Join Today

Vidi rezultate ankete: Dali podrzavate izravan upis u srednje skole(fakultete) djeci hrv branitelja?

Glasači
88. Ne možeš glasati u ovoj anketi
  • da, slazem se sa tim

14 15,91%
  • ne, uopce se ne slazem sa tim

34 38,64%
  • Slazem se, ali ne u tolkoj mjeri da bude izravan upis

38 43,18%
  • Ma svejedno mi je, ne zanima me to, proso sam to/to nije bilo u moje vrijeme

2 2,27%
+ Odgovori na temu
Stranica 1 od 5 1 2 3 4 5 PosljednjiPosljednji
Prikazujem rezultate 1 do 25 od 104
    Super-forumaš
    Datum registracije
    Oct 2005
    Bodovi
    11.570
    Nivo
    25
    Bodovi: 11.570, Nivo: 25
    Ukupna aktivnost: 0%
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

upisi u skole(fakultete) i baniteljeva djeca

Mene samo zanima sta VI mislite o izravnim upisima u srednje skole i fakultete sto ih ostvaruju djeca hrv branitelja... dal ste za to, ili ste protiv toga?

Evo jucer sam ja bio gledo gdje je moje mjesto na papiru u srednjoj, i ispod crte je, od 30 ucenika sto se prima u razred, 26 ih je djece branitelja i invalida
    Tako da je samo 4 njih posteno proslo...

Mene sada zanima vase misljenje o ovome svemu

(samo se nadam da nece biti kazni za ovu moju temu)

Faca Cafe Mobil foruma Postignuća:
    Veteran50000 Experience Points

Datum registracije
    Dec 2004
    Mobitel
    iPhone 6S Plus
    Operater
    T-Mobile
    Godina
    42
    Bodovi
    51.213
    Nivo
    55
    Bodovi: 51.213, Nivo: 55
    Bodovi: 51.213, Nivo: 55
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Moje mišljenje je da bi trebali zaposliti kojeg profesora više i povećati kvotu upisa...npr. ako škola prima 30 ljudi, a ako su 25 djeca branitelja, trebalo bi povećati kvotu upisa barem na 50 učenika...podržaam prijedlog da se pomogne djeci branitelja i invalida, ali na taj način se zakidaju učenici koji nemaju nikakvih povlastica...dakle, podržavam taj prijedlog o djeci branitelja, ali nikako ne na ovakav način!
    Bom Chicka WahWah

Forumaš sa iskustvom
    Datum registracije
    Oct 2003
    Mobitel
    blackberry
    Operater
    vip
    Godina
    38
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    mislim da je to ne posteno i nije dobro...branitelji nemaju nikakve veze sa skolom,sad ce npr neko djete od branitelja uci u gimnaziju,a jedva ima bodove za frizersku dok npr ja zbog nekoga takvog necu upasti ,a imam dovoljno bodova
    uvijek sam bila protiv toga (sad ce me vjerojatno vecina popljuvat zbog takvog stava ) ekstra bod neka se i dalje dobiva zbog natjecanja i samo zbog natjecanja i neka za sve vrijede ista pravila

ili da,neka se poveca broj ucenika,tj neka ih vise primaju
    mogu voljeti samo onoga koji je po svojim osobinama dovoljno sličan meni da u njemu mogu voljeti sebe

