i sa Saturation dižeš ili spuštaš zasićenje boje.
Hue/Stauration, onda mjenjaš sve boje, ili pojedinačni intenzitet boje. Ili možeš napraviti novi color layer (tamo gdje praviš layer, pokraj opacity) i onda samo selektiraš onaj dio koji želiš i obojaš ga u boju koju želiš.
pa uglvanom ono što je frish rekao, prvo odabereš tu boju sa onim mislim pick color tool, uglavnom, da ti bude tamo za foreground ta zelena i onda ideš na adjustments, replace color.....
edit: ako ti ne bude minejao sve zelene tonove na slici, onda imaš tamo malu ikonicu gore pod reaplce color kao plus i munis, odeš na plus i odabereš drugi ton zelene koji ti nije promijenio...
...plug it in my soul, I'm a renegade riot gettin' out of control, I'm a keepin' it alive, and continue to be, flying like an eagle to my destiny...
a je li moze ko objasniti kako da napravim montazu slika... ali da to izgleda besprijekorno???
###1410989180026
puno hvala svima na pomoći . . .
![]()
huliganstvo i nasilje se od sada plaća... za sve dodatne informacije kontaktirajte MUP RH..
ok zahvaljujem
###1410989180026
da ne otvaram novu temu.
počeo sam malo se igrat u photoshopu. i sad sam skinuo hrpu pluginova, styles...
kad sam ih sve stavio u svoj folder, morao sam reinstalirat photoshop jer je javljao neku grešku (nevezano za ovo što sam skinuo). kad sam opet intalirao fileovi i folderi su na svojim mjestima.
mene zanima kak sad koristit te pluginove, itd. tražio sam PS, ali bezuspješno.
edit- kako otključat brushese??
evo slika
![]()
Zadnji uredio yager : 21-07-2008 u 18:46
Ne kužim što te zanima. Ponovno si instalirao PS i ponovno prebacio brusheve i ostalo u njihove foldere ili nisi...? Ako te zanima gdje ih treba prebaciti, onda zasebno brusheve, zasebno stylse prebacuješ u npr. C:\Program Files\Adobe\Adobe Photoshop CS3\Presets\Brushes (za brusheve). Samo neki dolaze zazipani, pa ih prije toga moraš odzipat, pa prebaciti.
ma znam. brusheve sam skužio di su, ali ne mogu ih koristit (pogledaj moj prijašnji post).
zanima kako koristit pluginove. skino sam neki paket od 250 njih, ubacio ih u folder i sad ih nemogu nać u PS.
također tako nemogu nać ni stilove za slova, riječi (ono tipa grmljavina iz nekih, i to)
Pa, jesi li kliknuo lijevo u traci sa alatima na "brush"? Tek kada klikneš lijevo na alatima gumb za "brusheve" moći ćeš ih birati.
![]()
![]()
![]()
radi
hvala
znaš samo kako koristit styleove za tekst?
Pa, napišeš tekst, otvoriš prozor sa stilovima, odabireš stilove i istovremeno se oni primjenjuju na tekst. Isto to vrijedi za objekte ili vektore.
hvala frish
![]()
![]()
Bookmarks