U zadnje vrijeme komp mi je jako usporen windowsi se učitavaju malo duže, ali rad poslije je nemoguć, ućitavanje stranica, pregledavanje slika, trebam čekat pola minute za otvaranje opere, ponekad mi ova strelica od miša zaostaje.
Imam 30 procesa
Probao sam svašta sa Tune up utilites 2007, sa nod32 pregledao za viruse, adware i serch and destroy, ništa nisu našli, defregmirao sam disk, i opet ništa, neznam više kaj da radim, osim da stavim friške win.
Ima tko kakav prijedlog ili kakvu aplikaciju da s njim probam?
Komp je P III 900mhz, 512mb ram!
ponovo instliraj windowse
˙ɐsıdoʞnɹ ƃoʌs ǝɾuɐʇıɔ oʇ ǝɾ ouɔıqo -ɐƃoʞ olıq po ıɾloq ǝɾ nɯǝɔ n oʇsǝu ɐɯı ʞǝɾʌoɔ ıʞɐʌs
Pocekat cu jos malo da vidim ako ima tko kakav prijedlog, ako ne idem na friške Win.
Jel se mogu sačuvati Bookmarks i svi mailovi, pa kad stavim friške win, samo vratim natrag da opet imam sve?
Pa kopiraj to sve na d: i onda lagani format...
"...I kad nemas nista, imas oci za plakanje..."
Ti mislis to sve samo onak vratiti... To sumnjam, mozda postoji neka opcija da napravis export tog u neki file i onda ponovno vratis u thunderbird ili sta vec koristis...
"...I kad nemas nista, imas oci za plakanje..."
I ja mislim da to nebi tak funkcioniralo, gle šta se tiče favoritsa to mi nije tak bitno napisat ću si adrese, ali šta se tiče mailova to mi je važno, pa ako bi se to kak dalo ako tko zna!
Znači iskopirat mailove, i kad stavim friške win ponovno vratit u istu mapu, i da ih porepozna.
napravi si dve particije hardiska, na jednj particiji stavi 10-20gb za windowse, dako ako imas takvih problema, samo formatiras hardisk(tak sam i ja napravio, pa je bilo sve u redu), usnimis windows, norton 2007(odlican antivirusni program, iako ga svi pljuju, 2007 je savrsen, nista ne usporava komp). i ako imas xp minimalno trebas imati 256mb, prije davno sam imao 512mb, komp je doslovno letio..gotove brze neg ovaj sto sad imam.
btw ne vjerujem da su temperature, pa ne zagrijava t konfig bas toliko??..ne znam meni su temp bile normalne. i to bez ikakvih ventilatora.
...kao prvo koji mail program koristiš i browser???
5 giga za XP???
Sad možda ti je komp prekrcan ili ti hard javlja na vrlo osebujan način da je pred izdisajem...
Ma stavio sam friške windowse, sad ide sve glatko!
Osim šta mi u operi kad s klizačem idem gore dolje, slika mi zaostaje, tj neide glatko, zašto to tak? Probao sam i sa IE, i Firefox, isto je!
Zadnji uredio alex1 : 05-07-2007 u 18:51
ja imam 1000mhz 1024ram pa sve gore navedeno u prvom posu otvara bez beda. ali stim da ja svaki 5-6 mj. stavljam friške win.......
Nedajte se kontorlirat'. www.fmjam.com Kad je ljudima dosadno, dosadno im je ponajprije stoga što su dosadni sebi samima.http://www.youtube.com/watch?v=kQfCAiDfzvI
Imam najnoviji catalyst sa pcchipovog dvd-a! Napravio sam system restore i probao staviti drivere koje sam dobio sa grafičkom 9200, kad ono instalire se i traži restart i neće se podići windowsi stalno se resetiraju! Opet sam vratio catalyst najnoviji, ali slika opet trokira!
Jesi li kada razmisljao o svojoj MATICNOJ PLOCI??? Prijatelju moj dosta ljudi i korisnika kompjutera nezna sta je maticna ploca.. na njoj se sve nalazi.. a imo ti neki jak procesor predobru grafu ili cak..dosta rama.. ako maticna nemoze da nosi.. mozes to sve macku o rep okacit.. zbog toga ti preporucavam da maticnu mjenjas.. iako je po mom misljenju i komp vec star.. al ako imas novaca bolje je da se to promijeni.. vidim P III imas a i IV je vec stara.. pa zbog toga.. a to sto slika trokaje.. kad gore vuces moguce je da je graficka ili driver ili ona (ako je stara) ili cak TEMPERATURA.. tko god kaze da temperatura nema utjecaja na rad kompa.. taj nema pojma o njima.. pa zbog toga ti sada mogu preporuciti da skines jednu stranu kucista i ostavis tako neko vrijeme pa da se on manje grije.. ili cak ostavi ga na neko prozracno mjesto da ima "zraka"... To ti govorim jer sam s tim imao problema a i susreco se s ljudima koji su nesto slicno imali.. pa ako oces poslusaj.. nista nece da kosta
![]()
Živi kao da ti je svaki dan posljednji
Nikad nije bilo problema takvih s tim kompom, vec su dugo win xp gore i nikad problema, ni jedno ljeto! inace temp proc je 37stupnjeva šta mislim da je ništa, ipak to je Celeron i ne grije se! A imam win xp i na slabijem kompu, sa zblj grafuljom pa nema takvih problema, procesor je slabiji, 600mhz.
Probat cu grafulje zamjeniti pa da vidimo mozda je do nje problem.
Mislim da temperatura stvarno nije problem u mom slučaju
Problem je bio u grafičkoj. Izgleda da se procesor na grafičkoj previše grijao i zato je trokiralo! Stavio sam ventilator sad je sve ide glatko!
Bookmarks