Join Today
+ Odgovori na temu
Stranica 1 od 2 1 2 PosljednjiPosljednji
Prikazujem rezultate 1 do 25 od 27
    Svježe registriran Postignuća:
    31 days registered

Datum registracije
    Mar 2008
    Mobitel
    v360v
    Operater
    vip,t-mobile
    Godina
    43
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

v360v matična ploča, ne radi - gdje kupiti?

Mobitel mi se smočio prije cca 1.5 god, i tada sam bio kod servisera i tražio je 350 kn i nije garantirao da će poslije toga šljakat...normalno...od tada mob stoji u ormaru... s obzirom da ga još nisam otpisao za smeće htio bih ga popraviti.
    Problem: Ne mogu ga upalit crvenom tipkom (samo tipkovnica zasvjetli jedanput i to je to), ako ga palim preko bootloadera pojavi se verzija softwarea bez problema, ako ga palim dok je spojen na komp, onda mi se pojavi bijeli display, na vanjskom ekranu se normalno vidi jačina signala i baterija ali unutarni je, kao što rekoh, bijel!
    Mislim da nije softverski problem s obziorm da sam ga flashao sa yuet i diabolicom i opet ista stvar, zaključio sam da je u matičnoj problem (flex kabel sam promenio).
    Pitao sam Simel ali oni matične nemaju. Jel zna itko gdje bi mogao pronaći novu ili rabljenu?

Moderator Postignuća:
    SocialVeteranOverdrive25000 Experience Points

Datum registracije
    Dec 2006
    Mobitel
    Xiaomi 14T PRO
    Operater
    A1
    Godina
    40
    Bodovi
    45.488
    Nivo
    52
    Bodovi: 45.488, Nivo: 52
    Ukupna aktivnost: 0%
    Mentioned
    13 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Sto se softvera tice,mozes jos jedino probat popravit PDS zonu s p2k easy tool-om 3.9 jer imam predosjecaj da se je mob raspametio s tom vodom u koju je upao,a kako velis da se koliko-toliko upalit... A za novu plocu neznam kako RAM3 stoji s tim,al najlakse ti je kupit kakav oglasnik,prelistat i miran si... Takoder vidi po netu za oglase i sl. Nemoj se samo oglasavat ovdje,jer ne prolazi... Pozz!

Hardcore forumaš Postignuća:
    Veteran10000 Experience Points

Datum registracije
    Feb 2005
    Bodovi
    14.513
    Nivo
    29
    Bodovi: 14.513, Nivo: 29
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    jesi dobro spojio flet, i jel sigurno ispravan,mozda je tvornicki sjeban???
    a moguce je da je i maticna sjebana, probaj odnest nekam u servis ,reci da ti je mob pao u vodu, i da sad zeza, za to mislim da postoje neke ultrazvucne kade u koje se mob stavlja dok je pao u vodu, neznam princip i kaj se desava,ali znam da je to lijek za to.
    ja sam isto mjenjao maticnu, narucio od jednog kolege s foruma, slucajno vidio da ima sjeban mob i da nezna kaj ce s njim, pa ga pitao i dogovorili se. a za novu neznam, negdje u nekom servisu(samo ne ram3), al oni ce ti sigurno zaracunat cijeli donji dio, pa racunaj oko 400kn ili mozda 300 najmanje.pozz,danijel!
    "Tko pocne trcati za srecom, uvidjet ce da ona od njega bjezi." - H.E.Fosdick

Moderator Postignuća:

Datum registracije
    Dec 2006
    Mobitel
    Xiaomi 14T PRO
    Operater
    A1
    Godina
    40
    Bodovi
    45.488
    Nivo
    52
    Mentioned
    13 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ja sam radio prema ovom tutorialu i spasio sam mob. Ovo ce ti pomoci ako se je mob softverski smrdao skroz,i ako ne uspije,mislim da mozes s plocom u smece...
    http://cafe.mobil.hr/showpost.php?p=750657&postcount=2

31 days registered

Datum registracije
    Mar 2008
    Mobitel
    v360v
    Operater
    vip,t-mobile
    Godina
    43
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ne pomaze Repair PDS zone. Opet dodje na isto!
    Sumnjam da je flat kabela sje... jer kad mob startam dok je spojen preka data kabela na komp. pokaze mi yuetov loading screen u boji ili diabolicov hello moto screen bez greske.
    Sto se tice nove ploce - pazi ovo: RAM 3 ne prodaje ploce nego ih samo mijenja u sklopu garancije, a jasno da na "vodene probleme ne daju garanciju". Ionako novu ne bih kupovao.

