Join Today
+ Odgovori na temu
Prikazujem rezultate 1 do 6 od 6
    Svježe registriran Postignuća:
    31 days registered

Datum registracije
    May 2007
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Baterija za Canon G7

Gdje bi se kod nas mogla nabaviti rezervna baterija za Canon G7 po nekoj normalnoj cijeni. Koliko vidim, originalna košta preko 500 kn
    Inače, ne treba biti originalna, ali bi bilo dobro da je što kvalitetnija i svakako da se da puniti s originalnim Canonovim punjačem.
    Koliko vidim, prilično povoljno se baterije mogu naći na Amazon-u i eBay-u, ali nitko ne radi dostavu u Hrvatsku
    Dal se isplati otići recimo u Graz po to ?

Hvala svima na sugestijama!

Inače, novi sam na forumu i ispričavam se ako je bilo već govora o tome, a nisam to uspio pronaći ...

ThreeEyedExtraTerrestrial Postignuća:
    SocialVeteranTagger Second Class50000 Experience Points

Datum registracije
    Jan 2005
    Mobitel
    iPhone 4S
    Operater
    T-Com & Tele2
    Godina
    45
    Bodovi
    50.859
    Nivo
    55
    Bodovi: 50.859, Nivo: 55
    Ukupna aktivnost: 0%
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao davor508 Pregledaj post
    Gdje bi se kod nas mogla nabaviti rezervna baterija za Canon G7 po nekoj normalnoj cijeni. Koliko vidim, originalna košta preko 500 kn
    Inače, ne treba biti originalna, ali bi bilo dobro da je što kvalitetnija i svakako da se da puniti s originalnim Canonovim punjačem.
    Koliko vidim, prilično povoljno se baterije mogu naći na Amazon-u i eBay-u, ali nitko ne radi dostavu u Hrvatsku
    Dal se isplati otići recimo u Graz po to ?

Hvala svima na sugestijama!

Inače, novi sam na forumu i ispričavam se ako je bilo već govora o tome, a nisam to uspio pronaći ...
    Da...ovo je nezgodno.

Naime, G7 (kao perjanica Canon copmact klase), koristi i jednako tako "ekskluzivnu" bateriju. Ne desava se cesto da pripadnici compact klase odredjenoga proizvodjaca, budu opremljeni baterijum koja je razvijena za SLR modele.

Upravo je to slucaj kod modela G7. Tako ovaj model koristi bateriju NB-2LH, koju koristi i Canon - ov DSLR model EOS 350D i za kojega je navedena baterija i bila razvijena. Tako, posto je sva oprema za DSLR aparate nesto skuplja od opreme za ostale klase foto aparata i ova baterija cijenom odudara od prosjeka cijena baterija u compact klasi.

Cijena ove baterije u RH je nesto vise od 500 kn. Kodak Centar ce ti ju drage volje prodati, ako se odlucis na kupnju.

Odlazak u Austriju, samo radi ove baterije, po mome misljenju, nije isplativ. Prema zadnjim informacijama koje imam (a koje su stare barem pola godine), cijena u GRazu je bila cca 45 eura, ako tome iznosu dodamo troskove puta, ovo je definitivno neisplativa opcija.

Jedini koji bi mogli ponuditi nesto zamjensko na nasemu trzistu su:

www.hama.hr

Iz ovakvih razloga obicno moje preporuke ljudima koji kupuju compact digitaliju idu u smjeru kupnje digitalnoga aparata koji radi na AA baterije. Prednosti je vise:

- mogucnost jeftine nabavke jos jednoga ili vise rezervnih kompleta baterije (tako da je jedan komplet uvijek spreman za fotografiranje)

- jeftina zamjena kompleta uslijed otkaza jedne ili vise baterija

- u trenutcima kada nam "uticnica" nije u blizini, jednostavno se mogu kupiti i nepunjive AA baterije sa kojima ce foto aparat odraditi posao sasvim OK

" To every man there comes a time in his lifetime, that special moment when he is figuratively tapped on the shoulder and offered the chance to do a very special thing, unique to him and fitted to his talent. What a tragedy if that moment finds him unprepared or unqualified for the work which would be his finest hour."

