Ovo spada opčenito pod Nokia, jer je i na 6288 isto. Zapravo, to sam prvi put primjetio na 3310. Na 3310 je bio problem ako imaš dva unosa u imeniku, jedan 09xzzzzzzz a drugi 09yzzzzzzz 3310 prikaže broj, a ne ime.
danas sam skuzio jedan fatalni bug na mom symbianu - N90.. dakle radi se o predbroju pozivatelja.
primjer- 091xx xx xxy i 092xx xx xxy - symbian mi ne prepoznaje razliku izmedju brojeva - sve se slovi kao jedan korisnik, uopce ne ocitava predbroj. ..problem nastane ako vas nazove 'nepoznata' osoba s istom brojem(samo s drugim predznakom) slovit ce se kao ona osoba koja je umemorirana u imeniku.
sad me zanima dal je isto tako i kod vas. probajte testirati, tako da napisete broj neke osobe koja je vec umemorirana, samo promijenite predznak(091,092itd..)). ..i kad stisnete tipku za zvanje, umjesto tog broja kojeg ste utipkali, pojaviti ce vam se ime osobe koja je umemorirana u imeniku.
Ovo spada opčenito pod Nokia, jer je i na 6288 isto. Zapravo, to sam prvi put primjetio na 3310. Na 3310 je bio problem ako imaš dva unosa u imeniku, jedan 09xzzzzzzz a drugi 09yzzzzzzz 3310 prikaže broj, a ne ime.
Nokia: 3310 -> 3330 - > 7650 -> 3650 -> N70 -> 6288 -> 5800 XM
Glupa 6288 pola života provela u Mobisa, sad strahujem da 5800 ne doživi isti scenarij
To je tako kod vecine mobitela, zato sto dodjeljuju ime iz imenika po zadnjih 6 ili 7 brojeva... To se meni dogadjalo na gotovo svim mobitelima do sad (osim na P990)...
"Problem upravljanja kvalitetom ne proizlazi iz onoga što ljudi ne znaju, već iz onoga što misle da znaju."
Philip B. Crosby
Darujte krv! Gdje? Pitanja i odgovori.
To je nekad bila bolest svih mobitela. Bilo je za očekivati da se to do sada riješilo. Ako se nekome da kopati po forumu, o tome se već pričalo. Jednom davno.
In vino veritas !
Omnia mea mecum porto !
Alea iacta est !
Koliko ja znam tesko je naci mobitel koji te brojeve razlikuje. Recimo ja imam 098 xxx xxxx i isto imam i 095 xxx xxxx. Nakon sto sam uzeo taj 095 (prije vise od 2g.)ja ne znam dal mi se mozda 2 puta dogodilo da netko nije skuzio da ga ja zovem/saljem sms. Dakle vecini taj novi broj povezuje kao da je onaj 098.
na mom MDA variu se to ne događa jer imenik automatki kako upisujem broj izacuje u popis brojeve koji startaju npr 091xx... ali ni L7 mi ne izbacuje krivo...
ULTRAS CIBALIA VINKOVCI
Bookmarks