Join Today
+ Odgovori na temu
Stranica 1 od 6 1 2 3 4 5 ... PosljednjiPosljednji
Prikazujem rezultate 1 do 25 od 190

Hybrid View

Hardcore forumaš Postignuća:
    Veteran10000 Experience Points

Datum registracije
    Oct 2005
    Mobitel
    N8310, iPhone 5S
    Operater
    t-moBajL
    Bodovi
    11.431
    Nivo
    25
    Bodovi: 11.431, Nivo: 25
    Ukupna aktivnost: 0%
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

[6233/6234] review i pitanja/odgovori

6233/6234 review

Kako poceti
    Treba odmah napomenuti da se radi o istom fonu, samo sto je 6234 malo drugacijeg dizajna (meni se vise svidja i da postoji crna boja bio bi puno bolji od 6233) i sto je on radjen za Vodafone (naravno, ima one ''lijepe'' ikonice )!!.
    O novoj S40 platformi se vec dosta zna i poznata je od pojave 6270/80. S40 je dobro zamisljena, no kao i uvijek kod Nokia-e postoje nedostatci koji se nikako ne mogu opravdati!! Krenimo od onog loseg...
    Kada pisete poruku i ako slucajno pritisnete gumb sa crv.slus. poruka se automatski sprema u ''drafts''. Kod stare S40 poruka je ostajala sve dok ju vi ne obrisete ili posaljete, sto je po meni prakticnije i bolje. Mozda je to sitnica koja mnogima nece smetati, ALI...
    Bug koji se pojavio kod ovih fonova, ali i kod 6131 je kod izvjesca o poslanoj poruci, netoco je vrijeme poslane poruke koji pokazuje 6-8 sati manje !! Kada citate poruku i dodjete do kraja, pritiskom 4-way tipke prema dolje, ne mozete se vratiti na pocetak poruke i na kraju poruke vise NE pise vrijeme primanja i od koga je. Da bi to vijeli morate ici u ''opcije'' ! Kod pisanja poruke mozete birati velicinu fonta (normal i large) i u poruke mozete umetnuti graficke smilice koji su dosta mali i nisu bas pregledni. To je moglo i bolje!! Kod samog ulaska u pisanje SMS poruke radi se kao i na symbian fonovima, prvo odaberete primatelja a onda pisete poruku. Podloga za pisanje je bijele boje a slova su crna. Bez obzira sto fon podrzava teme, podlogu nije moguce mijenjati kao ni boju fonta. To je veliki minus jer bijela podloga djeluje napadno i nije bas ugodna kod tamnijeg prostora. Bilo bi puno bolje da se moze mijenjati (btw kod 6230i je to bilo moguce!!) i recimo postaviti individualno (npr. Crna podloga sa narandjastim fontom djeluje odlicno). Sve ovo oko SMS-a navodim jer vecini je bitno upravo dobro pisanje SMS-a i pozivi. Osim klasicnog sms-a mozete pisati i FLASH sms sto je do sada vecinom bila privilegija symbian fonova (neki stariji Sony fonovi su imali tu opciju!!). Player se u klasicnom Nokia stilu, dakle LOS i nedoradjen (konkurencija je otisla JAKO daleko), osnovne funkcije i UZASNO losa grafika!!! Kamera je klasicna, 2mpix bez macro funkcije. Mislim da za dobru kameru na fonu treba pricekati jos koju godinu (SE je medju vodecima sto se toga tice i polagano nam dolaze kamere sa optickim zumom, ksenon svijetlom i dobrim lecama!). Sto se tice brzine S40, to je dobro odradjeno! Soft je brz i nema smrzavanja, niti resetiranja. Sam meni je moguce JAKO dobro personalizirati. Imate opciju izgleda liste, tab-a, grid with labells i grid. Ikone se mogu pomjerati. Teme se jednostavno instaliraju i a taj nacin mozete u trenutku prilagoditi fon svojim potrebama. Izradjuju se sa Theme studio 2.1 programom koji radi pod javom, pa je malo spor
    Fon podrzava 64bit audio i ima sreteo zvucnike. Zvuk je odlican, ALI jos uvijek postoji velika razlika kod postavki zvona na razinu 4 i 5. kod 4 je preslabo a na 5 postoji stepenasto pojacavanje koje je preglasno. Bilo bi dobro da se ''stepenasto'' moze iskljuciti! U profilima su dodana jos dva, pa ih sada ima 7 (jedan od tih je ''flight''). Mozete za poziv staviti video izjecak. Profili se vremenski mogu podesti, no jos uvijek nije moguce automatsko prebacivanje izmedju profila! Kalendar je odlican kao i UVIJEK kod Nokia-e . Ono sto je novu u kalendaru je da mozete izabrati melodiju za alarm! Sto se tice budilice, ostala je ista. Dakle, postoji mogucnost postavljanja samo jednog alarma koji se moze podesiti po danima. Mozete izabrati i melodiju kao i 'snooze'' period.
    Ako sam nesto zaboravi vezano uz S40, pitajte !!
    Nisam nista pisao o emajlu i mms jer ih ne koristim, pa nisam previse ulazio u to!

