Hej ekipo.

Osim fotića, odlučio sam kupiti i novi komp.

E, sad. Razumijem se u konfiguracije onako, polovično. Znam otprilike koju snagu kompa bi htio, ali mi je problem doći na neki cjenik i odlučiti koja stvar je dobra, a koja nije. Pa ako netko ima vremena nek me malo savjetuje, bio bi jaaaako zahvalan.

Osnovni podaci:
- komp bi se koristio u razne svrhe, stvarno razne
- igranje igrica tu i tamo, ali kad ih igram hoću imati jaku mašinu, a ne da radim selekciju igrica novijih od 3 godine koje nemogu igrati
- internet i download torrenta i sličnih sadržaja
- photoshop, eventualno premiere, dakle neka amaterska obrada slike i videa
- office (dobro, kaj je to potrebno uopće spominjati)

Sad. Snaga koja bi mi bila prihvatljiva bi bila:
- za procesor recimo neki dual core 2,2 ili više ili nešto slične snage
- grafička kartica neka kvalitetna 512 MB ili bolja (neka nvidia ili radeon, ali može i nešto drugo ako je provjereno dobro)
- hard od 200-250 GB
- u matičnu se ne kužim, ali neka bude nešto dobro i nek ima dosta USB priključaka (više od 2)
- DVD pržilica
- napajanje mora biti neko za koje ću biti ziher da mi neće spržiti komp
- 2 ili više GB RAMa
- moram si nabaviti i novi monitor, ovaj stari je otišo u k, neki 19'' LCD, ali da bude nešto pošteno (ovdje me ne uzbuđuju oni wide screen 22'' i slični, hoću 19'' obični da bude samo pouzdan)
- jesam šta zaboravio?? (tu ide kućište i ostale sitnice)
- šta mislite o ovakvoj konfiguraciji, jel dovoljno jaka?

Dao bi za to između 7 i 8000 kn uključujući i monitor. Mogu biti i fleksibilan, znači ako se pređe za 200-500 kn, ok, nije greda, ali da probijanje nebude veće. Ako je ove performanse nemoguće nabaviti za tu lovu (iako mislim da je moguće), onda bi nešto za tu lovu šta je najsličnije tome.

Malo sam gledo po netu za gotove konfiguracije. Koliko se isplate već gotovi kompovi? Pročitao sam ovdje na forumu da se za istu lovu koja se da za gotovu konfu, može kupiti bolji komp ako se sam sastavlja. Kaj je to točno? Kaj mislite o ovoj: http://www.vemil.hr/Cjenik.aspx#Grp2...narac&c=C20107

kliknete na ASTRO CYCLONE (A453) koji je u posebnoj ponudi (5.399 kn). Muči me kaj je jamstvo samo 18 mjeseci, pa ako mi daju neko šrotno napajanje da mi ne sprži cjeli komp (to mi se već desilo) i to po mogućnosti nakon isteka garancije (to mi se ipak nije desilo), onda sam naježio.

Hvala!