Join Today
+ Odgovori na temu
Prikazujem rezultate 1 do 12 od 12

Hybrid View

stargazer Postignuća:
    VeteranTagger Second ClassOverdrive50000 Experience Points

Datum registracije
    Sep 2004
    Mobitel
    Note9
    Godina
    39
    Bodovi
    56.617
    Nivo
    58
    Bodovi: 56.617, Nivo: 58
    Ukupna aktivnost: 0%
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Arrow Leadtek Winfast 2000XP Expert TV kartica - kako osposobiti 5.1 zvuk?

Imam ovu karticu dosta dugo i uvijek sam iz nje dobivao stereo zvuk (left+right), a u najgorem slučaju samo mono (ovisi o kanalu kojeg gledam).

Danas sam skužio da uz lijevi i desni zvučnik radi i sub - tako mi je palo na pamet da pitam mogu li kojim slučajem upogoniti svih 6 kanala. Mislim da bi to moglo biti moguće jer mi i Winamp sasvim normalno pušta zvuk u 5.1, a zvuk vjerojatno miksaju nForce driveri.

Matična je Epox 8RDA+, kartica 2000XP Expert (TV+FM), koristim defaultni program za gledanje TV-a: Winfast PVR, a zvuk je spojen sa kartice na matičnu preko AUX_IN (auxiliary line in conn.) ulaza sa slike:

Gledajući filmove ili slušanjem muzike to se sve lijepo prikazuje u nForce control panelu:

Svi ovi kanali su smiksani naravno, filmovi su najčešće u stereu, dok se za muziku to podrazumijeva..

Gledajući TV se ne prikazuje ništa iako rade prednja dva kanala (stereo). U postavkama TV kartice je zvuk podešen na AUX kao prema slici:

Pokušao sam mjenjati output postavke i od svega ponuđenog, radi samo AUX (preko kojeg je sve i spojeno, logično).

Zanima me ima li netko kakvu ideju kako smiksati taj zvuk da ide na svih 6 kanala? Podržava li nForce2 chipset uopće tu opciju? Ima li netko sličan slučaj?
    Keep calm and fastboot oem unlock.

Pravi forumaš Postignuća:
    VeteranTagger Second Class1000 Experience Points

Datum registracije
    Sep 2007
    Mobitel
    LG GT540 Optimus
    Operater
    Tele2
    Godina
    39
    Bodovi
    4.233
    Nivo
    15
    Bodovi: 4.233, Nivo: 15
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ako ti Winamp pušta stereo zvuk na svih 5 zvučnika (i sub), onda ti je vjerojatno u nvidia control panelu (što si dao na slici) postavljeno da ide 5.1 (slika nvidia nforce controla panel -> tab Speaker setup -> tu bi trebalo biti na 5.1, a po Winampu, koji pušta na svih 5 zaključujem da si tamo sve dobro porihtao), sumnjam da možeš nešta drugačijeg napraviti.

I sam sam imao tu Leadtekicu, a doma i imam sam Logitechove x-530 zvučnike i mislim (nisam 100% siguran) da je meni reproduciralo na svih 5. A nisam ništa posebnog porihtavao. Isto je bilo spojeno preko AUX-a.
    Trenutačna TV kartica nema tako preko vanjskog kabla spojeno, već sve ide preko PCI sabirnice i zvuk (stereo) mi je reproduciran preko svih 5 zvučnik + sub.

Ako se dobro sjećam, ta matična ima jedan od najboljih integriranih čipseta za zvuk - popularni Soundstorm (koji podržava 5.1 i bio je u rangu Creative-ovih Live! zvučnih kartica), tako da ono - ako u njemu nema nekih postavki, onda nema nigdje.
    Eventualno da probaš nekako preko nekog codeca potjerati zvuk na svih 5 zvučnika ? Al opet, kako natjerati Winfast PVR da koristi neki drugi codec

Pretpostavka treća - šta nemaš ti Line-in na ploči negdje ? Ako se dobro sjećam, neki su uštekavali kartice na Line-in (bilo vanjska zvučna, bilo integrirana). Valjda nisam neš gadnog zabrijao...
    Pa ako si spretan sa lemilicom da si nekako iz tv kartice one žiče prespojiš na muški 3.5mm i uštekaš preko Line-in-a (valjda će netko potvrditi da se to može , tj, da nije opasno) pa onda probaš.

