može li mi netko reći može li se u navedeni aparat staviti sd kartica od preko 2GB?
može li mi netko reći može li se u navedeni aparat staviti sd kartica od preko 2GB?
koliko sam ja vidio u specifikacijama piše da 800is podržava i SDHC Memory Card.
A te SDHC memo kartice su obično većeg kapaciteta od 2GB (4 ili 8GB), ali su naravno i skuplje...
Pa ako je vjerovat specifikacijama, Canon ixus 800 is bi trebao podržavati kartice veće od 2GB...
ali najsigurnije ti je prije kupnje isprobati, da vidiš da li ti karticu fotić prepoznaje...![]()
...HTC Desire->Sensation->One (M7)->Note 3->LG G2-> S6 SM-G920F
hvala na odgovoru, ima i sd od 4GB (u optimumu ultra II - 360kn) pa ću proabati da li odgovara. Inače, koja je razlika između SD (eventualno ova ultra II)i SDHC istog kapaciteta, koja je brža?
Obje kartice (ULTRA II i SDHC) imaju istu brzinu (gledao sam za Sandiskove kartice)
Write speed: 9MB/sec (brzina pisanja)
Read speed: 10MB/sec (brzina čitanja)
Jedino što sam pročitao da ove ULTRA II kartice "šparaju" bateriju ...![]()
...HTC Desire->Sensation->One (M7)->Note 3->LG G2-> S6 SM-G920F
e da, ja imam sony fotic, ak nije bed za off topic jer je tema povezana...
i koristio sam bio 1gb, i sad stavio 4gb karticu sony pro duo..i sve radi, no pricalo se nesto da vece kartice gutaju vise baterije? to kad se popune il? dal ce to sto je veca kartica imat utjecaja na bateriju, sporost kod slikanja mozda? inace nisu neke extra ultra, nego obicne kartice...prije imao sandisk 1gb, sve je radilo kak treba i dok je bila puna, sad stavio sony 4gb pro duo, to je sve kaj pise...
bio nekad oglas...
Kapacitet memorijske kartice (dakle govorimo iskljucivo o karticama, ne i o microdrive medijima) ne utjece na potrosnju baterije u digitalnih foto aparata, odnosno utjece u toj mjeri, da taj utjecaj nije vrijedan paznje.
Trik je jedino u tome da se kod vecih (kapacitetnijih) memorijskih medija vise vremena trosi za pristup i pretrazivanje sadrzaja, pa se tu potencijalno skriva i veci utrosak energije.
Kod najbrzih memorijskih medija (W/R 20MB +) pojtojale su naznake da bi mogle biti nesto veci potrosaci, ali izgleda da se niti ta pretpostavka nije ostvarila u praksi. Ipak ovakve medije necete koristiti u compact/ultra compact klasi foto aparata, jer takvi modeli nemaju dovoljno brza sucelja da bi podrzali ovakve brzine citanja/pisanja.
" To every man there comes a time in his lifetime, that special moment when he is figuratively tapped on the shoulder and offered the chance to do a very special thing, unique to him and fitted to his talent. What a tragedy if that moment finds him unprepared or unqualified for the work which would be his finest hour."
Koju onda karticu savjetuješ za canona 800is Bimbi, što većeg kapaciteta, isplati li se davati više novaca za razne ultra II ili extreme IV, najradije bi preporuku za neki sandisk jer njihove kartice smatram najpouzdanijima i kvalitenijima za cijenu...
Hvala!
Ako govorimo o SanDisk memorijskim medijima, s obzirom na spomenuti model foto aparata, Ultra II je zadnja edicija do koje bi ja isao.
Dakle, Ultra II karticu bi bilo opravdano, a po mome misljenju i idealno kupiti, jer je trenutno vrlo dobra kupnja ulozeno/dobiveno, a njenu brznu vecina kompaktnih modela moze iskoristiti (berem priblizno).
Kapacitet kartice ovisi o potrebama korisnika...
" To every man there comes a time in his lifetime, that special moment when he is figuratively tapped on the shoulder and offered the chance to do a very special thing, unique to him and fitted to his talent. What a tragedy if that moment finds him unprepared or unqualified for the work which would be his finest hour."
Hvala puno!
Bookmarks