Fenomenalna stvar, odlična ideja.![]()
Sorry ak je bilo, čini mi se zanimljivim...![]()
Sasvim je izvjesno da, kao i bilo koji vlasnik mobilnog telefona na svijetu, posjedujete impresivnu kolekciju punjača. Čak i ako vam je omiljeni mobilni ljubimac otišao u 'vječna lovišta', sačuvali ste punjač kojim ste ga napajali. Kako bi stali na put gomilanju različitih punjača za mobitele, poznati proizvođači mobitela dogovorili su se oko unificiranja ove vrste uređaja
Respektabilni proizvođači mobitela poput Nokije, Samsunga, Motorole, Sony Ericssona, LG-ja i drugih te telekom operateri, okupljeni pod kapu organizacije Open Mobile Terminal Platform dogovorili su se da će odsad jedinstveni standard punjača mobitela biti microUSB.
microUSB
MicroUSB nešto je tanji od danas sveprisutnog miniUSB-a, što je prikladno s obzirom da proizvođači mobitela teže sve tanjim i kompaktnijim uređajima ove i pripadajućih industrija. Novi minijaturni standard predstavljen je početkom ove godine, a jednako kao i miniUSB, omogućuje napajanje uređaja računalom.
Uvođenje novog standarda korisnicima će umanjiti zbrku oko mnoštva punjača koji posjeduju, a prilikom nabavke novih mobitela korisnici će biti upitani žele li svoj uređaj sa ili bez punjača. Hoće li standardizacija punjača te isporuka uređaja bez punjača dovesti do snižavanja cijena uređaja, ostaje nam vidjeti.
gsm_arena @ 07:09 |Komentiraj | Komentari: 0
ponedjeljak, rujan 24, 2007
Fenomenalna stvar, odlična ideja.![]()
Hvala Bogu da je i to doslo na red.. Zapetljavam se svakodnevno i u kuci i po uredu sa punjacima. Da ne govorim o putovanjima.
hajde da i to vidimo ali cisto sumljam da ce se proizvodaci dogovoriti oko toga
tesko je u to povjerovati bas zato jer bi se proizvodjaci morali odreci dijela zarade.
Zasto ne? Mislim da su prosla vremena agresivnog establiranja proizvodjaca; nije recesija, ali stagnacija u svakom slucaju - barem po tom pitanju. U takvom razdoblju se i donose "zajednicke" odluke, stoga ne vidim razlog da se ovo ne dogodi..![]()
I meni je na E61 najiritantnija stvar upravo onaj mikro punjac od nokie + pop-port USB. A sve bi se to promjenilo uvodjenjem micro usb. Odlicna stvar.
Vrlo pozitivno.
Ako su se proizvođači računala dogovorit o standardnim konektorima ne vidim razlog zašto se nebi i ovo riješilo.
Ovakav potez dovodi i do standardizacije dodatne opreme kao što su punjači za auto kablovi za spajanje na PC i sl što je isto dobro.
Tko laže, taj i krade,
tko krade još je u Vladi ne u Remetincu.
Sve je dobro dok ne tuku !
Ovo bi svima olaksalo zivot ali kao sto u svemu postoji neki problem,mislim da ce bit i ovdje i da se nece svi bas moci dogovoriti...
I nije baš tako. Standardiziranjem priključaka smanjuju se troškovi proizvodnje. Niti jedan proizvođač ne radi sam konektore nego ih kupuje, a ako postoji standard onda i proizvođači konektora mogu raditi veće serije a samim tim i cijena tih konektora pada. Time automatski padaju i troškovi proizvodnje, tako da proizvođači mobitela i dalje mogu odlično zarađivati. Još ako se odvoji prodaja mobitela od prodaje punjača evo još nižih troškova i još veće mogućnosti zarade, a otvara se i prostor za one koji bi proizvodili samo punjače i prodavali ih. Kako god gledaš standardizacija svima pogoduje.
In vino veritas !
Omnia mea mecum porto !
Alea iacta est !
napokon i to!
To su se trebali dogovoriti prije 10god.
Sada nam to puno znači kada svi imamo po bar 2 mobitela i hrpu drugih uređaja...toliko o inteligenciji.
ali dobro...bolje ikada nego nikada.
predobra stvar,imam kod kuce punjača da ne znam sta cu s njima..samo da se sve to ostvari!
svaka čast...napokon nešto pametno
još da se dogovore da svi imaju 3.5mm priključak za slušalice....
normalno da si bude skoro svako opet kupio punjač čisto za rezervu, a i više vjerujem original punjačima koji su testirani nego "noname"
Da, ludnica, ja kad sam vidio ovo na areni samo sam osmjeh razvuko i odahnio, NAPOKON! Gledam jel bilo, čini mi se da nije, pa reko ajd idem podjelit sreću s ljudima.
Milion punjaća, autopunjaća, koji mob imam, ovaj punjać mi je na poslu, ovaj doma na katu, traži, petljaj...
Ovako neće bit krepavanja mobova, gdje kod dođeš punjać postoji, uđeš u birtiju, u auto, u svaki ured, ma jednostavnije svima milion puta!
Super ideja,meni dobro dođe,pošto sam do sad pogubio barem 4-5 punjača... Sad piknem jedan za sve i još jedan za rezervu i riješeno
To imaš pravo, od dogovora do realizacije zna biti dug put.
In vino veritas !
Omnia mea mecum porto !
Alea iacta est !
hm, zanimljivo.... samo jel onda budu svi punjači imali istu voltažu punjenja? mislim, morat će mobitele i baterije prilagođavat... nije to mala stvar
Animljiva inicijativa, ako uopce bude izvedena.
@observer: Da, definitivno se slazem sa tobom. Ovo je vec odavno trebalo biti rijeseno, i ni glupom nije jasno zasto su cekali sa tom standardizacijom.
Konektore za audio definitivno nece standardizirati i tu ce prodavaci jos dugo vremena ubirati velik profit.
Tko se ljuti, uvalim mu kruti...
ako ovo uvedu oni nebu imali zaradu od punjaca..Normalno ja sam za to da se uvede.
Ali tu bi bilo puno komplikacija,pogreska u proizvodnji bla bla
jedinstveni punjač-teško
Ako se ne mogu dogovoriti oko jednog standarda za memorijske kartice (mmc,micro sd,xd,tflash,m2,pro duo) kako onda oko punjača
Bookmarks