Vidi rezultate ankete: Dali podrzavate izravan upis u srednje skole(fakultete) djeci hrv branitelja?

Glasači
88. Ne možeš glasati u ovoj anketi
  • da, slazem se sa tim

14 15,91%
  • ne, uopce se ne slazem sa tim

34 38,64%
  • Slazem se, ali ne u tolkoj mjeri da bude izravan upis

38 43,18%
  • Ma svejedno mi je, ne zanima me to, proso sam to/to nije bilo u moje vrijeme

2 2,27%
Stranica 2 od 5 PrvaPrva 1 2 3 4 5 PosljednjiPosljednji
Prikazujem rezultate 26 do 50 od 104
    Hardcore forumaš
    Datum registracije
    Dec 2005
    Mobitel
    iPhone 8gb
    Operater
    Telje2
    Godina
    41
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Kod nas se oni upisuju mimo kvote tako da neide direktno na racun ostalih ali dovodi do apsurdnih situacija da je na prvu godinu upisano 200 i vise studenata a velika dvorana nam prima 90 ljudi, znaci teoretski niti dvije smjene nisu dovoljne... A druga stvar je sto i ovako ljudi masovno padaju godine a upisuju se samo oni koji su prolazili s 5 u srednjoj, kak ce tek ovi dat godine...

very old s-mod Postignuća:
    SocialVeteranTagger Second ClassOverdrive50000 Experience Points
    Nagrade:
    Community Award

Datum registracije
    Nov 2002
    Mobitel
    Vidi gore i još neki HTC
    Operater
    samo ne A1
    Godina
    63
    Bodovi
    62.269
    Nivo
    60
    Bodovi: 62.269, Nivo: 60
    Ukupna aktivnost: 64,0%
    Mentioned
    28 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Već sam napisao i prošle godine da je izravan upis medvjeđa usluga djeci branitelja. Iako nigdje ne stoji da onaj tko ima bolje ocjene je i automatski bolji učenik. Zašto? Vrlo jednostavno, kriterij ocjenjivanja nije isti u svim školama. Kad sam ja išao u školu bilo nas je nekih 5-10% odlikaša, a sad ih ima u nekim školama i do 70% (provjeren podatak, ali detalje ću zadržati za sebe).
    Da se realno ocjenjuje ni problem djece branitelja nebi bio tako izražen, jer bi navala na pojedine škole bila daleko manja, zar ne? Dok istovremeno druge škole zjape prazne.
    Tamo gdje se moj klinac upisao, da i ja sam branitelj , nije bilo apsolutno potrebe za bilo kakvim dokazivanjem braniteljskog statusa jer ih se od 20 mjesta upisalo njih 14.

Super-forumaš
    Datum registracije
    Mar 2005
    Mobitel
    e66
    Operater
    505 s crtom
    Godina
    35
    Bodovi
    23.824
    Nivo
    37
    Bodovi: 23.824, Nivo: 37
    Bodovi: 23.824, Nivo: 37
    Ukupna aktivnost: 0%
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ali ima jedan problem ja mislim da barem 1/4(ako ne i više) te djece roditelji uopće nisu ni bili u ratu nego su nekeko preko veze nabavili tu potvrdu da su bili u ratu a zapravo doma ladili jaja (ispričavam se na izrazu)

a ovi kojima su roditelji stvarno bili moža bi trebali dobit besplatne udžbenike i besplatno školovanje i MAX 5 bodova po godini

Faca Cafe Mobil foruma
    Datum registracije
    May 2003
    Mobitel
    Nokia N95 8GB, 8910
    Operater
    VIP, tele2
    Godina
    41
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ma što je najgore oni i čistačice i ne znam još kakvo sve osoblje stavljaju u isti koš sa ljudima koji su se borili na prvim crtama. I normalno da ima hrpa branitelja. A sa ovim povlasticama samo rade svojoj djeci loše. Svi će je prezirati, a oni nisu za ništa krivi

