Pozdrav,
imam jedan problem. Član sam zajedničke poslovne tarife Mobile START (200kn mjesečno) i htio bih raskinuti ugovor, veže me kupnja mobitela i imam još 6 mjeseci. Kao prvo, već 5 dana im ne radi kako treba nekakva aplikacija za izračunavanje naknade za raskid ugovora, a kao drugo kaže mi ženska na SZK da trebam platiti 330kn na osnovu ostatka naknada (kakvih naknada?), tj. 55kn mjesečno. Odakle im baš 55kn mjesečno? Ja sam član i ne plaćam nikakvu naknadu, a pretplata (200kn) će se nastaviti plaćati i dulje od tih 6 mjeseci. Znači uz moj raskid bi se teoretski nastavilo plaćati 255kn mjesečno??? To nema nikakve logike i nezakonito je. Drugi izračun koji računa na osnovu ostvarene pogodnosti pri kupnji mobitela im ne radi. Mislim sramota, već 5 dana mi ne znaju reći pravu informaciju, a ovo što su mi rekli je nebuloza.
Ja želim prebaciti broj u drugu mrežu. Jel moguće pokrenuti postupak pa da se ja onda kasnije natežem s njima, mislim da imam puno pravo, boli me briga što oni ne mogu izračunati naknadu i što pričaju nebuloze.
OTPO sam napravio još tada na tarifi Flex Team 500 kao jedan od članova, ali smo promijenili prije dva mjeseca tu tarifu u Mobile START (200). Mobitel je Samsung S3370, platio ga 98kn (vrijednost čini mi se 800-tinjak). Pogodnost nije bila velika upravo zato što sam član, a ne nositelj tarife.
Opet sam pričao sa SZK i saznao sam da sam ja zapravo misteriozno potpisao za pojedinačnu tarifu Flex 300 te da je zbog toga ovih preostalih 55kn mjesečno... mislim počeli su valjat takve nebuloze da je to smiješno. Kad sam mu rekao da sam se direktno s bonova (Simpe) prebacio u Flex Team 500 kao član, onda je rekao da njemu piše na ekranu da moja otpo ima vrijednost Flex 300.
Mene samo zanima kako ide proces prijenosa broja? Mogu li započeti postupak prijenosa a da još nisam raskinuo ugovor, ili da nisam platio potraživanja s obzirom na raskid ugovora?
Najjeftiniji proces migriranja iz jednog telekom operatera (s otpo-om) u drugi:
1.prebaciti se u najmanju tarifu (da bi se platilo najmanje penala)
2.ne koristiti taj broj do idućeg mjeseca ako se iz grupne prelazi na single tarifu jer se u tom slučaju naplaćuje svaka min i SMS. Ako se ipak želi koristiti broj treba se na grupnoj tarifi aktivirati opcije za besplatne minute, a opcije za SMS/data promet mogu se aktivirati i na prijelaznoj tarifi
3.pocetkom idućeg mjeseca u operateru kojeg se zeli napustiti zatrazi izracun penala zbog prijevremenog raskida otpo-a, ako ti penali nisu veliki mozes kod drugog operatera zatražiti prijenos broja
4.mjesec koji slijedi idućem mjesecu očekuj racun od operatera kojeg si napustio s izracunom penala
P.s.
Kome se žuri i svejedno mu je koliko će platiti penala moze preskočiti točke 1. i 2. te odmah krenuti s tockom 3.
Zadnji uredio ispravljach : 07-05-2012 u 08:04
Hvala na odgovoru, znači može se pokrenuti postupak prijenosa broja prije plaćenih penala za ugovor. Inače kaže lik u SZK da se penali izračunavaju na osnovu tarife na kojoj je potpisan ugovor, a ne sadašnjeg stanja. Po tome je svejedno hoću li se prebaciti u nižu tarifu prije no što raskinem ugovor.
Inače razmišljam da prenesem broj i da im onda ne platim penale pa ću se dalje s njima natezati i na sudu ako treba jer smatram da sam očigledno u pravu. Njihova je greška da nisu definirali uvjete za raskid ugovora za članove zajedničke tarife i sad idu metodom ako prođe prođe - e pa neće proć.
netočno:
točno:
ja potpisao OTPO kao član obitelji "žnj". tražio izračun penala. kažu mi 40kn x broj mjeseci do isteka. prešao na priču XS. idući mjesec mi po istom broju izračunali: 5kn x broj mjeseci do isteka
netočno:
netočno:
točno:
do 8.11.2011. je to bio javnosti dostupan podatak vidljiv u uvjetima korištenja svake pojedinačne tarife. nakon toga (primjena novog zakona) to su uklonili. i to je postao interni dokument t-mobilea. ima još mnogo internih dokumenata t-mobilea dok nijih nisam nikad došao, ali sam kroz praksu saznao kako stvari funkcioniraju
Moguće. Iako je to pravno čini mi se vrlo diskutabilno, jer opet kad smo se nedavno prebacivali iz Flex Team 500 u Mobile START 200 ti uvjeti nisu bili dostupni, a ne mogu uvjeti (naknada) biti isti za dvije različite tarife.
Znači ja se mogu prebaciti u priču XS i onda pokrenuti prijenos broja i naknada bi trebala biti manja? Mogu li se sada prebaciti, a već sljedeći mjesec pokrenuti prijenos broja?
Bookmarks