Super-forumaš
    Datum registracije
    Mar 2005
    Godina
    48
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao korisnik007 Pregledaj post
    Sumnjam da je flat kabela sje... jer kad mob startam dok je spojen preka data kabela na komp. pokaze mi yuetov loading screen u boji ili diabolicov hello moto screen bez greske.
    Sto se tice nove ploce - pazi ovo: RAM 3 ne prodaje ploce nego ih samo mijenja u sklopu garancije, a jasno da na "vodene probleme ne daju garanciju". Ionako novu ne bih kupovao.
    Jel ima ona onaj magnetić ispod Flat kabla?

Mobitel mi se smočio prije cca 1.5 god, i tada sam bio kod servisera i tražio je 350 kn i nije garantirao da će poslije toga šljakat...normalno...od tada mob stoji u ormaru... s obzirom da ga još nisam otpisao za smeće htio bih ga popraviti.
    Problem: Ne mogu ga upalit crvenom tipkom (samo tipkovnica zasvjetli jedanput i to je to), ako ga palim preko bootloadera pojavi se verzija softwarea bez problema, ako ga palim dok je spojen na komp, onda mi se pojavi bijeli display, na vanjskom ekranu se normalno vidi jačina signala i baterija ali unutarni je, kao što rekoh, bijel!
    Mislim da nije softverski problem s obziorm da sam ga flashao sa yuet i diabolicom i opet ista stvar, zaključio sam da je u matičnoj problem (flex kabel sam promenio).
    Pitao sam Simel ali oni matične nemaju. Jel zna itko gdje bi mogao pronaći novu ili rabljenu?
    Čekaj malo,znači dok nije spojena na komp,pokazuje bootloader screen?
    A da probaš recimo na nekom drugom kompu,da nije stvar do kompa.....

Faca Cafe Mobil foruma
    Datum registracije
    Apr 2005
    Mobitel
    Motorola Atrix 4G
    Operater
    bonbon
    Godina
    39
    Bodovi
    38.840
    Nivo
    48
    Bodovi: 38.840, Nivo: 48
    Bodovi: 38.840, Nivo: 48
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    flat nije nikako ako pokazuje boot screen. mstool_8R će ga vjerovatno oživiti. Program je legendaran. Brz, stabilan...

Super-forumaš
    Datum registracije
    Mar 2005
    Godina
    48
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao GoGs Pregledaj post
    flat nije nikako ako pokazuje boot screen. mstool_8R će ga vjerovatno oživiti. Program je legendaran. Brz, stabilan...
    Da..najvjerojatnije je stvar kompa samog,čim mu dok je odpojen pokazuje normalno bootscreen,a dok ga spoji,onda se zabijeli......probaj ga upalit u boot modu i uštekat punjač,recimo,da vidiš dal će i onda pokazat bijeli ekran ili će i dalje normalno radit....

Datum registracije
    Feb 2005
    Bodovi
    14.513
    Nivo
    29
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao GoGs Pregledaj post
    ja sam imao vec 2 ili 3 slucaja kada je na v360 odjebala tipkovnica,tj.nije primala neke brojeve, nije htjela prebaciti displej i kad sam promijenio flet bilo je sve supera displej je normalno radio i kad ga spojis na komp , mob se sam upali i onda vidis da je bootscreen oke, i displej dobro radi. imao sam svoju v525 staru , kupala se u vodi jedno 3 minute,izvadio je, otvorio ,posusio, i nije radila, promijenio flat, i sve super. flatu jako smeta voda, tako da razmotri tu mogucnost, ali sumnjam da je flet kad kazes da si ga promijenio , pa nisi valjda takve nesrece da si kupio sjebanog.

Super-forumaš
    Datum registracije
    Mar 2005
    Godina
    48
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao danijel_13 Pregledaj post
    ja sam imao vec 2 ili 3 slucaja kada je na v360 odjebala tipkovnica,tj.nije primala neke brojeve, nije htjela prebaciti displej i kad sam promijenio flet bilo je sve supera displej je normalno radio i kad ga spojis na komp , mob se sam upali i onda vidis da je bootscreen oke, i displej dobro radi. imao sam svoju v525 staru , kupala se u vodi jedno 3 minute,izvadio je, otvorio ,posusio, i nije radila, promijenio flat, i sve super. flatu jako smeta voda, tako da razmotri tu mogucnost, ali sumnjam da je flet kad kazes da si ga promijenio , pa nisi valjda takve nesrece da si kupio sjebanog.
    Pa ako je takve sreće.....Onda kvragu!!!!!! Ma ne bi to bio flat,čim bez kabla normalno pokazuje bootscreen.....da je otišo,onda nebi nikak prikazivo ništa....