kaj gledaš? Postignuća:
    Veteran25000 Experience Points

Datum registracije
    Oct 2002
    Mobitel
    HTC Desire
    Operater
    T-mobile
    Godina
    44
    Bodovi
    35.932
    Nivo
    46
    Bodovi: 35.932, Nivo: 46
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao Sljaka
    Već sam napisao i prošle godine da je izravan upis medvjeđa usluga djeci branitelja. Iako nigdje ne stoji da onaj tko ima bolje ocjene je i automatski bolji učenik. Zašto? Vrlo jednostavno, kriterij ocjenjivanja nije isti u svim školama. Kad sam ja išao u školu bilo nas je nekih 5-10% odlikaša, a sad ih ima u nekim školama i do 70% (provjeren podatak, ali detalje ću zadržati za sebe).
    Da se realno ocjenjuje ni problem djece branitelja nebi bio tako izražen, jer bi navala na pojedine škole bila daleko manja, zar ne? Dok istovremeno druge škole zjape prazne.
    Tamo gdje se moj klinac upisao, da i ja sam branitelj , nije bilo apsolutno potrebe za bilo kakvim dokazivanjem braniteljskog statusa jer ih se od 20 mjesta upisalo njih 14.
    Nadajmo se da će državna matura donekle pomoći ovoj situaciji. Nažalost, problem je puno dublji nego što se to možda nekima čini. U tom prijelaznom razdoblju puno djece će biti oštećeni jer nisu dobili adekvatno obrazovanje od svojih profesora.

Što zbog nedostatka istih, što zbog njihovih malih plaća i nepovoljnih radnih uvijeta, što zbog nedostatka prave kontrole nadlženih organa i korupcije koja je prisutna svugdje, pa tako i u školstvu.

Nije ni čudno da jako malo ljudi se danas želi baviti tom profesijom...

Forumaš sa iskustvom
    Datum registracije
    Jun 2005
    Godina
    35
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ja i svi u mostaru koji se upisuju u skole(u mom slucaju srednje)
    nemamo prednost sto smo braniteljeva djeca, jedino ako smo djeca poginulih branitelja i to ne veliku prednost(a ionako svak se skoro upise preko stele, a jos su tu djeca sa sela koja su dosla sa svim peticama a nista ne znaju).
    Meni su zakon prijemni ispiti i to mnogi ne vole jer se boje, a bolje im je da padnu na prijemnom pa bar znaju da nisu za tu skolu(bolje to nego na godinu).

Faca Cafe Mobil foruma Postignuća:
    Veteran50000 Experience PointsOverdrive

Datum registracije
    Aug 2005
    Mobitel
    S10E, Find X3 Neo
    Operater
    HT,bonbon
    Bodovi
    143.430
    Nivo
    91
    Bodovi: 143.430, Nivo: 91
    Mentioned
    15 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    problem je nase drzave sto je svako uz neku vezu mogao dobiti status branitelja,a oni pravi su izvisili i citamo po novinama o njihovim samoubojstvima.kod nas je registrirano nekih 480000 branitelja sto je debelo previse i pretjerano.djeca pravih branitelja moraju imati sva prava,ali zbog takvih laznih branitelja koji su taj status stekli na neposten nacin,stvaraju se guzve na fakultetima i dolazi do masovnog nezadovoljstva onih koji po svojim ocjenama zasluzuju upad ne fakultet.mislim da je to problem.

kaj gledaš? Postignuća:
    Veteran25000 Experience Points

Datum registracije
    Oct 2002
    Mobitel
    HTC Desire
    Operater
    T-mobile
    Godina
    44
    Bodovi
    35.932
    Nivo
    46
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao zmija
    djeca pravih branitelja moraju imati sva prava
    Tu se ne radi o pravima nego o privilegijama..

