Join Today
+ Odgovori na temu
Prikazujem rezultate 1 do 8 od 8

Hybrid View

Pravi forumaš
    Datum registracije
    Jul 2006
    Mobitel
    iPhone 8GB
    Godina
    36
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Sharing internet konekcije na Wirelessu

Ovak, imam tri kompa u mreži povezana D-Link AP2000+ AP-om i u svakom kompu Canyon WF-511, 54mbps kartice. E sad, uzeo sam ADSL Flat i htio bih šerati konekciju tako da bi svi kompovi iz mreže mogli na net. Ovaj AP nije rooter, i zanima me koja je najjednostavnija mogućnost da se to ostvari na bilo koji način (znači, ulazi u obzir i to da računala mogu na net samo kad je moje računalo uključeno). Da li se to može bez rootera pošto je mreža Infrastructure i u mreži su tri računala....

Faca Cafe Mobil foruma Postignuća:
    VeteranTagger Second Class25000 Experience Points

Datum registracije
    Feb 2004
    Bodovi
    34.126
    Nivo
    45
    Bodovi: 34.126, Nivo: 45
    Bodovi: 34.126, Nivo: 45
    Ukupna aktivnost: 0%
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Moguće je tako da podesiš konekciju na svojem računalu i onda ju share-aš u mreži. Druga mogućnost je da nabaviš neki jeftini router koji bi se spajao na internet i onda shareao internet svim računalima

Pravi forumaš
    Datum registracije
    Jul 2006
    Mobitel
    iPhone 8GB
    Godina
    36
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Znači može se bez rotera s više od dva računala. Ok, thx!!!!

Forumaš sa iskustvom
    Datum registracije
    Feb 2006
    Mobitel
    N70-N80 nseries
    Operater
    HR-VIP - lopine
    Godina
    39
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    moze li malo detaljnije ovo i mene zanima iman i ja D-Link AP2000+ AP-om i u svakom kompu Canyon WF-511

Forumaš sa iskustvom
    Datum registracije
    Feb 2006
    Mobitel
    N70-N80 nseries
    Operater
    HR-VIP - lopine
    Godina
    39
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    sta sad niko nezna???

Pravi forumaš Postignuća:
    Veteran5000 Experience Points

Datum registracije
    Oct 2006
    Mobitel
    N6120 classic & HTC TyTN2
    Operater
    m:tel
    Bodovi
    7.025
    Nivo
    19
    Bodovi: 7.025, Nivo: 19
    Bodovi: 7.025, Nivo: 19
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    pa rekao ti je covjek, napravis konekcije na sve tri racunara, tjj. napravi lan, i onda na ovom koji ti ide na net, sherujes net, a firewall mislim da moras iskljuciti, zna praviti probleme. Tako je kod mene, wless, jedan ide preko drugog na net, a nema rutera
    M50 > ST60 > C55 > M55 > CX70 > N 6120 classic > HTC TyTN 2 > HTC Wildfire > N 6120 classic

Forumaš Postignuća:
    31 days registered

Datum registracije
    Nov 2006
    Mobitel
    HTC TyTN,NOKIA 6630
    Operater
    VIP, T-Mobile
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ovako Genije!

Imam doma isti Access point i SIEMENS C010I ADSL modem.

Ne brkajte pojmove. Genije, kazes da imas D-Link ... to je samo pristupna tocka, dakle, doma zadovoljava, vidis sva tri kompa u mrezi i to je ok ali nema zajednickog interneta. Nadalje, kazes da si uzeo/uzeti ces ADSL-Flat pricu. I to je ok. Uz tu pricu ces npr. "dobiti" i ADSL modem. Uglavnom svi modemi koje nude su i routeri. Podrsku od providera ces dobiti ako ti taj router radi u bridge modu a ako im kazes da bi ti to rado vidio u router modu onda ti kazu da za to nedaju podrsku. Imas nekoliko stranica na webu (hr) na kojima mozes naci "by example" prirucnik sto trebas uraditi sa kojim modemom da ti on radi u roting modu, tj. lijepo upises svoje parametre u router i on po zahtjevu bilo koje od tvojih radnih stanica radi konekciju na net. Drugim rijecima na radnoj stanici samo otvoris IE ili Outlook (sto god) i router se sam brine da odes kuda trebas. Da bi to bilo moguce u routeru se definira servis DHCP koji gura tvojim radnim stanicama IP adresu, subnet masku i default gateway. Na taj nacin IE okine router i router odjuri na net (btw: default gateway IP adresa je interna IP adresa routera.

Stoji prica i sa ICS (Internet connection sharing) samo bar na jednom kompu moras imati modem, ISDN ili cak i ADSL modem u bridge modu kako bi izasao na net. Bitan moment je sljedeći: Ako koristis ICS onda moras na D-Linku iskljuciti DHCP server jer ce se klati sa ICS koji je sam po sebi DHCP servis! Dva DHCP servera nemogu egzistirati na istoj mrezi!!!
    Taj komp uvijek mora biti ukljucen da bi ostali mogli na net.

Puno elegantnije je rješiti sve kroz routing pa ako si kupio napisi tocno sto i mogu ti onda napraviti kuharicu za tu situaciju.

Pozdrav

Forumaš sa iskustvom
    Datum registracije
    Feb 2006
    Mobitel
    N70-N80 nseries
    Operater
    HR-VIP - lopine
    Godina
    39
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ja imam D-Link AP2000+ AP-om i u svakom kompu Canyon WF-511 jedan comp mi je spojen na net priko kabelske veze znaci imam kabelski internet (xnet dcm) modem je marke webstar

+ Odgovori na temu

Bookmarks

Pravila postanja

• Ne možeš stvarati nove teme
  • Ne možeš odgovarati na postove
  • Ne možeš slati privitke
  • Ne možeš mijenjati svoje postove