Datum registracije
    Feb 2005
    Bodovi
    14.513
    Nivo
    29
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    flet moze radit cudne probleme, a voda ga sjebe totalno. tako da nek proba sve mogucnosti a posto je flet jeftiniji ja bih probao prvo njega. nekak smrdi na njega. a opet je moguce i da je maticna kako Drug kaze.. probaj sustav eliminacije.

Super-forumaš
    Datum registracije
    Mar 2005
    Godina
    48
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    flet moze radit cudne probleme, a voda ga sjebe totalno. tako da nek proba sve mogucnosti a posto je flet jeftiniji ja bih probao prvo njega. nekak smrdi na njega. a opet je moguce i da je maticna kako Drug kaze.. probaj sustav eliminacije.
    da...zato postoje varijante,da se probaju,ovako možemo samo nagađat....Može bit matična,može bit flat,može soft.može komp zahebavat...
    To me najviše zanima,kad ušteka punjač dal će normalno pokazivat boot ili će isto bit bijeli ekran... Jr,znači kad ušteka kabal od kompa,ekran(unutarnji) se zabijeli....A kad ga "na suho" upali,sve je normalno....nešto se kolje...meni smrdi na komp....i malo na matičnu...neznam.....treba probat....Da se bar sad hoće pojavit,da bar neke rezultate znamo,al eto,nema ga....

znači,ako se isto bude dešavalo kad ušteka punjač,onda je definitivno matična....tak sam ja sad neki dan shebo isto jednu,samo se je počela "zagrijavat" i eto je kod kolege Inovatora....
    Zadnji uredio The Judge : 25-03-2008 u 20:12

Datum registracije
    Oct 2006
    Mobitel
    MOTO RAZR MAXX
    Operater
    Simpa_sam
    Godina
    35
    Bodovi
    12.090
    Nivo
    26
    Bodovi: 12.090, Nivo: 26
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ja bi na tvom mjestu, prvo flashao orginal software od v360 pomoću fizičkog TP koristeći ovaj P2K Easy Tools 3.9, onda Full repair PDS zone ( obavezno koristi P2K Easy Tool 3.9, baš mora biti ova verzija ).
    Onda ponovo Full flash s istim programom te onda provjeri jel mob radi, preporučam pravi fizički TP i kod flashanja i kod PDS popravka. Ako onda ne radi tada ti je matična otišla ili flat kabel, ali kako danije_13 kaže bolje kupiti flat kabel za kojih 20-30 kn i provjeriti, ako tada ne radi onda je matična otišla zasigurno.
    |\/|0T0r0La

31 days registered

Datum registracije
    Mar 2008
    Mobitel
    v360v
    Operater
    vip,t-mobile
    Godina
    43
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    probal sam jučer ponovno (po 100-ti put) po tutorialu night whispera "repair PDS zonu" i flashanje sa svim živim i neživim..međutim ništa!...Trebao sam se naći sa frajerom da mi proda matičnu, jer mi nekako smrdilo da je u njoj caka-ali frajer mi se nije javljao....i onda sam navečer popi.... rastavio mobitel i našpricao(NATOPIO!!!) ga sa WD 40! S obziorm da odmašćuje, čisti hrđu...možete i sami pogoditi što se desilo! IT's ALiVE!!Nevjerojatno ali istinito!
    Već me jednom zaje.. flat na V525 (kad je mob pao ili stresao se onda se display ugasio, pa sam morao mob rastavljat izštekat flat i nanovo zaštekavat-očito loš kontakt) i dok su još serviseri derali neznalice o mobitelima, nisam htio dat za flat 300kn. Tada sam po prvi puta isprobao "magičnu tekućinu" i mob već šljaka 2 god unatoč svim padovima i trešnjama kroz koje ga mrcvarim!
    Mislim da je voda tj. sok u kojem se natapao u torbi najviše naštetila onom senzoru za otvaranje poklopca ili možda nekom display chipu ili samoj flat utičnici na matičnoj ili tak nekaj. Još moram u Simelu nabavit mikrofon jer malo krcka kad pričam al mislim da se moj trud isplatio.
    "magična tekućina" je na vlastitu odgovornost i samo je za one koji se povode krilaticom-što je pokvareno možeš samo popravit.
    Hvala svima na pomoći!!

