Join Today
+ Odgovori na temu
Stranica 1 od 3 1 2 3 PosljednjiPosljednji
Prikazujem rezultate 1 do 25 od 64

Hybrid View

Forumaš sa iskustvom Postignuća:
    31 days registered

Datum registracije
    Jan 2005
    Mobitel
    Xperia X1 & iPhone 3GS
    Godina
    36
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Post [PRIJEDLOG] Brisanje postova

Pošto se u zadnje vrijeme meni nekoliko puta dogodilo da su mi postovi obrisani, ponukan time došao sam do ovog prijedloga.

Pošto iza svake svoje riječi stojim pod punom pravnom, krivičnom i moralnom odgovornošću, želim i znati tko ih je obrisao i zašto.

Stoga predlažem da se sadržaj posta izbriše, ali da post ostane sa razlogom brisanja i potpisom moderatora koji ga je obrisao.

P.S. Nadam se da tema neće biti izbrisana . . .
    huliganstvo i nasilje se od sada plaća... za sve dodatne informacije kontaktirajte MUP RH..

Ừ cup of tea, anyone? Postignuća:
    SocialVeteranTagger Second Class50000 Experience Points

Datum registracije
    May 2004
    Mobitel
    ZUK Z1
    Operater
    Tele2
    Godina
    47
    Bodovi
    84.660
    Nivo
    70
    Bodovi: 84.660, Nivo: 70
    Ukupna aktivnost: 0%
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Tema neće biti izbrisana i zašto bi bila. A što se zahtjeva tiče, o tome smo (moderatori) raspravljali još prije i došli ipak do zaključka da se to neće omogućavati jer bi onda dolazilo do još više sukobljavanja i prepucavanja da "zašto je moj post obrisan i izvolite mi obrazložiti". Ako je obrisan ili nije primjeren ili mu tu nije mjesto.

stargazer Postignuća:
    VeteranTagger Second ClassOverdrive50000 Experience Points

Datum registracije
    Sep 2004
    Mobitel
    Note9
    Godina
    39
    Bodovi
    56.617
    Nivo
    58
    Bodovi: 56.617, Nivo: 58
    Bodovi: 56.617, Nivo: 58
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao frish Pregledaj post
    ......
    Ako je obrisan ili nije primjeren ili mu tu nije mjesto.
    Amen. Šta nije to ujedno i prvo što se trebate pitati kad primjetite da vam fali post? "Zašto ga nema? Nisam prostačio to je sigurno! A o ćemu sam pisao..?"

Nažalost većima niti ne skuži da im fale postovi pa se uredno vrate u temu i nastave gdje su stali (lošim putem, naravno). Takvi se u većini slučajeva upozore i to je dovoljno da shvati što radi.

Slanje pm-a za svaki obrisani post neću komentirati. Pohvalno je što si dao prijedlog, ali je malo too much..
    Keep calm and fastboot oem unlock.

ThreeEyedExtraTerrestrial Postignuća:

Datum registracije
    Jan 2005
    Mobitel
    iPhone 4S
    Operater
    T-Com & Tele2
    Godina
    45
    Bodovi
    50.859
    Nivo
    55
    Bodovi: 50.859, Nivo: 55
    Bodovi: 50.859, Nivo: 55
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Na dnevnoj se bazi brise prilicna kolicina postova.

Bio bi doista sizifov posao slati obavijest korisniku za svaki obrisani post.

Zao mi je da ne mozete vidjeoti raspravu, upravo o ovoj temi, koja je provedena u skrivenome dijelu podforuma. Naime, prilikom brisanja postova svaki moderator, super moderator ili administrator mora upisati i razlog brisanja doticnoga posta. Nakon sto je post obrisan, moderatori, super moderatori i adminstratori vide samo zaglavlje posta, ne i tekst koji je napisan i taj razlog koji je onaj koji je post obrisao, naveo.

Rasprava je bila u tome smjeru da se takav pogled omoguci i svim ostalim korisnicima, pa da na najjednostavniji moguci nacin, koji ne bi iziskivao beskrajno slanje PM - ova, mogu vidjeti razloge brisanja postova, koji se i ovako i onako pisu, samo ih korisnici sada ne vide.

Nakon rasprave, odluceno je da se takva ideja ipak ne provede u djelo.

Korisnik koji primjeti da mu je post nestao, moze sa sigurnoscu znati da to nije ucinjeno zato jer se nekome tako sprdnulo ili jer je moderator imao los dan. Post je obrisan iz odredjenoga razloga (zato je u temi predstavlja off topic, zato jer je bespotreban ili besmislen, zato jer ne sluzi nicemo osim povecanju broja postova korisnika, da moze postati u oglasnik...).