Svježe registriran Postignuća:
    31 days registered

Datum registracije
    May 2007
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao Bimbi Pregledaj post
    Upravo je to slucaj kod modela G7. Tako ovaj model koristi bateriju NB-2LH, koju koristi i Canon - ov DSLR model EOS 350D i za kojega je navedena baterija i bila razvijena. Tako, posto je sva oprema za DSLR aparate nesto skuplja od opreme za ostale klase foto aparata i ova baterija cijenom odudara od prosjeka cijena baterija u compact klasi.
    Eh, sto ces kad mi se bas taj model svidio
    Nije vise toliko preskup (ocito ce uskoro dobit nasljednika) i stvarno je prepun svakakvih mogucnosti za one koji ih znaju iskoristit, a nadam se da cu jednom to biti i ja
    Imao sam prije nekog Sony DSC-a kojeg su mi ukrali (ak nekom treba punjac, USB kabel i poneki Memory Stick dugackog formata, nek se javi - dam jeftino ), no nekako sam se odlucio na promjenu branda i po svemu sto sam dosad vidio, sve mi se jako svidja osim ove situacije s baterijom (InfoLithium je ipak dosta koristan ).
    Mozda ima neki ruski firmware i za G7 koji ima barem neki indikator za bateriju

Odlazak u Austriju, samo radi ove baterije, po mome misljenju, nije isplativ. Prema zadnjim informacijama koje imam (a koje su stare barem pola godine), cijena u GRazu je bila cca 45 eura, ako tome iznosu dodamo troskove puta, ovo je definitivno neisplativa opcija.
    Pa ako se vec ide u Graz, sigurno bi se usput obavio jos neki shopping, tako da mislim da cu to tamo pogledat, ipak 200 kn razlike u cijeni nije malo...

Jedini koji bi mogli ponuditi nesto zamjensko na nasemu trzistu su:

www.hama.hr
    Pogledat cu i to, iako jedan frend koji ima isto nekog starijeg Canon-a je rekao da je tamo kupio zamjensku bateriju, pa mu je nakon par punjenja krepao originalni Canon punjac... Ocito treba uz takve baterije kupiti i odgovarajuci punjac, a zezat se s dva punjaca negdje na putu i pazit s kojim se sto puni ... No, thanks

Hvala na sugestijama !

Forumaš Postignuća:
    31 days registered

Datum registracije
    Jan 2007
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    pa ovako....kad ste se već dotaknuli baterija...koje vlada ovdje mišljenje o zamjenskim baterijama...konkretno recimo zamjenaska za G7 iznosi 62kn bez pdv-a....kaže ima i garanciju.... a sve to na http://www.baterije.hr/Canon_powershot.htm

dakle eto....ja sam milsija možda uzesti tu jednu za svoj G7 jer mi se svakako za kompakt ne isplati davati 500 i nešto kuna...a za ove zamjenske mislim ako se pravilno rukuje da nebi smjelo imati problema...
    pozdrav!

ThreeEyedExtraTerrestrial Postignuća:
    SocialVeteranTagger Second Class50000 Experience Points

Datum registracije
    Jan 2005
    Mobitel
    iPhone 4S
    Operater
    T-Com & Tele2
    Godina
    45
    Bodovi
    50.859
    Nivo
    55
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao arbachi Pregledaj post
    pa ovako....kad ste se već dotaknuli baterija...koje vlada ovdje mišljenje o zamjenskim baterijama...konkretno recimo zamjenaska za G7 iznosi 62kn bez pdv-a....kaže ima i garanciju.... a sve to na http://www.baterije.hr/Canon_powershot.htm

dakle eto....ja sam milsija možda uzesti tu jednu za svoj G7 jer mi se svakako za kompakt ne isplati davati 500 i nešto kuna...a za ove zamjenske mislim ako se pravilno rukuje da nebi smjelo imati problema...
    pozdrav!
    Za sada sam imao prilike vidjeti dva frenda koji su za svoje Canon modele digitalnih foto aparata uzeli ovakve zamjenske baterije (doduse kupljene su u Austriji, ali mislim da to ne bi trebalo ciniti neku razliku).

Koriste se njima cca 6 mjeseci i za sada su iskustva pozitivna. Vrijeme punjenja im je mozda 20% dulje od vremena potrebnoga originalnoj bateriji da se napuni, a osim navedenoga sve je drugo manje vise isto (tu ponajprije mislim na kapacitet i autonomiju rada).

" To every man there comes a time in his lifetime, that special moment when he is figuratively tapped on the shoulder and offered the chance to do a very special thing, unique to him and fitted to his talent. What a tragedy if that moment finds him unprepared or unqualified for the work which would be his finest hour."

Forumaš Postignuća:
    31 days registered

Datum registracije
    Jan 2007
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ova firma kaže da su upravo te baterije austrijske, samo su oni direktni uvoznici..tako da mislim da je to jedno te isto.

+ Odgovori na temu

Slične teme

1. T-Mobile MDA compact
    By frish in forum Windows Mobile
    Odgovora: 413
    Posljednji post: 03-09-2008, 14:12
  2. baterija D600-pomoć!!!
    By manija_smith in forum Samsung
    Odgovora: 43
    Posljednji post: 26-05-2007, 09:09
  3. Canon S3 IS vs Sony H5
    By refugee in forum Digitalni Fotoaparati - Novosti # Usporedbe # Savjeti