Ne koštaju isto: jer kada za Canona kupiš 12x stabilizirani zoom objektiv onda više neće koštati isto
Isto tako : za što mu treba: za dnevne ili noćne uvjete fotkanja?
prijatelj mi kupuje fotoaparat. upravo mu treba nešto takvo. znam da nisu iste klase fotoaparati ali ne gledajući to koji je bolji. isto koštaju.
sada šta bi bilo relano bolje od tih dva modela?
Ne koštaju isto: jer kada za Canona kupiš 12x stabilizirani zoom objektiv onda više neće koštati isto
Isto tako : za što mu treba: za dnevne ili noćne uvjete fotkanja?
Camera Obscura - the best camera ever :)
Tesko je dati kvalitetan savjet sa ovako malo informacija na raspolaganju.
Ne mogu procijeniti znanje tvoga prijatelja niti njegovu mogucnost i zelju za dodatna ulaganja u foto opremu.
Obicno ljudi koji se dovume izmedju prosumer i entry level DSLR klase na kraju odluce obaviti kupnju prosumer modela. Razlog tome je sto nemaju cvrsto formirane zahtjeve i performanse koje traze od foto aparata, pa zakljuce da niti nemaju potrebe za onim sto im vise u odnosu na prosumer modele mogu pruziti DSLR foto aparati.
Druga stvar koja ih odbije od kupnje DSLR modela jesu dodatna ulaganja u opremu, koja neizostavno uslijede nakon kupnje SLR aparata, pogotovo ako se radi o entry level izvedbama kitova sa jednim (u pravilu prilico losim objektivom).
I treca stvar koja ih odbija je gomila mogucnosti u koje mogu uloziti nopvac ako posjeduju SLR tijelo, te gomila ucenja koja je potrebna da bi se realno moglo procijeniti svoje potrebe i mogucnosti.
Stoga u ovome slucaju bio bi skloniji preporuciti prosumer model FZ50, uz opasku da prijatelj svakako pogleda i Fuji S9600, dok je jos prisutan na trzistu.
" To every man there comes a time in his lifetime, that special moment when he is figuratively tapped on the shoulder and offered the chance to do a very special thing, unique to him and fitted to his talent. What a tragedy if that moment finds him unprepared or unqualified for the work which would be his finest hour."
Ne znam baš da li stabilizacija košta i vrijedi 1000 kuna više, ali navikne se čovjek na nju. Nije čudotvorna a opet neka je kao opcije. A kada se aparat kupuje, ne kupuje se za kratki vremenski period. Dakle dodatno ulaganje je uvijek dobro došlo.
Što se tiče fotki po danu, imam ih jako puno za FZ50 i mogu ti reći da sam vrlo zadovoljan sa njim.
Za Fuji-a ne mogu reći ništa jer nemam drugih informacija od preview slika sa neta.
Ne, razlika nema, možda pokoja nova funkcija (ali to nisam siguran jer aparat odavno nisam imao u rukama) Žute fleke su izgleda zaštitini znak ovog aparata, tako da pomaka isto tako nema.
Jučer sam bio na jednom vrhu Biokova pa sam pravio panorame: slika je teška 42 MB, ali zlata vrijedi![]()
Bookmarks