Iako ovom filmu ništa ne treba dodati, ipak bih rekao da Beryl tako glatko radi i na Intel Extreme (GMA900) i pri tome OS troši oko 250MB RAM-a dok na istoj grafičkoj Aero ne radi, a i bez Aera, vista koristi 500-600MB RAM-a
Moze preporuke za ovaj OS,izgleda mi bolje od Viste
http://www.youtube.com/watch?v=nPecBxM2f6c
Iako ovom filmu ništa ne treba dodati, ipak bih rekao da Beryl tako glatko radi i na Intel Extreme (GMA900) i pri tome OS troši oko 250MB RAM-a dok na istoj grafičkoj Aero ne radi, a i bez Aera, vista koristi 500-600MB RAM-a
A jel znas mozda jel pruza vise mogucnosti od XP-a?
heh, ubuntu sam po sebi ne pruža više vizualnih mogućnosti od VIste, ali ako instaliraš beryl i još jedno par dodataka za efekt vode, itd... onda sve to izgleda ljepše i radi iznimno dobro na linuxu...
jedino je problem što trebaš bit napredni korisnik da bi to mogao instalirat i uštimat.
prednost linuxa je u tome što se beryl može manje više na svaku distribuciju instalirat.
od verzije 7.04 stvarno nije problem podesiti beryl jer se instalira samo s nekoliko klikova, a konfiguracija je vrlo jednostavna.
ako netko hoce instalirat ubuntu evo mu link pa nek prati tutor...
veoma korisno.
Linux nije tesko instalirat vec treba vremena da sve opcije nasimas u samom OS-u. najlakse ga je inst
Ubuntu tutorial
Kad već postoji tema, samo mala nadopuna. Od verzije 7.10 Ubuntu podržava i NTFS particije bez instalacije dodatnih programa.
In vino veritas !
Omnia mea mecum porto !
Alea iacta est !
a je li free za download ili se mora pay???
###1410989180026
Ubuntu je free, i mozes sve njegove verzije besplatno skinuti sa njihovog weba.
Duhovitost je drskost koja je stekla obrazovanje. - Aristotel -
jel tko stavio 7.10? Ima kakvih problema/bugova il sve 5?
When shit turns to gold, the poor will be born without ass
Stavio sam ga čim je izašao, do sada nije bilo nikakvih problema. Imam ga doma i na poslu. Uz dodatak Crossovera vrti i dosta windows programa. Npr. neke programe za komunikaciju s mobitelima. Jedino nisam riješio samu komunikaciju s mobitelom zbog drugačijeg označavanja portova.
MS office 2003, Winrar, Irfanview, drugih se sad ne mogu sjetiti.
Čak je prošla i instalacija DirectX 9.0c, ali nisam uspio pokrenuti igre.
Neki dan sam probao i 64-bitnu verziju, ali osim da radi kao live distribucija ne mogu više reći.
Za one koje zanima vizualna strana, 3D efekti već su uključeni u distribuciju, ali nisu uključeni po defaultu nego ih treba posebno uključiti. Meni osobno Ubuntu djeluje vizualno puno bolje od XP-a, ali bi ga ipak svrstao ispod Viste.
Samo u odnosu na Vistu, Ubuntu ima jednu veliku prednost. Nema problema s driverima.
In vino veritas !
Omnia mea mecum porto !
Alea iacta est !
Bookmarks