Imam K750 star godinu dana, svojevremeno flashnuo softver od W800 i modane drivere od kamere. Uglavnom, odjednom kad bih otvorio poklopac kamere, zasvijetlila bi tipka za okidanje i na trenutak se pokazao crni ekran od trazila. Odmah nakon toga bi se mob vratio u stanje cekanja. Isto i kad bih pristupio kameri preko menija.
Flashao nazad softver od K750, pa od W800, pa opet stavio druge drivere od kamere - njet. Sumnjam da je softverska greska buduci da se stavljaju originalni driveri od kamere cim stavis novi softver, ili sam u krivu?
Onda sam maknuo zadnji poklopac. Tamo ima jedan prekidac koji registrira je li poklopac kamere otvoren. Probao sam paliti kameru direktno njegovom polugicom, no ne pali. No, odlucio sam mjeriti otpor tog prekidaca u nadi da je samo on otisao. Stisnuo ja polugicu ili ne - otpor je uvijek >2000kohm - citaj prekidac kao da nista ne radi. Imate dolje slikicu di sam mjerio. Jesam mjerio na krivom mjestu ili sam pronasao kvar? Kaj bi jos mogao jedan njub za elektroniku pogledati?
Unaprijed hvala i isprike ako sam fulao podforum ili nesto drugo.
Slika:
http://shrani.si/f/2T/aw/c2R5nPf/k750kvar.jpg

Bookmarks