Vrlo korisno, bilo je ovakvih trazenja...zahvaljujem korisniku u ime svih onih kojima bi moglo zatrebati.
Ako kome mogu pomoc.
HTML kôd:http://rapidshare.com/files/99180503/D200.pdf.htmlHTML kôd:http://rapidshare.com/files/98216978/Bljeskalica_SB-800_HR_.pdf.html
Vrlo korisno, bilo je ovakvih trazenja...zahvaljujem korisniku u ime svih onih kojima bi moglo zatrebati.
" To every man there comes a time in his lifetime, that special moment when he is figuratively tapped on the shoulder and offered the chance to do a very special thing, unique to him and fitted to his talent. What a tragedy if that moment finds him unprepared or unqualified for the work which would be his finest hour."
pozdrav ,
imam D 200 , i mali problemcic, nikako da nađem pravu bjelinu., koliko god pokusavao sa parametrima bijela mi izgori pogotovo kada upotrebljavam blic, ako moze mali savjet sta da probam
Vjerujem kako ne ciljes na probleme sa AWB - om, vec sa prevelikom snagom bljeska bljeskalice koju koristis. Ako se radi o SB800 bljeskalici cudno mi je da imas ovakve probleme, pogotovo s obzirom na to da se sa ovom bljeskalicom dobije poprilicno ekstra opreme koja ukljucuje filtercice i elemente za disperziju svjetla.
Pored navedenoga TTL zadnje generacije radi izvrsno sa ovom bljeskalicom (+zoom glava), tako da me spaljivanje motiva doiste iznenedjuje.
Ipak, ako i uz uporabu svega navedenoga (a siguran sa da dobro postavljas nacine rada aparata i bljeskalice) dobivas preosvjetljen kadar, uvijek postoji bounce. S obzirom da glava SB800 bljeskalice rotira u svim smjerovima, okreni ju tako da odbijes bljesak od neke bliske površine (plavon, zid...), samo pritom pripazi da doticna povrsina nije previse udaljena ili pretamna.
" To every man there comes a time in his lifetime, that special moment when he is figuratively tapped on the shoulder and offered the chance to do a very special thing, unique to him and fitted to his talent. What a tragedy if that moment finds him unprepared or unqualified for the work which would be his finest hour."
Iako nije isključeno da ti je korekcija bljeskalice kriva ili imaš snagu podešenu na ručno (full). Ako je bez bljeskalice ekspozicija u redu, pregledaj izbornike kada bljeskalicu staviš na kameru.
Sony SLT-A77, A900, Sigma 18-200, Minolta 50/1.7, Samyang 8mm, HVL-F56M, Arax 35/2.8 T/S; 80/2.8 T/S
Sony 24-70ZA/2.8, Sony 70-200/2.8G, Sony 16/2.8, Sony 50/2.8 makro, HVL-58M (2)
Bookmarks