O postovima i temema koje ljudi koji vode forum premjeste, korisnik dobiva automatski generiranu obavijest na PM, kako bi mogao nastaviti djelovati u temi na drugoj lokaciji.

Ovako funkcionira 90% foruma, pa ne vidim zasto to ne bi mogao biti nacin i ovdje.

" To every man there comes a time in his lifetime, that special moment when he is figuratively tapped on the shoulder and offered the chance to do a very special thing, unique to him and fitted to his talent. What a tragedy if that moment finds him unprepared or unqualified for the work which would be his finest hour."

31 days registered

Datum registracije
    Jan 2005
    Mobitel
    Xperia X1 & iPhone 3GS
    Godina
    36
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Tema neće biti izbrisana i zašto bi bila. A što se zahtjeva tiče, o tome smo (moderatori) raspravljali još prije i došli ipak do zaključka da se to neće omogućavati jer bi onda dolazilo do još više sukobljavanja i prepucavanja da "zašto je moj post obrisan i izvolite mi obrazložiti". Ako je obrisan ili nije primjeren ili mu tu nije mjesto.
    gle, kako sam naveo u prijedlogu, post kao post ostaje, ali onaj moderator koji pobriše sadržaj u taj post i napiše razloge brisanja . . .

i nema bespotrebnih pitanja . . .
    huliganstvo i nasilje se od sada plaća... za sve dodatne informacije kontaktirajte MUP RH..

Datum registracije
    May 2004
    Mobitel
    ZUK Z1
    Operater
    Tele2
    Godina
    47
    Bodovi
    84.660
    Nivo
    70
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao bbbrljo Pregledaj post
    gle, kako sam naveo u prijedlogu, post kao post ostaje, ali onaj moderator koji pobriše sadržaj u taj post i napiše razloge brisanja . . .

A ja opet pitam: na kojem se to forumu prakticira?

Super-forumaš Postignuća:
    SocialVeteran10000 Experience Points

Datum registracije
    Oct 2002
    Mobitel
    BB-9000
    Operater
    VIPnet
    Godina
    44
    Bodovi
    20.359
    Nivo
    34
    Bodovi: 20.359, Nivo: 34
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

ovo je potencijalno zanimljiva ideja koju sam vidio na čak jednom forumu... ali s druge strane na većini ostalih foruma to nije praksa. uglavnom zato što većinu tih obrisanih poruka čine offtopici i slično, što je uglavnom jednako tako praksa da na forumima nije okej skretati s teme.

uglavnom, brisanje posta stvara kasnije dojam cjelovite teme, puno postova u kojima bi stajala opaska moderatora da je obrisan sadržaj zbog XY bi smetalo tijeku čitanja i ometalo praćenje teme i rasprave. tako da generalno nije neka opcija.

istina je da bih i ja rado da korisnici na neki način budu obaviješteni zašto im je post obrisan, ali nismo još našli metodu koja bi bila minimalno opterećujuća za moderatore a istodobno informativna i neometajuća u praćenju teme za korisnike. PM definitivno nije praktičan, nažalost, osim u nekim iznimnim slučajevima kad se korisnika upozorava na nešto što nije uobičajeno a ipak nije prihvatljivo. za offtopic nema potrebe slati PM, toliko svatko može procijeniti koliko je njegov post bio ili ne bio na temu, te ako smatra da je bio javiti u m#f#o i zamoliti da se isti vrati jer je dio rasprave.

31 days registered

Datum registracije
    Jan 2005
    Mobitel
    Xperia X1 & iPhone 3GS
    Godina
    36
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao zappan Pregledaj post
    ovo je potencijalno zanimljiva ideja koju sam vidio na čak jednom forumu... ali s druge strane na većini ostalih foruma to nije praksa. uglavnom zato što većinu tih obrisanih poruka čine offtopici i slično, što je uglavnom jednako tako praksa da na forumima nije okej skretati s teme.

uglavnom, brisanje posta stvara kasnije dojam cjelovite teme, puno postova u kojima bi stajala opaska moderatora da je obrisan sadržaj zbog XY bi smetalo tijeku čitanja i ometalo praćenje teme i rasprave. tako da generalno nije neka opcija.