Ili odnesi kod nekoga prijatelja koji ti to može probati, a da ima neku drugu zvučnu.

stargazer Postignuća:

Datum registracije
    Sep 2004
    Mobitel
    Note9
    Godina
    39
    Bodovi
    56.617
    Nivo
    58
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao Vuco Pregledaj post
    Ako ti Winamp pušta stereo zvuk na svih 5 zvučnika (i sub), onda ti je vjerojatno u nvidia control panelu (što si dao na slici) postavljeno da ide 5.1 (slika nvidia nforce controla panel -> tab Speaker setup -> tu bi trebalo biti na 5.1, a po Winampu, koji pušta na svih 5 zaključujem da si tamo sve dobro porihtao), sumnjam da možeš nešta drugačijeg napraviti.
    Da, u driverima je izgleda sve dobro podešeno, sve mi radi na svih 6 kanala i tu nisam primjećivao nikakvih problema. Jednom sam dobio film u nekom codecu i nisu radili sateliti, ugl. 3 min podešavanja codeca i kasnije sve 5.

= Citat = Izvorno postao Vuco
    I sam sam imao tu Leadtekicu, a doma i imam sam Logitechove x-530 zvučnike i mislim (nisam 100% siguran) da je meni reproduciralo na svih 5. A nisam ništa posebnog porihtavao. Isto je bilo spojeno preko AUX-a.

Trenutačna TV kartica nema tako preko vanjskog kabla spojeno, već sve ide preko PCI sabirnice i zvuk (stereo) mi je reproduciran preko svih 5 zvučnik + sub.
    Nekako sumnjam da to ima veze sa zvučnicima, kod mene su CL T5900 inače.

Što se tiće ovog drugog dijela teksta, možda ovaj moj AUX ne ide preko sabirnice nego direkt na line out iliti ga prednje zvučnike? Al mi opet ne ide u glavu zašto ima signala na subu, dok na centralnom nema (a spojeni su na isti port, MIC na matičnoj). Nešto ipak mora slati signal i na njega

= Citat = Izvorno postao Vuco
    Pretpostavka treća - šta nemaš ti Line-in na ploči negdje ? Ako se dobro sjećam, neki su uštekavali kartice na Line-in (bilo vanjska zvučna, bilo integrirana). Valjda nisam neš gadnog zabrijao...
    Pa ako si spretan sa lemilicom da si nekako iz tv kartice one žiče prespojiš na muški 3.5mm i uštekaš preko Line-in-a (valjda će netko potvrditi da se to može , tj, da nije opasno) pa onda probaš.
    Također sam guglajući našao par slučajeva gdje se ova kartica spaja na LINE IN, al mi nije jasno na koji. Sva tri 3,5mm konektora na matičnoj su mi iskorišteni za zvučnike, dok neki unutarnji port kao ovaj AUX nemam

Rado bi probao neku kombinaciju hardvera da vidim može li se to, ali nisam u prilici trenutno. Sad sam pričao s kolegom koji ima istu ovu tv karticu u kombinaciji sa Audigy zvučnom - tv kartica mu je isto spojena na AUX port ali na zvučnoj, naravno, i ta zvučna mu isto tako šalje signal na sve kanale. Kao da je ipak stvar u driverima tj. mogućnosti hardvera... Neću se još predati, taman sam uveo kabelsku

:wonderfull electric:
    Datum registracije
    Jan 2005
    Mobitel
    Xperia Z
    Operater
    tele2
    Godina
    42
    Bodovi
    22.828
    Nivo
    36
    Bodovi: 22.828, Nivo: 36
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    SRS Sandbox.

Napravi se virtualna zvučna, koja služi kao filter za normalnu zvučnu (znaći radi ono kaj high end zvučne imaju hardverski ugrađeno, dolby pro logic itd). S ovime buš dobil dolby sorround za cijeli sistem, s time i pri gledanju telke.
    When shit turns to gold, the poor will be born without ass

Hardcore forumaš
    Datum registracije
    Feb 2005
    Mobitel
    Sony Ericsson K610i
    Operater
    T-mobile
    Godina
    42
    Bodovi
    16.635
    Nivo
    31
    Bodovi: 16.635, Nivo: 31
    Bodovi: 16.635, Nivo: 31
    Ukupna aktivnost: 13,0%
    Ukupna aktivnost: 13,0%
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao V3rt!g(o) Pregledaj post
    SRS Sandbox.

Napravi se virtualna zvučna, koja služi kao filter za normalnu zvučnu (znaći radi ono kaj high end zvučne imaju hardverski ugrađeno, dolby pro logic itd). S ovime buš dobil dolby sorround za cijeli sistem, s time i pri gledanju telke.
    Pitanje: Da li ja dobijem bolji zvuk ako instaliram SRS Sandbox, a imam AudigyZS2 zvucnu karticu? Komp. mi je spojen na liniju.

Pitanje2: Da li je SRS Sandbox isto kao i DFX Audio Enhancer?

http://www.fxsound.com/dfx/index.php...plus=0&refer=0

stargazer Postignuća:

Datum registracije
    Sep 2004
    Mobitel
    Note9
    Godina
    39
    Bodovi
    56.617
    Nivo
    58
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Hm da, program je ultra jednostavan i očigledno radi svoj posao, al ne i kod mene ..Sve što mi je nekad radilo, radi i s tim programom, ali TV nula bodova.

