Probaj ovdje:
http://www.matrixpc.hr/kontakt.asp
Mislim, kontaktiraj ih prije, da vidis imaju li robu koju trazis na lageru ili ti je trebaju naruciti.
Malo gledam po forumu i nisam našao olympus x-775, pa sam ja krenuo o njemu pisati. Dobio sam ga danas za firmu , i sasvim je OK. 7.1 megapixela, 3x optički zoom, xD kartica (nisam je dobio), ali i jednih 7 megabajta interna memorije. A evo i 1. pitanja: jel netko zna gdje mogu kupiti xD kartice bez obzira na količinu memorije u Vrbovcu?![]()
Probaj ovdje:
http://www.matrixpc.hr/kontakt.asp
Mislim, kontaktiraj ih prije, da vidis imaju li robu koju trazis na lageru ili ti je trebaju naruciti.
" To every man there comes a time in his lifetime, that special moment when he is figuratively tapped on the shoulder and offered the chance to do a very special thing, unique to him and fitted to his talent. What a tragedy if that moment finds him unprepared or unqualified for the work which would be his finest hour."
Nisam našao ništa.
A gdje si trazio...na njihovom WEB site - u na koji sam ti dao link?
Ako je tako, normalno da nisi nista nasao kad im je stranica bijedna.
Mislio sam da ih kontaktiras telefonski, sto jucer nisi mogao jer je bila nedjelja, pa tako probaj danas, mozda saznas i kakve pozitivnije informacije.![]()
" To every man there comes a time in his lifetime, that special moment when he is figuratively tapped on the shoulder and offered the chance to do a very special thing, unique to him and fitted to his talent. What a tragedy if that moment finds him unprepared or unqualified for the work which would be his finest hour."
Nema veze našao sam negdje drugdje. Prošetao se do matrixa i tamo je kartica cca. 50% skuplja nego u Pevcu od 1gb (u pevcu je 1gb 209 kn, pa kužiš ko je dobio lovu.) Dobro, tnx na pomoću, ali me još neke stvari muče:Znam da to nije napredan fotić klase SLR, ali da li netko zna neke "trikove" na Olympusovim fotićima. kao na primjer , što sam čitao na forumu za brzinu zatvaranja objektiva, broj okidanja itd. Ja sam početnik-amater klasa za digitalne fotoaparate jer mi je to "prvi vanzemaljski kontakt".
![]()
Zadnji uredio Mario92 : 24-05-2007 u 19:56
Neznam, bilo šta. Htio bi iz svog fotića izvući maximum pa ako netko zna mogućnosti mog fotoaparata neka ih objavi.
Objašnjavati čovjeku koji ima volje učiti je jedna stvar, jako lijepa i humana. Objašnjavati čovjeku koji želi znanje servirano na pladnju je nešto sasvim drugo.
Namjesto što si ovdje postavljao pitanja o tome kako izvući maksimum od fotoaparata, bilo bi korisnije da si uzeo isti i otišao vani fotkati prirodu. Uz dužno poštovanje, nitko od nas ovdje nije imao sve aparate u rukama niti se znao služiti sa svakim jer vjerujem da je to nemoguće. Stoga učenje je najbolja praksa koju ti barem ja mogu preporučiti.
Daj čovjeku ribu i najest ćeš ga danas. Nauči ga da peca, imat će hrane cijeli život![]()
Zadnji uredio pepi_31 : 25-05-2007 u 20:41
Camera Obscura - the best camera ever :)
OK pepi, imaš prav. Idem onda van trošit baterije... Svejedno tnx
Evo, oživljavam svoju temu.
Kupio sam Sanyo baterije, 2300 mAh, i na početku su bile dost izdržljive, a sad se lagano osjeća pad fotografija koje mogu slikati s jednim punjenjem.
Anybody help. Baterije nisu stare, oko 5 mjeseci.
Lagani pad?
Objasni što to točno znači?
I kako ih puniš?
Ja sam bio kupovao neke noname baterije od 2300mAh i punio ih sa nekim šugavim punjačem koji je "navodno inteligentan": baterije evo i dan danas su kao jučer iz dućana: možda mogu snimiti par fotki manje, ali ništa specijalno...
Camera Obscura - the best camera ever :)
Trebam ih sve češće puniti, jer sam na početku mogao snimiti negdje oko 250 slika, a sada je to negdje 200 slika.Punim ih oko 6-8 sati, sa bekim isto noname punjačem.
ako su nimh (a ne recimo eneloop), onda bi ih, kolko ja znam prvo trebalo potpuno ispraznit, pa tek onda punit. neki punjači imaju funkciju da možeš i praznit baterije, a isto tako i neki fotići (moj fuji npr. ima to). tak sam ja jedan set koji je bio u solidnom stanju dost brzo upropastio jer sam ih na pola išo dopunjavat, a nije mi palo na pamet da se njima to baš i ne sviđa.
Baterije su NimH, i ja ih idem puniti dok mi se na ekranu pojavi crvena baterijica, koja treperi.
E sad imam novi problem. Stari je otišao s svojim frendovima na more, ne da se kupa, nego da se riješi ostatka obitelji. I zove on mene danas i veli da su mu se baterije potrošile , a slikao je 4-5 slika. Ja sam napunio baterije dan prije nego što je otišao s originalnim Sanyo punjačem. I u čemu je sad caka? Baterije su čist u redu, 2100 mAh, i nigdje nisu nastradale fizički.
Ako je to doista tako (dakle pod uvjetom da stari nije halucinirao) samo su dvije mogucnosti, ili nesto nije u redu sa punjacem, pa nije baterije adekvatno napunio ili nesto nije u redu sa beterijama, pa je punjac detektirao da su pune i prestao sa punjenjem.
Savjetujem ponavljanje punjenja, kada se stari vrati i probu u kontroliranim uvjetima.
Bookmarks