Join Today
+ Odgovori na temu
Prikazujem rezultate 1 do 5 od 5
    Svježe registriran Postignuća:
    31 days registered

Datum registracije
    Oct 2007
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    pozdrav forumu!

...dakle imam slicne trileme glede ultra zoom aparata kao i mnogi na forumu, bavim se pomalo grafikom, trebam aparat boljih performansi od pokojnog olympusa c - 370 koji svoje zadatke uostalom nije nikada niti zadovoljavao, nisam fotograf i trenutno smatam da mi je SLR nepotreban i vremenski i financijski, jer je ionako kupnja samog aparata tek pocetak, znaci trebam, ustvari volio bih najkvalitetnije iz ovog ranga, slike iskoristive za tisak u formatima do B2, a naravno i prosjecnu sliku u uvjetima smanjene vidljivosti, poceo sam sa canonom s3, on mi je nestao i pojavio se s5 za kojeg sad procitah da ne moze dati dobru sliku zbog velicine senzora, nema .raw koji bih koristio jer mi je poznato sto sve photoshop nudi za obradu i doradu istog, konkurenti (fuji i panasonic) ga nude, ali ne nude stabilizaciju itd... onda procitah clanak na e-fotografija gdje recezent kaze da se kvaliteta kompakata zadnjih godina srozala i da je u biti valjda ista stvar jel kupio ixusa ili s5, jer eto to nije SLR, zanima me da li je stvarno slika sa boljeg kompakta toliko manje kvalitetna od SLR-a i da li je ta ista toliko malo bolja od malog fensi kompakta koji se nosi ko privjesak za kljuceve, jer u tom slucaju (buduci da definitivno jos ne postajem SLR-ovac) radije cu nositi privjesak?

Forumaš sa iskustvom
    Datum registracije
    May 2006
    Mobitel
    LG GT540
    Operater
    Tele2
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ne znam koji noviji Panasonic NE NUDI stabilizaciju pošto je svi imaju. Dakle ta informacija ti je kriva.
    Slika, format B2 je 500 × 707 dakle 50*70 cm. Sa svojim "jadnim" Panasonicom FZ 50(namjerno sam stavio pod navodnike) sam imao i imam podosta fotki na 30*45 cm: . Fotke su mrak i po oštrini i po detaljima. A moj "jadni" Panasonic ima 1/1.8 inchni senzor (niti sjena jednog DSLR) Veću fotku nažalost ne mogu napraviti, jer je to maximum koji ima moja fotoradnja. Dakle riječ je o klasičnoj fotki. One printane, to je već druga priča i neću govoriti o tome jer nemam iskustva.
    Vjerujem da je u pitanju tvoja neinformiranost. A nju je lako srediti. Uzmi bilo koju neobrađenu fotku iz aparata (imaš brdo primjera na Netu), odnesi je razviti i pogledaj što si dobio. Mislim da je to daleko najbolji i najbrži način s kojim ćeš sam sebi dokazati da su misli s kojima se povodiš u najmanju ruku neutemeljene.
    Naravno da takve slike neće biti iste kakve bi bile od jednog DSLR-a ali sa obzirom na uložene pare mislim da možeš biti i više nego li zadovoljan.
    Camera Obscura - the best camera ever :)

Pravi forumaš Postignuća:
    31 days registered

Datum registracije
    Dec 2007
    Mobitel
    SGH-900i
    Operater
    T-mobile
    Godina
    50
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Pogledaj na ovom forumu naslov:

Koji ultra zoom fotić??

On će ti možda pomoći u rješenju tvojih problema!

