dali operateri snimaju razgovore i poruke i koliko to traje
npr ako neko nekom prijeti da se moze preslusati snimka sa servera kao dokaz
da i netreba im puno prostora ,nekoliko stotina terabajta ako jedan poziv ima baud rate od 12kbit/s
dali operateri snimaju razgovore i poruke i koliko to traje
npr ako neko nekom prijeti da se moze preslusati snimka sa servera kao dokaz
da i netreba im puno prostora ,nekoliko stotina terabajta ako jedan poziv ima baud rate od 12kbit/s
HEHEHE ......
otkud ti to ?
Koliko ja znam, razgovore ne bilježe, ali SMS se čuva, svaki koji prođe preko njih, tako da policija uz nalog može to evidentirati.
Sad, ova informacija je stara cca 5 godina. Možda se nešto mijenjalo, ne znam.
Sredili su mi Nokiju "po propisu"-
U Mobisu!
Za razgovore sam siguran da ne!
Nokia 3300 >SE T300 >3650 >N-gage > p800 >Trēo 600 > MDA Compact > MDA Compact 2 > Palm Treo 650 > E61i >BlackBerry 8300 Curve>Palm Trēo 680 /Nokia E71/Palm Centro>HP iPAQ 910c, Nokia 5800 XM, Palm Centro.
poruke se cuvaju. bio ovde slucaj s jednom curom prije 5-6 mjeseci i policija je vidjela preko sms-a sta se ustvari dogodilo.
Motorola v50->v51->v300->e398->mpx220(treba popravak) and v3i->Samsung SGH-D600->Sony Ericsson K800i->C510i->HTC Desire->One X
Gdje bi se pohranjivale sve te informacije! A u biti, 95% njih je nebitno, ako i toliko.
Znači SMS se čuva, ne znam koliko godina (ne može biti ni to neograničeno IMO).
U Mobisu!
Pa već se privikavam na tu prisilnu "prostituciju".
Na internetu te špijunira CIA (ili nešto slično), preko mobitela te špijunira tko hoće... Ma...
U Mobisu!
pa poruike se eto cuvaju...ali je to i nasa greska....jer uglavnom svima je u postavkama od sms-a stavljeno da je valjanost poruke uglavnom zauvijek...takod a njihov sever to ne brise....mozda vam pomogne ako stavie na dan ,dav,tjedan onda bi serever trebao brisati sms na serveru...
Što, jel to istina?
Znam da volim ako netko slučajno nema uključen mobitel, da mi stoji Valjanost poruke-Neograničeno.
Ali, ako se na ovaj način rješavam čuvanja SMS-a na njihovom serveru, onda super!
U Mobisu!
ups...
a dobro...
a hajdemo pogadjati koliko bi njima trebalo prostora da sve to snimaju godinama'?
sve se snima a razgovori se čuvaju 5god a sms 10god. (tak sam ja čuo iz pouzdanih izvora)
A KAJ SAD TI GLEDAS�
"Prijateljstvo je neopisiv luksuz
biti s nekim da se osjećamo potpuno sigurno,
bez da odlučite vagati misli ili riječi."
George Eliot
jako puno , jedan sms ide pod jedan kb ... ne trebam dalje niš govorit
www.vss.hr http://www.fkit.hr/ www.mdc.hr/tehnicki/
moja tehnikalija: toshiba satelite pro a300-21a, motorola V8 , DSLR Pentak K100d Super.. itd...
Ja mislim da oni nis nespremaju jer to je previse ak se uzme u obzir koliko hrvati posalju sms-a godišnje,nemaju oni tolko prostora![]()
nek je dnevno milijun poruka po 1kb to je 1tb prostora na dan,negdje oko dvije tisucee kuna vrijedost hard diska sto jje godisnji trosak milijun kuna ,sitnica
medutim poruke se mogu komprimirati pa zauzimaju deesetinu prostora
A čekaj malo, zašto bi to uopće radili? Jedino da postoji nekakva zakonska odredba koja veli da se poruke moraju čuvati određeni period. Dok god to ne čujem iz usta neke glavešine iz T-Mobilea ili VIP-a, ne vjerujem.
Pa valda ima neki zakon u kojem ima nest o ovoj temi???
Pa dajte mi objasnite zbog čega bi to radili? Što imaju od toga da bi njima bilo od koristi?
Bookmarks