Sto se tice izrade, mislim da je konacno dosao kraj skripavim maskama i prasini na displayu izpod maske !! kucisa su dobro napravljena, fonovi dobro leze u ruci. ALI moglo je to i bolje ako uzmemo u obzir da je V3 napravljena on aluminija i da se moze kupiti sa nekih 650kn !! Nokia je koristila plastiku, matiranu, sto je dobro jer se ne vide otisci prstiju. O displayu ne treba previse pricati, jedino mi nije jasno zasto nema 16 mil. kao 6131?!!?
    Tastatura je odlicna, dobro je tempiran pritisak, nije previse mekan a ni tvrd
    Osvjetljenje je plave boje i ugodno je za gledanje. Ravnomjerno je rasporedjeno i nema rasipanja svijetla nigdje sa strane !
    Sredisnji gumb kod 6233 je mogao biti malo bolje rijesen jer nije bas ugodan za rad, dok je to kod 6234 dobro odradjeno !
    Skoro zaboravih..fon ima ''active stanby'' koji je po meni mogao biti bolje napravljen! Radi se o tome da font u act.stb. ima rub koji slova cini jako tesko citljivima. Takav je i digitalni sat. Mislim da se to moze smatrati VELIKIM bug-om nove S40 platforme i bilo bi jako lijepo kada bi se to ispravilo!!! Tada bi to bio JAKO dobar fon !!
    Cijene su jos dosta visoke, no prema zadnjim informacijama, crno trziste se poblinulo da ovi fonovi dodju na vrijeme, tako da ce im cijena biti od nekih 260-300eura za 6233 i 270-320eura za 6234.

Ovaj review nije napisan bas kao sto to imate priliku citati na nekim GSM stranicama, no nadam se da ce posluziti

U priligu saljem par fotki uredjaja i primjer ''dark'' theme !
    ---------------------
    DoDaTaK :
    ozbiljna zamjerka!! u stand-by mobu nemogu vjerovati da je dig.sat tako mali !! i da se ne moze promijeniti, kao ni to da se onaj lijepi analogni sat ne moze staviti za st-by (
    u active stand-by bi trebalo maknuti onaj vanjski rub na fontu, jer djeluje necitko, kao i na dig. satu !!
    i bilo bi lijepo da malo dorade profile..jer kod glasnoce razine 4 je pretiho a kod 5 postoji ono stupnjevito pojacavanje sto nikako da maknu
    Zadnji uredio robee : 18-09-2006 u 11:08
    RoBee

Datum registracije
    Oct 2005
    Mobitel
    N8310, iPhone 5S
    Operater
    t-moBajL
    Bodovi
    11.431
    Nivo
    25
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

RoBee

Hardcore forumaš
    Datum registracije
    Feb 2006
    Mobitel
    HTC Tytn 2
    Godina
    40
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    odličan mobitel...po meni vrhunski
    samo mislim da si fulao, mob nema 1.3 mpx nego 2 mpx-a. sve u svemu dobar review

Datum registracije
    Oct 2005
    Mobitel
    N8310, iPhone 5S
    Operater
    t-moBajL
    Bodovi
    11.431
    Nivo
    25
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    sorry, moja greska !! ispravio sam da ljudima bude sve jasno
    RoBee

Pravi forumaš
    Datum registracije
    Mar 2006
    Mobitel
    6030
    Operater
    sve
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    krasan revju i dobri mobiteli.... sve je super shta si naveo i ono "loshe" na njima mi ne smeta... samo da su preklopni i malo ljepshi
    One fine day in the middle of the night, Two dead men got up to fight, Back to back they faced each other, Drew their swords and shot each other...