31 days registered

Datum registracije
    Mar 2008
    Mobitel
    v360v
    Operater
    vip,t-mobile
    Godina
    43
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    dali ima netko origigi software od v360v? rado bih ga piknuo gore, ak niš drugo, bar da vidim kak zgleda. Trenutno imam yuet 2.2.1.
    Flat sam već stavio novi, SImel 34kn - no nije u njemu bilo problem!

Datum registracije
    Oct 2006
    Mobitel
    MOTO RAZR MAXX
    Operater
    Simpa_sam
    Godina
    35
    Bodovi
    12.090
    Nivo
    26
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    drago mi je da mob radi, inače ona "kada za mobitele" koju je danije_13 spomenuo ti upravo to radi što si ti napravio, ta kada u koju uliješ tekućinu koja ti je kao alkohol (mislim da je to izopropanol) i onda ti šalje valove i ta tekućnia ti se i ispod čipova i svih dijelova moba zavuče i očiti hrđu/prašinu/vlagu/masti i onda su ti kontakti dobri (što si ti učinio kad si namočio u WD) samo što ta tekućnia jako bzo ispari tako da mob osušiš par sati na radijatoru nakon toga i mob radi ako je to bio problem.

Što se tiče orginal softa, njega sam ti spomenuo zato što s njim mob će prije raditi nego s bilo kojim MP, tak oda budeš siguran da flashaš 100% ispravan software, s skoro bilo kojim MP ćeš biti zadovoljniji nego s org softom jer je jako ružan Flex na org
    |\/|0T0r0La

31 days registered

Datum registracije
    Mar 2008
    Mobitel
    v360v
    Operater
    vip,t-mobile
    Godina
    43
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao night_whisper Pregledaj post
    drago mi je da mob radi, inače ona "kada za mobitele" koju je danije_13 spomenuo ti upravo to radi što si ti napravio, ta kada u koju uliješ tekućinu koja ti je kao alkohol (mislim da je to izopropanol) i onda ti šalje valove i ta tekućnia ti se i ispod čipova i svih dijelova moba zavuče i očiti hrđu/prašinu/vlagu/masti i onda su ti kontakti dobri (što si ti učinio kad si namočio u WD) samo što ta tekućnia jako bzo ispari tako da mob osušiš par sati na radijatoru nakon toga i mob radi ako je to bio problem.

Što se tiče orginal softa, njega sam ti spomenuo zato što s njim mob će prije raditi nego s bilo kojim MP, tak oda budeš siguran da flashaš 100% ispravan software, s skoro bilo kojim MP ćeš biti zadovoljniji nego s org softom jer je jako ružan Flex na org
    Drago mi je da je proradio i da nisam nikakve nofce morao davat za to (osim flex kabela-što bi ionako s vremenom otišlo,sad bar znam da je nov). koliko dugo će mob radit nitko ne zna...al za sad šljaka
    Što se tiće orig. soft. na to sam i mislio- ako se nekaj opet zbloksa da ga probam oživit sa originalom.

Moderator Postignuća:

Datum registracije
    Dec 2006
    Mobitel
    Xiaomi 14T PRO
    Operater
    A1
    Godina
    40
    Bodovi
    45.488
    Nivo
    52
    Mentioned
    13 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ja sam mrtav mob popravljao s popravkom PDS-a i flashao sa samo tri CG grupe (prema tutorialu) pomocu Diabolic53 MP i nije bilo nikakvog problema.tako da ti origigi soft ne igra nikakvu ulogu. Moja preporuka je Yuet 1.9a,ali sve je stvar ukusa... Imas jos i Diabolic53 koji po meni nije los. Sve poriktas po svojim potrebama,i napravis backup,pa nemas straha. U slucaju belaja,vratis backup i sve je kao i prije...

EDIT: Sto se tice WD-40 spreja,ja koristim Contack spray,koji je jednako ucinkovit, a kako mu i samo ime govori,ne stvara nikakve kontakte izmedu integriranih komponenti elektronickih uredaja,i u njega sam 100% siguran Iako kazu da WD-40 takoder ne provodi struju,s ovim Contact sprejem sam nekako sigurniji...
    Zadnji uredio Smuchac : 26-03-2008 u 14:27

31 days registered

Datum registracije
    Mar 2008
    Mobitel
    v360v
    Operater
    vip,t-mobile
    Godina
    43
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao Smuchac Pregledaj post
    Ja sam mrtav mob popravljao s popravkom PDS-a i flashao sa samo tri CG grupe (prema tutorialu) pomocu Diabolic53 MP i nije bilo nikakvog problema.tako da ti origigi soft ne igra nikakvu ulogu. Moja preporuka je Yuet 1.9a,ali sve je stvar ukusa... Imas jos i Diabolic53 koji po meni nije los. Sve poriktas po svojim potrebama,i napravis backup,pa nemas straha. U slucaju belaja,vratis backup i sve je kao i prije...