istina je da bih i ja rado da korisnici na neki način budu obaviješteni zašto im je post obrisan, ali nismo još našli metodu koja bi bila minimalno opterećujuća za moderatore a istodobno informativna i neometajuća u praćenju teme za korisnike. PM definitivno nije praktičan, nažalost, osim u nekim iznimnim slučajevima kad se korisnika upozorava na nešto što nije uobičajeno a ipak nije prihvatljivo. za offtopic nema potrebe slati PM, toliko svatko može procijeniti koliko je njegov post bio ili ne bio na temu, te ako smatra da je bio javiti u m#f#o i zamoliti da se isti vrati jer je dio rasprave.
    zato sam i otvorio ovu temu
    post koji mi je obrisan je bio sudjelovanje u raspravi, super moderator mi je preko PM-a javio da mi je post obrisan nakon kaj sam ja u toj temi pitao gdje mi je post i zašto je obrisan
    post je bio prijedlog koji je drugi super moderator naveo u toj temi, a nakon objašnjavanja da je to bilo odgovor na post drugog super moda post nije vraćen . . .

umjesto toga bahato mi je bilo rečeno da se mene ne tiče tko mi je pobrisao post i da sam bez problema mogao dobiti kaznu . . .

SocialVeteran10000 Experience Points

Datum registracije
    Oct 2002
    Mobitel
    BB-9000
    Operater
    VIPnet
    Godina
    44
    Bodovi
    20.359
    Nivo
    34
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    zato sam i otvorio ovu temu
    post koji mi je obrisan je bio sudjelovanje u raspravi, super moderator mi je preko PM-a javio da mi je post obrisan nakon kaj sam ja u toj temi pitao gdje mi je post i zašto je obrisan
    post je bio prijedlog koji je drugi super moderator naveo u toj temi, a nakon objašnjavanja da je to bilo odgovor na post drugog super moda post nije vraćen . . .
    nažalost, u razgovoru s moderatorima nismo našli kvalitetan način na koji bismo to implementirali. sorry...

umjesto toga bahato mi je bilo rečeno da se mene ne tiče tko mi je pobrisao post i da sam bez problema mogao dobiti kaznu . . .
    za takve stvari, ako smatraš da brisanje nije opravdano imaš ovaj forum gdje možeš javiti da pregleda super mod ili admin ako nisi zadovoljan odlukom moda. pri čemu trebaš navesti link na temu, po mogućnosti izravno na stranicu gdje je bio tvoj post (prepoznaš po postu iznad/ispod) pa ćemo pogledati.

više od toga nažalost ne vidim da možemo ponuditi.

Hardcore forumaš Postignuća:
    Veteran10000 Experience Points

Datum registracije
    Feb 2007
    Mobitel
    ..:: Sony ::..
    Bodovi
    11.510
    Nivo
    25
    Bodovi: 11.510, Nivo: 25
    Bodovi: 11.510, Nivo: 25
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Slažem se s Frish-om, al obet bi mogla biti neka obavijest recimo da doticni moderator nam pošalje obrazloženje privatnom porukom ili sl...

zajebant Postignuća:
    SocialVeteranTagger First Class50000 Experience PointsOverdrive
    Nagrade:
    Frequent Poster

Datum registracije
    Oct 2005
    Mobitel
    S6
    Operater
    HT
    Bodovi
    112.292
    Nivo
    81
    Bodovi: 112.292, Nivo: 81
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    A opet da se svakom pojedinačno šalje poruka kad mu se post obriše, pa da mu se piše obrazloženje, to je malo previše posla za moderatore, a i zatrpavalo bi spremnik privatnih poruka...

A uz to što je Frish rekao, ja nisam vidio ni na jednom drugom forum da korisnik vidi izbrisani post...
    tj nevide razlog brisanja posta/teme.
    ... HTC Desire -> Sensation -> One (M7) -> Note 3 -> LG G2 -> S6 SM-G920F

Datum registracije
    Nov 2003
    Mobitel
    SE: C905, P1i
    Operater
    098, 091
    Bodovi
    14.525
    Nivo
    29
    Bodovi: 14.525, Nivo: 29
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    """""A uz to što je Frish rekao, ja nisam vidio ni na jednom drugom forum da korisnik vidi izbrisani post... """"

Evo na topsony forumu piše da je post izbrisan i razlog npr."This message has been deleted by billnick. Reason: SPAM" ali mislim da je to do vB odnosno pretpostavljam da postoji opcija koja to generira automatski.
    Bilo bi dobro je meni se znalo desiti da je post obrisan a nisam znao zašto pa sam ponovio radnju dok nisam shvatio razlog.
    www.karate-nedelisce.hr

"Zaklela se zemlja raju da se sve tajne (laži) doznaju"

Faca Cafe Mobil foruma Postignuća:
    Veteran50000 Experience PointsOverdrive

Datum registracije
    Aug 2005
    Mobitel
    S10E, Find X3 Neo
    Operater
    HT,bonbon
    Bodovi
    143.430
    Nivo
    91
    Bodovi: 143.430, Nivo: 91
    Mentioned
    15 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ne vidim zasto bi za moderatora bio problem obavijestiti korisnika da su mu neki postovi obrisani.to bas i nije neki problem.