Hardcore forumaš
    Datum registracije
    Jun 2006
    Mobitel
    SonyEricsson W900i
    Operater
    Vip
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    A Prpiću, ne znam šta da ti kažem. Smatram da nije u redu da imaju izravan upis nego eventualno neku malu prednost, ali ne BILO GDJE! Samo tamo gdje imaju dovoljno bodova za normalan upis i neka se upišu kao normalni učenici, a neku blagu privilegiju neka imaju kasnije ili možda malu prednost pred učenicima istog broja bodova. Ali nikako nije u redu da se netko tko ima manje bodova upiše prije tebe IZRAVNO samo zato jer je dijete branitelja... To što je on dijete branitelja ne znači da će on biti bolji u toj školi, u tom poslu od tebe. Time su na gubitku: škola koja gubi dobre učenike, ti si sam na gubitku jer gubiš školu i kasniji posao, a ta djeca branitelja nezasluženo dobiju upad BILO GDJE. Ja ne kažem da ih se treba tretirati kao običnu djecu, nipošto! Zaslužili su imati makar nekakvu prednost zbog okolnosti kakve jesu, ali smatram da bi trebali imati prednost samo tamo gdje imaju dovoljno bodova za normalan upis. Ti učenici koji imaju malo bodova, a izravan upis sigurno neće postići dobre rezultate kao ti ili netko drugi koji je radio u osnovnoj i želi se upisati na temelju svog znanja/bodova.
    .ıllılı.ıl.lı. I Love Techno! .ıl.lı.ılıllı.
    MUSIC @ djdevelox.filefront.com

Super-forumaš
    Datum registracije
    Oct 2005
    Bodovi
    11.570
    Nivo
    25
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao mala
    Pa slazem se... ali kako ce povecat??
    Kod nas ima 6-7 smjerova, i u svaki smjer se prima 30 ucenika...
    A i skola je mala.. tako da se ne moze povecat broj ucenika..

Ja sam za to da se njima da 2-3 boda i to im je dosta..
    A ne ovako netko ima npr 48 bodova, kao ja, i ne moze upasti jer ih ima preko 20 sve djeca branitelja sa 41-43 boda...
    I kakve im koristi od izravnog upada kad ce past prvu godinu

Hardcore forumaš
    Datum registracije
    Jun 2006
    Mobitel
    SonyEricsson W900i
    Operater
    Vip
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao prpic
    Pa slazem se... ali kako ce povecat??
    Kod nas ima 6-7 smjerova, i u svaki smjer se prima 30 ucenika...
    A i skola je mala.. tako da se ne moze povecat broj ucenika..

Ja sam za to da se njima da 2-3 boda i to im je dosta..
    A ne ovako netko ima npr 48 bodova, kao ja, i ne moze upasti jer ih ima preko 20 sve djeca branitelja sa 41-43 boda...
    I kakve im koristi od izravnog upada kad ce past prvu godinu
    Oni nemaju nikakve koristi. Oni neće uspjeti ni u toj školi niti kasnije u poslu jer nemaju školu završenu. A što su učinili? Učinili su to da su tebi oduzeli pravo da se školuješ za ono što si htio. Na kraju krajeva država neće imati koristi od njih, ali od tebe su mogli imati koristi jednog dana... No sav tvoj trud onda pada u vodu kada će netko sa 40 bodova uletjeti prije tebe kamo ni ne pripada...
    Zadnji uredio DJ DeVelox : 06-07-2006 u 11:13

kaj gledaš? Postignuća:
    Veteran25000 Experience Points

Datum registracije
    Oct 2002
    Mobitel
    HTC Desire
    Operater
    T-mobile
    Godina
    43
    Bodovi
    35.932
    Nivo
    46
    Bodovi: 35.932, Nivo: 46
    Bodovi: 35.932, Nivo: 46
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    O ovome smo već raspravljali prošle godine čini mi se, kada su se upisivali na fakultet

edit: evo i link -> http://cafe.mobil.hr/showthread.php?...ght=branitelja

Faca Cafe Mobil foruma
    Datum registracije
    May 2003
    Mobitel
    Nokia N95 8GB, 8910
    Operater
    VIP, tele2
    Godina
    40
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    mislim da je to ne posteno i nije dobro...branitelji nemaju nikakve veze sa skolom,sad ce npr neko djete od branitelja uci u gimnaziju,a jedva ima bodove za frizersku dok npr ja zbog nekoga takvog necu upasti ,a imam dovoljno bodova
    uvijek sam bila protiv toga (sad ce me vjerojatno vecina popljuvat zbog takvog stava ) ekstra bod neka se i dalje dobiva zbog natjecanja i samo zbog natjecanja i neka za sve vrijede ista pravila