Motorator Postignuća:
    SocialVeteran25000 Experience Points

Datum registracije
    Oct 2004
    Mobitel
    iPhone 6
    Operater
    HT
    Godina
    50
    Bodovi
    36.030
    Nivo
    46
    Bodovi: 36.030, Nivo: 46
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ne može bit takvih upisa. Jednostavno NE MOŽE.
    Dijete branitelja ili ne, ako prođe prag i prijemni i sve skupa kao i svi ostali, može se upisat. Ako ne može redovno, može izvanredno, i tu država može preuzet na sebe i platit školovanje djeci branitelja. Ali upisivanje ovako preko reda, to ne može bit. To nije u redu, to nije fer, i to treba ukinut ASAP.
    Bolje cica u ruci nego Frankfurt na Majni

Faca Cafe Mobil foruma Postignuća:
    Veteran50000 Experience PointsOverdrive

Datum registracije
    Aug 2005
    Mobitel
    S10E, Find X3 Neo
    Operater
    HT,bonbon
    Bodovi
    143.430
    Nivo
    91
    Mentioned
    15 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao gog
    Tu se ne radi o pravima nego o privilegijama..
    ne,nego se radi i o pravima koja su propisana zakonom o pravima hrv.braniteljima.

Faca Cafe Mobil foruma
    Datum registracije
    May 2003
    Mobitel
    Nokia N95 8GB, 8910
    Operater
    VIP, tele2
    Godina
    41
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ne,nego se radi i o pravima koja su propisana zakonom o pravima hrv.braniteljima.
    Pa da ali to su privilegije, a ne prava. Zašto bi to bila nečija prava? Kakve veze imaju branitelji sa školstvom?

Motorator Postignuća:

Datum registracije
    Oct 2004
    Mobitel
    iPhone 6
    Operater
    HT
    Godina
    50
    Bodovi
    36.030
    Nivo
    46
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Jok. To je privilegija. Mogu oni to zvat kako hoće, ali to je čista privilegija.

Forumaš sa iskustvom
    Datum registracije
    Oct 2003
    Mobitel
    blackberry
    Operater
    vip
    Godina
    39
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    moj bivsi decko je sin branitelja,tata mu ima onaj PTSP i nikad nije na nikakve upise isao s tim,nikad..to je privilegija koju treba maknut i to odmah
    mogu voljeti samo onoga koji je po svojim osobinama dovoljno sličan meni da u njemu mogu voljeti sebe

Motorator Postignuća:

Datum registracije
    Oct 2004
    Mobitel
    iPhone 6
    Operater
    HT
    Godina
    50
    Bodovi
    36.030
    Nivo
    46
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Znam ja puno takvih... ekipa kojoj je neugodno koristit neke beneficije na račun drugih a ako nisu zaslužili.
    Jer onaj koji je učio i spremao se za taj faks taj ima sve što mu treba u sebi i sa sobom, ne treba mu ničija pomoć.

Forumaš sa iskustvom
    Datum registracije
    Oct 2003
    Mobitel
    blackberry
    Operater
    vip
    Godina
    39
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    pa tocno tako,ko amen u molitvi
    mogu voljeti samo onoga koji je po svojim osobinama dovoljno sličan meni da u njemu mogu voljeti sebe

Forumaš
    Datum registracije
    Aug 2005
    Mobitel
    V360v & SGH E800
    Operater
    ViP
    Godina
    39
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    dizhe se tolika prashina oko toga shto djeca branitelja imaju povlastice i svi muku muche i bore se da se to ukine.. nitko se ne bori da se ukine mito.. netko tatu nije vidio sedam godina jer se borio za drzhavu, i drzhava mu na ovaj nachin vracha.. dok je netko drugi tih 7 godina proveo sa tatom, jer mu je tata bio pametan i pootvaro firmice i digo lovu, i sad njegov tata ima para da podmiti tamo kog vech treba da mu dijete upadne na fax.. ukinut je direktan upis, i i djeca branitelja moraju ipak neko znanje pokazat i prech prag.. i to shto ima pun qrac branitelja.. ima, da, jer ti isti nazovi branitelji su si prek veze sredili papire a rata nikad vidli nisu, i prava i privilegije koriste i oni i njihova djeca.. na vechini faxeva je odredjen broj djece branitelja, tj. dragovoljaca koji se prima, a isto tako na vechini se ne primaju djeca branitelja (iliti onih mobiliziranih koji u rat nisu ni oshli), vech se primaju djeca dragovoljaca, tj. djeca onih chiji je otac poginuo, nestao ili je invalid domovinskog rata.. dizhite vi buku koju hochete, al tako to ide u ovoj jebenoj drzhavi i svak che iskoristit maksimum da u zhivotu postigne shta si je zacrtao.. pa makar to bilo preko veza i privilegija.. danas che netko drugi upast prek veze, sutra chu to bit ja.. i nechu se bunit.. amen..