Datum registracije
    May 2004
    Mobitel
    ZUK Z1
    Operater
    Tele2
    Godina
    47
    Bodovi
    84.660
    Nivo
    70
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao Vepar Pregledaj post
    ne vidim zasto bi za moderatora bio problem obavijestiti korisnika da su mu neki postovi obrisani.to bas i nije neki problem.
    Ne vidiš? Koliko ti treba da otvoriš novi PM, da napišeš naslov i poruku, te ju pošalješ, pa tako za svaki post koji je obrisan? Ne da bi samo to non-stop radili, već bi morali vjerojatno dati otkaze na poslovima i sav svoj život posvetili pisanju PM-ova članovima koji bi željeli vidjeti razlog zašto mu/joj je post obrisan. Dajte mi link na barem tri foruma gdje je takva praksa, pa ću prijedlog definitivno proslijediti ostatku vodstva.

Faca Cafe Mobil foruma Postignuća:
    Veteran50000 Experience PointsOverdrive

Datum registracije
    Aug 2005
    Mobitel
    S10E, Find X3 Neo
    Operater
    HT,bonbon
    Bodovi
    143.430
    Nivo
    91
    Mentioned
    15 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ma ok,ali mora biti neko rijesenje da korisnik zna zbog cega mu se brisu postovi.

Datum registracije
    May 2004
    Mobitel
    ZUK Z1
    Operater
    Tele2
    Godina
    47
    Bodovi
    84.660
    Nivo
    70
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Zašto bi trebalo? Ponavljam, prakticira li se to na ostalim forumima? I meni su prije brisali postove, pa nisam zbog toga otvarao temu ili se bunio i tražio nečije objašnjenje. Vjeruj, nije obrisano zato jer se ne sviđaš nekom od moderatora ili zato što misliš da te netko ima na piku.

Veteran50000 Experience Points

Datum registracije
    Mar 2005
    Mobitel
    HTC Evo 3d, Samsung u900
    Operater
    097, 092
    Godina
    41
    Bodovi
    56.072
    Nivo
    57
    Bodovi: 56.072, Nivo: 57
    Bodovi: 56.072, Nivo: 57
    Ukupna aktivnost: 6,0%
    Ukupna aktivnost: 6,0%
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    meni se cini da je na jednom forumu bila automatska poruka kada ti je obrisan post...ne znam tocno na kojem... sta nije to moguce napraviti i ovdje??? bas kao sto je ztopolnj rekao...to bi bilo ok, a m0oderatorima to nije ekstra posao jer je automatska...
    Toše hajde da napravimo zvjezdano nebo...budi najsjajnija zvijezda na njemu a ja ću biti tvoj odsjaj u jezeru suza!
    R.I.P.-16.10.2007.

antistar
    Datum registracije
    Aug 2006
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ja sam mislio da se ovdje radi o necem drugom, a to je odmah moj prijedlog: da se na vrhu svakog posta stavi mali x, za brisanje vlastitog posta, jer se dosta puta zna dogoditi da se post napise u krivom podforumu, u krivu temu, double post itd. Pa zasto ne skratiti modovima muke barem malo

A sto se tice ovog gore prijedloga ne vidim cemu bi to sluzilo osim da poslije na pm zafrkavas moda zbog 1 posta

Datum registracije
    May 2004
    Mobitel
    ZUK Z1
    Operater
    Tele2
    Godina
    47
    Bodovi
    84.660
    Nivo
    70
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao Tetronic Pregledaj post
    ...A sto se tice ovog gore prijedloga ne vidim cemu bi to sluzilo osim da poslije na pm zafrkavas moda zbog 1 posta
    A upravo toga bi bilo koliko te volja. Pa ti onda svakom objašnjavaj zašto.