Forumaš
    Datum registracije
    Jan 2006
    Mobitel
    6230i
    Operater
    ORANGE
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    QUOTE:
    ---------------------------------------------------
    ...podloga za pisanje je bijele boje a slova su crna. Bez obzira sto fon podrzava teme, podlogu nije moguce mijenjati kao ni boju fonta. To je veliki minus jer bijela podloga djeluje napadno i nije bas ugodna kod tamnijeg prostora. Bilo bi puno bolje da se moze mijenjati (btw kod 6230i je to bilo moguce!!) i recimo postaviti individualno (npr. Crna podloga sa narandjastim fontom djeluje odlicno).
    ---------------------------------------------------

kako je moguce promjeniti boju pozadine kod pisanja sms poruka???
    imam 6230i i nisam naisao na tu opciju...

zajebant Postignuća:
    SocialVeteranTagger First Class50000 Experience PointsOverdrive
    Nagrade:
    Frequent Poster

Datum registracije
    Oct 2005
    Mobitel
    S6
    Operater
    HT
    Bodovi
    112.292
    Nivo
    81
    Bodovi: 112.292, Nivo: 81
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao robee
    O novoj S40 platformi se vec dosta zna i poznata je od pojave 6670/80.
    E ovdije si pogriješio gadno... Vjerojatno si mislio na 6270/6280, jer su oni zasnovani na S40 platformi, a 6670 i 6680 su Symbian mobiteli...

Dobar review... svaka čast na trudu...
    ... HTC Desire -> Sensation -> One (M7) -> Note 3 -> LG G2 -> S6 SM-G920F

Datum registracije
    Oct 2005
    Mobitel
    N8310, iPhone 5S
    Operater
    t-moBajL
    Bodovi
    11.431
    Nivo
    25
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao Ico86
    E ovdije si pogriješio gadno... Vjerojatno si mislio na 6270/6280, jer su oni zasnovani na S40 platformi, a 6670 i 6680 su Symbian mobiteli...

Dobar review... svaka čast na trudu...
    ispravljeno
    RoBee

Forumaš sa iskustvom Postignuća:
    Veteran25000 Experience Points
    Nagrade:
    Calendar Award

Datum registracije
    Oct 2002
    Mobitel
    iPhone 4
    Operater
    VIP
    Bodovi
    26.030
    Nivo
    39
    Bodovi: 26.030, Nivo: 39
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Thumbs down 6233 - imam ju

Malo sam prilicno razocaran

mozda zato sto sam imao 6131 prosli tjedan pa vidim da prakticki nema razlike, ali 623x i ostali sljedbenici 6310 su uvijek bili napredni... ovaj je sad candybar verzija 6131..

jedino sto mi se na prvi pogled cini kao veca novost je VGA video snimanje i pregled menija u gridu sa nazivima opcija i crna i bijela lista filtera za email

cini mi se da je nokia ispucala inspiraciju na moru drugih modela i da joj se hiperprodukcija lagano obija o glavu, jer cekao sam ovaj telefon misleci da ce biti markantantan i nov i vrijedan imena, ali...

zajebant Postignuća:
    Nagrade:
    Frequent Poster

Datum registracije
    Oct 2005
    Mobitel
    S6
    Operater
    HT
    Bodovi
    112.292
    Nivo
    81
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Nisi trebao otvarati novu temu samo da to napišeš... Mogo si to napisati ovdje... Al dobro...

Pa koliko ja znam, 6131 ima lošiju kameru (1,3MPx), ali ima ekran sa više boja...
    Očito je Nokia htjela napraviti dva modela mobitela, za različite zahtjeve, jer se nekima više sviđa candybar a nekima preklopni mobiteli... Možda su igrali na tu kartu...

Ừ cup of tea, anyone? Postignuća:
    SocialVeteranTagger Second Class50000 Experience Points

Datum registracije
    May 2004
    Mobitel
    ZUK Z1
    Operater
    Tele2
    Godina
    47
    Bodovi
    84.660
    Nivo
    70
    Bodovi: 84.660, Nivo: 70
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    To sa pomankanjem ideja i inovativnosti ih drži duže vrijeme, pa ne samo Nokiju... Izbacuju hrpetinu uređaja koji se najviše razliku po svom izgledu, a ono što nude unutra nije ništa novo, već samo kombinacija dosadašnjih tehnologija i mogućnosti...

