...imaš mob pa bi mogao snimit clip tog zoomiranja, da vidimo o čemu se radi, jer ovako te baš ne kužim...
I to glupo pitanje.
Naime, necak je uzeo taj aparatic u Konzumu u ovoj vikend akciji i sad moram pitati nekoga koji ga takodjer ima da provjeri...
Zoomiranje u smjeru siroki --> uski kut odnosno wide --> tele je normalno brzo, medjutim u obrnutom smjeru (tele --> wide, tj. "odzoomiranje") prije pocetka ima nesto malo zadrske - oko sekundu ili manje - nakon cega ide normalno.
Veli da se u motoru cuje neki "cvrlj" kad se zoom ring pogura u tom wide smjeru (tj. ulijevo), kao da se nesto namjesta za tu radnju, prije nego samo zoomiranje pocne i nakon pustanja ringa.
U tele smjeru (udesno) ide odmah bez toga "cvrlja".![]()
Dakle, ako netko ima taj aparatic i shvatio je pitanje, molim ga da mi provjeri pa da javim ovome i olaksam dusu i njemu i sebi!
Tnx!!
...imaš mob pa bi mogao snimit clip tog zoomiranja, da vidimo o čemu se radi, jer ovako te baš ne kužim...
..::>>> Just a little smile can give you more than a money :) <<<::..
Imam mobitel, ali nemam fotoaparat, nije moj niti kod mene, pitam za mladjeg necaka.
Uglavnom, pretpostavljam da je to ok posto zoom radi, jedino kad se zumira od sirokog kuta (eqv. 35mm) do 3x je brze nego kad se ide natrag, u suprotnom smjeru (od 105mm do 35) zbog sekunde zadrske prije pocetka (pretpostavljam da je to jednostavno takav mehanizam, osim ako netko ne proba na svome pa kaze drugo).
Ne bi smio tako raditi. Odi u dućan gdje si ga kupil i to isto pitaj prodavača. Ako ne zna, nek ti izvadi neko drugi komad i probaj. Ako je isto onda tak mora biti, ako nije, mijenjaj.
Sony SLT-A77, A900, Sigma 18-200, Minolta 50/1.7, Samyang 8mm, HVL-F56M, Arax 35/2.8 T/S; 80/2.8 T/S
Sony 24-70ZA/2.8, Sony 70-200/2.8G, Sony 16/2.8, Sony 50/2.8 makro, HVL-58M (2)
Bookmarks