EDIT: Sto se tice WD-40 spreja,ja koristim Contack spray,koji je jednako ucinkovit, a kako mu i samo ime govori,ne stvara nikakve kontakte izmedu integriranih komponenti elektronickih uredaja,i u njega sam 100% siguran Iako kazu da WD-40 takoder ne provodi struju,s ovim Contact sprejem sam nekako sigurniji...
    Za taj spray nisam znao da postoji..uglavnom ak će trebat imam alternativu

31 days registered

Datum registracije
    Mar 2008
    Mobitel
    v360v
    Operater
    vip,t-mobile
    Godina
    43
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Jel zna itko kak funkcionira senzor za otvaranje poklopca na V360? Znam da v525 ima prekidač kojim poklopac, na kojem je izbočenje "fizičkim utiskivanjem" da do znanja da je poklopac spušten

Datum registracije
    Feb 2005
    Bodovi
    14.513
    Nivo
    29
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    sreca ili nesreca kaj imam doma jednu "okupanu" maticnu od v360 sad cu je ic naspricat pa da vidimo .

@korisnik007- v360 ima senzor ( fotootpornik) na istom mjestu gdje v525 ima senzor, inace probleme kod preklapanja u 95% slucajeva radi sugavi flet kabel, i kod v360 i kod vXXX serije.pozz,danijel

31 days registered

Datum registracije
    Mar 2008
    Mobitel
    v360v
    Operater
    vip,t-mobile
    Godina
    43
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    sreca ili nesreca kaj imam doma jednu "okupanu" maticnu od v360 sad cu je ic naspricat pa da vidimo .

@korisnik007- v360 ima senzor ( fotootpornik) na istom mjestu gdje v525 ima senzor, inace probleme kod preklapanja u 95% slucajeva radi sugavi flet kabel, i kod v360 i kod vXXX serije.pozz,danijel
    Ajde javi ak uspiješ..držim fige

Datum registracije
    Feb 2005
    Bodovi
    14.513
    Nivo
    29
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    malo me frka, ali kaj mi drugo preostaje , sredit cu ga danas jucer navecer mi se nije islo u garazu.

Super-forumaš
    Datum registracije
    Jan 2006
    Mobitel
    v360,2*V550,V3,Milestone
    Operater
    T-mobile
    Bodovi
    24.233
    Nivo
    37
    Bodovi: 24.233, Nivo: 37
    Bodovi: 24.233, Nivo: 37
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ej ljudi imam jednog V235 koji je bio na kupanju u ribnjaku, sušio se u ormaru par mjeseci, pa potom proradio tjedan dana i na kraju prestao puniti bateriju, ali i dalje radi ako mu dam punu bateriju, ali sad se i to sje, pa je na servisu, vec drugom.(NISAM REKO DA SE MOB KUPAO)
    Što mislite jel bi pomoglo kupanje u WD-40?Naravno ukolkiko ga ne poprave stavim ga ponovno na kupanje, šta mislite prema simptomima šta bi moglo biti?

Datum registracije
    Oct 2006
    Mobitel
    MOTO RAZR MAXX
    Operater
    Simpa_sam
    Godina
    35
    Bodovi
    12.090
    Nivo
    26
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    kontakti su ti zahrđali pa te punjenje zahebava, isto tako i kontakti u mobu su korozirali i zato mob ne šljaka, ako misliš s WD om to radit, preporučam ti Contact Spray koji je bolji za to, al kad ćeš ga špricat onda ga fakat onak jako našpriacaj da uđe pod kontakte na matičoj i tako ga ostavi namočenog par sat da se to odkorodira i onda ga DOBRO osuši negdje s fenom/radijatorom/ili na običnom suncu ali nek se suši barem 5-6 sati da se osiguraš od eventualnih oštećenja moba kad ga probaš upalit...
    |\/|0T0r0La

+ Odgovori na temu
Stranica 1 od 2 1 2 PosljednjiPosljednji

Slične teme

1. K800 maticna ploca
    By njoffra in forum Sony Ericsson
    Odgovora: 0
    Posljednji post: 27-09-2007, 12:44
  2. Skurila mi se matična ploča!
    By whiteboy in forum Stolna računala
    Odgovora: 42
    Posljednji post: 09-06-2006, 17:43