Datum registracije
    Nov 2005
    Mobitel
    iphone 5
    Operater
    Vip
    Godina
    46
    Bodovi
    17.514
    Nivo
    32
    Bodovi: 17.514, Nivo: 32
    Bodovi: 17.514, Nivo: 32
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Nebi se složio sa friškim.Mislim da su nokie sada zgodnije nego ikada.Jedan od ljepših mobitela mi je 6230 bez i(koji je sada vec malo out), N70 također.
    Nije nokia SE pa da bude super koka, ali je dobra kad se sredi za van

Ừ cup of tea, anyone? Postignuća:
    SocialVeteranTagger Second Class50000 Experience Points

Datum registracije
    May 2004
    Mobitel
    ZUK Z1
    Operater
    Tele2
    Godina
    47
    Bodovi
    84.660
    Nivo
    70
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Gle, izgled je subjektivne prirode, a ja govorim o trpanju jednih te istih stvari u različite kalupe...

Hardcore forumaš
    Datum registracije
    Jun 2006
    Mobitel
    SonyEricsson W900i
    Operater
    Vip
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao frish-KI
    To sa pomankanjem ideja i inovativnosti ih drži duže vrijeme, pa ne samo Nokiju... Izbacuju hrpetinu uređaja koji se najviše razliku po svom izgledu, a ono što nude unutra nije ništa novo, već samo kombinacija dosadašnjih tehnologija i mogućnosti...
    S ovim se u potpunosti slažem. Razlike između nekih Nokijinih modela svele su se na 0.1%. Jako malo noviteta, a previše novih modela. Da se malo smire s tim izbacivanjem modela i naprave neku kategorizaciju uređaja te u odnosu s njihovim "rangom" tj. kategorijom stavljaju i funkcije to bi bio veliki napredak za Nokiu. Ovako je to more novih uređaja koji su skoro pa isti... To je meni jedan od većih minusa glede Nokie.
    .ıllılı.ıl.lı. I Love Techno! .ıl.lı.ılıllı.
    MUSIC @ djdevelox.filefront.com

Nagrade:
    Calendar Award

Datum registracije
    Oct 2002
    Mobitel
    iPhone 4
    Operater
    VIP
    Bodovi
    26.030
    Nivo
    39
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao Ico86
    Nisi trebao otvarati novu temu samo da to napišeš... Mogo si to napisati ovdje... Al dobro...
    ne, u pravu si, nisam vidio ovaj drugi post pa molim moderatora da obrishe ovaj thread jer ionako nisam nista novo napisao..

hvala, j

Datum registracije
    Oct 2005
    Mobitel
    N8310, iPhone 5S
    Operater
    t-moBajL
    Bodovi
    11.431
    Nivo
    25
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    samo da se nadovezem...
    opcenito je u kompletnoj modernoj proizvodnji nastala globalna kriza..odjeca, automobili, fonowi...
    pogledajte samo auto industriju...svaka kompanija na jednoj platformi napravi 3-4 ''razlicita'' auticha...
    RoBee

Nagrade:
    Calendar Award

Datum registracije
    Oct 2002
    Mobitel
    iPhone 4
    Operater
    VIP
    Bodovi
    26.030
    Nivo
    39
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    evo i jedne fotke uhvacene 6233, max kvaliteta

na K800 threadu je usporedba sa K800i i Qtek 8310 fotkama

Zadnji uredio jsp_m : 12-07-2006 u 12:23

Forumaš sa iskustvom
    Datum registracije
    Nov 2005
    Mobitel
    Nokia 6233,V8,LG Arena
    Operater
    VIP
    Godina
    38
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Jel tko vidio zlatnu 6233 ja ju nemogu nac na netu.
    Jedan tip mi nudi 6233 zlatnu i sad ja bi promjenio tu masku koliko bi me koštalo mjenjanje maske u onu crnu masku?

edit: tip je krivo rekao srebrna je
    Zadnji uredio Hell_Blazer : 13-07-2006 u 10:35
    I`m gona hang out with my wang out , and I`m gonna rock out with my cock out!
    Why is the rum gone?
    The sms zone