31 days registered

Datum registracije
    Jan 2005
    Mobitel
    Xperia X1 & iPhone 3GS
    Godina
    36
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    A upravo toga bi bilo koliko te volja. Pa ti onda svakom objašnjavaj zašto.
    upravo toga ne bi bilo jer bi post bio obrisan, a naveden razlog zašto, tj. mod bi napisao zašto bi ga obrisao . . .

i ne vidim gdje bi bio problem . . .

zajebant Postignuća:
    SocialVeteranTagger First Class50000 Experience PointsOverdrive
    Nagrade:
    Frequent Poster

Datum registracije
    Oct 2005
    Mobitel
    S6
    Operater
    HT
    Bodovi
    112.292
    Nivo
    81
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao Tetronic Pregledaj post
    Ja sam mislio da se ovdje radi o necem drugom, a to je odmah moj prijedlog: da se na vrhu svakog posta stavi mali x, za brisanje vlastitog posta, jer se dosta puta zna dogoditi da se post napise u krivom podforumu, u krivu temu, double post itd. Pa zasto ne skratiti modovima muke barem malo
    ovo i nebi prošlo...

jer bi onda došlo do kolapsa... jedan član nešto napiše, drugi ide odgovorit, a ovaj odjednom obriše post. samo bi bila zbrka.
    Tako da to neće ić.
    ako krivo napišeš post, prijaviš ga (onaj mali trokut na lijevoj strani) i mod obriše post. nije velika muka.

A što se tiče toga da mod svakog obavještava da mu je post obrisan, mislim da to neće ić. bar dok se ne uvede nešto što bi omogućilo da se automatski šalje PP korisniku kome je post obrisan. Dotad je to previše posla.

A što se tiče toga da svi vide razloge brisanja posta, mislim da je Zappan sve napisao.
    Nepregledno je onda čitati neku temu...
    A ako se nekome obriše post, valjda ljudi znaju zašto im je post obrisan, a ne da idu još 2-3 puta pisat isti post. takvi i da vide objašnjenje zbog čega je post obrisan, samo bi opčeli napdat moderatore. A nekim ljudima treba x puta objasniti zašto ste im post obrisali (nije mi se to jednom desilo da sam poslao upozorenje/obavijest da sam članu obrisao post i zašto, pa me to uvuklo samo u rasprave).
    Znaš da si napisao post, ali ga je mod obrisao, znači da si negdje pogriješio.
    ... HTC Desire -> Sensation -> One (M7) -> Note 3 -> LG G2 -> S6 SM-G920F

Datum registracije
    May 2004
    Mobitel
    ZUK Z1
    Operater
    Tele2
    Godina
    47
    Bodovi
    84.660
    Nivo
    70
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vjeruj mi, svaki drugi bi se javljao na PM da zašto je njegov post obrisan. Meni u oglasniku to i nije toliki problem, ali moderatori nekih podforuma bi imali što nalaziti u inboxu svakog dana.

31 days registered

Datum registracije
    Jan 2005
    Mobitel
    Xperia X1 & iPhone 3GS
    Godina
    36
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vjeruj mi, svaki drugi bi se javljao na PM da zašto je njegov post obrisan. Meni u oglasniku to i nije toliki problem, ali moderatori nekih podforuma bi imali što nalaziti u inboxu svakog dana.
    da, onda ti ljudi očito imaju nekakvih problema sa shvaćanjem ili im stvarno nije jasan razlog brisanja

možda bi ovo trebalo staviti na neki probni rok, da se vidi kak bi to išlo, pa onda odlučiti . . .

Datum registracije
    Nov 2003
    Mobitel
    SE: C905, P1i
    Operater
    098, 091
    Bodovi
    14.525
    Nivo
    29
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ne bi bilo loše vidjeti zašto je post obrisan, ali samo ako je moderatorima usput bez dodatnih obaveza.
    www.karate-nedelisce.hr

"Zaklela se zemlja raju da se sve tajne (laži) doznaju"

31 days registered

Datum registracije
    Jan 2005
    Mobitel
    Xperia X1 & iPhone 3GS
    Godina
    36
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao ztopolnj Pregledaj post
    Ne bi bilo loše vidjeti zašto je post obrisan, ali samo ako je moderatorima usput bez dodatnih obaveza.
    pa zato kažem da se stavi na probni rok da se vidi kak bi to išlo . . .

+ Odgovori na temu
Stranica 1 od 3 1 2 3 PosljednjiPosljednji

Slične teme

1. Brisanje postova u oglasniku
    By Vatrogasac in forum Pravila / Obavijesti / Prijedlozi
    Odgovora: 7
    Posljednji post: 08-10-2007, 18:49
  2. Brisanje Postova?!
    By supertovar in forum Pravila / Obavijesti / Prijedlozi
    Odgovora: 43
    Posljednji post: 27-06-2007, 00:08
  3. Brisanje postova