Sa tim se potpuno slažem. Takvo je i moje mišljenje. Nemam ništa protiv branitelja ili djece branitelja ali večina njih upiše tako faks i samo zauzima mjesto nekom tko se mučio i trudio da upiše dobar faks i na kraju ga ni ne završi (čast iznimkama)

Faca Cafe Mobil foruma Postignuća:
    Veteran50000 Experience PointsOverdrive

Datum registracije
    Aug 2005
    Mobitel
    S10E, Find X3 Neo
    Operater
    HT,bonbon
    Bodovi
    143.430
    Nivo
    91
    Bodovi: 143.430, Nivo: 91
    Bodovi: 143.430, Nivo: 91
    Mentioned
    15 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ja sam apsolutno za da djeca branitelja imaju prednost pri upisu,ali u nekim realnim okvirima.

Ừ cup of tea, anyone? Postignuća:
    SocialVeteranTagger Second Class50000 Experience Points

Datum registracije
    May 2004
    Mobitel
    ZUK Z1
    Operater
    Tele2
    Godina
    47
    Bodovi
    84.660
    Nivo
    70
    Bodovi: 84.660, Nivo: 70
    Bodovi: 84.660, Nivo: 70
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Što je najgore, takve privilegije mnogi iskorištavaju u sebične svrhe... Mogla bi im se davati kakva pogodnost, ali ovo je debilana na kvadrat... To se naša Vlada uvlači ogorčenim braniteljima na totalno krivi način... Umjesto da im daju prava kakva oni zaslužuju, oni im uvaljuju ovakvo što na štetu drugih... Stoka...

Super-forumaš Postignuća:
    Veteran25000 Experience PointsOverdrive

Datum registracije
    Nov 2005
    Mobitel
    SE K700i SIEMENS SL55
    Operater
    T-Mobile, Tele 2
    Godina
    52
    Bodovi
    26.968
    Nivo
    40
    Bodovi: 26.968, Nivo: 40
    Bodovi: 26.968, Nivo: 40
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bilo bi Ok da se djeci baranitelja omoguci besplatno skolovanje, ali ovo je malo pretjerano.U doba bivse SFRJ-ota bilo je jos gore sa djecom oficira i podoficira JNA
    Tko rano rani, zajebo je pjetla

Forumaš sa iskustvom
    Datum registracije
    Nov 2005
    Mobitel
    SE J10 Elm
    Operater
    Tele2
    Godina
    41
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ma to je tako glupo da gluplje ne moze bit! Meni je sestra branitelj i cak se ni ona ne slaze s tim da joj djeca mogu upast ako to ne zasluzuju. Osim toga, toj se djeci radi medvjeda usluga, jer nitko tko upadne samo tako nece to znat cijenit kao netko tko se trudio (ili imat dobre ocjene u osnovnoj ili ucit za prijemni) i onda naravno da nece imat ni motivaciju da prode...ma debilana, ja sam za da im se da par bodova i da im se plati studij ako upadnu s placanjem.

Datum registracije
    Mar 2005
    Mobitel
    HTC Evo 3d, Samsung u900
    Operater
    097, 092
    Godina
    41
    Bodovi
    56.072
    Nivo
    57
    Bodovi: 56.072, Nivo: 57
    Ukupna aktivnost: 6,0%
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    smatram da treba djeci hrv.branitelja osigurati upis na fakultet...ali ne sad SVIMA...dakle,ograniciti broj upisa (govorim,recimo za FF gdje se prima puno ljudi)...npr.,reci da ce na svakom predmetu biti upisano 10 ljudi sa direktnim upisom...i to je to...dakle nekih 300 ljudi...
    eh...a ne kako su sada napravili da ce se djeca branitelja upisivati unutar kvota (za razliku od prosle godine...) i da ce u biti upisati SVI koji produ prag...sto teoretski znaci da ako se prijavi 1000ljudi (koliko ih FF prima) i svih 1000 prode,nitko tko nije dijete branitelja nece se moci upisati...DI JE TU LOGIKA??
    npr.,covjek napise odlicno prijemni i nemre se upisati jer je neko dijete tam imalo 300,5 bodova koliko mu je dovoljno za upis...FUUUUUUUUUUUUUJ

u biti...sad kad malo razmislim...mozda i ne bi trebalo dati direktan upis...eventualno mu osigurati BESPLATNO skolovanje ako se upise...