Pravi forumaš
    Datum registracije
    May 2005
    Mobitel
    s302, w580, x8
    Operater
    OnajRozi&OnajSareni
    Godina
    40
    Bodovi
    6.444
    Nivo
    19
    Bodovi: 6.444, Nivo: 19
    Bodovi: 6.444, Nivo: 19
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ti upisi su mi totalna kretenarija, ko nije dovoljno pametan za fax nece mu pomoci nikakve privilegije.sva sreca da se vecina ljudi boji mog faxa, pa uvijek ima mjesta ( a u zadnje 3 godine se nije upisa nitko od djece branitelja)
    due to budget cutbacks, the light at the end of the tunnel has been temporarily shut down. we apologize for the inconvenience.

Faca Cafe Mobil foruma
    Datum registracije
    May 2003
    Mobitel
    Nokia N95 8GB, 8910
    Operater
    VIP, tele2
    Godina
    41
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao raveillusion
    ti upisi su mi totalna kretenarija, ko nije dovoljno pametan za fax nece mu pomoci nikakve privilegije.sva sreca da se vecina ljudi boji mog faxa, pa uvijek ima mjesta ( a u zadnje 3 godine se nije upisa nitko od djece branitelja)
    Upravo to. Koji će im qrac te privilegije ak neće moći završiti faks. Zato i postoje prijemni ispiti da se vidi tko zna, a tko ne zna. Onaj tko prođe prijemni ima šanse i završit faks

Forumaš
    Datum registracije
    Aug 2005
    Mobitel
    V360v & SGH E800
    Operater
    ViP
    Godina
    39
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao cyberphere
    Upravo to. Koji će im qrac te privilegije ak neće moći završiti faks. Zato i postoje prijemni ispiti da se vidi tko zna, a tko ne zna. Onaj tko prođe prijemni ima šanse i završit faks
    dobro to je istina.. al shta ti ne bi iskoristio neke privilegije da ih imash? ne, ti bi sigurno rekao, moj tata je invalid i nisam ga vidio 7 godina i imam radi toga privilegije, al ja ih se odrichem i sam chu rijeshit prijamni.. da da.. chinjenica je da ima masa ljudi koji se na temelju tih privilegija upishu i ne dolaze na fax i samo drugima uzimaju mjesto.. al ima ih i koi imaju shansi i ambicija za zavrshit fax, samo si malo pomognu kod prijamnog s tim priilegijama.. zasht ne iskorstit ako vech mozhesh.. i ne mozhete sve te ljude trpat u isti kosh..

Faca Cafe Mobil foruma
    Datum registracije
    May 2003
    Mobitel
    Nokia N95 8GB, 8910
    Operater
    VIP, tele2
    Godina
    41
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao dupinica
    dobro to je istina.. al shta ti ne bi iskoristio neke privilegije da ih imash? ne, ti bi sigurno rekao, moj tata je invalid i nisam ga vidio 7 godina i imam radi toga privilegije, al ja ih se odrichem i sam chu rijeshit prijamni.. da da.. chinjenica je da ima masa ljudi koji se na temelju tih privilegija upishu i ne dolaze na fax i samo drugima uzimaju mjesto.. al ima ih i koi imaju shansi i ambicija za zavrshit fax, samo si malo pomognu kod prijamnog s tim priilegijama.. zasht ne iskorstit ako vech mozhesh.. i ne mozhete sve te ljude trpat u isti kosh..
    Pa ne bi iskoristio jel ako ne prođem prijemni neću ni faks pa nema smisla. Samo bi izgubio godinu života jel taj faks ne bi prošao nego bi pao prvu godinu i odustao

Forumaš
    Datum registracije
    Aug 2005
    Mobitel
    V360v & SGH E800
    Operater
    ViP
    Godina
    39
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    da da.. i da ti netko kazhe, evo ne morash na poslu nishta radit, samo tu sjedi i dobit chesh plachu.. ti bi rekao, ne, ja se zhelim ubit od posla i ne zhelim koristit privilegije koje mi dajete.. ma ajde molim te..
    update..
    uostalom, na fax i idesh da nesht nauchish.. ne dolazish tamo sa svim znanjem vech..