Tražim dalje

Datum registracije
    Sep 2007
    Mobitel
    LG GT540 Optimus
    Operater
    Tele2
    Godina
    39
    Bodovi
    4.233
    Nivo
    15
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Sad sam na PCE-u pročitao na temi gdje se isto spominju tuneri i 5.1 kanal, da se preko ffdshow-a može forsirati 5.1. Samo, onda je problem - kako forsirati da Winfast PVR radi preko ffdshow-a ?

stargazer Postignuća:

Datum registracije
    Sep 2004
    Mobitel
    Note9
    Godina
    39
    Bodovi
    56.617
    Nivo
    58
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Guglao sam i po njihovom forumu, čak postavio i isto pitanje kao i ovdje.. Možeš me uputiti na tu temu?

Promjenio bi program za praćenje tv-a, ali mi je bed konfigurirati daljinac.. Taman su mi 4-5 programa u harmoniji s Girderom kojeg sam teškom mukom natjerao da surađuje

Datum registracije
    Sep 2007
    Mobitel
    LG GT540 Optimus
    Operater
    Tele2
    Godina
    39
    Bodovi
    4.233
    Nivo
    15
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Sad je opet forum u banani, nešta često padaju ti Vbulletin-i

Budem ti dao link kad se to sve popravi (nova je tema, vjerojatno u audio,video podforumu, bavi se problemom HD programa). Uglavnom, znam da sa DVB Viewerom možeš podešavati sve moguće codece - opcija ima mali milijon (i to bi u tvojem slučaju bilo odlično).

EDIT:
    Evo tog topica:
    http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=93435

stargazer Postignuća:

Datum registracije
    Sep 2004
    Mobitel
    Note9
    Godina
    39
    Bodovi
    56.617
    Nivo
    58
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ipak se okreće Nešto sam dobio...

Prvo, iščeprkao sam onaj kabel na matičnoj i spojio ga u CD_IN (slika u prvom postu). Dobio sam istu stvar kao i dok je bilo u AUX_IN-u.
    ALI - neznam zašto, probao sam uključiti u nForce CP-u Digitized input - CD Audio (u prvom postu je slika kako to izgleda i do maloprije je taj input bio postavljen na "Off"). Sada službeno imam prednje kanale + center/sub -> to mi se i pokazuje na onom grafu (zeleni ekvilajzer).

Sateliti još uvijek šute..

E sad. Pogledao sam tu temu, skinuo DVBViewer i MyTheatre čak, instalirao, ali niti jedan ne prepoznaje tv karticu. U DVBVieweru bi mi možda prepoznao da je znam podesiti u postavkama pod 'Hardware'. Probao sam razne kombinacije, nisam sretan Kolko sam upućen u sve to (a nisam neki znalac), ova moja kartica je DVB-T. Sada je na nju spojen kabelski signal, a ne zemaljski. Znaš možda što bi trebao podesiti u DVBVieweru?

Rezultat: left i right + sub + center = lagani napredak

:wonderfull electric:
    Datum registracije
    Jan 2005
    Mobitel
    Xperia Z
    Operater
    tele2
    Godina
    42
    Bodovi
    22.828
    Nivo
    36
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ima slične filtere ko dfx, no primarno se koristi za surround na slabijim zvučnim karicama. Radi na cijelom sistemu ono kaj ovaj plugin radi na winampu.
    When shit turns to gold, the poor will be born without ass

Datum registracije
    Sep 2007
    Mobitel
    LG GT540 Optimus
    Operater
    Tele2
    Godina
    39
    Bodovi
    4.233
    Nivo
    15
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    xlr, tvoja kartica nije DVB-T, jer je to za digitalnu zemaljsku TV. Tvoja je analogna...

+ Odgovori na temu

Slične teme

1. [6600] Kako pojacati zvuk?
    By El Tompa in forum Symbian S60 1st i 2nd edition
    Odgovora: 19
    Posljednji post: 21-06-2007, 20:53
  2. Odgovora: 5
    Posljednji post: 23-12-2006, 16:52
  3. Kako isključiti zvuk kamere na M65
    By Nyx in forum Siemensi X6x i X7x
    Odgovora: 4
    Posljednji post: 22-11-2004, 21:36
  4. kako iskljuciti zvuk kamere na e715??
    By vjeko in forum Samsung
    Odgovora: 8
    Posljednji post: 17-09-2004, 22:37

Bookmarks

Pravila postanja

• Ne možeš stvarati nove teme
  • Ne možeš odgovarati na postove
  • Ne možeš slati privitke
  • Ne možeš mijenjati svoje postove