ne znam...strasno me ljuti ovo sto su napravili ove godine na filozofskom...srecom,vec sam na fakultetu pa mene to osobno ne dira...ali imam frendicu koja se vec dvije godine sprema za FF i hoce upisati engleski i francuski...i govori odlicno oba jezika...i sad je pitanje dal ce se uopce moc upisati jer ce 300 ljudi koji ce ziher imati manje bodova od nje upisati predmete koji su eto,pozeljni...ma katastrofa...
    Toše hajde da napravimo zvjezdano nebo...budi najsjajnija zvijezda na njemu a ja ću biti tvoj odsjaj u jezeru suza!
    R.I.P.-16.10.2007.

Hardcore forumaš
    Datum registracije
    May 2003
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Mislim da bi mogli/trebali imati neke beneficije u vidu oslobađanja od nekih plaćanja ili besplatnih udžbenika, ali NIKAKO ne podržavam direktan upis.

Zašto?

Zato jer sam ja tako izvisio. Ja i pola liste u 1. riječkoj gimnaziji. Sa svojih 58 bodova, bio sam u sredini liste; nakon što su dopustili direktan upis DjeBra (*djece branitelja op. pr.), bio sam prvi ispod crte. Iste sam sekunde povukao dokumente unatoč uvjeravanju ravnateljice tadašnje da ostanem jer da će ih 90% otpasti. Nisam. Iz principa. I da ne govorim: opet bih bio u donjoj trećini da sam ostao.

NE slažem se iz 2 razloga:

1) Za svoje ocjene moraju biti zaslužni oni, a ne roditelj(i)
    2) Ionako se svi upisuju jer ne znaju gdje bi, iako to niti ne žele / ne mogu.

Prema tome, premise su tu, konkluzija je jasna..

Datum registracije
    Mar 2005
    Mobitel
    HTC Evo 3d, Samsung u900
    Operater
    097, 092
    Godina
    41
    Bodovi
    56.072
    Nivo
    57
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bas sam se sad izzivcirala vidjevsi ovu temu...

bas sam neki dan slusala na radiju raspravu o tim direktnim upisima...
    ne znam ni koji radio ni koja emisija ni ko su gosti...ali frajerovo objasnjenje je bilo "da,sad ih ima jos puno,ali za pra godina nece biti takve navale..." ... mislim stvarno...koje objasnjenje...reci ti to djeci koja ce popusiti 2,3,4 godine zivota,skolovanja,whatever...ja sam pala godinu i izgubila godinu zivota,kako ja to volim reci...i to mi je bilo puno...a kamoli da vise moram cekati da upisem ono sto zelim...ma joj...
    sve ih treba pobiti...

mislim,nisu ta djeca kriva...i da mogu i ja bih iskoristila tu beneficiju,pa nisam luda...ali smatram da osoba koja ima 300,5 bodova ne moze imati prednost pred osobom koja ima 700...jednostavno NE MOZE...
    Toše hajde da napravimo zvjezdano nebo...budi najsjajnija zvijezda na njemu a ja ću biti tvoj odsjaj u jezeru suza!
    R.I.P.-16.10.2007.

ThreeEyedExtraTerrestrial Postignuća:
    SocialVeteranTagger Second Class50000 Experience Points

Datum registracije
    Jan 2005
    Mobitel
    iPhone 4S
    Operater
    T-Com & Tele2
    Godina
    45
    Bodovi
    50.859
    Nivo
    55
    Bodovi: 50.859, Nivo: 55
    Bodovi: 50.859, Nivo: 55
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Uopce se ne slazem!

Smatram kako djeca branitelja ne bi trebala imati nikakve povlastice pri upisima, bilo u srednje skole, bilo na fakultete.