Faca Cafe Mobil foruma
    Datum registracije
    May 2003
    Mobitel
    Nokia N95 8GB, 8910
    Operater
    VIP, tele2
    Godina
    41
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao dupinica
    da da.. i da ti netko kazhe, evo ne morash na poslu nishta radit, samo tu sjedi i dobit chesh plachu.. ti bi rekao, ne, ja se zhelim ubit od posla i ne zhelim koristit privilegije koje mi dajete.. ma ajde molim te..
    update..
    uostalom, na fax i idesh da nesht nauchish.. ne dolazish tamo sa svim znanjem vech..
    Ma nema se smisla natezati. Upiši se s privilegijom i ak ne završiš faks sama si si kriva. Ja samo kažem da to nije pošteno prema drugim ljudima koji imaju dobre ocjene, znanje i volju da idu na faks ne mogu jel se netko uvalio sa povlasticom na faks

Forumaš
    Datum registracije
    Aug 2005
    Mobitel
    V360v & SGH E800
    Operater
    ViP
    Godina
    39
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    i ja kazhem da to nie poshteno, i zato je u redu shto masa fakseva na posebnoj listi imaju studente s povlasticama.. tj, ja recimo s tim privilegijama, nisam na bodovnoj listi konkurencija onima koji nemaju privilegije.. amen..

very old s-mod Postignuća:
    SocialVeteranTagger Second ClassOverdrive50000 Experience Points
    Nagrade:
    Community Award

Datum registracije
    Nov 2002
    Mobitel
    Vidi gore i još neki HTC
    Operater
    samo ne A1
    Godina
    63
    Bodovi
    62.269
    Nivo
    60
    Mentioned
    28 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Draga moja, kao prvo reci mi koji je to rat trajao 7 godina. Onaj u kojem sa ja bio nije. I ne mogu kako ti tvrdiš neki fakulteti birati pa upisivati samo djecu poginulih, nestalih... branitelja. to bi bilo uzdizanje iznad zakona, a to je kažnjivo. Ako je netko naivno popušio takvu foru taj i nije za studij. Djeca svih branitelja imaju pravo na upis, ako pređu bodovni prag. Koliko je to pravo, povlastica, privilegija, kako god to zvali, opravdano to je vrlo diskutabilno. Nikakva povlastica ti ne može dati znanje, sposobnost niti garantirati uspjeh u školi ili fakultetu. Dapače, može te čak i zavarati.

Forumaš
    Datum registracije
    Aug 2005
    Mobitel
    V360v & SGH E800
    Operater
    ViP
    Godina
    39
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    raspitaj se malo i vidjet ćeš.. na nekim faxevima djeca branitelja nemaju nikakva prava.. jerbo, pod branitelje se računaju i čistaćice i svi mobilizirani koji nisu bili u ratu.. neki faxevi traže da na potvrdama piše izričito dragovoljac.. branitelj i dragovoljac nisu isto.. shvaćaš? moja prijateljica ima tatu koji je branitelj.. radio je u nekom stožeru dva tri mjeseca.. ona na učiteljskoj ima pravo upisa ako prijeđe prag, dok joj se na filozofskom to ne priznaje jer joj tata nije dragovoljac..
    Zadnji uredio Sljaka : 08-07-2006 u 17:58 Razlog: glupiranje s ch, sh, zh umjesto č,ć,š,ž slijedeći takav post brišem.

Stranica 2 od 5 PrvaPrva 1 2 3 4 5 PosljednjiPosljednji

Bookmarks

Pravila postanja

• Ne možeš stvarati nove teme
  • Ne možeš odgovarati na postove
  • Ne možeš slati privitke
  • Ne možeš mijenjati svoje postove