Kako znaš da ti manje trošiš od onoga na izračunu? T-Comov adsl ispis spajanja na netu je najtočniji, neće te valjda varati na vlastitoj stranici..
imam maxadsl, i na izracunu vidim da uvijek potrosim puno, a samo visim na forumu i skinem 50-ak mb (mjesecno), a buraz se dopisuje preko nekog im-a i ponekad pogleda filmic na youtubeu (znam da youtube malo vise trosi, ali meni se skine 100-200mb vise nego sto ja skinem- potrosim)
p.s.
provjerio sam antivirusom- symantec antivirus, i rujetko kad nadje nesto, i kad nadje odma izbrise ili stavi u karantenu
˙ɐsıdoʞnɹ ƃoʌs ǝɾuɐʇıɔ oʇ ǝɾ ouɔıqo -ɐƃoʞ olıq po ıɾloq ǝɾ nɯǝɔ n oʇsǝu ɐɯı ʞǝɾʌoɔ ıʞɐʌs
Kako znaš da ti manje trošiš od onoga na izračunu? T-Comov adsl ispis spajanja na netu je najtočniji, neće te valjda varati na vlastitoj stranici..
♕ Keep calm and fastboot oem unlock. ♕
znam da je najtocniji, ali ja znam da ne skidam toliko, drugi dan u mjesecu, ja sam bio samo jednom na internetu, skinuo fajl od 3mb, a treci dan mi pise da sam potrosio 60mb????????
p.s. sta znaci ona ip adresa na popisu spajanja, da sam od tamo skido ili..., kako mogu provjerit sta je ta adresa, tj. koja je to stranica ili sta vec
Zadnji uredio georgy : 10-06-2007 u 11:17
˙ɐsıdoʞnɹ ƃoʌs ǝɾuɐʇıɔ oʇ ǝɾ ouɔıqo -ɐƃoʞ olıq po ıɾloq ǝɾ nɯǝɔ n oʇsǝu ɐɯı ʞǝɾʌoɔ ıʞɐʌs
Ona IP adresa ti govori koji si ti imao IP u tom periodu konekcije.
Možda nešto vrtiš u pozadini a koristi internet..? Gledate li vi ljudi onu ikonicu od konekcije u trayu ili makar diode na modemu - ako blinka znači da neki proces nešto skida, nebitno sjediš li ti na kompu ili ne. Instaliraj Netlimiter i pogledaj koji ti je proces aktivan dok si na netu, najjednostavnije ti je.
Ili si se ti malo zaletio i uz file od 3MB i malo surfao, pa mail, forum.. Sve se to plaća.
ako imas wireless onda ti mozda netko krade vezu, ili ti netko zna password i username pa skida preko tebe. znaci zastiti wifi mrezu i promijeni password i username
Uostalom, zbraja ti se i upload. Klikni si na ikonicu u trayu i prati promet downloada i uploada. Ako upload ide stalno, a ti ništa ne šalješ, onda imaš nešto na kompu što ti antivirusni program nije pronašao.
Ja sam se neki dan provozao u autu kroz ilicu i spojio sam se preko Wiralesa na najmanje 30 adresa. To pokazuje samo koliko su ljudi neinformirani.
P.S. nisam ništa skidao nego radim anketu za svoju školu
BESPLATNO SKIDANJE I SMS[/QUOTE]
ako koristiš torrente ili neki p2p program, prati si kako ti ide upload - vrlo je lako da te netko leecha
To je živa istina. Neke manje upučene pljaćkaju na tome
tak je bilo kod mene.Ako nemas stavi si net limiter..i tamo sam vidla da mi se je pristekalo jedno 10 ip adresa.Odmah to napravi da vidis sto ti trosi.
Za početak staviš net limiter i nadgledavaš dali ti se netko priključio. Po mogučnosti si stavi i zaštitu
Slabo će ti zaštita pomoći ako ćeš i dalje raditi glupe greške i nesavjesno pristupat netu. Tebi promet jede limewire, to je sigurno. Ako si to tek sad skužio onda neznam što bi rekao.. Ubuduće malo više informiranja o samim programima i resursima koje troše i sve ćeš znati. Stavi Netlimiter, tu i tamo pogledaj procese ako primjetiš sumnjivu aktivnost veze (npr. ikona konekcije u trayu konstantno svijetli)...
Imaš uključen P2P program i pitaš se što ti jede tolike megabajte? T-Com zarađuje najviše na neinformiranim korisinicima.
ali nista ne "dijelim" u limewireu, ali dobro, valjda vi svi znate bolje od mene
![]()
![]()
Zadnji uredio georgy : 10-06-2007 u 16:26
A gdje ti je stupac za upload?
ako treba jos kakav screenshot reci
Tu se ne vidi da ima ikakvog prometa, ali vidim da ti je upload 3.8 mb, naspram 6.6 mb downloada, što mi je malo čudan omjer. Kod mene cca 1:4 omjer uploada i downloada.
Ovo 31,53 kb/s je dok si uploadao screenshot na imageshack? Daj si ti radije limitiraj sve uploade, za svaki slučaj.
Pa, na koliko hoćeš, ali stavi što manje. I nadam se da znaš da moraš čekirati kućice ako želiš da ti bude uključen taj limiter.
Bookmarks