Prilika za obrazovanje djece ne moze se stjecati bilo kakvim zaslugama roditelja.

" To every man there comes a time in his lifetime, that special moment when he is figuratively tapped on the shoulder and offered the chance to do a very special thing, unique to him and fitted to his talent. What a tragedy if that moment finds him unprepared or unqualified for the work which would be his finest hour."

Hardcore forumaš
    Datum registracije
    Jun 2006
    Mobitel
    SonyEricsson W900i
    Operater
    Vip
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao Bimbi
    Uopce se ne slazem!

Smatram kako djeca branitelja ne bi trebala imati nikakve povlastice pri upisima, bilo u srednje skole, bilo na fakultete.

Prilika za obrazovanje djece ne moze se stjecati bilo kakvim zaslugama roditelja.
    Oni mogu imati neke male prednosti... No i to što ti kažeš... Ne školuju se njihovi roditelji na kraju krajeva već djeca sama trebaju zaslužiti ocjene, upis pa tako i posao na kraju... Ako je netko drugi mogao raditi i zaslužiti upis onda bi mogli i oni, a ne da oni koji su se mučili da se upišu na kraju ispadnu radi ovakvih stvari.

Too old for this Sh**!!! Postignuća:
    SocialVeteran50000 Experience PointsOverdriveTagger First Class

Datum registracije
    Nov 2002
    Mobitel
    S.G.S23Ultra/ G.Note10+
    Operater
    Telemach/Congstar
    Godina
    38
    Bodovi
    91.794
    Nivo
    73
    Bodovi: 91.794, Nivo: 73
    Bodovi: 91.794, Nivo: 73
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ...reći ću samo ovo - neka imaju povlastice, ali takve da dobiju određeni broj bodova - a ne, ko što je već neko naveo, da se neki mutavac koji bi jedva upisao neku trogodišnju školu upiše u gimnaziju, ekonomsku ili elektro - (inače ja sam dijete branitelja pa nisam imao nikakve povlastice) ali neka te povlastice imaju djeca PRAVIH branitelja, a ne djeca generala i tzv. nekih koji su branili Hrvatsku a bili su vani, tj. pobjegli ko muve po evropi (namjerno napisano)...
    ..::>>> Just a little smile can give you more than a money :) <<<::..

Forumaš sa iskustvom
    Datum registracije
    Oct 2003
    Mobitel
    blackberry
    Operater
    vip
    Godina
    38
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    a dobro na kraju krajeva,vecina nas iskoristava veze na sve moguce i nemoguce nacine i sto se tice skole pa tako i posla. opet to nije fer prema onima koji nemaju nikakve veze,a dovoljno bodova i znanja za skolu,faks pa tako i posao
    mogu voljeti samo onoga koji je po svojim osobinama dovoljno sličan meni da u njemu mogu voljeti sebe

Faca Cafe Mobil foruma
    Datum registracije
    May 2003
    Mobitel
    Nokia N95 8GB, 8910
    Operater
    VIP, tele2
    Godina
    40
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    a dobro na kraju krajeva,vecina nas iskoristava veze na sve moguce i nemoguce nacine i sto se tice skole pa tako i posla. opet to nije fer prema onima koji nemaju nikakve veze,a dovoljno bodova i znanja za skolu,faks pa tako i posao
    A tako to ide u hrvatskoj. Ništa ne ide legalnim putem nego svi samo traže veze i vezice

Forumaš sa iskustvom
    Datum registracije
    Nov 2005
    Mobitel
    SE J10 Elm
    Operater
    Tele2
    Godina
    41
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ma jedno je korupcija i toga ce uvijek bit kod nas i jos se mogu pomirit s tim da se ljudi koji imaju para provuku pa uzmu par mjesta (jer nema puno ljudi para), ali drugo je to da drzava legalizira jednu takvu nepravdu i tako uzme mogucnost pametnim ljudima koji bi mogli nesto i postic...mislim, kakvu to poruku salje mladim ljudima koji vrijede nesto...boli nas k... za vas pametne, imamo Hrvatsku, nije bitno kakvu!!! Koji su to komleksasi, pa vrijeme je da se malo ulozi i u mlade i pametne ljude, a ne samo da se ulizuje braniteljima putem povlasticama koje im ionako nista ne znace kad taj fax ne mogu zavrsit...ko moze taj ce se i sam upisat.

