bilo vec ,potrazi
Stvari su sledece, adsl konekcija, speedtouch - tomson modem (konekcija preko mreznog kabla), desktop racunar sa dvije mrezne karte, notebook komp sa mreznom kartom, kros over kabal.
Konekciju na net idem preko pomenutog modema, mreznim kablom, preko jedne od mreznih karata u desktop racunaru, spoio sam desktop i notebok preko, druge mrezne karte iz desktopa i mrezne karte notbuka sa kros over kablom (192.168.0.1. desktop i 192.168.0.2 notebok) i sve radi kako treba znaci vidim sve serovane fajlove.
Kako da dodijelim noteboku da koristi internet konekciju desktop racunara ???
Cuo sam da treba obe mrezne karte u desktopu staviti u bridge mod, uradio i nece, molim pomoc ???
unaprijed zhvalan !
bilo vec ,potrazi
ima dosta objasnjenja kako postaviti modem u bridge mod i oko podesavanja modema, to ja znam, da sam htio takvu konekciju kupio bih svic i u njega ubo dva obicna mrezna kabla i spoio svic sa modemom i sve bi sljakalo, ali ja hocu da laptop koristi konekciju desktopa, koji preko druge mrezne karte ide na net !?
Na onoj konekciji (mreznoj) preko koje ideš na net odeš na properties, advanced, pa ukljucis pod internet connection sharing prvu kvačicu (allow connect..). Drugom možeš omogučiti da s laptopa prekineš vezu. Još na laptopu trebaš staviti za default gateway i za DNS adresu kompa i to je to. Ako ti još trebaju igrice ili torrenti na laptopu, tad je malo složenije, ali se zapravo svodi na to da tamo gdje si omogućio sharing, na desktop računalu stisneš settings pa add i postaviš za adresu adresu laptopa, a za portove one koje želiš koristiti (za igrice onaj koji igrica koristi, a za torrent onaj koji je podešen u torrentu za unutarnji, a za vanjski koji je podešen u router, ako nije u modemskom načinu rada).
Nokia: 3310 -> 3330 - > 7650 -> 3650 -> N70 -> 6288 -> 5800 XM
Glupa 6288 pola života provela u Mobisa, sad strahujem da 5800 ne doživi isti scenarij
Bookmarks