E da, D-SLR su odlični aparati, ali moraš imati puno više znanja i iskustva od C-370! Vjeruj mi, to bi ti bio šok da sada pređeš, ne stepenicu ili dvije, nego na drugi kat odjednom!
    Olyumpus SP560 (sada ga opet hvalim) ima i RAW mod gdje slike možeš dorađivati koliko god želiš, a i 8.0MP nije baš za baciti!
    UM CARUJE DOK SNAGA NE POPIZDI

ThreeEyedExtraTerrestrial Postignuća:
    SocialVeteranTagger Second Class50000 Experience Points

Datum registracije
    Jan 2005
    Mobitel
    iPhone 4S
    Operater
    T-Com & Tele2
    Godina
    45
    Bodovi
    50.859
    Nivo
    55
    Bodovi: 50.859, Nivo: 55
    Bodovi: 50.859, Nivo: 55
    Ukupna aktivnost: 0%
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Na clanak koji navodis sa e-fotografije sam se vec osvrtao. Ne smatram ga relevantnim, jer uopcava kategorije, koje se ne bi trebale promatrati na tako pojednostavljen nacin.

Naravno da su kvalitetniju ultra zoom modeli, prosumere da i ne spominjem, superiorniji ultra compact ili compact modelima. Navedena konstatacije postane jasna vrlo brzo svima koji su probali barem po jedan model od svake navedene katagorije. Ne govorim pritom samo o kvaliteti dobivenih fotografskih razultata, vec i o razini kvalitete koju model nudi korisniku pri samome koristenju.

Sto se savjeta tice, s obzirom na namjenu, savjetovao bih vam da model koji ce ispuniti vase zahtjeve potrazite razred vise od ultra zoom - a, koji spominjete. Smatram da bi neki od prosumer modela u potpunosti ispunio zadace koje bi pred njega postavili.

Stoga savjetujem da pogledate modela Panasonic FZ50 i Fuji S9600.

Trenutno je S9600 na zalasku, jer je proizvodnja obustavljena i zadnje se posiljke povlace po trzistu, ali je trenutno i najisplativija kupnja u ne SLR digitaliji.

" To every man there comes a time in his lifetime, that special moment when he is figuratively tapped on the shoulder and offered the chance to do a very special thing, unique to him and fitted to his talent. What a tragedy if that moment finds him unprepared or unqualified for the work which would be his finest hour."

Forumaš sa iskustvom Postignuća:
    Veteran5000 Experience Points

Datum registracije
    Aug 2007
    Mobitel
    E66 + 2Gb
    Operater
    Vip
    Godina
    60
    Bodovi
    7.206
    Nivo
    20
    Bodovi: 7.206, Nivo: 20
    Bodovi: 7.206, Nivo: 20
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Članak na e-fotografiji treba shvatiti da su pixeli najčešće marketing i ne donose kvalitetu slike.

Ono što je u ovom odabiru bitno je optički raspon i stabilizacija. Koliko god navadeni FZ50 i S9600 bili objektivno bolji i napredniji, mislim da bi Oly SP560 bio bolji izbor.
    Sony SLT-A77, A900, Sigma 18-200, Minolta 50/1.7, Samyang 8mm, HVL-F56M, Arax 35/2.8 T/S; 80/2.8 T/S
    Sony 24-70ZA/2.8, Sony 70-200/2.8G, Sony 16/2.8, Sony 50/2.8 makro, HVL-58M (2)

+ Odgovori na temu

Slične teme

1. Olympus SP-550 Ultra Zoom
    By Boris-RI in forum Digitalni Fotoaparati - Novosti # Usporedbe # Savjeti
    Odgovora: 42
    Posljednji post: 16-08-2007, 14:19
  2. koji je najbolji (ultra zoom klasa)?
    By pajic3 in forum Digitalni Fotoaparati - Novosti # Usporedbe # Savjeti
    Odgovora: 13
    Posljednji post: 23-06-2007, 01:23
  3. Compact vs. ultra zoom
    By BEBA 1964 in forum Digitalni Fotoaparati - Novosti # Usporedbe # Savjeti
    Odgovora: 7
    Posljednji post: 22-03-2007, 22:15
  4. Preporuka ultra zoom (Sony H... vs Canon S... IS)!
    By Sunny in forum Digitalni Fotoaparati - Novosti # Usporedbe # Savjeti
    Odgovora: 10
    Posljednji post: 20-07-2006, 15:31

Bookmarks

Pravila postanja

• Ne možeš stvarati nove teme
  • Ne možeš odgovarati na postove
  • Ne možeš slati privitke
  • Ne možeš mijenjati svoje postove