Forumaš sa iskustvom
    Datum registracije
    Nov 2005
    Mobitel
    Nokia 6233,V8,LG Arena
    Operater
    VIP
    Godina
    38
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Evo kupio i ja 6233 (srebrni) super mi je mob jos se trebam naucit na meni i to. Platio ga 290€
    I`m gona hang out with my wang out , and I`m gonna rock out with my cock out!
    Why is the rum gone?
    The sms zone

Datum registracije
    Oct 2005
    Mobitel
    N8310, iPhone 5S
    Operater
    t-moBajL
    Bodovi
    11.431
    Nivo
    25
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    eo konacno malo i o bateriji..recimo da je stabilna..posto je mob kratko kod mene, puno cackam po njemu..tak da mi bat. traje cca 4 dana...sto bi moglo biti i malo duze kada se malo smirim
    mob ima POWER saver tak da se nakon nekog vrem. ugasi i onaj MALI satich (stvarno je TURBO mali) !!
    sve u svemu nije lose, no uzmemo li u obzir da danas postoje bat. za mobache koje u stand-byU drze i do 1 mj. moglo je i bolje
    RoBee

zajebant Postignuća:
    Nagrade:
    Frequent Poster

Datum registracije
    Oct 2005
    Mobitel
    S6
    Operater
    HT
    Bodovi
    112.292
    Nivo
    81
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Znači uz puno pričanja i poruka minimum 2 dana... Ajd da baterija dugo drži...

PS: a kod kojeg to moba baterija drži u stendby-u mjesec dana?? To je čisto sran*e...

Faca Cafe Mobil foruma Postignuća:

Datum registracije
    Feb 2004
    Mobitel
    i6+ 128gb
    Operater
    sve
    Godina
    40
    Bodovi
    24.161
    Nivo
    37
    Bodovi: 24.161, Nivo: 37
    Bodovi: 24.161, Nivo: 37
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

n 6233

uzeo sam nakon dugo razmišljanja ovaj mob,tražio sam nešta što ima dobar omjer uloženo-dobiveno...trenutno ga imam 9h,što je premalo za recenziju,ali prvi dojam koji je i najbitniji ja fenomenalan...
    od ekrana,izgleda,kvalitete kučišta,videoa;jedina zamjerka je što izgledom podsjeća na nokiu 6020-istovremeno mi je to, zamjerka cijelom uređaju zasad,a za kraj sam ostavio stvar koje me najviše oduševila,STEREO ZVUK,zvučnici grme,ali doslovno,mislim očekivao sam dobar zvuk,ali ovo je naj koji sam čuo na nekom mobilnom uređaju-stvarno za svaku pohvalu, i dalje tvrdim da su modeli srednje klase i niže,i kad unatrag gledamo :3230,3310,6230, 6230i, 6233- najbolje napravljeni aparati by nokia!
    za par dana slijedi detaljnja recenzija
    Zadnji uredio smogovac : 17-09-2006 u 09:23

Datum registracije
    Sep 2004
    Bodovi
    13.279
    Nivo
    27
    Bodovi: 13.279, Nivo: 27
    Bodovi: 13.279, Nivo: 27
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Mene ipak vise podsjeca na 6230, no to je stvar ukusa. Cestitam na kupnji.

zajebant Postignuća:
    Nagrade:
    Frequent Poster

Datum registracije
    Oct 2005
    Mobitel
    S6
    Operater
    HT
    Bodovi
    112.292
    Nivo
    81
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Prvo: Čestitam na kupnji!

meni mob izgleda super... pogotovo ako je crni!!
    Zadnji uredio Ico : 13-03-2007 u 14:56 Razlog: Prebačeno

Datum registracije
    Nov 2005
    Mobitel
    iPhone
    Operater
    HT
    Bodovi
    14.685
    Nivo
    29
    Bodovi: 14.685, Nivo: 29
    Bodovi: 14.685, Nivo: 29
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    zna itko koja je zadnja verzija softwera? ja imam 3.70.

+ Odgovori na temu
Stranica 1 od 6 1 2 3 4 5 ... PosljednjiPosljednji

Bookmarks

Pravila postanja

• Ne možeš stvarati nove teme
  • Ne možeš odgovarati na postove
  • Ne možeš slati privitke
  • Ne možeš mijenjati svoje postove