Forumaš sa iskustvom Postignuća:
    31 days registered

Datum registracije
    Nov 2004
    Mobitel
    Blackberry
    Operater
    T-Mobile
    Godina
    37
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    cekaj pa i braniteljeva djeca su pametna zar ne?iako se upisi na neke fakseve placaju,neka im drzava plati upad ako prodju prijamni ne preko toga

Forumaš sa iskustvom
    Datum registracije
    Oct 2003
    Mobitel
    blackberry
    Operater
    vip
    Godina
    38
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao user_name
    Ma jedno je korupcija i toga ce uvijek bit kod nas i jos se mogu pomirit s tim da se ljudi koji imaju para provuku pa uzmu par mjesta (jer nema puno ljudi para), ali drugo je to da drzava legalizira jednu takvu nepravdu i tako uzme mogucnost pametnim ljudima koji bi mogli nesto i postic...mislim, kakvu to poruku salje mladim ljudima koji vrijede nesto...boli nas k... za vas pametne, imamo Hrvatsku, nije bitno kakvu!!! Koji su to komleksasi, pa vrijeme je da se malo ulozi i u mlade i pametne ljude, a ne samo da se ulizuje braniteljima putem povlasticama koje im ionako nista ne znace kad taj fax ne mogu zavrsit...ko moze taj ce se i sam upisat.

slazem se.i ja sam protiv toga da imaju povlastice na upisi...
    a sta kad nas glas nista ne vrijedi,djabe raspravljati uoce o tome

Forumaš sa iskustvom
    Datum registracije
    Nov 2005
    Mobitel
    SE J10 Elm
    Operater
    Tele2
    Godina
    41
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    slazem se.i ja sam protiv toga da imaju povlastice na upisi...
    a sta kad nas glas nista ne vrijedi,djabe raspravljati uoce o tome
    Da, istina, mi tu ne mozemo nista, osim bit ljuti... tako je to...

Hardcore forumaš
    Datum registracije
    Apr 2006
    Mobitel
    LG Optimus P350
    Operater
    Tele2
    Godina
    47
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Mislim da je glupo nekome omoguciti upis, posao ili bilo sto na temelju zasluga njegovih roditelja!

Da bi upisao skolu, faks, upao na posao moras to zavrijediti svojim znanjem i radom. Ocjene u skoli se ne stjecu na temelju jel netko pametan ili glup, vec na temelju toga kolko sati provede za knjigom, dakle svojim trudom i radom.
    Dakle ako je netko nesposoban (citaj ljen) ostvariti dovoljan broj bodova za upis, taj i ne zavrijedjue upis, cemu uopce upisivat takvog kad on nece dalje mochi pratiti ritam skole/faksa.
    Ono sto treba djeci branitelja omoguciti su benificije u smislu financija, oslobadjanje od placanja na fakultetima, vece stipendije i tome slicne stvari, al nikako ne omoguciti direktan upis!

S druge strane poanta je da u nasoj ljepoj, sve radi na principu veza i vezica, pa sistem da na temelju svog rada, truda i uspjeha dobis sto zasluzujes (upis u skolu, fakultet, posao) ne funkcionira u potpunosti kako bi trebao.
    To je onaj najzalosniji dio.
    Give me a kiss to build a dream on, And my imagination will thrive upon that kiss
    Sweetheart, I ask no more than this, A kiss to build a dream on

+ Odgovori na temu
Stranica 1 od 5 1 2 3 4 5 PosljednjiPosljednji

Bookmarks

Pravila postanja

• Ne možeš stvarati nove teme
  • Ne možeš odgovarati na postove
  • Ne možeš slati privitke
  • Ne možeš mijenjati svoje postove